» »

Nestabilen sistem

Nestabilen sistem

JamesBond ::

Ok, danes sem skup sšravfal novo kišto:
AMD 3000+ Venice
Club 3D Eadeon x800xl
2x 512MB Cruisal Ballistix PC3200
Hitachi 160GB Sata2
NEC pekač
DFI Ultra-D plošča

Napajalnik je pa Q-TEC 400w BigFan.. 3.3v linija je 3.36v in 5v je 5.13v (v biosu tako kaže).

Problem: sistem se razsipa vsake tlko, z različnimi vzroki (blue screeni, samo tako zamrzne, se samo resetira, enkrat mi po zagonu ni prepoznalo diska). Nastavitve v biosu so na default. Gonilniki od matične so z CD-ja, za grafično pa pač novi z ATI.com. Zdaj sem vzel ven eno palčko rama (Sta bli v Slot1 pa Slot2) in deluje že nekaj časa brez reseta. Možno, da je to krivo? Če je, kaj mi je storiti, ker ene palčke samo nikakor ne mislim imeti.

JamesBond ::

Ja, to je krivo zgleda. A to pomeni, da ne morem meti dveh palčk rama notri? Če je tako, bom vrnil vse skup...

JamesBond ::

Ja, sem dal rame v slot3 in slot4 in kak dam 2 palčki notri ne dela. Sem pognal špil, ki je z eno palčko delal BP, zdaj mi je pa napisal da je detektal hardware malfunction, this could be caused by overheating of the processor or memmory chip. A naj probam še single channel mode rame? Kaj a ma še kdo take probleme z rami na tej plošči?

JamesBond ::

Ok, zdaj mi single channel že eno uro laufa.. Je velik performance drop v primerjavi z dual? Nič, bom kar pogledal. Pa še lahko kaj storim, da mi bo v dual channel delalo? Flasham bios mogoče?

Shark-357 ::

Updataj bios. klik

zbogi ::

pa ti se to mal sam s sabo pogovarjaš.
drugače rabiš za dual channel met rame v slotih 1 ali 3 oz 2 ali 4, ker 1 ali 2 oz 3 ali 4, kot si ti napisal ni dual channel.

JamesBond ::

Ja pa je. Vsaj v manual bi lahk pogledal, preden trdiš kaj takega... Slot1 = Channel A; Slot2 = Channel B; Slot3 = Channel A; Slot4 = Channel B. Spodaj maš pa še tabelo, kjer ti lepo piše, da če hočeš met dual mej ali vse slote polna, ali prvi dva al pa zadna dva. Ok, bom verjetno bios updejtal.

Suli ::

Zbogi ti je prav povedal, verjemi.

zbogi ::

to že pa vrabci tle čivkajo, pa drugač jst nimam te plate.

JamesBond ::

Jao keri snobje, kot da majo vse plate isto ne :\ Že vem kaj govorim, evo zdaj mam na 1 in na 3 pa je single channel (CPU-Z to potrdi), ko pa sem mel na 1 in na 2 pa na 3 in na 4 pa je obakrat blo dual in ni delalo. Zdaj pa dela. Single dela dual pa ne. Ne vem, kako si lahko tak pameten, da trdiš nasprotno, ko ti z manuala ven prepišem kje je keri kanal pa še spodaj je tabela, kjer ti piše, v kere slote jih vtakni da bo delalo dual/single in ne, v manualu ni narobe ker je CPU-Z vedno enako pokazal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: JamesBond ()

JamesBond ::

Aja, zaj komaj vidim v čem je fora. Ultra infinity ploščo mam, ne vem zakaj sem gori Ultra-D napisal lol. One pa majo drugače ja.

gfighter ::

Hm, imam isto plato, pa imam za DualChannel rame v slotih 1-3 ali 2-4, drugače DC ne dela. Dopuščam sicer (zelo majhno) možnost, da imaš ti drugače, vendar se mi to zdi zelo zelo nenavadno, saj kolikor vem, se DFI LanParty Ultra-d dobi v treh revizijah in vse tri revizije imajo popolnoma enako razporeditev RAM slotov :).

Drugače pa naredi tako kot ti je bilo rečeno... update-aj BIOS (zadnji official je 6/23), ker od tega je pri DFI-ju zelo odvisna stabilnost sistema. Sam sem imel prvi teden ogromno problemov, ki pa sem jih vse uspešno rešil s pomočjo DFI street-a in od takrat naprej dela kot je treba. Pa še en namig: NE instaliraj nvidia IDE SW driverjev razen če nimaš RAID-a ker drugače se sistem pogosto vsuje brez razloga. Priporočam ti tudi tole temo (poglej post "Recommended install of Windows XP") v kateri so opisani vsi splošni problemi pri postavljanju sistema z DFI plato. LP

[edit] heh, malo si me prehitel. No kljub temu da nimaš ultra-d, si poglej DFI-street, ker boš zagotovo našel ogromno koristnih stvari gor...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gfighter ()

zbogi ::

ja jameysbond, če pa ne znaš niti prav napisat tvoje specifikacije, pol ti pa res ne morem pomagat.
a si prepričan da maš sploh 2 palčki ramov?

JamesBond ::

Kaj pa te voltaže:



Tista za north bridge zgleda kritično, če je res 3,3v namesto 1,5 :o


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vprašanje o dual channel RAMu?

Oddelek: Kaj kupiti
252152 (981) Mitja358
»

4GB ram-a, uporabno le 1.99GB

Oddelek: Strojna oprema
312454 (1936) iNooby
»

Navijanje na deklarirano frekvenco

Oddelek: Navijanje
201966 (1688) strumf666
»

Problem z rami a-data vitesta ddr 566

Oddelek: Navijanje
131068 (911) Tsunami
»

dfi lanparty in htt?!? (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
603558 (3118) gfighter

Več podobnih tem