» »

Password na določen link znotraj trgovine

Password na določen link znotraj trgovine

gregy ::

Ali se da nastimat htaccess ali kaj podobnega na določen link .. ne mislim stran pač pa link ..

primer .. v trgovini je en produkt, ki bi naj bil dostopen samo z geslom .. te funkcije sama trgovina nima, zato moram narediti en workaround :)

link bi bil poslan v mejlu ...

..hmm
  • spremenil: gregy ()

nejc_ ::

mogoce bi bilo ok, ce bi naredil tako, da bi preverjal, ali se je obioskovalec ze prijavil in ce se ni, ga vrze, ko klikne na produkt, namesto na produkt na stran za vpis imena in gesla, po uspesni avtentikaciji pa ga preusmeri na produkt; ce pa se je uporabnik ze avtenticiral preje, potem pa se mu ob kliku na link ze kar takoj pokaze produkt

gregy ::

tu leži zajec .. stvar je v tem, da mora biti ta "zaklep" neodvisen .. ali je registriran ali pa ni .. gre se za to, da bodo vpisani na določeno mejl listo dobil geslo po mejlu .. in lahko kupili ta produkt .. med postopkom nakupa se bo tako ali tako moral registrirati ...

nejc_ ::

nisem cisto preprican, da razumem, kaj te muci, a bom vseeno poskusil:
- kupcu dodas nov atribut "napredni uporabnik"
- odvisno od kriterija oz. postopka, kdaj kupec postane "napredni uporabnik" pac vsem, ki lahko kupijo dodatne produkte, dolocis vsem kupcem ta atribut; to pa verjetno nekaj povezano s tem, ko omenjas, da bo geslo dobil po mailu
- do produkta lahko pride, ko izpolni dva pogoja: 1. da je avtenticiran in 2. da je napredni uporabnik - v nasprotnem primeru izpises, da nima dostopa oz. prilagodis program tako, da ne vidi sploh povezave do produkta oz. kaj tretjega

drugace pa lahko link kaze v nek fajl v svojem direktoriju, ki je zasciten shtaccessom..

sem zadel?

gregy ::

ja do neke mere ...

Konkretno .. v ponedeljek bomo dodali v trgovino X produkt, ki ga bodo lahko v ponedeljek kupili samo obiskovalci, ki so bili vpisani na posebno mejling listo preko katere bodo dobili geslo za dostop do tega produkta .. sedaj pa gruntam, kako ta produkt zaklenit na geslo :)
v torek, bo geslo odstranjeno in produkt bo dosegljiv za vse ...

Napredni uporabnik mi ne pride v poštev, ker na mejling listo je lahko vpisan nekdo, ki sploh še ni registriran, je pa vpisan na mejling listo ..

zdej če bi bil link do določenega fajla ok .. se ze nekako na serverju zaklene ... ampak je link sestavljen .. in bi morala biti zaklenjena točna pot do produkta ..

..madona .. sem zakompliciral .. še samega sebe komaj sledim :)

nejc_ ::

1. potem pa dodaj atribut na artikel, da je to "napredni produkt"; torej:
- ce je napreden produkt, potem moras predhodno v formo na strani vpisati geslo, ki si ga dobil po mailu - ko vpises geslo, naredis preusmeritev na produkt
- ce ni napreden produkt, ga izpises brez omejitev

Torej v ponedeljek, ko dodas nov produkt, dolocis, da je napreden, v torek pa reces, da ni vec napreden

2. ce imas datoteko datoteka1.html v mapi mapa1, potem ne glede na to, kaksne argumente dodajas povezavi datoteka1.html, ne igra vloge, saj je dostop do datoteke datoteka1.html omejen..

-----
Popravil tipkarsko napako

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nejc_ ()

gregy ::

lahko da sva že blizje :) .. razmisljam

tenx zaenkrat

McAjvar ::

sicer se naceloma strinjam z nejcevim razmisljanjem, vendar v kolikor gre za programsko opremo, ki jo redno nadgrajujes, potem bi se ob nadgradnji tabel utegnile pojaviti tezave, ce dodas se en tebi specificen stolpec, ki ga avtorji trgovine ne poznajo. morda bi bilo enostavneje, ce bi si delal eno novo tabelo, razpredelnico, ki vsebuje id-je taksnih izdelkov. potem je naceloma potrebno dodati le preverjanje, ce je id izdelka, ki ga stranka zahteva, na seznamu. ce je, zahtevaj geslo, ce ni, normalno prikazuj. zahteva po geslu je lahko na cisto drugi strani, ki si zapomni, od kod je uporabnik prisel in ga po uspesno vpisanem geslu (uporabi npr. session za shranjevanje te informacije) vrne na stran z izdelkom.

my $.02
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

gregy ::

ne ne .. tole s tabelami ne pride v postev . neki bolj simple moram najti .. konkretno pa izgleda link takole

http://www.domain.com/product_info.php?...

McAjvar ::

se vedno je ideja resitve lahko enaka, edino vir informacij, kako dobiti seznam oz. preveriti, ce je nek izdelek na vip listi ali ne, je stvar debate. lahko kot atribut pri samem izdelku, lahko svoja tabela (ki ni nujno, da je v isti bazi, lahko je v cisto drugi; imeti bos moral koscek kode, ki bo preveril id in je naceloma vseeno, od kod le-ta dobi info, samo da jo dobi je zanj vazno), lahko je neka datoteka, v katero beres/pises id-je, lahko je karkoli drugega. tako ali drugace bos v tvojem primeru imo moral poseci v aplikacijo in dodati koscek kode (oz. en include). na brzino ne vidim, kako bi to resil s kakim redirectom na nivoju streznika ali s cim podobnim.
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

gregy ::

sem se ze zmenil z nasimi programerji .. simple .. sprogramiral mi bojo dostop do producta z vnaprej določeno kodo .. sem mislil da bom lahko sam kak workaround nasel :)

..pustimo profijem svoje delo :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ko pametne naprave zastarijo na ukaz iz daljave

Oddelek: Novice / Ostale najave
347885 (5266) Apple
»

Odprtokodna pametna kartica - Nitrokey

Oddelek: Informacijska varnost
71953 (1066) matobeli
»

OSCommerce nastavitve (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Izdelava spletišč
62452026 (19177) Skarabej
»

King Kobra 7 - Car Multimedia Center

Oddelek: Kaj kupiti
131384 (1202) Okapi
»

Brskalnika Internet Explorer in Firefox v Sloveniji skoraj izenačena (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
15815232 (11830) poweroff

Več podobnih tem