» »

IPTV na PC: STB vs. VLC

IPTV na PC: STB vs. VLC

««
5 / 10
»»

Caspy ::

Ber moje poste nazaj.. maš use napisan..
Oldie!

ZiXul ::

buhica1: Nisem še ugotovil zakaj v Win ne dela ampak v Linuxu dela brez problemov. Povezano imam pa natanko tako kot ti! Morda je kakšen problem v Win, ko bom, če bom, ugotovil v čem je problem, bom vsekakor napisal tukaj. Poizkusi z Linuxom, če ti bo delal, je zelo velika verjetnost, da je problem v Win.

Wega ::

Zgoraj sem že zapisal tole:
Naj sedaj sporočim, takole imam: iz modema na Vood (z ABC izhodi), iz vooda pa iz A na wan iz C ja pa na LAN v routerju, prav tako kot je svetoval SasoS. Iz routerja (iz preostalih LANOV in prek brezžične povezave) imam priključene tri PC na vsakega s po eno mrežno kartico. Ko priklučim aminota in na vseh treh PCjih po en VLC dela na aminotu in PCju s žično povezavo brez kockic, na obeh PCjih z brezžično pa šteka, vendar je to najbrž posledica slabšega signala z routerja. Internet dela na vseh treh PC brez problema z enako hitrostjo kot prej. Pa me sdaj zanima, glede varnosti se najbrž nimam kaj sekirat, saj gre za družinsko mrežo, ali pač? Ali je s strani T-2 taka povezava dopustna (ali lahko kaj težijo?)

No, je pa res, da mi več kot dve TV naenkrat ne delata, ta tretja se pa že zatika.
Wega,
lep, postaven, pameten
in skromen.

buhica1 ::

ZiXul: Na prvem PC-ju sem stvar rešil tako, da sem dodal še eno mrežno kartico ter imam na izhod za IPTV iz Vood-a obešen navaden switch in tam priklopljena STB in prvi PC. VLC laufa brez problemov, ni mi bilo potrebno nič nastavljati nastavitve mrežne ali nastavitev v VLC-ju...

Vendar imam še en malce bolj oddaljen računalnik in bi mi pasala možnost da bi se na tem PC-ju dalo stvar uštimat preko enega kabla...

Za linux si je treba vzeti nekaj časa in ne vem kdaj se bom uspel spraviti k stvari...

lp Buhica

Caspy ::

Hoj!
Men isto serje. Ta treta TV oz VLC mi potem na vseh TV nardi kocke čez cel zaslon.
Sm mal bl preč od centrale, pa mi nikakor ne morjo zagotovit, da bi mi 2 aminota pa internet z 10MB normaln delal. Jih vsek dan kličem. Nej nardijo, al pa nej pocenijo..
Oldie!

SasoS ::

Jah če si predaleč potem nima T-2 tukaj kaj. Jaz sem 350m zračne od centrale pa mi tud ne stegnejo 3 tvji + net do konca - verjetno stari kabli u bloku. Čakaj optiko :D

@buhica1: preko enega kabla gre če je vmes en router oz. ena naprava ki preprečuje da bi paketi krožili (multicast switchi pošljejo za vse porte zato se zacikla če na vood obesiš 1 switch z dvema kabloma...mora bit router da porta nista direktno povezana med sabo).

buhica1 ::

SasoS: sem poskusil povezati z Routerjem (Linksys befsx41) pa stvar ni špilala - niti preko STB niti preko VLC-ja ni bilo slike, PC se mi je celo resetiral po nekaj trenutkih kock v VLC-ju...

A je vseeno v katere LAN port-e priključiš izhod iz Vood-a (internetni izhod iz Vood-a sem priklopil na WAN port v routerju)?

lp Buhica

SasoS ::

vseeno je...moraš pa izklopit dhcp če ne bo stb dobil napačen IP. Na mreži si moraš statične IPje naštimat. To bi moglo delat.

buhica1 ::

SasoS: mi lahko malce bolj preprosto razložiš tole s statičnimi IP-ji ker sem skoraj laik kar se tiče mrež... Mislim da imam na routerju vklopjen DHCP (imam Local DHCP enabled) in nastavljeno Obtain an IP automatically. Imam dinamični Ip preko T-2. Router ima adreso 192.168.1.1 PC-ja pa 192.168.1.2 in 192.168.1.3 ter seveda getaway preko routerja. Kaj bi moral prenastaviti, mi lahko prosim pomagaš?

Hvala in lp
Buhica

SasoS ::

Taka postavitev bi skor mogla špilat.

mreza

Jaz imam podobno, le da imam za router komp in da je C port priklopljen na tretjo mrežno kartico ki je potem bridgana z LAN mrežno...

nejcn ::

tako imam tudi jaz in deluje cist ok.

zanimivo pa je, da ce skusas streamat nekaj iz pcja v aminota, gre to preko vooda, kar je rahlo motoce, saj predstavlja nepotreben promet. ima kdo kaksno idejo, kako to preprecit?

mango ::

Mogoče neumestno vprašanje, pa vseeno: ali pri tej povezavi, ki je navedena dva posta zgoraj, potrebujem AMINO, če gledam TV le prek PCja? In: potrebujem potem v VLCju vseeno nastaviti IP za TV (10.0.1.6?)

Cy1 ::

Zakaj mi u VLC-ju dela sam en program (SLO1) kljub uvozeni celi listi, pa se zanima me kako se da snemat
Cy1

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Cy1 ()

Cy1 ::

Dela mi sam SLO1, kje je catch, ker VLC-ja prvic uporablam
Cy1

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Cy1 ()

Cy1 ::

Dela mi isi program k na TV
Cy1

MEDENA ::

V kratkem mislim spet vzeti TV, preko VLCja je možno uporabljati daljinca ali ne?

-Jani- ::

In v zvezi s tem: SasoS - si sprobal morda uICE?

Pozdrav

SasoS ::

žal ne...cajta ni sploh :(
moj proggy bo podpiral daljince od atija (remote wonder) in winfasta...to kar imam doma.

MEDENA ::

aja kako pa, me zanima :D

Wega ::

TV na VLC sicer dela, mi pa požre 100 % procesorja (res sicer le Athlon 1600, ampak vseeno)
Se da to kaj spremenit?
Wega,
lep, postaven, pameten
in skromen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Wega ()

bojanbass ::

Dejte mi neki povedat. A je TV odvisen od internetne povezave (mam 1mbit).
Zdej sem namrec ustimal, da mi vse dela preko serverja, ampak tv na VLC mi nikoli ne dela brez kock csako tolko (odvisno tud od programa). Prvotni namen tega je bil, da bi kaksno stvar posnel, ampak sedaj je neuporabno. A bi delovalo bolje, ce bi mel 10mbit?
Na aminota se nisem porbal, ker morem se kabel kupit. Upam da vsaj tam deluje kot je treba.

LP, Bojan

SasoS ::

ne, ni odvisno. Če se ti zatika VLC je velika možnost da se ti bo amino. Vseeno pa najprej sprobaj tudi amonota, potem pa kliči t-2...za vlc namreč ni supporta. Bodo pogledali s kakšno hitrostjo se ti modem poveže in nato kaj probal potweakat.

bojanbass ::

ja bom takoj kot dobim kabl!
pa se neki: server mam bolj svoh (pentium2 300 pa okol 300mB rama), pa tud plata ma sam dva pci slota, na katerih sem mel ze prej dve mrezni. sedeaj sem dobil neko mrezno isa in jo uporabil za tv, je pa 10mbit. a je mozno, da zara mrezne al pa racunalnika steka vse skupi??

lp

bojanbass ::

pa se to!
probal sem priklopit direkt na mojo masino (mimo serverja) in dela dosti bolje.
ce gledam en kanal, je cista slika, dva tudi nekako (spet odvisno od kanala). pol sm pa dal neki downloadat na full in se pozna (takoj je blo neki kockic vmes).
Torej: zgleda da je odvisno od povezave in tudi zgleda da moj server malo steka:))

al se motim?

Bojan

SasoS ::

Meni p200mmx brez težav prebavi 3 kanale (bridge na mrežnih)...je pa res firewall tako spisan da TV pakete takoj spusti skozi. 10Mbit mrežna bi mogla bit dovolj za 1 kanal (meni je delalo dokler nisem vzel 100), s tem da ISA pobere dosti več proca kot PCI.

bojanbass ::

SasoS, kako pa mas bridgane te mrezne? Dej malo opisi, pa se napisi se, kako tocno mas firewall nastiman.
Jst mam v bridgu mrezno za LAN in uno iz porta C iz VOOD-a. Probal sem tudi izklopit firewall, ampak ni bolje. A je vazno, kolk je procesor na serverju obremenjen?

Hvala

SasoS ::

Mam bridgane u linuxu, pa ebtables sem naštimal da bridga samo TV promet, ostalo se dropa. Ja za procesor je važno da ni 100% ker potem ti dropa pakete ker ne sfolga :-)
Drugače pa...lahko da si že dosegel fizično omejitev tvoje linije (al pa če je modem naštiman na manj) pa zato šteka pri dveh vlcjih in netu. Na začetku baje modemi niso bili omejeni, zdaj pa je možno da t-2 omeji hitrost modema na internet + 10Mbit za vsak TV (pa nekaj malega za telefon).

Racko ::

SasoS, bi lahko morda ta pravila iz iptables delil z nami na forumu?

SasoS ::

evo skripta. To jaz poženem pol za navadnim firewallom.

Racko ::

SasoS, you rox.

djlongy ::

Jst mam tud t-2 tv in bi rad da mi dela na vlc. Siol tv sem mel naštiman, ni panike. Ip na tej "tv" mrežni je bil fiksen. Tud pr t-2 dhcp ne dodeli ipja, mogoče preko bootp, sam tega windowsi ne podpirajo. Torej ga morm nastavit. Kar en x ip ne pali. Kakšen primer ip/mask/gw nastavitev za mrežno bi prosu...

SasoS ::

men pali kr en x ip...mora pa bit mrežna vštekana v port C oz GH od Vooda.

djlongy ::

Dobr, dela. Zgleda, da čist v vsaki klasi noče...zdej sm dal na 10.3.3.3 in žvižga (pa na vlcju pod advanced isti ip, drugače ne šljaka). Kul.
Zdej pa študiram, da bi blo fajn, če bi delal kar po celi mreži...sam čez router smo rekl, da ne gre, ne? Ni teorije? Ker vezat iz Vooda direkt mimo routerja na switch je pa po moje riskantno...pol bi lahk vsak k ma 5 min cajta po tem linku po moji mrež afne guncu...

Mamo kakšne izkušnje s tem?

lp

SasoS ::

ja, že obdelano...zato imam jaz na linuxu bridge in ebtables filtriranje.

djlongy ::

Hm, pa misliš da z routerjem res ni teorije? Recimo, da bi router uporabil izključno za iptv...pa če podpira multicast...

Ti maš linux, fino, jaszt pa ne, vse na windozih...pa ne bi zdej mašine namesto routerja postavlju sam zato da blokiram vhode...jajca, tole....

|bLaD3| ::

Nova T-2 TV playlista.. poleg novih slovenskih kanalov sem nakoncu dodal še 2 HTDV kanala.

http://www.si-gamer.net/blad3_t2/T-2_TV.m3u

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: |bLaD3| ()

buhica1 ::

Ali vam ta HDTV kanala VLC predvaja tekoče? Ker pri meni samo kocke letijo...:'(

lp Buhica

SasoS ::

Rabiš imet tam nekje 20Mbit prepustnosti in 2Ghz+ proc pa gre :D. Poglej sample ki sem ga objavil v drugi T-2 temi...

opajec ::

a je kdo iz Domžal ali njene bližnje okolice, če bom imel kake probleme vse pravilno priklopit-T2( I, IP TEL, IPTV), da bi mi lahko kaj pomagal?

buhica1 ::

Pol pa je pri meni propustnost ker je proc boljši...:(

Točno tako bo saj sem štekal STB pa še dva VLC-ja (torej 3 različni streami) pa začnejo letat kocke na vseh kanalih, pri STB pa samo enem VLC pa ni problemov...:|

Se da težit T-2 da povečajo propustnost ali imajo oni že po defaultu nastavljeno največjo možno glede na oddaljenost od centrale?

lp Buhica

bojanbass ::

mah, meni vsako tolko šteka STB brez da bi VLC zagnal. Ce vklopm oba pa izak zariba.
a je to sploh mogoce? sej tv bi mogu delat brez zatikanja ane?

LP

roCkY ::

Imaš očitno linijo na meji.
Kolk kabla pa je od centrale do tebe?

buhica1: Kolk maš do centrale?

buhica1 ::

RoCkY: Zračne linije cca. 300-400m ...

lp Buhica

sleby ::

kok rabs prepustnost da ti tekoce dela hdtv? jz sm 250m stran od centrale pa ne dela niti prblizn gladko:\

Malkec ::

Bebi: Če nimaš dual-core procesorja, ne pričakuj gladkosti :D
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

sleby ::

a ta VLC omogoca teletext al ga res ni?

roCkY ::

8-O Kaj za boga pa na računalniku povezanem v internet TTX rabiš??

Marsikateri je dostopen prek spleta.

sleby ::

kje na internetu lahko spremljas rezultat trajajoce tekme (recimo champions league)?

mango ::

Sem poskušal najti, kje piše v forumih slo-techa, kako bi najlažje posnetek, ki sem ga naredil z VLCjem, konvertiral v obliko mpeg, ki bi jo lahko potem zapekel na DVD?

3kass ::

hm... na uno slikco ku ste narisli....
Kako je iz A iz vood v router, če (imam) v A v Vood iz modema....
Sam tu me malo mede,če mi lahk kdo to razloži,plis:)
Hvala8-O
Peace Up Straight to the top!
««
5 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol tv pretok je, slike ni

Oddelek: Omrežja in internet
122264 (2076) sebas4
»

Instalacija UDPxy na DD-WRT

Oddelek: Operacijski sistemi
2710073 (3492) bimmer-mb
»

Xtreamer - IPTV predvajanje (strani: 1 2 3 418 19 20 21 )

Oddelek: Zvok in slika
1019227801 (95473) telexdell
»

SiOLTV updated lista

Oddelek: Omrežja in internet
1715136 (5699) Veron
»

Siol TV <-> client za PC, etc... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
380105311 (21678) jurre

Več podobnih tem