» »

eolas vs. microsoft

eolas vs. microsoft

Tear_DR0P ::

danes sem prebral na računalniških novicah, da je eolas dobil bitko patentov proti microsoftu (bitka za plugine). To je za uporabnike sicer priova zmaga - tudi za eolas, saj bo od ogromnega bogastva microsofta iztržil zgolj okrog 500 miljonov dolarjev - vendar je tudi huronsko smešna - zadeve nisem preverjal na drugih straneh, ker tudi če ni res, bi se mi morebiten takšen razplet zdel popolnoma enako smešen in nič vreden.

zmaga eolasa namreč pomeni, da je patent veljaven in da si ga neko podjetje lasti, s tem uporabniki nismo dobili čisto nič (uporabniki prihajajočih windows OS bodo to že plačali), odprtokodna skupnost bo morda celo imela težave, me pa zanima kako se počutijo in kako izgledajo sedaj microsoftovi odvetniki, direktorji in bil gates, ki si tako zelo želijo patentov, sedaj pa so jih s patentom dobl nazaj. Sicer se zavedam, da je to zgolj en patent, ki so ga izgubili in kot sem že omenil, jih ne stane skoraj nič, se pa kaj lahko zgodi, da se bo pojavil še kje kakšen zahtevek (proti komurkoli od mogočnih lastnikov patentov) in bodo prav tako plačali.

meni osebno se patenti ne zdijo nikakršni pospeševalci razvoja - prej zaviralci, ne me poskušat prepričat v nasprotno, ker je to tako kot da bi me poskušal prepričat v presnbojedstvo - so pa dobrodošel način polnjenja žepov in jih vsaj s tega stališča podpiram, ampak ne na tak način kot so izvedeni in mi je všeč opazovati kako se lastniki patentov sedaj spodbijajo med seboj
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Stepni Volk ::

O tem je že nekajkrat tekla debata: KLIK

Gledano črnogledno, bo večino denarja sedaj potegnilo pravadnje o patentih in prijavljanje le teh, ne pa sam razvoj. Ko pravniki zavohajo denar, ga ne izpustijo več iz "rok" :)

MadMicka ::

Stepni vovk, tole s pravniki si čist mim udaru. Podjetje oz. direktor je tisti, ki je zavohal denar. Normalno pa mu v pravdi pomagajo za to usposobljeni strokovnjaki.

To je podobobno, kot če bi se podjetju pokvaril avto, potem bi pa ti trdil, da so mehaniki zavohali denar. Halo? Mehaniki (ali pravniki) so le opravili delo, ki jim je bilo naročeno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MadMicka ()

BigWhale ::

Prej bi si upal rect, da je en pravnik rekel direktorju: 'ej lahko jih tozarimo...' ;)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novozelandska industrija podpira lansko prepoved programskih patentov

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
174099 (3272) poweroff
»

Microsoft prekršil patent

194365 (3383) PersonaRudis
»

Okrogla miza o programskih patentih (strani: 1 2 3 4 5 6 )

26724656 (21432) Daedalus
»

Spremembe Internet Explorerja

Oddelek: Novice / Brskalniki
152232 (2232) noraguta
»

Kdaj in če bosta dobili ustvarjalnost in inovativnost domovinsko pravico v Sloveniji (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
814822 (3660) barbarpapa1

Več podobnih tem