Forum » Zvok in slika » Težave z DVD playerji
Težave z DVD playerji
alansi ::
Ko berem tale forum, se tudi sam spomnim svojih začetkov uporabe DVD predvajalnika. Skoraj pol filmov ni delovalo, nagajali so podnapisi itd. Potem sem pobral prvi upgrade s Philipsove strani: Izbor izdelka in težav je bilo dosti manj. No, po zadnjem popravku so pa pri Philipsu napravili zanimiv štos. Namesto dosedanjega Central European ISO, so naše znake vrgli na Central European Windows in sedaj so moji starejši CD brez š in ž (č je čudežno na istem mestu).
To je sodu izbilo dno, zato sem en vikend posvetil kodekom, si nabavil Virtual Dub in Divx 6 Creator in rešil vse težave. Sedaj vse filme veselo prekodiram v Divx 6 in dodam podnapise v film in tako ni problemov. K sreči sem imel v eni škatli tiste CD, ki niso delovali na predvajalniku zaradi raznih Qpel, ali pa je bil zamaknjen zvok in vse se da urediti. Tudi filme v dveh delih lepo združim in zapečem na DVD s podnapisi. Pa še nekaj, pri peki CD ali DVD ne testirajte maksimalnih hitrosti pekača, ampak snemajte pri nižjih hitrostih (CD do 16x, DVD do 4x) in takoj bo manj težav.
Kako uporabljati Virtual Dub in o vstavljanju podnapisov pa lahko preberete na strani Divx Land.
Upam, da sem s svojimi izkušnjami komu omogočil bolj sproščeno uporabo predvajalnikov, čeprav moja izkušnja temelji na Philipsu, menim da vse to velja tudi za druge, kajti tako predelani filmi deljujejo tudi na Matrixu in Yamadi.
To je sodu izbilo dno, zato sem en vikend posvetil kodekom, si nabavil Virtual Dub in Divx 6 Creator in rešil vse težave. Sedaj vse filme veselo prekodiram v Divx 6 in dodam podnapise v film in tako ni problemov. K sreči sem imel v eni škatli tiste CD, ki niso delovali na predvajalniku zaradi raznih Qpel, ali pa je bil zamaknjen zvok in vse se da urediti. Tudi filme v dveh delih lepo združim in zapečem na DVD s podnapisi. Pa še nekaj, pri peki CD ali DVD ne testirajte maksimalnih hitrosti pekača, ampak snemajte pri nižjih hitrostih (CD do 16x, DVD do 4x) in takoj bo manj težav.
Kako uporabljati Virtual Dub in o vstavljanju podnapisov pa lahko preberete na strani Divx Land.
Upam, da sem s svojimi izkušnjami komu omogočil bolj sproščeno uporabo predvajalnikov, čeprav moja izkušnja temelji na Philipsu, menim da vse to velja tudi za druge, kajti tako predelani filmi deljujejo tudi na Matrixu in Yamadi.
- spremenil: alansi ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [DivXviD] Philips predvajalniki (strani: 1 2 3 4 … 57 58 59 60 )Oddelek: Zvok in slika | 396045 (52541) | NejcSSD |
» | Pretvorba DIVX v KVCD (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 28383 (7819) | LexLuthor |
» | Snemanje avi filmovOddelek: Pomoč in nasveti | 3267 (2663) | gruntfürmich |
» | Integrirani podnapisiOddelek: Zvok in slika | 7844 (5577) | dzinks63 |
» | Program za peko podnapisov v avi film?Oddelek: Zvok in slika | 2590 (2480) | CaqKa |