» »

DFI LanParty nf3 ultra-D

DFI LanParty nf3 ultra-D

misfit ::

Zadeva je sledeča:
Kupil sem novo matično ploščo, procesor in disk. Vse lepo priklopim in ko začenem računalnik zapiska. Pogledam plato in gori rdeča lučka DRAM Power Led. Lučka ne bi smela goret zdaj me pa zanima, kaj je narobe, ker so rami vstavljeni pravilno, v dual channel načinu, vendar tudi če poizkusim s samo enim modulom, lučka gori??
Morda je kakšna druga komponenta kriva?
Sistem je:
AMD 64 3000+ venice,
DFI LanParty nf3 ultra-D
WD SATA 200GB
Leadtek A400GT
Tagan 480W
Geil Value 2x512mb

Aja, pa STANDBY lučka tut gori rdeče, ko zaženem.

anyone???

Scorpia ::

Sej ti sam računalnik pove. Če piska pol je nekaj narobe. Vzameš knjigo pa pogledaš, kaj pomeni ta pisk. Drgač pa večinoma računalniki piskajo sam zaradi dveh stvari. To so grafična ali pa ram. Če je procesor kriv, matična ne zapiska oz. je kot mrtva. Aja pa drgač rdeča lučka na plati mora da gori, no ne vem kako je pri ostalim, do zdej sem vsem videl da lučka gori. Ti lepo vse odklopi, pa se zajebavi z grafično pa rami, ko to vsposobiš pol pa ostalo. Drgač pa uporabi iskanje, ker dost folka ma težave pri sestavljanju da se jim komp ne zbudi.
////

Zheegec ::

Meni se je isto zgodilo ko sem prvič sestavil A64 + DFI NF4 Ultra-D, pomagal je BIOS reset (don't know why).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Scorpia ::

Pa še to da te opozorim. Če si matično ugrajeval sam v ohišje, dober poglej če si dal vse kot je treba, da leži. To govorim, ko sem bil presenečen kako so serviserji malomarni in so plato pritrdili sam na eni strani in je seveda druga stran plesala, tak da so se rami vedno mal istaknili in ni bilo kontakta. Pa še veliko jih dela napako ko vstavljajo rame, namreč včasih se zgodi da vstavljanje ram-a ''po knjigi'' pritisneš sam ob strani. Zato se zgodi da se v sredini ne vleže dober in je potrebno še tam pritisnit. Ne spet preveč nežno ampak tolk da ne polomiš :))
////

Ja, vse sem dobro prtirdil. Matično tudi, pa rami so tut dobr not. Lahk probam bios resetirat, al pa novga naložit, sam to še nism nkol deu. A za resetirat daš sam clear cmos z jumperjem ane? Kk pa če hočeš dat novga?

okj dans sm užgau comp in najprej po pisku se je je pokazalo tole:

potem pa še to:

mogoče lahko kdo iz tega razbere težavo in pove rešitev.
LP

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: misfit ()

Hammer123 ::

V bios poglej kake imaš nastavitve glede master/slave diskov in če iamš sata/pata,... diske potem poglej če imaš jumper pravilno nastavljen.

disk mi piše, da je pod IDE Channel 2 Master. na disku pa ni nbenga jumperja. piše master/slave jumper not required for SATA. Pol pa spodi piše: jumper pins 5 and 6 enable Sata 150 MB/s only operation. kk naj zdj nardim? Aja, pa ka tist nazačetk piše ddr 333 single channel, če mam 2x 512 ddr 400 u dual channel?

LittleDevil ::

V kerih slotih pa maš rame?

LP

v vseh sm probu. sj bom dau nov bios gor če mi bo ratal. :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali bo dober računalnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
895715 (4203) DeathKiller
»

Asrock 939 dual (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Kaj kupiti
72940309 (20868) igor0203
»

superPI lestvica (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Navijanje
40131353 (16817) gfighter
»

sestavljam računalnik - nč ne dela !

Oddelek: Pomoč in nasveti
221778 (1305) AndrejS
»

Nestabilen sistem

Oddelek: Strojna oprema
131527 (1333) JamesBond

Več podobnih tem