» »

COMTRON

COMTRON

softwar66 ::

naročanje preko spletne trgovine comtron je eno samo čakanje. Ne poznam spletne trgovine v kateri bi na naročeno čakali 5 dni ali več, a vendar gre za izdelke na zalogi. Naročil sem "eno bogo" wlan kartico, škoda omembe, da je spletna stran kazala zalogo, ob prihodu v BTC, obe trgovini, pa izdelka trenutno ni, je le še v Velenju in Celju. Pa kaj me briga kje je, prišel sem kupit, ker je kazalo, da izdelek je; karikiram, če sem v LJ. mi krofi na Trojanah prav tako nič ne pomagajo... Ker mi drugega ni preostalo sem omenjeno naročil preko spleta, pošiljanje od filifale do filiale pa comtron kot kaže opravlja s kočijami, tako kot so včasih vozili pošto, skratka po polžje.

Vem, da v pogojih piše: "Za izdelke na zalogi v osnovnem skladišču Tržaška je dobava 3-5 delovnih dni, v ostalih primerih pa do 10 dni." Če jih ni na zalogi pa 15. Pa kje smo v Afganistani, kjer Osama naroča baterije za svoj satelitski telefon, pa še tja bi jih dobil prej. Amazon dostavlja čezoceansko okoli 10 dni. Brez veze. Kdor čaka, star rata, velika podjetja so kot socialistični spomeniki, čakajo, da se jih razbije. Prilagajanje na ravni keramike.

billy ::

Ja..comshop in comtron sta čisto ločena, zato tudi iste cene ne veljajo.

Če imajo 10 štacun po celi slo in 1 webshop na katerem kaže da je zaloga ne moreš pričakovati, da bojo imeli to komponento v vseh 10 štacunah.

softwar66 ::

comshop je spletna trgovina, za ta comshop so poleg skladišča na tržaški skladišča (zaloge) tudi trgovine tega podjetja po SLO. Nikakor ločeno, spletne trgovine so podaljšana roka fizičnih, če te obstajajo. Kakorkoli, gre za nerazumno dolge dobavne roke. WL-3560 pa je kot kaže kar popularna, atheros chipset.

billy ::

A ti delaš tam, ali kako veš njihovo interno politiko?

softwar66 ::

billy kaj o mojega napisanega je zate interna politika podjetja? "podaljšana roka" ali kaj drugega? jasno, da bi vsako podjetje imelo poleg spletne še fizično trgovino na kakšni frekventni lokaciji, če bi si to stroškovno in prihodkovno lahko privoščilo oz. bi bilo to upravičeno.

billy ::

Njihova interna politika je, da je shop za sebe oddelek in ne kot ti praviš "podaljšek" štacune.

softwar66 ::

Ne bo držalo. Ločeno ni, nabava je skupna, gre za prodajo preko različnih kanalov, podjetje je eno. Če želiš ločiti, loči na fizično in virtualno nakupovanje. Sem lepo preveril, ker kartice ni v BTCju, so jo naročili iz trgovine v Velenju, naročena pa je bila preko spletne trgovine, com-shopa. "Čisto ločeno" se tukaj ne more uporabiti. Ceni za tovrsten izdelek sta enaki, pravi prodajalec. Ni mi treba delati v comtronu, da lahko to napišem. Vem, da boš zgoraj napisano povzel po svoje ali pa tudi ne, kot želiš. Ne bom več razglabljal o tem.

Ima kdo pcmcia kartico planet WL-3560? Če ima naj prosim napiše kako se obnese.

Jan987 ::

kolk časa pa traja pr in-futu da ti dostavjo iun kakšne so kaj izkušnje s to trgovino?

billy ::

"in-fut" brez problema...roba v takem času kot pri vseh drugih. Naslednji dan ali čez 2 dni, odvisno kdaj naročil.

bajsibajsi ::

V S**tronu v BTC vsaj 1/3 robe, ki je napisana v comshopu enostavno ne mores dobiti; pa naj si gre to za razne 6600 graficne kartice, za DVD NEC-4450, za "tvojo" pcmcia...etc). Spomnim se, ko sem ze za casa nazaj zelel kupiti tiskalnik, ki ga seveda ni bilo ne v Cityparku ne v Hali 9 in je nato prijazni (hm) prodajalec 12 min iskal tel. stevilko podruznice v Kranju...

O S**tronu bi lahko nacrtal strip, ali pa scenarij za novo teater komedijo...

Ah ura dela svoje ;)

Lime ::

@Softwar: kot te jaz razumem bi rad blago, ki jo ponuja mariborska internetna trgovina (s skladiščem v MB) kupil v Ljubljani. Nato bi še rad, da Comtron tvojo kartico, vredno 5.000 SIT, pošilja po ekspresno hitrih poštah in plača za poštnino več, kot je vredna kartica. Poleg vsega pa so ti že pred nakupom povedali, da traja od 3 - 5 dni in se tega tudi držali.
Kje je tukaj sploh smisel tvojega pisanja? Kaj je bilo v tem primeru sploh narobe?

Lime ::

Ne poznam spletne trgovine v kateri bi na naročeno čakali 5 dni ali več
Jaz poznam spletno stran, kjer blaga sploh nisem dobil in so mi več dni zagotavljali, da bo danes pa sigurno poslano.

silvek ::

Pomoč&Pogoji

Com-Shop.Com je spletna trgovina podjetja COMTRON d.o.o., ki je računalniško podjetje z največjo maloprodajno mrežo v Sloveniji. Spletna trgovina Com-Shop je plod lastnega znanja in razvoja. Pogoji poslovanja so sestavljeni upoštevajoč vse zakonske obveznosti in mednarodne smernice za e-poslovanje, ki jih zastopa tudi Zveza potrošnikov Slovenije. Izdelki, ki so na voljo v maloprodajnih trgovinah, so po večini na voljo tudi v spletni trgovini, kjer nakupe stimuliramo z dodatnim popustom in akcijskimi ponudbami. Navedene spletne cene veljajo izrecno za spletne nakupe. Zaloge artiklov v spletni trgovini ne pomenijo tudi zaloge v maloprodajnih trgovinah. V svoj spletno prodajni program vključujemo tudi izdelke, ki v maloprodajnih trgovinah niso na voljo.

kaj ti tu ni jasno??

billy ::

No eto, boš zdaj verjel meni, software?

krneke...

whatever ::

Softwar ma čisto popolnoma prav! Sem enkrat naročil en usran 17" CRT monitor za 30 jurjev pa mi ga niso bili sposobni dostaviti, čeprav je jasno pisalo na njihovi strani, da je izdelek na zalogi. Po približno enem mesecu (!) sem dobil na mail sporočilo, da je naročilo stornirano in če želim, da lahko še enkrat naročim isti izdelek. Yeah, right, takrat sem že dobrih 14 dni posedoval drug monitor. Čudi me le to, da so bili sposobni vsaj stornirat naročilo, pri tako nesposobni orgranizaciji bi pričakoval, da mi bodo vseeno skušali uturiti monitor. Da o njihovem odnosu do strank v mariborski podružnici, ki je totalen podn, sploh ne govorim. Mene prav en kurc briga, v katerem skladišču imajo izdelek, ali je Comtron in Comshop isti drek ali ne, ali imajo trgovci na drugi strani dober ali slab dan, ali je Luna v ozvezdju leva ali škorpijona, ... če v spletni trgovini piše, da je izdelek na zalogi in da ga dostavijo v 5 dneh, potem to tudi pričakujem.

billy ::

Jaz sem pri enaa naročil nekaj in če jih ne bi klical sploh ne bi zvedel, da imajo težave z dobaviteljem in verjetno tega sploh ne bodo več tržili. Seveda sem preklical naročilo.

In to od najuspešnejše spletne trgovine pri nas, kaj potem šimfate comtron.

fahrenGONE ::

Ne, je res. Pri Comtronu skoraj vedno cakas kot kaksen bebec in oni ti niti mailia ne posljejo koliko bo za cakat in potem jih moras klicat ali jim pisat, da ti nekako priblizno povejo dobavni rok.

Enaa.com so boljsi ampak ogromno zadev morajo sele dobaviti, in-put.com tudi. Mlacom pa ima se vedno za prodajo telefon namesto www in na zalogi imajo 20% zadev na ceniku. Ko jih vprasas kdaj bodo dobili kaksen izdelek, veckrat dobis odgovor 'ne vem, morda drug teden'. Heh, zagotovo bom cakal in placal vec kot drugje, sure.

Najboljsa trgovina zame je mimovrste.com. Za vsak nakup dobis 4 maile, od oddaje narocila do odpreme blaga in tako lahko hitro vidis ali so poslali ali ne. Izdelki na zalogi so res na zalogi. Ko dobis paket, dajo zraven se list za vracilo blaga in garancijo. Lahko bi se drugi kaj naucili od njih.

Btw... Amazon.com rabi 10dni zaradi poste. Oni ponavadi odpremijo isti dan. Meni so enkrat poslali knjige iz treh centrov *naenkrat* (sem narocil vec knjig za vec ljudi), ker je bilo tako hitreje kot ce bi oni poslali v en center in od tam dalje. Potem je DHL zdruzil vse 3 pakete v eno posiljko in dobil sem v 48ih urah. Celo carini faksirajo ze med tranzicijo posiljke, da se ne zavlece postopek zaradi njih. Ok, sem tudi placal malo vec, ampak je zgledalo cool. :D :D Tako bi lahko na primer comtron avtomatsko poslal iz kraja kjer zalogo imajo. Jah, sure... :\

billy ::

amazon ima koliko miljard DOLARJEV letno prometa? comtron pa koliko miljonov SIT letno?

fahrenGONE ::

In? Kaj sem rekel da morajo posiljati komponente na Fiji?

Vsako podjetje pri nas lahko posilja zelo ugodno. Imas kurirske sluzbe kot je GLS, Yellogistics, Door to door, Intereuropa Express... in poslovno posto. Ne rabis ne milijard, ne milijonov. Comtron pa je ze tako veliko podjetje, ampak se vidi da so se zmeraj v preteklosti, kar se storitev in odnosa do stranke tice.

Ti pusti stranko cakati in stranka gre drugam. Zacni nekaj pametariti in stranki soliti pamet in te stranke ne bos nikdar vec videl! Na sreco (in nesreco nekaterih) so minili casi, ko je bilo treba prositi eno firmo za nabavo. Zdaj je konkurence veliko in obenem se lahko naroca tudi iz tujine. Vse to bo seveda samo izboljsalo podjetja pri nas, tista z zaostalim vodstvom pa bodo sla po gobe.

Zgodovina sprememb…

Lime ::

amazon ima koliko miljard DOLARJEV letno prometa? comtron pa koliko miljonov SIT letno?
Se mi zdi da sem zasledil 6 milijard SIT v letu 2004. Za Comtron seveda :D

fahrenGONE ::

In ob takih vsotah se vedno puscajo ljudi cakati na naroceno blago brez obvestila. Lahko jih je sram... Jaz sem cakal 5 dni na DVDje, ki so jih morali dobiti iz ene poslovalnice v centralno in od tam poslati. Seveda je pisalo, da so na zalogi. OMFG... Pri njih ne narocam vec, se razume.

Aja, a morda kdo ve zakaj so propadli Jerovsek in sezanski Secom? Pri obeh podjetjih so imeli veliko posla in ni bilo kaksne krize, dalec od tega, saj so celo opremljali sole in vojsko s PCji, kar je garantiran profit v nedogled. Me je en kolega spraseval, pa mi nisem vedel povedat, pa tudi mene zanima...

jasmina007 ::

No jest pa se vedno cakam na artikle iz spletne trgovine www.mimovrste.com in sicer ze 17 dni. Do zdej pa sem imela kr dobre izkusnje s spletnim kupovanjem.

fahrenGONE ::

Poklici jih in pred tem si zapisi st. narocila. 17 dni je prevec, edino ce ni tako napisano pod dobavo oz. je nedobavljivo. Enkrat sem jaz cakal na Sempron 2800 3 dni, je pa bil potem 64biten. :D

Lime ::

@fahrenheit: Ministrstvo je zelo slab kupec. Zaslužki so slabi in s plačili zamujajo tudi po nekaj mesecev in to ne nekaj tisočakov ampak so to milijonske (skoraj milijardne) vsote. To je eden od poglavitnih vzrokov zakaj ni več Iskra računalnikov, ki niso več mogli kreditirati naše drage države.
Sedaj je na njihovem mestu prav Comtron, ki pa je ena redkih ali celo edina računalniška firma v Sloveniji, ki sploh lahko "zalaga" takšne količine blaga (beri denarja).

fahrenGONE ::

Ja, ampak to ni bil vzrok za zaprtje Jerovska in Secoma. Nekaj je bilo narobe, ampak ne vem tocno kaj. Pri sezanskem Secomu so sli eni tudi v zapor (za krajse obdobje).

aspirin007 ::

Kolk vem je Jerovšek prodajal crap, kolk pa sem slišal, pa še z nekim uradom, al kaj že, nisem ziher.
Kaj češ, na koncu vsi trpimo!

SebaR ::

Evo po dolgem času en plusek za com-shop =):

Naročim pri mimovrste Logitech MX3100 in čakam ceeelih 7 dni, da mi sporočijo, da ga ni na zalogi. Jezen in razočaran se obrnem na JAE, kjer mi obljubi pošiljko naslednji dan, a o njej tisti teden ni bilo ne duha ne sluha. Nazadnje grem v Com-shop v interspar in mi gospodič reče da me bodo poklicali (kar so me res že naslednji dan), in čez tri dni sem imel paket že doma za celih 3k ceneje kot drugod :D

Pohvala ;)

EDIT: pozabil sem povedati da je paket od mimovrste kljub preklicu prispel na moj dom čez 14 dni...c-c-c
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SebaR ()

Dead_Eye ::

Hmm, kot jaz vem je imel Jerovšek kar uredu robo, samo je bil pa nenormalno drag. Po mojem so uni na vrhu pobasali denar in firme zaprli...
The one and only

jurre ::

drag? Meni so se zdeli dost poceni, pa tud vedno sem kaj dobil ceneje:D

softwar66 ::

Sem že pred nakupom prebral vse pogoje. Gre za to, da je spletna trgovina kazala zalogo, prav tako je to potrdil prodajalec, tudi to, da so jo v BTCju imeli, a jo je zmanjkalo, da pa je na voljo v drugi poslovalnici ter da naj jo narocim preko spleta, oni pa jo bodo vzeli iz trgovine in jo poslali, ne iz skladišča.

Planet Corp. se čudi, da je potrebno na kartico pri nas čakati 14 dni, čeprav je uvoznik Comtron, ravno to je zoprno, ker jo imajo/nimajo samo oni:

Dear Mr. ---,

Thanks for your e-mail and we appreciate your compliment on our wireless
products.

In fact, I am so surprised you got such "wrong" information from our
local partner, yes, Comtron is our distributor in Slovenia but I am
wondering it should be some misunderstanding in this matter. PLANET
offer WL-3560 constantly and just like you said market response is quite
goods because of its high performance, we have no reason to stop it at
this moment!

Please kindly invite you contact below person for inquiry:
Attn: ---
E-Mail: ---
TEL:---
FAX:---

I will also check with Comtron and ask them to offer you "right"
service!

Sorry for any inconvenience and please feel free to re-contact me at any
time, meanwhile, just let me know if you still do not get satisfied
answer!

Best regards,
==================================
PLANET Technology Corp.
-------------------------------------------
Angie Chang / Sales Specialist
Tel: ---
Fax: ---
E-mail: ---
Web Site: www.planet.com.tw
Voice Gateway: vip.planet.com.tw # 0209
==================================

Odgovor naslednji dan. Dobil direkten kontakt distribucije in pozitiven odgovor.

fahrenGONE ::

Cool da si jim pisal, saj bo verjetno tvoj mail prispeval k boljsi ponudbi pri nas!

Comtron ne spat!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spletna trgovina Comshop (izkušnje...) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14423007 (9631) Ganon

Računalniške trgovine dobre/slabe izkušnje (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5636492 (32523) Niet1986
»

Izkušnje z elektronika.si (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
30325788 (14108) mirkuma
»

X800 za 20k - se splača? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
25913508 (8491) Jan987

Več podobnih tem