» »

XBOX 360 - cene in sesuvanja sistema

1
2
»

HardwareMaster ::

Ma malo ze utrujate s tem kaj je konzola in kaj PC ni oz. obratno. Sem pristas PCjev in ne konzol in ena od stvari, ki jo jaz vidim in pri katerih je konzola nemocna je nadgrajevanje, ki je v primeru PCja 100% lazje. Konzola pa ko zastara, zastara. PC si lahko prilagodis na 1000 in 1 nacin, kar glede konzole ne morm reci. Je pa res da ima tudi konzola prednosti, ki jih PC ne pozna.

Pa lep vecer!
°°°°°°°°°°°° AMD Ruls

ripmork ::

se strinjam z CWIZO-vim postom...:D

konzole in pc-ja se enostavno ne da primerjat na stopnji ko bi lahko rekel da boš izbral med konzolo ali pc-jem.

Če hočeš igrat in gledat filme in poslušat musko...plug&play brez jebanja,potem pač kupiš konzolo.
Če rabiš vse kar omogoča pc ga pač kupiš in se ne oziraš na konzole...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ripmork ()

Crimson_Shadow ::

.
2. cena bo pod 100.000 sit. Pričakuje se med 99.990 in 95.990 sit. Ubistvu, preračunano za veliki paket, ki košta 400 €. Obstajal bo model brez HD z navadnim DVD pogonom za 300 €, vendar dvomim, da bo tak model sploh prišel k nam.


Tu se pa motiš. Če in ko, bo v Slovenijo prišel "cenejši" osnovni model. Pa tudi MS bo forsiral ravno ta cenejšo izvedenko. Da proda in sploh kaj zasluži na dodatni opremi. Samo "hard core gamerji", ki vedo kaj hočejo, bodo kupovali dražje "premium" škatle 360.

In teh cenejših, osnovnih modelol bo krepko več v prodaji kot pa premium paketov.
We create worlds

Nerdor ::

Crimson_Shadow: upejmo da imaš prau. Samo kolikor sem jest informiran, nove konzole xbox360 ohohooho časa ne bo uradno v Slo. Edino, če bo kak Muller v Lj dobil kakšno pošiljko xbox360-etk za prodajo. Potem se bo dalo kupiti konzolo. Se še spomente pred 2 leti, ko so prodajali neke španske pakete xbox s španskim Halo ali Gotham racingom. :D Mogoče nas kaj podobnega čaka v Slo. :\

Aja,
razlog za zmrzitev je pregrevanje napajalnika. Treba ga je vsaj pokončno postaviti, ali pa še bolje odpreti konzolo in ga vn dat. Ponujajo pa za 19.99$ hladilno stojalo za pokončno držo xbox360-etke.

Da se razumemo, preden bodo BigWhale in Sony fan druščina "bombardirali" s proti dokazi, češ kakšen ščiš je xbox360, naj povem, da ta mala PS2 (PS Two) se tud pregreva ka hudič in jo je nemogoče igrati več kot 1h ali 2h. Problem je pri njej, da se poleg napajalnika pregreva cela konzola. :D
Oh, Wait! Celo smrtno nevarni so bili te napajalniki pri nekateri PS Two!!! 8-O (s takimi napajalnci so jih tudi v Slo. prodajal!!!)

Več ali manj je HW in SW stabilen pri xbox360, samo napajalnik se pregreva. Kar pa mislim, da bodo pri naslednjih revizijah odpravili. Verjetno, ko bo prišla konzola k nam, bo že odpravljen blem s pergrevanjem napajalca.
... for lifetime!

Aggressor ::

Konzole ne bodo nikoli prehitele PCjev? Prosim vas, konzole so že zdavnaj prehitele PCje, če gledamo prihodke, število prodanih izvodov iger in prodanih izvodov enot, da o originalnosti in naprednosti iger ne govorimo. Samo Slovenija caplja daleč za časom, zato rovtarji tega še niso pogruntali. :D
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

Mavrik ::

Ma malo ze utrujate s tem kaj je konzola in kaj PC ni oz. obratno. Sem pristas PCjev in ne konzol in ena od stvari, ki jo jaz vidim in pri katerih je konzola nemocna je nadgrajevanje, ki je v primeru PCja 100% lazje. Konzola pa ko zastara, zastara. PC si lahko prilagodis na 1000 in 1 nacin, kar glede konzole ne morm reci. Je pa res da ima tudi konzola prednosti, ki jih PC ne pozna.


To niti ni tako zelo velik problem... glede na to da dandanes si tudi bolj ali manj prisiljen menjati kar celi PC ko upgrejdaš, saj se socketi, vodila in priključki spreminjajo po tekočem traku.

BD: Zakaj zaboga rabiš ti P2P na Xboxu?
The truth is rarely pure and never simple.

B-D_ ::

Ko boš enkrat dovolj zrastel da ti BSA (boy-scouts-of-africa) pranje možganov ne bo več prihajalo do živega boš dojel da je cena hardwera ena in edina cena ki jo je zares potrebno plačati. Vse enke in ničle (beri: kar ne moreš ošlatat - igra, muzka, film ...) so zastonj.

Dober comp (ki nadmudri xbox) te pride za 200 jurjev in to je zadnji strošek ever (če ne šteješ naročnine na net in upgrejdov). Pri xboxu boš pa pač vztrajno stran metal smešno velike količine keša za okroglo plastiko da boš sploh lahk igral igre tko da je seštevek po enem letu za PC (z duceti iger, muzke in filmov) kakih 250 jurjev, za xbox z 20 igrami pa že kakih 300. :P

Sicer je pa tvoj denar, meni tvojga keša itq ni škoda >:D, marketinški oddelki bi imeli veliko težav če bi bili vsi na planetu inteligentni in se ne bi pustili nategovat.

Konzola je bla familič za 16 jurjev, pa atari in podobne jajca... ne pa ena zadeva ki stane že tolk kot en middle class rabljen comp. Oklesten comp v lični škatlici je sam še nateg kupcev s pcjem z lepo fasado + autoplay funkcijo za kupljene špile, ne pa "konzola". :\

JanezekNovak ::

B-D_ sicer ne podpiram piratstva, sam ti lahko povem, da na modificiranih konzolah lahko igraš "zastonj" igre. Vsaj na PS2 in XBOX se je dal. Zelo verjetno se bo dalo tudi na XBOX360 in PS3 igrati "zastonj" igre.

Če boš pa na računalniku za 200k SIT igral podobne igre kot na XBOX-u 360 ali PS3 ti pa vsa čast.

Pa še en komentar na to, da so enke in ničle zastonj, pejt do enga programerja pa ga vpraši kaj ti zastonj naredi!
http://www.euroairsoft.com/

Ch4N93 ::

pa kaj se nekateri bunite, da se na slo-techu piše samo o izdelkih, ki imajo probleme. kaj pa je za vas novica? Npr. IE že peti teden brez najdene luknje ne vem za vas, ampak če nek izdelek deluje kot je pričakovano, me ni treba posebej obveščat, če pa so z izdelkom problemi, pa me vsekakor zanima.

valda da se piše o napakah izdelkov in prav je tako, saj tako morebitni kupec ve, kaj lahko pričakuje oz. kakšne probleme bi lahko imel.

še glede PC vs. konzole: še v redu da obstajajo konzole, da lahko neuki uporabniki delajo z njmi kar pač delajo, in ne širijo nesnage po internetu z nezaščitenim računalnkom.

še glede tega pregrevanja: če se pregrevanje pojavi po nekaj urah igranja, me pa res zanima, kako so pri MS testirali XBOX 360? ali pa so vidli, da lahko z napako še zaslužijo npr. s prodajo podstavkov, ker me res zanima, od kod so ga naenkrat privlekli? ali pa je že bil pripravljen in razposlan po trgovinah (podstavek namreč).
Ni nam lahko...

ender ::

Nerdor: PStwo da se pregreva? Nisem opazil, pa ga vedno igram po 4-6 ur skupaj (pri čemer je konzola ves čas na volneni preprogi, ki sigurno ne prevaja toplote). Ob koncu igranja je konzola rahlo topla na dotik, vendar nič bolj kot povprečen računalnik (poleg tega pa je povsem neslišna, ker nima vgrajenih ventilatorjev).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

B-D_ ::

Noben ne brani da označujte folk ki piše open source programe zastonj in kompletno linux skupnost za debile ker to delajo zastonj... sam ne vem kolk je to modro na slo techu delat... :8)

p.s.: offtopic?

Enivej... nej en pove kako je lahko smiselno kupovat pokvarjene mašine (ne govorim o pregrevanju, govorim o potrebi po modifikacijah) katere potem popravite z modčipom (+ seveda dodatni stroški, dio garancija ipd težave) da sploh dobite spodobno mašino ki vam da vse kar ste plačali?

deann ::

B-D: Ti si očitno nisi nikjer prebral specifikacije novega Xboxa,PC ga nebo dohitel niti z naslednjo generacijo grafičnih kartic,da ne govorimo o procesorju...Dejstvo je da za 400$ dobiš konzolo ki boš jo imel vsaj za naslednjih pet let,brez potrebe po nadgrajevanju,kar nemoreš reči za PC(osebno sem v šestih letih menjal pet grafičnih kartic)
Še ena zanimivost cena proizvodnje novega xboxa stane 526$,tako da MS izgubi z vsako konzolo 126$

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: deann ()

ender ::

B-D_: malo izračunaj: če bo Xbox360 stal 400€, pa recimo da bodo prvi mod čipi 150€, torej skupaj 550€, dobiš za ta denar računalnik s trijedrnim 3,2GHz PPC procesorjem, 512MB rama, high-end grafično kartico in 20GB disk (ki ga je mogoče zamenjat). Zdaj pa poizkusi sestaviti za 550€ PC, ki bo zmogel poganjati igre pri približno enaki kakovosti. Zaradi arhitekture, tudi ne bi smel biti prevelik problem sportat na Xb360 linux, tako da ga bo verjetno mogoče uporabljati tudi kot "običajen" računalnik (res pa je, da Windows na njem ne bodo delovali).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

CWIZO ::

Sowtware je zastonj?
Haha ha, od kje si se pa ti vzel? A mislis da mi (sam) za vesele sedimo po fermah pa programeramo?
Pejt se v starcuno pa vzem kilo krha pa pejt vn brez da bi placal.
E to pa ne?
Ves kaj, to je popolnoma isto.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

Dr_M ::

PC ga nebo dohitel niti z naslednjo generacijo grafičnih kartic

pojma nimam od kje si ta podatek dobil, graficna v xbox 360 je nekje na nivoju x1800xt in 7800GTX.

da ne govorimo o procesorju...

tut o procesorju ne ves veliko. procesor ma res sicer 3 jedra, ampak si delijo 1MB L2. gre pa za kastriran G5...


drugac pa konzole nikol ne bodo dosegle PCjov, ampak to tut ni potrebno, ker so pac namenjene predvsem eni stvari, ostalo je bolj postranskega pomena. je pa res, da so cene mocno pretirane, pa delite se take bedne primerjave...

Nerdor ::

CWIZO: mogoče moja replika. Sem mnenja, da je težko primerjati materijalne dobrine in software. Moje menje je sledeče: sistemski ali platformski software (operacijski sistem, driverji, spletni brsklaniki in podobno) bi morali biti zastojn, ker nima smisla služiti denar na tak način. (kot naprimer Microsoft s Windows platformo)
Namenski software (specijalizirani programi znotraj sistemskega okolja/software-a) se pa lahko poljubno zaračunavajo. To je pa neodvisno. Namesnki software so lahko video igre in te se lahko poljubno zaračunavajo.

To bi morali zakonsko urediti, da bi bil sistemski software brezplačen. ( Filozofija Linuxa mi je strasno všeč. OS naj je zastojn, glede programov, ki tečejo na njem, se pa lahko tudi zaračunavajo, če avtorji tako želijo )

Opravičujem se za hud offtopic.
... for lifetime!

CWIZO ::

Emm vem ni dobra primerjava tisto. Sam sej vsi veste (no vsi razen BDja) v cem je point...

Kdo bi pa po tvojem zivel tiste, ki bi delal sistemski software?
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

deann ::

kissmy(_o_):: Prebral sem že veliko člankov glede tega tako da vem kaj govorim,"Xenon" ima 48 cevovodov napram trenutni generaciji high-end kartic ki jih ima 16.oz 24,zraven tega ima vgrajenega 10mb eDRAM-a kar omogoča visoke HD ločljivosi stopnjo AA-ja ter drugih efektov,podpira shaderje primerljive z WGF 2.0 ki ga bodo grafične kartice podpirale šele čez eno leto...

Glede procesorja si pa preberi naslednji odstavek:

"If the comparison between the latest Pentium IV running at 3.4 Ghz and an Apple PowerMac running at 2.4Ghz is an indication of the performance of a PowerPc over a traditional x86 processor, we can’t imagine what a thee core PowerPC processor running at 3.2 Ghz can achieve in terms of performance. According to Microsoft, the game math performance of this state-of-the-art processor is of 9 billion dot product operations per second."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: deann ()

klemen22 ::

B-D_: pa kje si ti doma v rovtah? NIčle pa enice so zastonj? Si wanabe pirat a? Dej ne se smešit no. Še konzole nimaš doma pa tukaj nekaj jokaš.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Looooooka ::

Xbox 360 crash fix found - A gamer fed up with his new Xbox 360 crashing every 20 minutes has fixed the problem by raising the power supply off the ground with some string.
High Tech Hardware -> High Tech Solution =)

chuck ::

Za tiste, ki tečnarite če konzola v Sloveniji bo ali ne.
Zdej ne vem kdaj točno, ampak mi smo v nekem društvu, ki se imenuje EU, nekaj o tem se najde tudi tukaj: European union @ Wikipedia
Ampak pazi to, stvari lahko naročiš v bilokateri državi, ki je v EU in ne plačaš carine (cariniki so padli na glavo). Sranje je samo da moraš znat Angleško ali Nemško.
Jst znam par besed Nemško in cena za navadno verzijo je 287 EUR, oziroma 69.000 SIT, cena za tisto drugo pa 383 EUR, oziroma 92.000 SIT. Konzola bo na voljo v EU (kaj je Slovenija res v EU?) okol 2. decembra.

Sicer pa se bo dal tudi tuki dobit: http://www.playgame.biz/index.php?pojdi...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: chuck ()

luli ::

B-D_ : Kako pa instaliraš linux, če ga ne moreš dobit, brez da bi mel že prej kaj nameščenega in dostopal do interneta?

LunKi ::

Just a thought...Men take artefakte prikazuje moj radeon 9800 pro (ram overheat baje) in xbox360 to tud uporablja! Torej zna bit to tud problem.

zee ::

Linux inštaliraš s CDja/DVDja recimo .... mislim, kaka vprašanja
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

chuck ::

Lahko se pa tudi ftpjaš na xbox.

Itak je večina vprašanj in komentarjev od tistih, ki še xboxa niso videli v živo (pa ne govorim o dvojki).

klemen22 ::

Ja prvi Xbox je/je bil res čudovita konzola. SKratka odlične igrce (halo,ninja gaiden,forza motorsport...), super predvajalnik filmov, odlično in neproblematično špilanje po mreži. Skratka tisti ki se tukaj neki jokajo nad konzolami šc.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Nerdor ::

CWIZO: "Kdo bi pa po tvojem zivel tiste, ki bi delal sistemski software?"

Odgovor je simpl ka pasulj! Jah imamo ustanove, kot so računalniške fakultete in tam so bojda super-duper pametni profesorji, ki jih država plačuje. Ergo, če država plačuje akademike, naj ti nekaj naredijo nazaj: razvijajo sistemski software, na katerem bi privat sektor razvjal svoj privatni software. Ubistvu že zdej plačujemo dr.Kodek like profesorje, ki so iber pametni in se imajo za nevem kaj! OK, pol pa gospoda profesorji, skodirajte sistemski software, če se imate za take pametnjakoviče !!! Simple as that!

Ubistvu to že funkcijonira na nekaterih univerzah, kjer študentje računalništva uporabljajo in programirajo odprto kodo. (samo naš rač. faks ni med temi)
... for lifetime!

Dr_M ::

deann: in ce bi ti pozorno prebral clanke, bi mogu opazit, da je tistih 48 cevovodov enakovrednih 24 X800 serije (ce bi jih mel tok)... ampak seveda, ker ne preberes vsega, klobasas...

MrStein ::

CWIZO :
Emm vem ni dobra primerjava tisto. Sam sej vsi veste (no vsi razen BDja) v cem je point...


Ne, ne vemo.
Razloži nam.

Kaj ima veze kruh z "intelektualno lastnino" ?
Me res zanima.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MrStein ::

LOL A nebi Microsoft bojkotirali?

Saj ga 99% procentov slovencev bojkotira že celo življenje >:D
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

mtosev ::

Jaz nisem med njimi. :P
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

vasquez ::

A tole je že xbox360?

http://badjojo.com/daily/video.php?var=11.25/09.wmv

Tile tipi bi se morali roditi v eni od držav, kjer cena xboxa predstavlja celoletni zaslužek delavca ;(

tiborrr ::

Aja, mtosev, a imas originalne Windowse in Office? Se mi je zdelo... :\
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

DOOM_er ::

mtosev ma use original. se dev c++ ma original :\
Robots will steal your job. But that's OK

CWIZO ::

MrStein: bi ti bla primerjava z ukradenimDVD filmom v starcuni bolj povseci?
Zakaj se na temu forumu vsi tok obesate na take malenkosti.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Stepni Volk ::

MrStein, motiš se. Državna uprava Republike Slovenije bazira na Mikrosofotovih OS in programju: Slovenska država ne pozna odprtih standardov?

MrStein ::

CWIZO, obešam se na neumnosti in neresnice.

Stepni, a to misliš moj post s smajlijem ? :))
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

CWIZO ::

V koncni fazi se je moral za oboje nekdo potruditi in uporabiti svoje znanje.
Kle ni nobene neumnosti in nobene neresnice;)
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

mtosev ::

@tiborrr

Jaz nerabim in nimam M$ Offica. OpenOffice mam.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

DOOM_er ::

jaja mtosev :\
Robots will steal your job. But that's OK

Aljo1 ::

od 7.12 dalje je v AUT Metro akcija xbox 360, cena bo 200EVR
v soboto gledel prospekte :D

Stepni Volk ::

NAPAČA, Metro je ONLINE že popravil ceno. Dejanska cena je 298 EUR (249 neto), gre za Xbox360 Core

LordWorm ::

Kere zakon spile delajo za konzole! Mortal Kombat pa take. Me pa zanima kako je spile ala Call of duty igrat na konzolah.

Jst se razmislam ali bi si nadgradil PC ali pa rajs kupil konzolo.Ker PC bi nadgradil samo zaradi spilov...

Ce prav razumem XBOX Live omogoca igranje prek neta!

Ce ga bom kupu pa zihr nebom caku da pride v slo.
ni podatka

B-D_ ::

Zadeva je enostavna: ali si tolk nor, da kupuješ vse špile in nisi nikoli slišal za p2p?

Če je odgovor da potem je konzola kot ustvarjena zate. :\

ender ::

B-D_: za Xbox360 baje že pripravljajo mod čip...
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

antonija ::

Za xbox360 so zacel pripravljat modchip takoj ko so v trgovinah dobil demo enote, sam do zdej se nobena skupina ni kej zlo blizu koncnega izdelka.... Neki so na xbox-hq.com objavil da naj bi eni kanadcani ze mel cipe v proizvodnji, sam to so samo govorice in nic vec. Tko kot bojo cene stanovanj v ljubljani letos zeloo padle :)

Drugace pa zmodan xbox (original) in xlink Kai pa gasa!!
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

LordWorm ::

Sem slisal tudi za kopije xbox spilov preko p2p ampak pustmo piratstvo :\
ni podatka
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PS3 dogaja(nja) in Sonyjeve izgube pri tem (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Igre
16714713 (11399) Pesimist
»

Xbox360: Mod čip realnost? Uradna zakrpa. Prenosna verzija?

Oddelek: Novice / Konzole
74503 (4129) antonija
»

XBOX 360 - cene in sesuvanja sistema (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Konzole
9613509 (10020) LordWorm
»

Vpogled v Xbox 360

Oddelek: Novice / Konzole
265402 (4080) OwcA
»

Pripravite spalne vreče, če želite imeti Xbox 360

Oddelek: Novice / Konzole
325437 (3771) BigWhale

Več podobnih tem