» »

Internetni mrk po Sloveniji

Internetni mrk po Sloveniji

minime ::

Zjutraj je na Siolu prišlo do napake na sistemu za neprekinjeno električno napajanje, zaradi česar po Sloveniji ni deloval internet.

Link:D :D

Še dobro da sem pri arnesu.

Bass0 ::

Sam sicer nimam toliko pritožb nad SiOL-om. Čeprav sem zadnja dva meseca na internet povezan praktično 24/7, nisem opazil velikih težav.

Opažam pa, da si, glede na to da imajo plačljive storitve, privoščijo preveč šlamparije.

Sedaj imam že 4 e-mail naslove, ki sem si jih nabral v preteklih petih letih. Mimogrede, pohvalil bom Gmail, ki je od teh najboljši. SiOL-ov pa zasluži grajo, ker ima od vseh štirih daleč največ spam-a! Govorim o najmanj trikratni razliki! In to edini, za katerega plačujem! Ni čudno, da sem ga nehal uporabljati. Saj Thunderbird zelo dobro filtrira spam, ampak SiOL-ovci si privoščijo preveč.

In nato se spomnijo, da bi zaračunavali spam-filter, ki je povsod po svetu zastonj!

#000000 ::

Zato ker je že na RTV slo blo objavlen. Ugibam :D

Azrael ::

Sem slišal zjutraj, ko so omenili izpad v oddaji Svetovalni servis na Radio Slovenija, ampak ob 12h je net že delal. V bistvu zame tale dogodek ni nič proti kalvariji, ki sem jo imel s Telemachom.
Nekoč je bil Slo-tech.

Gwanaroth ::

Jaz sem bil danes na faksu in sem ob 9.00 zjutraj DLjal stvari iz domacega strezika, ki je povezan prek Siolovega ADSLja in stvar je delovala normalno..
Lights often keep secret hypnosis..

ganzi ::

Izpad je bil od 7.10 do 7.40 prbližno.

jsmith ::

Ali zdaj že na radiu obveščajo o izpadih interneta? Kaj pa so povedali?

Azrael ::

@jsmith:

:)
Ne, ne samo mimogrede so omenili v oddaji Svetovalni servis, ker je bil ravno govor o prvi bpomoči pri računalnikih. Pobrskaj malo po arhivu na RTV SLO, če želiš slišati to oddajo.
Nekoč je bil Slo-tech.

Ibex ::

Spoštovani uporabniki!

Obveščamo vas, da bo v četrtek, 1. septembra med polnočjo in 6. uro, zaradi vzdrževalnih del, moten dostop do vseh SiOL-ovih storitev na območju cele Slovenije. V tem času bo moteno tudi delovanje brezplačne telefonske številke 080 100 SiOL-ovega centra za pomoč naročnikom.

Prosimo za razumevanje.

madmitch ::

KAj se sekirate, pri meni je potem še zvečer DSLAM skurlo al nekaj podobnega, skratka do jutra sem bil brez neta. Sedaj naj pa vzamem Triple. Kaj pa pol, ko kaj podobnega crkne, bom pač brez vsega, OK, bom pa za nataliteto takrat skrbel ;-)
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Tilen ::

LOL, moteno delovanje telefonske stevilke za pomoc narocnikom. pa ti si ja malo nor. >:D

HAHAHA se telefona se jim ne da dvigovat!
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Ibex ::

madmitch

:D

ch]p ::

Pa to so res pravi nesposobneži, no. :\ Poln kufer jih že mam.

largie ::

jaz jih pa razumem. namesto da bi se sistem sesul zaradi prevelikega števila klicev, ga raje izklopijo in to napovejo. če pa se kdo razburja zaradi napovedanega motenega delovanja interneta, mislim da bodo filmi, muzika ipd že lahko počakali tistih par urc...

jurre ::

jaz jih pa razumem. namesto da bi se sistem sesul zaradi prevelikega števila klicev, ga raje izklopijo in to napovejo

ja to so danes clo napovedal za jutr! Ne pa danes, cel dan mi siol tv ni delal. Nobene obvestila na servisnih straneh (zadnje obvestilo o prekinitve je blo novembra!!), noben se ne jav na telefon, kao vsi zasedeno, forum majo posebi temo siol tv, posebej topik napake pri delovanju, da napises in ti naj bi admin pogledal pa kaj povedal kaj se dogaja..NIČ. noben ze par mescov povohal ni tiste teme. Pa ne gre se zarad filmov, pa to ampak zaradi njihovega odnosa. Pol pa sploh ne ves a je doma kj narobe al tm (itak pa kadar klicem ke je zmeraj moj router kriv...:\), pa resetiras modem 5x, pa aminota, pa switch pa pol bajte okol obrnes pol je pa tm neki narobe..Nj saj povejo pa bom mir dal..Zj jh mam pa jz tud ze pouhn kufer..poloznca bo pa spet ista konc mesca;(( ;(( ;(( ;((

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jurre ()

Spc ::

Vse firme .. res čisto vse od Triere, telekoma, siola ...
1. Če je kaj narobe ni na njihovi strani ampak je vedno v tvoji hiši .. pa magari gre za kable ali kaj drugega... nočejo priznat, da je recimo na drogu zunaj nekaj narobe in zato ne deluje telefon .. ne on bo šel pa vse kable razkopal v tvoji hiši in čisto na koncu (po 3. urah) ugotovil, da je res napaka na drogu in šel popravit.

Kar se tiče siola pa imam jaz tudi eno lepo izkušnjo.
Naročil sem 3com switch preko njihove internetne trgovine .. in čakal na switch.
Enega lepega dneva, ki je bil 6 mesecev od tega kar sem jaz naročil switch me pokliče en gospod zjutraj ob 6.00 in reče, da ima switch tam na mizi in da ga že gleda 3 mesece in če mi ga pripelje na dom (in končno sem dobil switch).
Plačila pa iz visa kartice niso vzeli in je vse kazalo, da so že pozabli na plačilo .. ko so po 9. mesecih naenkrat končno vzeli denar za switch.
Čez eno leto pa sem dobil hudo veliki račun interneta 35k sit ... a sem imel samo 2minuti porabljenega interneta.
Ugotovil sem, da so zamešali račune in mi denar od switcha zamešali med internet .. takoj sem jih poklical in niso vedeli o čem govorim nato po 2 dnevih pa sem končno našel osebo, ki je vedela zakaj se gre in so ta račun preklicali ... sedaj pa čakam, da mi čez eno leto spet zaračunajo za switch, ki sem ga že (skoraj dva krat) plačal.

SiOL je znan po tem, da se jim za vse skupaj j**e .. zraven spijo na mizi .. kajti da naredijo takšno napako pa moraš bit res že nor .. tako, da z SiOL-om bo vedno slabše ... čakalne dobe pa so uber dolge.

:|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spc ()

Spc ::

Ravnokar sem hotel iti na: http://www.24ur.com in stvar spet ne deluje.
SiOL je spet down .. to pa je zaj že ubitačno.

8-O

Ne deluje:
24ur.com vecer.si najdi.si poptv.si kanal-a.si .. itd..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spc ()

kronik ::

glavno da slo-tech dela :D

Matri[X] ::

Jaz zdele med drugim nisem mogel preko arnesa na slo-tech.

4 35 ms 39 ms 12 ms larnes7-V104.arnes.si [212.235.160.233]
5 8 ms 14 ms 7 ms six.telemach.si [193.2.141.42]
6 9 ms 7 ms 7 ms TM-Arnes-9.telemach.net [213.143.66.9]
7 * * * Request timed out.
8 * ^C

jurre ::

@SPC
zato je clo pisal vceraj na siol.net, da bojo motnje od polnoci do 6h zjutraj.

Men pa tudi ni slo-tech delal do sedajle

Spc ::

zato je clo pisal vceraj na siol.net, da bojo motnje od polnoci do 6h zjutraj.

Aha .. nisem zasledil.
Sem bil že preveč zaspan ko sem bral ta post.
:8)

TheHijacker ::

Pokličite 080 8765 in poslušajte, kaj vam reče odzivnik:

Pozdrav, poklicali ste... obveščamo vas, da je danes zaradi tehničnih težav moten dostop do mednarodnih internetnih strani. Dostop bomo omogočili v najkrajšem možnem času.

V prevodu:

Tujine ne laufa. Kdaj bo zadelala nimamo pojmo. Račun za naše storitve pa bo nespremenjen.
http://www.google.si

Zgodovina sprememb…

Brilko ::

Že dela, vsaj men. :)

korenje_ver2 ::

danes zjutraj je bil mrk:
http://www.the-nox.com/cgi-bin/stats1.pl?day=1&month=9&year=2005&computer=X

tujino nam pa obcasno prekinja.

Zgodovina sprememb…

Brilko ::

In trajalo je dobrih 5 minut |O

R0ky ::

A še komu MSN ne dela?

Spc ::

SiOL spet ne deluje.
Nobena stran, ki je hostana na siolu no dosegljiva .. tudi siol.net ne.
:\

Senitel ::

Ja opažam da Siolovci mal padajo dol z MSN-ja ja... :D

jurre ::

eto...spet na adslju za 1min mrknil vse skupaj..pol si pa se upajo narocnino zvisevat;((

DOOM_er ::

ah kr neki ta siol mi je žal da sem pri njih ne dela mi nč tko da zdej skos pizdim nad špilom N k druzga itak nimam razn CSS ki mi ne dela;(( ;(( ;(( ;((
Robots will steal your job. But that's OK

Dr_M ::

jup, prej res ni slotech dela.

vazn da telemach dela bp :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Brilko ::

Men siol v slabem letu in pol je crknu sam dans in mogoče še dvakrat ali trikrat po kako urco, tak da sem nasplošno zadovoljen. Dans ta cajt ko neta ni blo pa tak štroma nismo mel. :D

barabl ::

Folk,stvar je taka da sem mel pred dobrim letom ADSL pri Siolu in je stvar karnaprej nekaj štrajkala,da v pogostosti servisnih posegov in posledično z tem izpadom interneta niti ne govorim.Pol mi je pa lepega dne prekipelo,ker nisem hotel imeti več opravkov z Telekomom in sem se odločil za kabelski inernet Amis in svar resnično deluje.Na začetku sem sicer imel nekaj nevšečnosti tudi tu,sam sedaj stvar resnično deluje,če se odločijo za poseg,te vsaj en dan prej obvestijo po majlu in takrat pač ugasnem računalnik,da si malo oddahne.Pa še to,men je včeraj net skos delal normalno,sem pa bral o izpadu ADSL uporabnikov.

tec ::

Men pa ze par dni steka za znoret. Sedaj sem brez routerja povezan, direkt na modem in je isti smorn. Download dela, ko pa surfam po netu, pa cakam v tri krasne, da mi sploh kaj odpre. Ponavadi moram po 3x odpirat en link. A ma se kdo podobne tezave v okolici brezic? A se mi modem obesa?

standi79 ::

Ja zmam iste težave!
Sem iz okolice Mb. Imam adsl najmanjši paket. Imam calisto modem, kateri je bil izbran izmed šestih enakih ker je pač ta bil najboljši, ker sem ful oddaljen od centrale. Ampak včasih dela super včasih pa se kr modem nekak zabaše. Ne vrže ga dol ampak samo zastoji in vse 3 lučke gorijo in ne utripa ona kaj je za mrežo ko piše 100 M. Ko ga izključim iz elektrike in ponovno vklopim pa je vse ok, ampak spet samo nekaj časa.
Kaj bi bilo to narobe? Aja pa še nekatere strani včasih ne gre odpret.

L.P. Markus

OmegaBlue ::

Malo počeden off-topic - tak za zabavo
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Brilko ::

Zdej po tem intenetnem mrku mam težave z netom. Ko se povežem mi dela net max. 5 minut, pol pa ne pinga več, morem na novo vzpostaviti povezavo, da dela spet par minut (ampak če se v tem pri srfanju prenese več kot 1mb je velik).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brilko ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SiOL? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
11319926 (12389) goba
»

Kabelski in adsl internet pohvale in pritožbe (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Omrežja in internet
42724951 (14662) Jakka
»

Blokirani porti pri dostopu na slo-tech.com (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
606847 (5356) MrStein
»

Internet štekal danes ponoči (ADSL) (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
806737 (5005) IceLord
»

vprašanja v zvezi z novico "Siol does it again" (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
14012934 (10411) Bakunin

Več podobnih tem