» »

Performance

Performance

Orchestra ::

Pozdravljeni:

Lastim si računalo: ASROCK PLATASempron 2.2, 2x256 DRAM (različnih proizvajalcev, a z istimi lastnostmi), Radeon 9600PRO, disk SEAGATE BARACUDA 20GB 7200RPM

PROBLEM:Računalnik mi deluje super počasi, res je da imam 2 različna modula rama, po firmi različna specifikacije pa enake,ampak to naj ne bi bil problem.Problem je,da je disk star par let.Nekje sem prebral,da je najpočasnejša enota v računalniku HDD,velja pa pravilo,da je hitrost računalnika enaka hitrosti najšibkejšega člena.

PROBLEM 2:Če je res problem na disku,a je smisleno kupit http://www.mimovrste.com/katalog/product.php?product_id=1090026927 disk?ALI JE PREHITER ZA OSTALE KOMPONENTE OZ. ALI NE BO IZKORIŠČEN DO KONCA?

LP

Dr Evil ::

Raje nabavi še 512MB rama.Od semprona pa itak ne moreš pričakovat neke hitrosti.

Edino kar bi te še lahko zaviralo so napačne nastavitve,tako kot v BIOSU kot winsih.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Dr Evil ()

Še 512RAMA?Le zakaj,najprej je potrebno računalnik spravit v normalen tek,ker to kar zdaj počne,ni nikamor podobno :|

Raje mi malo disk pokomentiraj

leonius ::

Če je komp tak fejst počasen, ti priporočam, da reinštaliraš windowse...nekih bistvenih razlik z nastavitvami v biosu in winsih ne boš naredil..

če še bo vedno počasen je mogoče res disk za zamenjat..ki je v tvojem rač res najšibkejši člen - ADIJO.:))

PS:Dr Evil, ti pa si pravi heker, ne?>:D
IMHO

AngelOfDeath ::

Kolko je kaj kompatibilen sata2 z sata 1 ?

drugače pa je počasnost verjetno red krivda diska
edit: Slovnica

"...Kolko je kaj kompatibilen sata2 z sata 1 ?..."
To pa ti povej :D,zato pa je s-t

RC14 ::

Kolko je kaj kompatibilen sata2 z sata 1 ?

To ne bi smel biti problem.
Sata2 je lepo združljiv z Sata1, tudi sam imam tako. Disk je lahko kar velika ovira če imaš nek star disk, že sam vidim razliko v hitrosti med Hitachi 160Gb ATA in WD 250Gb Sata2 seveda v prid WD-ja.

Napisal si da imaš super počasen računalnik, ali to že skoz, ali samo zadnje čase?
Lahko bi malo zagnal kakšen Ad-ware program (da nimaš razne spyware programe na kompu, itd.. , pa malo defragmentiraj disk. Nekaj sigurno pomaga pri odzivnosti sistema.

Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RC14 ()

everyone ::

Moje mnenje je, da preveč ugibate. Dejan14, zakaj ne napišeš kaj več. Da ti dela računalnik počasi, lahko vsak razume drugače. Nekomu pa se to delovanje lahko sploh ne zdi počasno.
- Ali se sistem (katerega uporabljaš?) dolgo časa nalaga?
- Ali med "počasnim" delovanjem veliko utripa oz. celo non stop gori lučka od diska?
- Ali se to dogaja že od samega začetka?
.... in še marsikaj, bi lahko povedal!!!

Sam računalnik se mi ne zdi slab in sam ne bi zamenjal oz. dokupil nobene komponente. Poženi TaskManager, preklopi na performace in v menuju View obkljuki Show Kernel Time. Koliko ti kaže obremenitev, kolikšen del je rdečega in kolikšen del je zelenega. Če je rdečega dela veliko, ti disk najverjetneje dela v PIO načinu in ne v DMA oz. UDMA. To popraviš v Device manager-ju.

Če se ti je počasnost začela manifestirat kasneje pa:
- predlagali so ti že, da malo preveriš, če imaš računalnik slučajno okužen
- lahko ti crkuje kaka komponenta v računalniku --> testni programi
- ....

Pa napiši kaj več, če hočeš kak konkreten nasvet!!!

Računalnik mi že od kar ga imam, dela prepočasi(glede na to,kaj imam).Ko igram battlefield 2, mi vse skup dela na 15FPS,disk pa melje ko malo prf*****.Seveda imam vse na LOW,na računalniku imam optimiziran "performance", pa đabe.Tudi, ko se mi winsi nalagajo ni v redu

Sicer mam pa na DMA mode, bere mi okoli 36Mb/s(HDTach),ce pa fliknem v PIO mi pa s "nekaj Mb/s"

itak37 ::

Po mojem se ti bo precej poznalo, ce bos nabavil nov disk, tudi dodatnih 512 RAM-a ne bi skodilo. Poskusaj si instalirat Speedfan, ta programcek ti prebere SMART informacije iz tvojega diska, tako bos videl, koliko je se uporaben tvoj stari disk. Jest bi ti vsekakor svetoval nakup novega diska.

Kupi drug hitrejši disk ter tudi več rama ne bi škodilo. Za novejše igre je zelo priporočljivo imeti 1Gb rama. 512 je premalo za nove igre in nonstop mleje po disku in pride do zatikanja.

Na kateri resoluciji pa igraš battlefielda?
Vedi pa tudi , da z 9600 Pro pri battlefield 2 ne moreš pričakovati 80 Fps-jev.

Si defragmentiral disk ?

Lp

Use je na low do max.(800x600)

Defrag sem pa tudi opravil

Zgodovina sprememb…

Kot sem že rekel, kupi en hiter disk kakšnega WD ali hitachi, pa po možnosti še 512Mb rama in boš opazil občutno razliko. Dosti manj ti bo mlel računalnik.:))

Lp

Evo,screenshot od speed fana- s.m.a.r.t

Kaj ne znate nič razbrat iz tega?

itak37 ::

Jest tudi nisem kak ekspert za te stevilke, ma spodaj na desni imas Performance pod polovico.
To se mi ne zdi dobro, tako da kar v nakup diska. Pa porocaj, kako se kej pozna, ko bos nabavil!!

To pravijo pa na wikipedi o SMART
Pozeni se kaksen HD benchmark, verjetno ti bo vec povedal...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: itak37 ()

H4rVeSteR ::

Razlika med 5400rmp in 7200 je velika.
Če je ta tvoj 20Gb disk 5400, vsekakor zamenji. Se pozna, govorim iz izkušnje. Sam sem WD 40 / 5400 menju za Hitachi 160 / 7200 , ATA 100 in se nism mogu načudt razliki. No ja , zdej k mam pa Hitachi SATA2 pa ni neke velike razlike u primerjavi z ATA100.
***I have a dream***

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

sata3/sata2 itd..

Oddelek: Pomoč in nasveti
121973 (1685) hojnikb
»

Sata2 disk pocasnejsi od starega ata133

Oddelek: Pomoč in nasveti
332331 (1568) DrSulcDJ
»

Katere komponente izbrati za nov računalnik!

Oddelek: Kaj kupiti
482668 (1891) Volta
»

Kateri trdi diski so zdej in?

Oddelek: Kaj kupiti
362921 (1788) elToro
»

trdi diski

Oddelek: Strojna oprema
81653 (1426) Jan987

Več podobnih tem