» »

Modificiranje Xbox360 ne bo več dovoljeno?

Modificiranje Xbox360 ne bo več dovoljeno?

Reuters - Jason Jones (34), Jonathan Bryant (44) ter Pei "Patrick" Cai (32) so v ZDA obtoženi, da so prodajali modificirane konzole Xbox360 in s tem omogočili uporabo piratiziranih iger. S tem so kršili Digital Millennium Copyright Act in jih čaka do 5 let dolga zaporna kazen. Agenti v krinki so namreč od obtoženih za 265 USD dobili modificiran Xbox360 s trdim diskom velikosti 250Gb in 77 prednaloženimi igrami.

Očitno ta novica še ni dosegla engadget, ki na svoji strani predstavlja prvi del napotkov, kako je moč v konzolo vstaviti iPod dock.
Niti to ni zaustavilo nizozemskih hekerjev, da ne bi razbili zaščito konzole.

V vsakem primeru velja opozorilo: "Domači mojstri pazite se."

49 komentarjev

Gavran ::

Če izdelek kupim in plačam, bom delal z njim kar bom hotel, tudi razbil na glavi tistega ki mi bo prepovedoval svobodno uporabo izdelka. Normalna bi bila obtožba zaradi piratiziranja, ne pa zaradi predelave izdelka.
Kar se višine kazni tiče - manj si kaznovan, če ubiješ človeka kot če predelaš neko škatlo?8-O 8-O 8-O

nsane ::

Dol mi visi za xbox360...

linuxdady ::

Gavran, sama predelava ni kazniva, je pa kazniva prodaja prednaloženih igric. Da pa ni čisto v redu, če prodajaš, kar ni tvoje, se pa najbrž strinjamo, mar ne?

Dekinio ::

5 let je krepko pretirano...

billy ::

V sloveniji res ne dobiš 5 let za uboj človeka, ampak v ameriki lahko gladko pristaneš v dosmrtni ječi, za umor pa še lahko fašeš kak stol al pa injekcijo... tako da.

iskra ::

256 US$ za modan xbox360 in 250GB disk? So meli ti majstri u planu kej zaslužit al so delali to samo za hobi?
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

Gavran ::

"Two store owners and a third man were charged on Monday in a federal copyright infringement case for allegedly selling modified Microsoft Corp. Xbox consoles that allowed them to play pirated video games copied onto a multi-gigabyte hard drive."

Obtoženi so predelave, ki omogoča uporabo piratiziranih iger. KOt nakup noža omogoča uboj ali nakup "pajserja" omogoča vlom. Sem že napisal, da bi bila normalna obtožba za preprodajo piratiziranih iger, ne morem pa sprejeti da nekdo onemogoča razpolaganje z MOJO lastnino, v tem primeru igralno konzolo. Eno je predelava škatle, kar mora biti svobodno (sicer nisem lastnik) drugo pa je piratiziranje.

linuxdady ::

Gavran, daj no vsaj to, kar si sam dodal, do konca preberi:

.......that allowed them to play pirated video games copied onto a multi-gigabyte hard drive."

iskra ::

Že res, da jim dovoli igranje piratiziranih iger, ni pa nujno, da bodo igre res piratizirali. Se pravi, da lahko predelaš konzolo. Pač piratiziranih iger ne smeš imet gor. Ne?
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

tiborrr ::

Naslednji na spisku za arest je verjetno modder, ki bo spravil MacOS X na XB360... :\ Long live capitalism! :(
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

jamiroq ::

v članku (edit: na eetimes.com) piše o xbox360 le tole:
The defendants told the undercover officer they would have modification to the Xbox 360 within two weeks after the new product was released.

drugače je govora o običajnem xboxu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jamiroq ()

iskra ::

Potemtakem je novica bol švoh spisana :)
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

Stepni Volk ::

JamiroQ - piše tudi sledeče:
The defendants told the undercover officer they would have modification to the Xbox 360 within two weeks after the new product was released.


Vsekakor NAPAČA, ker gre za 77 iger na HDDju, to ni Xbox360.

Iskra - 265U$ so plačali, da so jim modali že kupljeni Xbox

Zgodovina sprememb…

billy ::

Od kdaj se pa da modat xbox360 da lahko špilaš na njem piratizirane igre?

Dekinio ::

Nekaj malega so že zasližli...:D

B-D_ ::

Ni problema: moddanje že tko al tko fuknjenih konzol bo ne samo komplicirano (modčipi ipd shit) ampak tudi zakonsko prepovedano, pa bodo spet vsi šli na compe kjer ne bo treba moddati da špilaš pirate... pač si hočejo zavozit biznis. Njihov problem, meni bo tale comp tud brez moddanja kar lepo služil. :D

ender ::

B-D_: koliko časa še? (TCPA & co.)

In pa, kako naj na PCju igram igre, ki izidejo samo za konzole (ki so začuda edine igre, ki me zanimajo)?
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Bass0 ::

Glede na to, da Microsoft s prodajo same konzole dejansko izgublja (izdelava konzole je dražja od njene cene v trgovini), ker računa na zaslužek izključno iz prodaje iger, jih razumem, da si ženejo k srcu, če jim nekdo oskruni strojčke. Mislim, cene iger so že previsoke, ampak konec koncev, nabavi si dve, tri igre, ki jih boš preigral do onemoglosti in poleg pregrešno užival, ne pa 77, da boš čas prebil gruntajoč, kateri špil je manj dolgočasen.

Jernej L ::

kaj ste hecni no, niso prodajali modificiran 360 ampak običajne xbokseke.

Azrael ::

Samo vprašanje, ali niso mod chipi v nekaterih državah prepovedani? Če je tako tudi v ZDA, potem bodo tipčki sedeli, da bodo črni, sploh če bodo dobili advokata po službeni dolžnosti. V strah in svarilo drugim.

Če pa je verjeti tistim hackerjem, da so zaščite praktično identične kot na prvem x-box, je čisto možno, da razni mojstri zadeve že predelujejo skoraj serijsko. Bomo kmalu slišali, če je res kaj na tem.
Nekoč je bil Slo-tech.

M323SBA ::

Ampak res. Se popolnoma strinjam z uporabnikom, ki je napisal prvo sporočilo.

Če je nekaj moje, sam razpolagam s tem. S posegi v opremo lahko kršim le garancijsko izjavo, če jo le-ta ima.

Spomnim se časa, ko so nekateri bili pametni, da je odklepanje mobilnih aparatov in navijanje strojne računalniške opreme kaznivo. Zakaj že? :\

AndrejS ::

Še malo pa bodo avtomehanike začeli aretirat, ker ti vgrajujejo modane čipe v avte in s tem omogočajo prehitro vožnjo ... ?? >:D

billy ::

Deli za xbox so res dražhji kot v trgovini, ampak a mislite da je microsoft dobil robo iz trgovin ali mogoče direktno ven iz tovarn in to z hudim popustim. Tako da temu da microsoft izgublja z konzolo ne bi verjel.

Zakaj bi jo sploh prodajali pod ceno, če tako nimajo konkurence in bi se isto prodajale če bi stale 500E tako da je to pomoje bull

ender ::

Znano je, da vsi proizvajalci konzol vsaj na začetku izgubljajo pri prodaji hardvera, za Xbox360 se mi zdi, da so izračunali vrednost komponent na okoli 550USD (samo konzola, brez kontrolerja in pakiranja).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

BigWhale ::

> Glede na to, da Microsoft s prodajo same konzole dejansko
> izgublja

Bass, ne trapaj. MS s prodajo konzole nic ne izgublja. MS je izgubil z izdelavo konzole kolikor je pac mozno izgubiti. In bo izgubljal, ce bodo konzole stale na policah stacun. Ce pa ti kupis konzolo pa MS s tem nic ne izgubi. :) Ampak prido bi se enega kupca.

Radiant ::

Ok za prodajo piratskih iger verjamem da se jih lahko obtoži samo v kolikor bi pa šlo za obtožbo na osnovi moda predmeta ki je njihova lastnina kot taka ta xbox potem pa sori ni case ... vsaj v civiliziranem svetu ne ( USA excluded ker tam velja zakon da vlka korporacijo požre malo in poleg še politike ... milenium copyright act je najlepši primer, al pa danes ko so v senatu kao sprejemali zakon o budgetu za vojsko za neslednje leto pa so poleg obesli še predlog o spremembi zakona o vrtanju za nafto v aljaski v nekem neturschutzgebitu lol pa kaj folk v zda je res tak fukjen da take stvari poleg gleda lol ) no in any case nazaj k tem problemu ... M$ in predvsem Sony gledeata to z make money filozofijo as in da smo mi uporabniki blaženi da lahko PLAČAMO nim za nek izdelek da ga lahko uporabljamo V MEJAH KI NAM JIH ONI DOLOČIJO ala da plačamo za to da nas "zasužnjijo" na svoje implementacije in s tem izključijo bilokako konkurenco ... to je tak koda bi kupo novi avto pa bi mi reku pordajalc da ga v petek ne smem vozit al pa da ne smem menjat felg pa dat spojler gor ... to pa je seveda nezdružljivo z stvarnim pravom takim ko ga poznamo v civiliziranem svetu ... in tako so z časom korporacije prišle na idejo da bi nam civilne pravice ki jih dobimo ko preide lastninska pravica z nakupom in izročitvojo na nas omejili prvo z pravom o intelektualni lastnini, ki je dan danes tisti del ki se najhitreje razvija prav zato ker corpi očitno kljub miljardam profitov na leto in vedno več brezposelnimi na svetu ( glej ZDA in tudi že nemčijo - Siemens Mobile = Benq . AEG , Samsung tovarne vse closed ,Deutsche Telekom 30 000 jih bodo udpustli do 2006 , ampak letos so meli le bogo milijardo profita ) . Pravo Intelektualna lastnina v tem smislu NI sredstvo za zmanjševanje piratstva ( da se o BSA crapu in EULAh spoh ne menin) ampak sredstvo za omejevanje izbire ... in smo pr t. i. čisti obliki Neo Liberalističnega trga ki ga marsikiri ekonomist ( spineless idito) obožuje kjer je navidezno vsem vse dostopno ampak ko enkrat pogledaš pod odejo vidiš da nima noben šanse ker je igrišče že razdeljeno med vlkimi ribami ki tvorijo temne kartele in vodijo z štrikeci politiko represije tudi na državnih ravneh ker ma markisira od njih že tolko preveč moči,da bi lahko tako državico kot je naša na hitro spravli v konkurz, v kolikor je naši argentinci ( s tem mislim samo politike in ne naše manjšine da me nebo kdo narobe razume) nebojo spravli v konkurz kot se je to že pr njih doma zgodlo ... No ko bo pa enkrat pravo intelektualne lastnine primerno prirejeno, da ga bodo lahko nucali tako hočejo pa dodaj še trusted computing in DMR pa smo vsi revni razn shareholderov ki se jim riti smejejo in majo poleg statusa quo še dovolj moči da dobijo dostop do naprav ki niso v tem začaranem krogu ... če pa mi bo nekdo reku da se bodo pa pol pojvile nove firme ki se tega nebojo šle pa samo eno vpr .. kdo ma dovolj kapitala da se lahko postavi nasproti M$ in reče tega se pa mi ne gremo? Kraljica anglije , Šajh z Saudske Arabije ... lol mi uporabniki ... amapak samo če smo enotni .. pol pa smo že pr isti zgodbi ko slovenski sindikati pri katerih je dovolj da se en maulvurf v obliki mini kapitalista ki ima svoj "novi" sindikat v njihove vrste vlisni in jih pol vse razkali lol ... its the oldest trick in the book!!!

Nič bomo pa šli v underground pa bo spet treba neko revolucijo ! Prav všeč mi je blo dans na tvju videt kok so demonstrirali delavci javnega prevoza v NYko ... logo ne dobijo niti pare , infrastruktura je v kurcu ,,.... javni prevoz pa ma 1.5 miliarde profita vsako leto ... samo ko so ludi okol spraševali je večina bla samo jezna ( od potnikov) koda se jih nič ne tiče ... dobrodošli v demokracijo v kateri noben nea giva shit dokler ga samega ne doleti.. in v kateri USA odvlači tuje državljane v črne zapore ker obstaja možnost da so terorist ... če bi to ena druga država naredila bi bil svetovni skandal na CNNu ... sociala pa taka HA ! slabi vic... oopps malo sn zašol hehe

ALTbla ::

BW, verjetno se vedno delajo konzole al ne? ;)
ze tko so v pomankanju z konzolami...

glede novice pa se tole... a ni ze velikrat blo receno da so crackerji tisti, ki razbijajo kodo?
ne vem zakaj jih ljudje vedno mesajo z hackerji :\

edit:
Radiant, a ni skandal glede tega nastau?
a si ti dejansko tolko zaslepljen s to idejo da so americani taksne budale in prasci, da dejansko mislis da to le oni pocnejo? pa dj ne bit bedak no.. pardon na izrazu ampak si res to ce mislis da le oni to pocnejo... to kar se je izvedelo sigurno ni nic od tega kar vse pocnejo... ravno tako kot veliko drugih drzav tudi to pocne... kaksna je pa tvoja predstava o kitajski? in ostalih socialisticnih drzavah? se tebi sanja kaj se je dogajalo v casu jugoslavije? kako so se zapirali nedolzni ljudje, mucili in tudi umirali? dj se mal zamisl tut o drugih preden pametujes cez americane... nikakor ne trdim da so oni dobri, dalec od tega, delajo veliko svinjarije, ampak ravno tako to tudi vsi ostali pocnejo...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ALTbla ()

Looooooka ::

blaah tadva bosta najebala zarad piratiziranja pomojem.
pol pa se dodatno ker sta americana in ker sta s prodajanjem teh modifikacij sluzla denar.
in da je to kaznivo dejanje je mislm da dokaz to da je 2 let nazaj lastnik tiste strani nfo news al neki tazga bil obtozen pa ne zarad teh piratskih nfotov ampak zarad prodaje moddanih chipov na netu.
konc koncev klinc...vsem se je slo za denar pa naj zdej placajo lepo.
ce jim ne bi blo bi pac lepo nardil najbl pregledna step by step navodila kako zadevo moddat pa ne bi nobemnu nc blo.
ce ze hoce nekdo media playerje pa kopiranje dvdje gor dat naj se se mal potrud pa bo.
s temi zahojenimi prodajami prek interneta sam se dajejo hollywoodu pa glasbeni industriji zlo tehtne in dokazljive razloge,da jih piratstvo stane velik denarja.
Navodil se konc koncev ne da preracunat v izgubo,ker ne mors dokazat kok ljudi jim clo sledi.
Cist prou jima je.

billy ::

loo~oka, nekdo vseeno mora izdelati čipe za mod, kdo jih bo pa delu če bi ti rad vse free? A da bo vsak kupil dele in si doma zalotal celotno vezje?

BigWhale ::

Altbla:

XBox je morda na zacetku bil narejen z izgubo. Potem pa nic vec. Tudi ce preracunas cene hardware-a in se ti zdi, da bi kupil te stvari drazje v stacuni.

Vecina izdelkov se v prvih serijah prodaja z izgubo ampak, takoj, ko ti izdelek prodas, ti zacne prinasati dobicek. Ker potem uporavnik kupi se en kontroller, kupi se ta ali oni dodatek, se kaksno igro.

Razmisljanje v stilu: 'bom kupil xboxa, da bo imel MS izgubo' je traparija. Izgube so takrat, ko se ti produkt ne prodaja. Ker ce se tvoja konzola ne prodaja, potem zalozniki ne bodo kupovali licenc za izdelavo iger in ne bodo izdelovali iger.

ALTbla ::

loooooka, se strinjam, ne morejo vedet tocno... ampak ali zato vseeno niso nic krivi?
kaj pa ce ti das nekomu navodila kako nardit bombo? kako nekoga ubit da te ne dobijo? kako naredit samomor? in ce en clovek to naredi ali pa 100, a ti nisi kriv?
tut za navodila bi najbrz najebal, se pa strinjam da ne toliko, pa se dokazat jim nebi mogli da so bli to oni ce bi se jim slo samo za to da ljudje zvejo kako...
in se strinjam, sami so si krivi... mislim v trgovini kar prodajat oz modificirat? kje majo pa pamet no... drgac ti lahko delas kar ces s svojim xboxom.. ne more pa nekdo nudit taksne storitve, ki omogoca uporabo piratizirane programe ane? (tu se gre za razbijanje zascite, ne pa sam ugradnjo diska - to nebi blo tko sporno ce hoces pac legalne stvari gor dat kao)
pa ne to primerjat z racunalniki, ker pac niso namenjeni piratskim stvarem, jih pa tut za to uporabljajo.. to je pac tisto - ugradijo disk not, kaj ti pocnes z njim je tvoja stvar.. to je seveda legalno... odstranit zascito pa itak da ne... to je tko kot crackanje programov... :\

Radiant ::

ALTbla : Logo da to delajo drugi ko pišem kaj takega to predpostavljam , sony , MS , IBM Intel .... pa to so samo tisti ki niso v ozadju ... mal me je zamotu notion da je s tvojga posta blo za razbrat skor neki tazga ko, če drugi tud delajo isti drek je ok ... as in :če je sosed svija bom pa še jaz... no saj v Sloveniji je nažalost taka mentaliteta preveč razširjena ... se lepo vidi ,... sn živel eno leto v nemčiji pa folk ni tok zavisten ko tu pr nas ampak pustmo to ... problem z amerkianci je njihova aroganca ( že v mentalitete mam kar neki prjatlov z amerike pa so vsi mal uberheblich če kdo kaj v zvezi s tem zine ... pa vsi še niso končal faksa pa so neki kurčevi banki že dolžni 200 000 Dolarov... ja stari en semester te košta dober avto ) ... kitajci delajo svijarije logo samo kitajci nea celemu svetu vsiljujejo t. i. " demokracije" veš to je mala in znatna razlika ... amerkianci hočejo o sebi ustvarit ta imidž svetovnega dobrodelaca in policaja ko pa v resnici delajo itaq sam za svoje interese ... ne rečem da so druge države kaj drugačne ampak ampak za razliko od nemcev v drugi svetovni vojni pač amerikanska ekspanziska politika večinoma teče v smeri naftnih piplinov ker itaq pokurijo oni "samo" 2/3 reusursov ... če v USA kupiš Lotusa ko žere pr mali porabi 15 do 20 L na sto kilometrov je to ekonomičen avto ... problem pr tem vsem je da amerikanci počasi grejo prek tisto mejo do katere se take stvari še tolerirajo to je problem ... ker z tem ko oni rečejo je dosti ponavljalcov ... ko naša vlada npr. ker je nemčija uvedla študiegeburhe se pr nas ta debata spet pojhavlja in že čakam ko bo nek slovenksi kmet (nč slabega kemtom tiste ko jih poznam so vredi in pošteni ... saj zato so vsi bol revni :( )ki je poslanec z jecljavim glasom bral od njegovega šefa stranke predam predlog o novih šolninah....

Tok k tem sori sam dejansko je tak .. v socializmu ki je kot vsak sistem mel svoje slabe strani so ljudje dejansko počasi prevzeli nekak to mentaliteto delanja za skupno dobro .. ne samo za svojo rit , saj zato gre dan danes delavcem obratov kot so peko in podobno pr nas tak slabo, ker so prišli mali kapitalisti in jih napizdli ... v samoupravi je blo treba dosečt nek cilj v količini proizvodnje in ne profit marginov ... važno je blo da je obrat zdrav in da raste ter da delavci razvijajo mentaliteto in zavest glede tega kaj ustvarjajo (v teoriji log da je praksa bla koruštna itd samo vseeno je prišlo nekak v podzavest ljudem)... ne pa da pride en pokavi menedžer s faksa mu fotr kupi 50 posto delnic postane šef uprave in potem proda firmo higest bideru in postavi delavce na cesto al pa še zasluži od države poleg, ko ta proba te še nekak firmo rešit .. on pa se na koncu vozi z bentleyem okoli ...

V neoliberalizmu pošteni ljudje ne morejo obstajat ... to je ko ničianski nad človek ... če se boš mal v to poglobil boš videl kje so osnove neo liberalizma ... odvrži zavest in postal boš bog .. fuck taki folk ... to bo vodlo seveda spet v propad .. jaz dam temu sistemu še 15 20 let odvisno od degradacije sistema pol pa bomo meli anarhizem al pa kar fallout bomo vidli ...

A si pozabu kaj se je pred kratkim v franciji dogajalo ,ko so avti goreli !!!>:D v Nemčiji razmere niso nič bolše pr nas pa tud ni rožnato .. na srečo smo tak mali res....

PARTyZAN ::

ugradijo disk not, kaj ti pocnes z njim je tvoja stvar.. to je seveda legalno... odstranit zascito pa itak da ne... to je tko kot crackanje programov...


Odstranit zascito, da lahko igras z svojimi backupi? Ce pri avtu odstranis blokado si zlocinec?

BigWhale ::

> Ce pri avtu odstranis blokado si zlocinec?

Hm, ce odstranis kak del elektronike in zaradi tega povzrocis nesreco v kateri se nekdo ubije, je stvar ze vprasljiva. :)

poweroff ::

Hja, v ZDA imajo Digital Millenium Copyright Act.

No, v Sloveniji pa imamo Zakon o pogojnem dostopu do zaščitenih elektronskih storitev.

1. Zaščitena elektronska storitev je vsaka storitev televizijske radiodifuzije, radijske radiodifuzije ali storitev informacijske družbe, ki vključuje ali temelji na pogojnem dostopu in se na osnovi pogojnega dostopa zagotavlja proti plačilu, ali zagotavljanje pogojnega dostopa do prej omenjenih storitev, če ta predstavlja samostojno storitev. V tej opredelitvi pomeni:
- storitev televizijske radiodifuzije je žični ali brezžični prenos, vključno s satelitskim prenosom, kodiranih ali nekodiranih televizijskih programov, namenjenih javnemu sprejemu, vključno s posredovanjem teh programov drugim ponudnikom, ki jih prenašajo javnosti; storitev televizijske radiodifuzije ne vključuje posredovanja informacij ali sporočil na posamezno zahtevo;
- storitev radijske radiodifuzije je žični ali brezžični prenos, vključno s satelitskim prenosom, radijskih programov, namenjenih neposrednemu javnemu sprejemanju;
- storitev informacijske družbe je storitev, ki se običajno zagotavlja za plačilo, na daljavo, z elektronskimi sredstvi in na posamezno zahtevo prejemnika storitev pri čemer pomeni:
a) na daljavo, da se storitev zagotavlja, ne da bi bili strani sočasno prisotni;
b) z elektronskimi sredstvi, da se storitev na začetku pošlje in v namembnem kraju sprejme z elektronsko opremo za obdelavo (vključno z digitalnim stiskanjem) in shranjevanje podatkov in v celoti pošlje, prenese in sprejme po žici, radiu, optičnih sredstvih ali drugih elektromagnetnih sredstvih;
c) na posamezno zahtevo prejemnice ali prejemnika (v nadaljnjem besedilu: prejemnik) storitev, da se storitev zagotavlja s prenosom podatkov na posamezno zahtevo.

Storitve informacijske družbe vključujejo zlasti storitve prodaje blaga ali storitev, dostopa do podatkov ali oglaševanja na svetovnem spletu ter storitve dostopa do komunikacijskega omrežja, prenosa podatkov ali shranjevanja prejemnikovih podatkov v komunikacijskem omrežju.


4. Prepovedana naprava je vsaka strojna ali programska oprema, ki je izdelana ali prilagojena tako, da omogoča dostop do zaščitene elektronske storitve v razumljivi in uporabni obliki brez predhodne individualne avtorizacije ponudnika storitve.

4. člen
(prepovedana dejanja)

(1) Prepovedanih naprav ni dovoljeno izdelovati, uvažati, razširjati, prodajati, dajati v zakup ali posedovati z namenom pridobitve premoženjske koristi.

(2) Prepovedanih naprav ni dovoljeno nameščati, vzdrževati ali zamenjevati z namenom pridobitve premoženjske koristi.

(3) Prepovedano je oglaševanje in druga dejanja, ki so namenjena spodbujanju prodaje ali uporabe prepovedanih naprav.

Dobro jutro. Ste se že zbudili?
sudo poweroff

darkolord ::

Že. :)

Ce pri avtu odstranis blokado si zlocinec?

Ne vem če imajo še, ampak skuterji so, ko so bili novi, imeli vgrajen omejevalec... Če si ga odstranil, si bil "zločinec" (bolj prekrškar sicer), ja :D

antonija ::

OK, zdej nej pa en hitro špopravi naslov novice ker je zmeden v tri 3,14zde. Xbox360 se ni bil uspesno moddan, sploh pa ne do te mere da bi ze stancali modchipe in prodajali/modificirali konzole za biznis. Tista novica o undercover agentih (res so mel tezko delo, ja) je za originalni xbox, ki so ga kupil v eni stacuni z vecjim diskom in piratskimi igrami.

Team Pi ki pa se tako zalo hvali da so moddal xbox pa ni nardila nic drugega kot raw dump podatkov iz DVDja. Druge skupine os nardile ze najmanj podporo za novi file system za linux, .isote iger za 360ko itd. Mod chipa, softmoda, etc. pa se nekaj casa verjetno ne bo na voljo, vsaj ne v taki obliki kot obstajajo za originalni xbox. Baje da nekaj delajo v smeri moddanja dvd roma ker naj se podatki, ki pridejo iz tam nebi preverjali v nadaljnih procesih, ker jih za sama enota "preverja" in "filtrira". Sicer homebrew verjetno nebi delu, bi pa backupi iger delali...

Edit: "The three men are being accused of "conspiring to traffic in a technology used to circumvent a copyright protection system and conspiring to commit criminal copyright infringement," in violation of the Digital Millennium Copyright Act, according to a statement from the U.S. Attorney's Office for the Central District of California."
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: antonija ()

Gavran ::

linuxdady: preberi vse kar sem napisal.
Matthai: vprašanje je, če bi navedeni zakon vzdržal ustavno presojo (podobno kot EULA). Zakonodaja namreč zagotavlja prosto razpolaganje z vso legalno pridobljeno lastnino, dokler s tem ne kršiš zakona. Če torej predelam kupljen izdelek (v tem primeru XBOX) sem le uveljavljal pravico do prostega razpolaganja s svojo lastnino. Hec se konča v trenutku, ko naložim piratizirano igro. Samo "omogočanje" namreč ni dovolj za obtožbo, sicer bi vse moške lahko obtožili "posedovanja organa ki omogoča posiljevanje".

Looooooka ::

ALTbla
navodila za izdelavo bomb so po internetu ze stara stvar in kokr jst vem se nobenga niso aretiral zarad tega.Najebal so sele ko so mel kopijo navodil doma in ze bli vpleteni oz osumljeni bombnega napada oz nacrtovanja.Pa se to sam zato ker je bil to mal bolsi razlog za nadaljno raziskavo.
In glede na to da so dal zadnic eni studentje navodila...oz bil je intervju enga posiljevalca na kampusu,ki je uporablu knockout tabletke a se je bral kot prirocnik...pa niso nobenmu nc zarad tega nardil(sam pac moralno zgrazanje) pol je tuki dejstvo da ti nc ne morejo.Razlog v ameriki je simple...freedom of speech,ki velja tud drugje.Ker ce bi pa kdo zarad tega najebu bi bla pa demokracija ze kr fino naceta.

antonija ::

Ker ce bi pa kdo zarad tega najebu bi bla pa demokracija ze kr fino naceta.

A brez tega pa zivimo v nepokvarjeni demokraciji?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Tear_DR0P ::

je tak koda bi kupo novi avto pa bi mi reku pordajalc da ga v petek ne smem vozit
maš srečo da izraelci ne delajo avtov, taki avti ziher nebi delal ob sobotah:D
sm zadnjič slišal da neka izraelska banka ne dovoljuje uporabe kartic ob sobotah
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

ALTbla ::

Radiant:
ne nism to mislu, ce vsi delajo je to ok. ni ok, ampak ne mores ti trdit da je samo nekdo prasec ce jih veliko to dela ane? to sm hotu rect.
ja ampak kitajske in amerike pa tut ne moremo primerjat. siocializem in kapitalizem imata cisto drugacen nacin razmisljanja in interese. kitajci se enostavno sam zase brigajo (sicer jih je pa itak skor za šestino sveta>:D ) in na lastnem ljudstvu počnejo svinjarije. američani pa pač na svojih nasprotnikih. (to govorim o vecini zadev, seveda obstajajo tut obratni primeri)
to kaksne cene imajo tam je pa tudi njihova stvar. drugace pa ne verjamem da bi 200 000$ nekdo rabu za pou faxa? se je on kr zapoofu tut za se kj drugega... sicer pa kdo mu je sploh dau toliksen kredit? eh sj ni vazno, pac njihov nacin dela in zivljenja. ampak se tut pr njih zacenjajo spreminjat stvari.. ne recem, saj imajo se vedno poceni bencin, ampak cene rastejo... nedavno so meli celo sceno z porastjo cen. jih bo ze spametovalo to. sicer pa, ne to tko gledat. tist ki ma za lotusa ima tut za bencin, pa kjerkoli zivi ane? to gre bolj za tiste 16 letne mulce ki si kupijo american mustle car iz 80' z V8 masino...

ma ja ja, ideologija siocializma je bla lepa... ampak kaj ko je bolj spominjal na "fevdalizem" kot socializem? odstotek ljudi je zivel lepo in izkoriscu druge, ostali so pa delal... pa ne mores poslovanje pred 20 leti primerjat z danes. takrat enostavno skoraj ni meu konkurence, sploh ne poceni kitajske in ostale robe. takrat je imeu dobre pogoje za delo - v socializmu. v kapitalizmu se pa vse to spremeni. firma ki deluje na tak nacin ne more nikakor obstat, v kapitalizmu. v socializmu je drzava krila vso izgubo in je slo veselo dalje. v kapitalizmu pa pac ni profitna, oz ne, to sploh ni vazno, ni likvidna, ustvarja izgubo! kaj sele profit...:\ tle pa drzava oz nekdo drug ne bo rinu taksno firmo dalje... ker enostavno nima smisla. ko je bil cas, prehod v kapitalizem, niso naredili pravilnega prestroja in spremembe politike ki bi bila potrebna da bi firma ostala vsaj na pozitivni nuli. zaceli so delat izgube in zgodilo se je isto kot z vsemi firmami ki delajo izgubo.
ok ta tvoja primerjava da atek kupi sinku 50% tovarne je mal filmsko obdana :D se pa strinjam, tut tak nacin poslovanja izbirajo eni. pac, vsak gleda na svojo rit..

Crimson_Shadow ::

A potem si lahko prislužiš zapor tudi če prodajaš v trgovini nabrušene kuhinjske nože za rezat "slona"? (da ne bi napisal ravno človeka.) :\ S takih, nabrušenim (predelanim) kuhinjskih, nožem je precej lažje prerezat vrat *"živali", kot pa z "privzetim" brušenjem.

Škoda, ker to za orožje ne velja, ker je primarna uporaba strelnega orožja že tako streljanje *"živali". Pa tudi če si narediš modifikacijo, da lahko streljaš rafalno, je kazen za uboj ista. Pa če si *"žival" zadel le z 1 ali pa 10 metki. :\

* - tudi človek je po biološki definiciji žival.
We create worlds

G-man ::

Fantje, malce bolj zbrani/manj paranoični bi lahko bili pri pisanju novic. Novica kot je takale je v sivem območju resnice, ker je bilo poleg tega vpleteno piratstvo, ni bil XBOX360 in še kakšen detajl. Interpretacija, da je do aretacije prišlo zaradi modifikacije je potemtakem napačna, čeprav zakoni v ZDA to omogočajo (ali kakorkoli že).

Bass0 ::

BigWhal,

(ja prav si prebral)

imava isti pogled, a vendar mi praviš, naj ne pišem traparij. Kaj naj iz tega razberem? :D

Cena Xboxa na polici < cena izdelave istega Xboxa

Ja?

Zato sem pa napisal, da M$ računa na dobiček iz prodaje iger (in krpic za ohišje Xboxa, nalepk "My other console is an Xbox too" in čajnih skodelic Xbox?).

Moja poanta je še vedno (in tu grem offtopic oz. si privoščim razširitveni ekskurz), da si je M$ zamislil sistem, kjer bo žrtvoval ceno konzole na podlagi pričakovanega velikega nakupa softvera (beri: igric). Če dobiš 77 iger zastonj, ta shema ne deluje več, ne? Ne samo, da ima manjši profit, dejansko ima izgubo.

-X $ od konzole + 0 $ od prodaje igric = izguba.

Ali bo trg zalaufal po načrtih ali pa bodo zaustavili razvoj te niše, ker se jim ne bo izplačalo. Odvisno pa je od potrošnikov (oz. tistih, ki bi radi prišli poceni skozi).

Zakaj bi imel 100 brezplačnih igric, če jih normalen človek z družabnim življenjem še polovico ne bo igral, kot se šika? Časi mavrice in komodorja, ko si imel 200 igric na kaseti, so mimo. Tiste igrice je razvijalo par ljudi, današnje pa imajo milijonske proračune! Poleg tega so tako obsežne, da igri in desetinam razvijalcev narediš krivico, če jo igraš 15 minut in zavržeš.

Ko sem veselo vrtel svojo prvo kaseto s Queeni, sem bil presrečen, trak pa je v parih mesecih zobna nitka postal. Sedaj imam 40+ GB MP3-jev in ne vem, kaj bom poslušal čez 5 minut. Imam par DVD-jev, na katere sem ponosen, čeprav niso nič posebnega. DivX-i letijo z diska tako hitro, kakor se pretočijo s spleta. Nekdo je treniral kung-fu koreografijo 6 mesecev, za kar so porabili milijone USD. Pa kaj? Matrico pogledam v dveh urah in grem naprej štrikat puloverje.

Nas, raje, večina si ne more privoščiti vsega, zato pa "krademo", kjer lahko, in se sekiramo, ali nam bo kdo pozvonil na vrata. S poželjivimi očmi in polni fustracije gledamo v izložbe in v sosedov avto. Ne, hvala. Hočem imeti pristne užitke v življenju, vsake toliko si rad privoščim kvaliteto, za katero plačam. Ne bom vedno gruntal, kako in kje bom šparal, ni mi treba skrivati stvari, na katero sem ponosen, saj sem si privoščil kvaliteto, sedaj lahko rečem: "to je to", dobra večerja nekje zunaj, dober koncert, dober balzam za po britju, vsaka še tako majhna stvar pripomore k temu, da se počutiš bolje in da s to energijo opravljaš svoj poklic. Psiholog Erikson je postavil človeške potrebe na hierarhično lestvico, kjer je lepo razvidno: Če hočeš delati, se moraš nahraniti. Če hočeš biti kreativen, si moraš privoščiti trenutke bistrosti, da možgani ustvarjajo. Če si dobre volje, boš ustvarjal z dosti več pozitivnosti in energije, kar vodi v samoizpolnitev. Od vsake kvalitetne stvari imam dosti več veselja kot od take, ki sem si jo priskrbel po čudnih poteh in si s tem ustvarjal nepotrebne skrbi.

Pri nas doma nimamo veliko denarja, imamo majhen avto in dvosobno stanovanje, ne moremo si privoščiti silvestrovanja v Pragi ali novega LCD televizorja... Vseeno pa sem si kupil iBooka, ker sem vedel, da za svoje delo (glasbo) rabim kvaliteto. In sem neizmerno bolj zadovoljen kot z nekim Windows sistemom, polnim problemov. Ne bom si privoščil avta, TV-ja, silvestrovanja, ampak za to eno stvar še enkrat rečem: "to je to".

P.S.: Pozabil sem dodati to, kar piše v sporočilu pod mojim. ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bass0 ()

mumbo ::

ta novica sux! dejte. s malo bolj pazit, ko jih prišete/povzemate. kolikor jaz vem se zaenkrat na xbox 360 še ne da igrat piratskih iger.sploh jih pa še toliko ni izšlo, kot je napisano v novici...

AtaStrumf ::

ene par folka tukaj ima očitno še dolgo pot pred sabo, preden bojo doumel par resnic tega sveta, vi ST-jevi pa popravte že enkrat to novico no!!! 4 ure je že falična gor.

BigWhale, zate sem pa mislil, da bolj poznaš stvari. M$ ima z XBOX-om, kot celoto, ne samo HW delom, še vedno VELIKO IZGUBO. Evo ti en link, če meni ne verjameš.

SONY še vedno proda nekajkrat več PS2 kot M$ XBOX-ov, da o igrah ne govorimo.

BigWhale ::

Bass,

Glej, to da je izdelava Xboxa drazja, kot stane Xbox v stacuni je povsem razumljivo. Tukaj ni nic spornega. Sporna je samo izjava, da MS izgublja denar s prodajo Xboxa.

MS izgublja denar z izdelavo in lifranjem Xboxa na police. Ko je pa enkrat na policah, pa vsak prodani Xbox vrne v blagajno del denarja, ki je bil porabljen za izdelavo. MS je najbolj v zgubi, ce nihce Xboxa sploh ne kupi.

Bass0 ::

OK, torej se le strinjava.

Prometna nesreča s hudim izidom. Pet mrtvih, od tega dva huje. :P


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Xbox360 Elite uradno najavljen

Oddelek: Novice / Konzole
74126 (3499) xyxyxyxy
»

Pusti službo, da lahko dobiš PS3 (in jo raztelesiš) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Igre
10511073 (8676) @LOL
»

Xbox ni čisto pravi globalni uspeh? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Konzole
518207 (6680) Stepni Volk
»

Vpogled v Xbox 360

Oddelek: Novice / Konzole
265425 (4103) OwcA
»

Pripravite spalne vreče, če želite imeti Xbox 360

Oddelek: Novice / Konzole
325446 (3780) BigWhale

Več podobnih tem