Forum » Omrežja in internet » Povezava preko routerja, težave!
Povezava preko routerja, težave!
smrekca ::
Ja mam eno težavo.... priključimo internet preko routerja, vse lepo in prav. Vse dela tko k more, samo DC++ me pa zajebava.... Povezavo sem moral spremenit v "passive" pa ne vem zakaj. Samo tko kej dela. Pa tud če hočem kej downloadat mi samo po eno datoteko na enkrat, v večini primerov pa sploh noče downloadat....mi napiše connection timeout.
A je treba kakšne druge nastavitve spremenit, zdej k uporabljam router?
Prosim pomagajte.
Hvala
A je treba kakšne druge nastavitve spremenit, zdej k uporabljam router?
Prosim pomagajte.
Hvala
- premaknil iz Pomoč in nasveti: ToniT ()
MTm2H37rqt7B ::
Najbrz DC++ uporablja kaksne porte. Sedaj ko si za routerjem te porti od zunaj niso vidni. Priporocam da izves keri porti so odprti (najbrz v nastavitvah klienta za DC++) in le-te forwardiras na svoj racunalnik (nastavitve v routerju).
Gwanaroth ::
Forwardat moraš port, ki ga uporablja DC++. Default mislim da je 4662 TCP ter 4672 UDP.
Lights often keep secret hypnosis..
smrekca ::
Sem forwardilral...pa še zmeraj ne dela. Ko bi rad poiskal kakšno stvar, mi nič ne najde, ne glede na to kaj iščem. Router je "Planet XRT-401D".
Nastavitve sem pa naštimal takole:
Private IP: 192.168.0.1
Type: Both (TCP in UDP)
Port range: 5000
V DC++ sem pa naštimal:
Active conection, moj IP, TCP Port = 5000, UDP Port = 5000.
Sem kej narobe naredil? Ker nekje sem prebral da si sam izberem cifro med 1024 pa še neki.
Pa sem izbral 5000 za oba porta.
Sem tud probal z različnima številoma pr portih pa isto nič ne dela.
Nastavitve sem pa naštimal takole:
Private IP: 192.168.0.1
Type: Both (TCP in UDP)
Port range: 5000
V DC++ sem pa naštimal:
Active conection, moj IP, TCP Port = 5000, UDP Port = 5000.
Sem kej narobe naredil? Ker nekje sem prebral da si sam izberem cifro med 1024 pa še neki.
Pa sem izbral 5000 za oba porta.
Sem tud probal z različnima številoma pr portih pa isto nič ne dela.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: smrekca ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 341912 (42368) | ignats |
» | Instalacija UDPxy na DD-WRTOddelek: Operacijski sistemi | 10342 (3761) | bimmer-mb |
» | Problem po menjavi internetnega ponudnikaOddelek: Omrežja in internet | 2706 (1865) | Konlov |
» | IPTV na PC: STB vs. VLC (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Omrežja in internet | 127269 (51469) | Looooooka |
» | Linksys wrt54gl wireless se sesuje ob IPTV prometuOddelek: Omrežja in internet | 8857 (6415) | aiko |