» »

Xbox 360 - morebitne nove težave

Xbox 360 - morebitne nove težave

Hartware.net - Očitno nobena nova stvar ne more preživeti splavitve brez parih škandalov, ali pa smo k temu samo nagnjeni ljudje, ki privoščimo gigantom takšne spodrsljaje, kot je bil Sonyev rootkit, spraskani iPod Nano ipd.

Majhne praske se sedaj pojavljajo tudi na Xboxu 360. Najprej so bile tu špekulacije, da jih ne bo dovolj na tržišču. Microsoft je recimo za potrebe Evrope zagotovil (samo?) 300.000 konzol, medtem pa se naprave na ameriškem eBayu že prodajajo za 500 - 700 dolarjev, zato ni čudno, da so nekateri ljudje na dan predstavitve dobesedno prespali pred trgovinami. Zvrstilo se je tudi že nekaj ropov na ulici in na domu, v katerih so tatovi namesto denarja zahtevali Xbox 360!


Potem se je stvar zaciklala zaradi pregretega napajalnika, sedaj pa so se začeli cefrati še DVD-ji, ki jih vstavite vanj (kar pa se ne dogaja, če konzola stoji vertikalno). Kaj lahko pričakujemo jutri?

95 komentarjev

«
1
2

Tr0n ::

Res ne bom nikoli razumel te fascinacije nad igralnimi konzolami. Naj mi nekdo razlozi. :)

para! ::

Jaz mam Xbox. Pa moram rečt, da je vredu zadeva, glede na to za kar je namenjena. Res je pa tudi, da ga prižgem samo takrat kadar s kolegi nažigamo skupaj, sam nikoli.

lp
Death before dishonor!

neoto ::

sedaj pa so se začeli cefrati še DVD-ji :D :D
Daj drugič prav prevedi... V novici piše, da jih poripsa in ne nacefra... velika razlika!

tiborrr ::

Stepni Volk resnicno NE MARA Xboxa360 :D
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

AndrejS ::

Ziher je kaki mazoljavec zraven sendvič jedel in so mu droptine letele v DVD pogon, sedaj pa že vsak lamer napiše novico o tem ali kaj ?

xabre ::

Tisti strip sploh ni smešen:\

Boeing ::

Oh ja... in ljudje smo ovce, besno ponavljamo za drugimi in počnemo še večje neumnosti, samo da bi bili kul in moderni... :\
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

BigWhale ::

Tron, jaz jih nikoli nisem maral. Konzol namrec. Ampak.

Se vsedes v dnevno sobo, saltas televizijo, nic pametnega. Vzames kontroler v roke, preklopis TV in vklopis konzolo. Cez nekaj sekund ze igras tisto kar je bilo notri. V najslabsem primeru moras zamenjati DVD/CD. Vmes malo pavziras, spet preklikas TV. In tako naprej.

Ja, res je, vse to lahko pocnes na PCju. S to razliko, da za konzolo odstejes 50 jurjev, jo imas pet let, vmes tudi enkrat ne downloadas kakega driverja ali patcha. Vsaka stvar, ki jo vtaknes v konzolo, takoj dela. Ne trudis se z nastavljnanjem vsakega prdca in ne zgubljas zivcev z 'men neki steka sound/grafika/joystick/...', ker v 99% primerov vse dela out of the box.

Po petih letih das 50 jurjev za novo konzolo in si spet 'back in business'. Ce primerjas stroske za hardware v primerjavi s PCjem, moras po petih letih zamenjati prakticno cel PC, ce hoces ostati performancno nekje v povprecju z igrami, ki izhajajo trenutno. Igra, ki jo dobis bundled skupaj s konzolo, ko je ravno izsla in igra, ki izide za konzolo pet let po izidu konzole, bo enako dobro delala, kot tista prva. :) Pa se vedno bo plug-n-play. Na PCu ni plug-n-play iger. 90% jih je potrebno prej instalirat.

Konzola ni nadomestilo za PC. Dalec od tega, je pa dopolnilo. Tako, kot nek HiFi sistem, ki ti predvaja glasbo.

Nerdor ::

Tr0n: serija Tekken, serija Soul Calibur, Grand tourismo, Gotham Racing, Forza Racing, Burnout III, SSX, Ninja Gaiden, final fantasy, Metal Gear Solid, Halo 2, ....

Goddamit Tr0n, nehi se bedastega delat in sprejmi dejstvo, da nikdar ne bodo izdane za PC: pretepačine, detaljne simulacije vožnje, arkadne vožnje (Burout in Gotham R. še vedno pownata NFS MW na PCju, pa na kozolah je NFS MW lepši), japonske akcijske FRP, ....

Ali sedaj zastopiš ali ne!? Če ne si res Retard...:\
... for lifetime!

ALTbla ::

se strinjam da ima nekatere prednosti, in tudi nekatere pomankljivosti...
za zacetek potrebujes televizor, ki stane se vec kot konzola... js osebno imam racunalnik in tv tuner, lahko bi sicer namesto tv tunerja dodau se 5cukov pa meu tv vecji od 17" ekrana... ampak mi je tako bolj prakticno, lahko nosim tv v torbi z laptopom... sicer me vcas presine da bi meu kaksno od teh konzol, ampak mi je brezveze kupovat to in tv...
je pa res da ce imas dober tv konzola kot usojena za zravn, sploh ce nimas dvd playerja in lahko na njej gledas tudi filme.. pa igre so narejene tocno za tisti hw ki je not, in taksne tudi v prihodnjosti prihajajo, ne pa da potem novejse ne delajo na starejsem hw in je treba vsake 2 leti menjat graficno, procesor, dodat rame itd... pa tut je vecji uzitek po moje nabijat s kolegi igrce na konzoli.. razn ce si zorganiziras lan party, ampak tisto je bolj enostavno....
tako da vsakomur svoje, dejstvo je da ce zelis igrat igre je to zakon stvar, v primerjavi z pcji je poceni, igre delajo specialno, in tudi v prihodnjosti bodo nove igre delale gladko...
ce pa zelite se kj vec kot sam igre pa nimate ravno izbire...
kvecjem obstaja varianta poceni pc - za internet/emaili/word + konzola... se vedno pride ceneje kot en high-end pc...

Matev ::

konzola?
za igranje maria? ne hvala

kakšne igre sploh so na teh konzolah?

tiste ko skačeš z ene premikajoče se ploščadi na drugo in pobiraš gobice?

ne hvala

_n00b_ ::

tiste ko skačeš z ene premikajoče se ploščadi na drugo in pobiraš gobice?
Zanimivo, je da so taksne igrice ocitno zelo popularne postale, ce prihaja celo do ropov. >:D

metalc ::

A tisto s "cefranjem" DVDjev je podobna nemarnost kot pri enih serijah Yamad (DivX playerji), kjer niso dobro zalepili kablovja?

3p ::

Poskrečane CDje dela tudi Linux. 8-) Vse kar je potrebno je pokvarjena CD/DVD enota.
Vprašanje je torej, če je to pač ena ali dve konzoli, ali pa so notri tako zanič enote, da se to na vsaki drugi zgodi.

BigWhale ::

Matev,
Precej ocitno je, da NE ves kaksne igre vse se dobijo za konzole in sedaj nekaj v tri dni bluzis in se delas pametnega...

---

ALTbla,

TV je ponavadi v vsakem stanovanju. Je pretezno bolj pogost, kot pa racunalnik.

BigWhale ::

Aja, ena prednost konzole je tudi prenosljivost. Enostavno jo spakiras in neses h kolegu. Z racunalnikom je tezje. Dober prenosnik na katerem lahko igras igre? Mnja, za tak denar dobis skoraj deset konzol ;)

R33D3M33R ::

Velik minus za konzole je po mojem manjk miške. Brez nje enostavno ne bi mogel igrati kake streljačine na konzoli, ker enostavno ni tisto "ta pravo". Saj vem da so moderni gamepadi neki hudi in da igre omogočajo samodejno merjenje, ampak še vseeno si ne predstavljam igranje kake WWII streljanke na konzoli. Ali avtorji naredijo potem tisto merjenje predobro ali pa krepaš neprestano.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

AndrejS ::

Sprobal Halo2 na starem x-boxu. Najprej pogrešal miško, kasneje pa se lepo navadil na gamepad!

Tr0n ::

Ah, ne vem. 50k za skatlo, s katero igras igre in pogledas DVD. Potem ima raje kaksno online Guild Wars ali Quake/Doom seanso. :)

Road Runner ::

nekateri dajejo po 300k+ za škatle s katerimi igrajo igre...
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

R33D3M33R ::

Kaj pa RTS? Saj na konzolah ni real time strategij ali pač? :\
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

jRk0 ::

Ze samo zaradi GT 4 bi si kupil recimo PS2 =) Taksne dobre igre ni za pc.
You fuck up once, you loose two teeth.

Nerdor ::

Matev in X-Files: a vidva še mislita, da so konzole še v 80's!? Ja jasno, da je Mario za 8 letne otroke, na GameCube se igra Meteorid Prime!! Poleg tega, če nista vidva sprobala Tekken 3 (da ne omenjam Tag, 4, 5) ali Soul Caliber 2 in 3, ter Dead or Alive 3 na Xboxu, enostavno ne vesta kaj sploh govorita!! Nehita omenjat Maria, raje omenjajta Burnout III ali SSX 2 in 3. (sta na voljo za obe popularni konzoli ps2 in xbox)
... for lifetime!

para! ::

Hehe, Dead or Alive, 4je kontrolerji, tag battle mode. Kaj češ lepšega :)

lp
Death before dishonor!

BigWhale ::

Na PS2 se brez problema priklopi USB misko, ki potem tudi deluje.

Skankulja ::

detaljne simulacije vožnje, arkadne vožnje (Burout in Gotham R. še vedno pownata NFS MW na PCju

khm... ce so to kar si ti nastel "detaljne simulacije voznje" me lahko pri tej prici poonegavi mroz. edina igra, ki ima priblizek pravega fizikalnega modela na konzolah je po mojem mnenju enthusia pro. racing ( klik).
se vedno pa ne pride blizu nekaterim spilov za pc (je pa res, da so majn komercialni in posledicno tudi manj znani).
par primerov: Live for speed, RB Rally (tudi za konzole), GTR, ...

G-man ::

Heh, ko bo ps2 za 5 čukov si ga bom pa tudi jaz privoščil in nabijal Katamari Damacy. Res zakon zadeva.:))

Konzola je res dopolnilo k igranju in nič drugega. PC je še vedno zakon.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: G-man ()

McAjvar ::

Velik minus za konzole je po mojem manjk miške.

za nekaj presernov dobis adapter, ki ga prikljucis namesto gamepada, nanj pa potem priklopis povsem obicajno ps2 tipkovnico in mis. problem resen. menda je bilo nekaj mesecev nazaj v jokerju tudi opisano, j145 ce se ne motim.
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

Tr0n ::

Racer D: Za take se potem definitivno splaca konzola. Ceprav se vedno ne razumem vsega tega hype-a okoli novih konzol. Cakanje ljudi v vrsti od jutra, razprodane zaloge, visoke cene na eBayu etc...

WTF?

Stepni Volk ::

Včeraj nekako nisem našel:
O fantu, ki je hotel biti prvi lastnik Xboxa 30 v mestu - a so ga čez minuto oropali: KLIK
O oboroženem ropu, kjer sta roparja zahtevala xbox360: KLIK.

Glede slovničnih in ostalih pripomb, ki niso del debate vsebine novice imamo [+/-]Kritika NOVIC, kjer vam bom z veseljem povedal zakaj in kako.

Zgodovina sprememb…

Dead_Eye ::

redeemer: hvala enako, še nisem videl strategije na konzoli. Si kdo predstavlja Starcraft ali pa Master of orion na konzoli? Igranje tega z gamepadom? LOL Ali pa civilization hehe

Tron: tudi jaz ne razumem teh ljudi... Pa naj bo grafika ne vem kako dobra, še vedno je omejena z resolucijo televizije!?!?(naj me kdo popravi če se motim)

Še nekaj: da ne bo kdo govoril da igre ne štekajo na konzolah, že pri PS so neke formule štekale, če si vozil v dveh hkrati, pa še 3/4 detajlov je izklopilo.... Je pa res da za človeka, ki se ne spozna na PC-je in ima doma samo TV, nakup konzole najboljša izbira za zabavo...
The one and only

Dead_Eye ::

mislim te novice so pa res nore: varjanta Xbox ali življenje...jao, sej ti ljudje niso pri sebi...
The one and only

Tr0n ::

Saj 360 je namenjena za HDTV ce se ne motim. Drugace je skoraj skoda, ce bi na nekem lame CRT TVju tole spilal. :)

fiore ::

R33D3M33R: sej imas misko tudi za konzolo 8-)

MrStein ::

Dead_Eye:
a naj bo grafika ne vem kako dobra, še vedno je omejena z resolucijo televizije!?!?


Ja in ?

Še slika iz zadnjega špila je očitno umetna, medtem ko so slike na TV realistične že 50 let.

Je še precej "rezerve" tu.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

ripmork ::

MrStein - good point

sicer pa veliki kit vse povedal točno kot treba...konzola pač ni zamenjava za pc,je pa super dodatek in nasploh kar se iger tiče dosti boljša stvar.Kar se pa miške tiče je pa to stvar navade...se navadiš in se odvadiš...

če pa bo kdo še kaj hotel kako konzolo spljuvat naj jo pa vsaj argumentirano.

Tole s "cefranjem" diskov bojo pa že moral nekak poštimat.

_Tom_ ::

Dead_eye: Igre na Xbox360 "tečejo" na 1920X1080....

Dead_Eye ::

Kar naj, samo jaz na TV še vedno vidim uno mrežico...
The one and only

_Tom_ ::

Dead_eye: Kaj naj ti rečem... žal mi je, da si ne moreš privoščiti TV "kot se zagre"....HD anyone?

Dead_Eye ::

hmm, imam TV 93cm z ravnim ekranom in mrežo se še vedno vidi. Tudi na plasma televizorjih se to vidi, pač ker je tako velik ekran... Sej mogoče s par metrov ni tako hudo, pa vendar. Me zanima da bi imel igro ala MOO2, 3 da bi moral veliko brat kako bi zgledalo na TV...
The one and only

BigWhale ::

Tvoj TV ima lahko 150cm ekrat, pa bos se vedno videl mrezico, se bolj jo bos videl, ker je pac locljivost tako majhna.

Pri HDTV pa je locljivost vecja od locljivosti povprecnega monitorja dandanes. Mislis, da bos se videl mrezico? Nehaj kvasit neumnosti... :)

para! ::

Jah, Dead_eye očitno ne razume najbolj, da je vseeno kakšen (non-HD) TV imaš, ker itak vsi prikazujejo sliko v isti ločljivosti.

In ne, Dead_eye, na HDTVjih ne boš videl mreže. In ja, tudi branje texta je na HDTVjih mogoče na enak način kot na PC monitorjih.

lp
Death before dishonor!

para! ::

Ampak, to prav ne morem verjet, kaj nekateri tu pišejo :>

Prvo berem temo o 7800GTX 512MB kartici, ki je trenutno pač kralj na sceni, pa se takoj najdejo ATI fani, ki bojo zagovarjal ATI, kljub temu, da je trenutno slabši :>

Pol pridem v razne novice o Xboxu 360, kjer je stvar enaka, le da je tu en fan-club za PC, drug tabor pa drži s konzolami. ZAKAJ SE VČLANJATE V TE FAN KLUBE, STE VI SPLOH NORMALNI?

Sej, večini tu je sigurno jasno, da se konzole ne da primerjat s PCjem, da to ni nek primerljiv produkt, ker je že namen drugačen itd. Ampak kljub temu bojo vsi takoj proti konzolam. A je to mogoče zato, ker doma mate PC, nimate pa konzole, pa si nočte priznat, da je konzola uprabna stvar?

Najbolj smešno mi je to, da bo folk kr trdil nonstop, da konzola ni tisto pravo, čeprav majo doma samo PC :) Pol pride še veleum B-D_ v eno temo, in pove, da če bo on kupu konzolo, mu bojo pa že mogl naštimat P2P gor. Mislm kjer lamer, a boš s konzolo downloadu stvari čez noč al kaj :>

Glede iger na konzoli, ne vem, kaj vam tu ni jasno :> Če je izdelek "IGRALNA KONZOLA" potem verjetno obstajajo tud (precej dobre) igre za to IGRALNO konzolo. Al pač ne, po vaše ? :>

Streljačine? Vse so prilagojene za konzole. Doom III, Halo, ... ne rabiš miške, ko se navadiš. Še pri Brothers in arms na xboxu nisem rabil miške, ker sem bil takrat na joystick že tako zelo nadrkan, da so enemyji padal sami od sebe :>

Meni osebno je igralska izkušnja na PCju drugačna kot na konzoli. Ne boljša, ne slabša, ampak drugačna. To je kul, ker v moje življenje prinese še en način, kako se met fajn :>

Miška na Xboxu. Ne vem za 360, ampak Xbox kontrolerji se priključijo na USB. Seveda je Microsoft malo spremenil konektor, ampak lahko v par minutah ta MSjev Xbox USB spremeniš v navaden USB in priklopiš gor miško. Pa ne samo miško :>
Death before dishonor!

Pithlit ::

A je to mogoče zato, ker doma mate PC, nimate pa konzole, pa si nočte priznat, da je konzola uprabna stvar?

Konzola je uporabna?!? Za... ? :\

Konzola je zabavna. Tu pa se njena uporabnost konča.
Life is as complicated as we make it...

antonija ::

Ja, konzola je uporabna za zabavo, eg igranje iger, gledanje filmov, poslusanje glasbe, poleg tega ima pa se omejene moznosti informiranaj (vbistvu sploh niso tolk omejene), kot je brskanje po netu... Na njih se da priklopit tud mis in tipkovnico in z nekaj truda sprmenit konzolo (xbox) v obicajen PC z operacijskim sitemom linux. Edina prednost PCja je torej le nadgradljivost (kar pomeni s casom "mocnejsi" hardware). So pa vse stvari pisane za konzole optimizirane za isti hardware in delajo od izdaje konzole pa vsa leta dokler izdajajo software za doticni model. In pa seveda kozola je cenejsa od PCja s primerljivim hardwareom (vsaj ob izidu + dolocen cas). Sej cena xbox je danes mal cez 30kSIT, za kar dobis 733 MHz Intel CPU, 250MHz GPU (optimiziran za konzolo), 64 MB 200MHz DDR, DVD ROM, 10GB diska, zvocna ki podpira 3D Audio, MIDI DLS2, AC3, mrezno kartico,.... Stvar podpira locljivosti do 1920x1080. Za priblizno 6kSIT si lahko dokupis se dalinca in celo stvar upravljas iz fotelja (kar se z malo truda da tud z gamepadom)....

Vglavnem konzole so za vecino populacije superca zamenjava za PC na podrocju zabbave. Za kaksno resno racunalnisko delo pa niso primerne (zato se jim rece konzole in ne PCji).

AJA: Xbox za 30kSIT poganje vse najnovajse igre brez problemov, klub malo nizkemu EMSOtu. PCji iz tistega casa se lahko skrijejo (vem ker si lastim enega).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: antonija ()

ganzi ::

To kar bo nova generacija konzol za igre računalnik še nekaj cajta ne bo. Za konzole se vse igre pojavijo hitreje, in nikoli nimaš problemov in dilem, a bo delal, kok bo štekal itd..
Pač je konzola zoptimizirana za igre in ne nadomešča PC..
@matev z mariotom se spet dela pametnega tako kot skoraj v vsaki temi.. btw je mario ena najbolj igranih iger in je prav zanimiva, je vsaj taka igra, ki ne poneumlja otrok in se vid da je nisi igral, če razumeš kaj hočem povedat..

Miš in tipkovnica delata BP na konzolah, nič ni treba inštalerat, nobenih driverjev ne rabiš.. mislim da vam je BigWhale naštel vse.
Glede resolucije pa tko.. Z današnje igre moraš na 17 LCD met že kar močno karto, če hočeš poganajt na optimalni resoluciji in z veliko detajli. in čez eno leto igre več na njej ne bodo delale normalno. Na konzoli sem red petimi leti igral igro, ki je izšla takrat danes igram igro ki je izšla včeraj, računalnik po 2 letih lahko zabrišem v smeti, kaj šele po petih.
In ja res ne boste verjeli kaj nam prinaša HD, igre bomo lahko igrali v resolucijah, o katerih na računalniku lahko samo sanjamo..

Tko pač je..
LP

para! ::

Phitlit sej, kar te zabava je tud uporabno, ne?
Death before dishonor!

para! ::

Konzole so za igre. Noben ne kupi konzole zato, da lahko gleda DVDje ali pa brska po spletu. Ali pa celo goni P2P čez noč (tako kot B-D_) :>

Funkcije, kot so predvajanje DVDjev, dostop do interneta, etc etc, so samo logična posledica podobnosti s PCji.

Glavne so igre :>

No, pri konzolah, ki podpirajo HDTV standard, so tu še visoke ločljivosti, kot je omenil en pred mano. Na LCD/plasma HDTVju in xbox360/ps3 konzoli bi tudi surfanje po internetu znalo bit precej udobno. Iz kavča :>

Torej, konzola je ena taka simple, relativno pocen out-of-the-box rešitev za v dnevno sobo. To je tisto, kar ljudi "fascinira", Tr0n :>

lp
Death before dishonor!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: para! ()

Pithlit ::

Kakor za koga... za PC fan-boy tabor očitno ne.

Je pa bil moj post sarkastične narave. Jest bi si z veseljem nabavil xbox/ps2/gc za ceno nekje pod 75$. Kaj več se mi zdi pa greh dajat za to. V bistvu se mi isto zdi greh dat nek dnar za grafično, če dobim stvar že integrirano na mamiplati za đabe. Tko da ne spadam v noben tabor... tovrstna zabava pač ne kotira dovolj visoko na mojem seznamu. :P
Life is as complicated as we make it...
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PS3 vs. XBOX 360 (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Konzole
110993284 (40027) XsenO
»

Xbox 360 poganja prve kopirane igre

Oddelek: Novice / Konzole
306493 (3032) metek
»

Kupec Ageie nVidia (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
548869 (6983) Jst
»

Xbox 360 - morebitne nove težave (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Konzole
9510333 (7327) ganzi
»

XBOX 360 - cene in sesuvanja sistema (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Konzole
9613561 (10072) LordWorm

Več podobnih tem