» »

DVD KISS DP 558

DVD KISS DP 558

tonni ::

pozdravljeni
zanima me vase mnenje o DVD recorderju KISS DP 558,ali pa na splosno o DVD recorderjih
firme KISS.
lp
tonni

AndrewSmith ::

Kaj ti bo ce mas PC???

TheHijacker ::

Sam sem lastnik že dobre pol leta. Sem ga dobil direktno iz Danske. Stvar v prvo sploh ni delovala. Težava na MOBO. Poslal nazaj, dobil popravljenega. Stvar "deluje" s hrošči. White noise problem, počasen FTP, snemanje ne deluje vedno. Je pa KiSS izdal fw verzija 1.1.4, ki odpravi precej teh hroščev in doda nove bonbončke. Sicer ga nisem še do konca stestiral a do sedaj še nisem našel napak.

Ima odličen EPG (elektronski programski vodič). Ko gledaš TV preko KiSSa vidiš kaj gledaš in kaj bo po tej oddaji. Lahko tudi programiraš. Sicer je programiranje na enoti precej zamudno a sam raje to storim preko online strani, ki izgleda sledeče:




Ravnokar sem v službi in doma nikogar, ki bi mi posnel zvečer vojno zvezd. Prijavim se na online stran in poiščem kar želim posneti. Samo še izberem in čez max 15 minut bo to shranjeno v enoti. Odlična zadeva.

Drugače pa se že veselim tega firmwara:
Nov Home-Made FW

Ta šele pokaže, kaj lahko enota vse zmore. Skratka sam sem navdušen. Imam pa 80GB model. Lahko pa sam vgradiš večjega (neuradno s popravkom) ampak zaenkrat še nimam potrebe po tem, saj sproti brišem ali posnamem na DVD.
http://www.google.si

tonni ::

pozdravljen

Zanima me,ce imajo ti,ki so sedaj v prodaji ze najnovejsi firmware,torej brez hroscev,ki
bi motili osnovno delovanje.Kako pa je ta stvar povezana na internet?
lp
tonni

TheHijacker ::

Zaenkrat nisem našel hroščev. Na net imam pa povezanega preko switcha in od tega naprej na ADSL router. Na KiSSu imam nastavljeno DHCP (preko routerja pa dobi vedno isti IP, glede na MAC naslov).
http://www.google.si

tonni ::

se eno vprasanje.Nekje sem zasledil,da se baje ne da snemat (recimo TV oddaje) direktno na DVD:'( ,ampak samo na trdi disk.Na DVD pa presnames
lahko samo preko PC-ja.Tako,da sem zdaj cisto zbegan in ne vem kaj je res.
Prosim pomoc!!
lp
tonni

boštjan ::

pol pa ne vem zakaj mamo dvd snemalnike brez HDD
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

TheHijacker ::

Da. Snemaš samo na disk.
http://www.google.si

tonni ::

Hijacker, se eno vprasanje.Pravis,da snemas lahko samo na hard disk.Zanima me,ce ima ta naprava svoj DVD pekac,ali pa je mozno
datoteke iz hard diska zapeci na DVDje samo preko internetne povezave na racunalniku,kar se mi zdi neverjetno.No,se eno vprasanje,
upam ,da nisem prevec siten.Kako upravljas z internetnim radijem,se meni izpisuje ns TV-ju.Verjetno bi imel se kaksno vprasanje,pred
nakupom bi pac rad cim bolj jasne informacije.
lp
tonni

TheHijacker ::

Zadeva ima not 80GB/200GB disk. Odvisno od modela. Sam spravim v dobri kvaliteti cirka za 28 ur posnetkov na 80GB disk. Snemaš vedno direktno na disk, saj nima DVD pekača ampak navaden DVD pogon. Če hočeš to potem posneti na DVD moraš preko FTP-ja prekopirati zadevo k sebi na računalnik (FTP prenos je hudo počasen, cirka 45 minut za 4GB). Format je VOB, kar lahko direktno zapečeš na DVD.

Internetni radio je v celoti GUI. Pač ga odpreš. Poiščeš radio (SHOUTCAST) in predvajaš. Vse vidiš na TV-ju.
http://www.google.si

tonni ::

hvala za odgovor.Velik minus za tako hudo masino.Kaj pa ce nimas racunalnika,samo primer,potem ne mores zapeci
kake priljubljene oddaje.Skoda,res skoda.Pa tudi pocasnost prenosov,pa nesamostojnost sistema.Hudo.
lp
tonni

TheHijacker ::

Ima pluse in minuse. Če imaš denar bi morda bilo smotrno pogledati za ta model:

Pioneer DVR-530H-S

Tudi ga zelo hvalijo.
http://www.google.si

jerry2000 ::

S Kissom je tako... Tudi novi firmware ima še svoje probleme. Nekateri imajo zamik zvoka nad sliko, sam tega nimam. Imam pa White noise problem, ko zvok crkne ko gledam TV in se sliši hreščanje preko zvočnikov, kar zbudi celo družino...

Aja, pa še to, Kiss 558 je čista tombola, vsak je drugačen. Hrošči na enem so, an drugem ne. Pol zamenjaš FW pa ima drugi hrošče prvi pa ne... Tako da ima svojo osebnost, nakup je pa maček v žaklju.

Zakaj nima DVD snemalnika? Zadeva je itak uporabna le, če si "maher" in imaš računalnik in net dostop. Če tega nimaš, ni EPG sporeda kjer so podprti omejeno tudi slovenski kanali (vsebine ponavadi ni, so le naslovi). Ampak rabiš internet povezavo. Če jo imaš potem imaš spored, filme pač gledaš ali pa si jih pretočiš na računalnik, kaj je to takega. Zadeva je daleč od idealne, ampak edina tovrstna OMREŽENA naprava. In kar ni v mreži, da lahko delim z ostalimi napravami (xbox, PC) ne pogledam sam več...

J
Jerry and Tom

Zgodovina sprememb…

TheHijacker ::

Bi se kar strinjal z jerry2. Sam imam KiSS le in izključno kot nadomestek za videorekorder. Stvari, ki jih posnamem nikoli ne snemam naprej na DVD. Ponavadi programiram kakšne dokumentarce, ki so takrat ko sem v službi ter seveda limonade za punco (sprogramirano za več tednov v naprej, da ja ne zamudi kakšnega pomembnega dogodka :\).

Sem pa dnevno v kontaktu s KiSS podjetjem in fantje se zelo trudijo. Programsko bi že šlo a kaj ko je hardware prepočasen. Hitrejši stane več denarja. Že tako plačujejo ogromno denarja za trenutne dele. A verjamem, da jim bo uspelo. Kot beta tester vidim, da počasi flikajo kar je poflikati treba!
http://www.google.si

kiks ::

Jaz sem ga privlekel domov iz istega razloga - nadometek za videorekorder. Zdaj pa mi posneta slika preskakuje (na vsakih pet sekund se za pol sekunde ustavi). Če predvajam iz računalnika, vse dela OK, kar pa sam posname, pa ne zna predvajati.

Ve kdo za kakšno rešitev?

TRIROG ::

Hvala...
kdo je uvoznik za kiss?
kje se jih dobi nejceneje?
Kasna je cena za dp558?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DVD snemalniki s trdim diskom in DVB-C (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
9522646 (9861) Yossarian
»

[DivXviD] KISS predvajalniki (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Zvok in slika
53885511 (18534) tomko030
»

[DivXviD] Firmware za predvajalnik (peka in uporaba)

Oddelek: Zvok in slika
1524566 (5064) JanezC
»

Kateri Divx predvajalnik kupiti svojim staršem?

Oddelek: Kaj kupiti
152508 (2070) Yossarian
»

Odstranili smo rip limit v Toshiba DVD-ROMih

Oddelek: Strojna oprema
482234 (1177) TheHijacker

Več podobnih tem