» »

Harrah's Entertainment in HIT ...

Harrah's Entertainment in HIT ...

_sas_ ::

Kaj pravite na investicijo? Bi morali spremenit zakonodajo zavoljo tako velike naložbe - milijarda evrov?

vir: 24ur

Thomas ::

V ZDA so naredili neko študijo, po kateri igralnica (paradoksalno!) bolj škodi svojemu okolju, kot da bi mu koristila. Podobno, kot če dolgo dobivaš denar po suhem, ali pa za nafto ali diamante pod nogami.

Če je kaj na tej študiji - ne vem, oboje je mogoče - potem raje ne.

Daedalus ::

Odvisno, kako taka sprememba vpliva na panogo in če je sploh smiselna, ter kake morebitne negativne posledice prinaša. Ne vem no, da bi za vsako zahtevo neke firme spreminjali zakon... Raje ne. Naj delajo v okvirih obstoječega zakona. Če je pa zadeva kot pravi Thomas lahko celo škodljiva - pol pa sploh ne. Raje naj dela vlada na tem, da bojo za Slovenijo zainteresirane firme, ki se ukvarjajo z visoko tehnologijo. Ne pa da se nam bo počasi država spremenila v en velik zabavno - nakupovalni - gemblerski center.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Olajuwon ::

ZDA so naredili neko študijo, po kateri igralnica (paradoksalno!) bolj škodi svojemu okolju, kot da bi mu koristila

Ne vem, če bi se prebivalci Las Vegasa strinjali s tem
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

Thomas ::

Ne bi se. Toda prebivalci Nevade bi se pa morda že. Prebivalci celotnih ZDA pa še bolj verjetno.

Vem pa ne. Vprašanje kako je.

root987 ::

Nasplošno sem za invisticije v podjetja, ampak igre na srečo? Ne, hvala. Hitro prislužen denar še nikdar ni prinesel veliko dobrega za imetnika. Tako da tista raziskava verjetno kar stoji.

Naj rajš začnejo visoko-tehnološke panoge spodbujat pa vabit temu primerno industrijo, ja.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: root987 ()

Eschelon ::

Kaj pa če največ zapravijo tujci?0:)
Vedeti, razumeti, znati.

darh ::

Bi mogli met tak (smotan) zakon kot v Tuniziji, kjer domačini nimajo vstopa v igralnice :)
Excuses are useless! Results are priceless!

Bob Rock ::

A niso v igralnicah na primorskem gosti pretezno Italijani?
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Nejc Pintar ::

vsekakor bi bilo to dobro, bi nam italijani denar nosil :D
Lahko je biti prvi, če si edini!

Thomas ::

Ja no, zdej ko je EU skoraj zvezna država, bo neka njena država postala skoraj Nevada. Bomo videli katera. ;)

Olajuwon ::

Ne bi se. Toda prebivalci Nevade bi se pa morda že. Prebivalci celotnih ZDA pa še bolj verjetno.

Nap Nap

Nevada je postala slavna in bogata ravno zaradi Las vegas-a in njegovih igralnic. Nevada je z njim postala ena od najbolj priljubljenih turističnih destinacij na svetu... Pa treba se je spomnit da govorimo o državi, kjer je sama puščava...
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

Thomas ::

Jah sej vidiš, da svojih stališč ne branim tako zagreto kot ponavadi. Tokrat mi pač malo manjka (realne date).

smarkic ::

Brez igralnic bi Nova Gorica in širša okolica bila zelo huda sociala. Neposredno ali posredno od igralništva sorazmerno dobro živi nekaj tisoč ljudi. Negativne posledice seveda so, najbolj je mogoče opaziti ekonomske in potrošniško-vedenjske razlike med igralničarji in ostalimi.. ampak vseeno je boljše tako, kot da bi vsi skupaj bili reveži. Sploh pa so igralnice na vseh koncih obdavčene, tako da se denar preliva tudi za splošne potrebe na lokalni in državni ravni.
Menda je bilo lani vseh neposrednih tujih vlaganj v Slovenijo za okoli 200M$, za lažjo primerjavo, koliko je težka ponudba. Če naše vlade to ne zanima, bo pa kakšno drugo, bolj pragmatično. Kjer so recimo ugotovili, da se bolj splača pobirat npr. 20% davka na milijardo kot pa 50% na milijon.. Plus še dohodnino za dodatne zaposlitve, povečane prihodke iz ostalih povezanih dejavnosti, itd.
In ja, samo mimogrede: odkar v Italiji velja zakon o prepovedi kajenja v lokalih, se je promet v goriških igralnicah povečal skoraj za četrtino. Verjetno se da izračunati, koliko je na ta račun dobila naša država in izgubila italijanska - na račun navidez nepomembnega predpisa.
In ne, nisem zaposlen na Hitu ;-)

Vikking ::

V Sloveniji bi bila dobrodošla takšna naložba, poleg tega da bi se našlo kar nekaj novih služb, ki niso tako slabo plačane.Vsekakor podpiram in JA naj se zakonodaja spremeni zaradi tega.

Kar se tiče pa študij, se grem stavit da obstaja še vsaj več kot 1000 študij, miljon teorij (paradoksalno?) ki povejo koliko doprinesejo igralnice okolju.

whatever ::

Se kr strinjam z Vikkingom. Tudi cela država bi pridobila na prepoznavnosti in imela še večji profit od turizma. Jst pravim go for it!
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Jst ::

Sam sem mnenja, da je takšna investicija dobrodošla tako za gospodarstvo, kot za prepoznavnost v EU. Prednosti za gospodarstvo niso samo neposredne - kar je potrošništvo - ampak tudi posredne. Država bi dobila imidž pripravljenosti na sodelovanje s tujim kapitalom, kar bi koristilo recimo izvoznim podjetjem; tujci, ki sodelujejo z našimi podjetji, bi lahko računali na kakšno možnost več - tu bi se nam odprla vrata za lobiranje; počasi in postopoma naj/bi se zmanjšala davčna obremenitev gospodarstva, kar bi nas pripeljalo do večje konkurenčnosti. Vse to bi posledično pomenilo večjo zainteresiranost tujih vlagateljev na naš trg. Seveda mora biti tu mera zdravega razuma. Takšni koraki, kot so podložnost oblasti kapitalu, so lahko dvorezen meč, kajti hitro lahko postanemo Brazilija2.

Jaz pravim go for it. Ampak trenutno samo v tem primeru, da se naučimo, kaj to sploh pomeni za Slovenijo v globalnem smislu toka kapitala. Na tem primeru se bo pa dejansko pokazalo, kako fleksibilna je vlada. Idealen primer za učenje naše nove vlade, kako bi naredili Slovenijo konkurenčno in zanimivo ze investicije.

Thomas ::

Družba - če ljudje v njej hočejo dobro živeti, kar pa hočejo tudi ko se zaklinjajo "socialismo ou muerte" - MORA biti kapitalu prijazna.

To ne pomeni, da možaki s cigarami in cilindri hodijo počasi gor in dol in načrtujejo strašne kapitalske zarote. To je le stereotip.

Kapitalizem pomeni predvsem svobodo kupovati tujo in prodajati svojo kramo. Kapital ni sovražnik, je dober prijatelj. Boljši in večim, čimveč ga je. Čimbolj se je razmnožil in se dalje množi. To pomeni, da je bila recimo ... prinešena voda v puščavo. Da je bila zakurjena peč v mrzli zimi. Ali da je bil lačen nasičen ali žejen napojen več.

--------

Če je pa investicija v "Nevado" res bolj dobra kot slaba stvar ... je pa stvar premisleka. Maybe.

EssEncE ::

Ne olja, pesek v motor kapitalizma!

:D

DavidJ ::

Na prvi pogled se mi zdi, da bi naredili napako, če bi ponudbo zavrnili.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Phil ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Phil ()

drejc ::

Molzl bojo/bomo pa itak taljane. Tko da tole ni lih dobra primerjava z nevado.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

username ::

Molzl bojo/bomo pa itak taljane. Tko da tole ni lih dobra primerjava z nevado.
Zakaj ne, verjetno je tudi v Vegasu veliko hazarderjev turistov (če ne skoraj vsi)...

Bom copy pastal, kar je napisal Olajuwon :"Nevada je postala slavna in bogata ravno zaradi Las vegas-a in njegovih igralnic. Nevada je z njim postala ena od najbolj priljubljenih turističnih destinacij na svetu... Pa treba se je spomnit da govorimo o državi, kjer je sama puščava..."

root087 se je sicer nekaj bunil:
Naj rajš začnejo visoko-tehnološke panoge spodbujat pa vabit temu primerno industrijo, ja.
Za hi-tec rabiš denar, sine. Zastonj se tega ne da zalaufat.

Pa ideje, da bi domačinom prepovedali gemblanje, so čisto mimo. Enkrat je treba nehat bit podcenjevalno-pokroviteljski do ljudi in vsakemu pustit, da sam presodi, kaj je zanj dobro in kaj ne. In tudi če ni, ima do tega vseeno pravico. Intervencija v ravnanje in odločitve posameznika je dopustna le, če bi s svojim ravnanjem škodil drugim proti njihovi volji.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Thomas ::

Fraza, da moramo "postati družba znanja", je nekoliko privlečena za lase. Sicer temelji na predpostavki, da se bo znanje dobro prodajalo, toda to nikakor ni gotovo. Komot da je vrtanje lukenj v skalo dolgoročno ekonomsko bolj perspektivno. Ne vem.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

drejc ::

Zakaj ne, verjetno je tudi v Vegasu veliko hazarderjev turistov (če ne skoraj vsi)...


Čak mal. Turisti američani so tisti k dejansko kej zapravjo absolutno in relativno gledano. Komu oni davke plačujejo ni isto kot pr ns. Nm jih bojo vsi, tako ameri kot taljani posredno. Dost bl winwin situacija za ns kot sred ameriške puščave ane?
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

username ::

Ne vem pravzaprav, o čem govoriš, drejc. Oziroma kje je problem. A si proti igralništvo ali za? (jaz sem absolutno za oziroma proti omejevanju).

Pa tudi ne vem, kje je razlika v plačevanu davkov. Davke plača igralnica državi, na ketere ozemlju deluje. Vegaške igralnice zvezni državi* Nevadi (verjetno) ter mestu Las Vegas, novogoriška pa Republiki Sloveniji ter posredno in neposredno (del dohodnine zaposlenih npr) Občini Nova Gorica. Ne glede, kdo so tisti, ki gemblajo not.
Razen če se motim - v tem primeru naj me kdo popravi.

*mogoče še kakšne zvezne davke (federal tax), poleg state tax?
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

drejc ::

sem za btw. Hotu sm se izrazt, da ameri v koncni fazi placajo davke za vojsko neglede iz kere drzave so in tudi znotraj svoje drzave zbijajo kes, kar se sigurno pozitivno pozna (ekonomija obsega), taljani bojo pa pr nas zbijal kes, ne samo za igralnistvo, tut za druge, nase obrti posledicno (hotelirstvo, gostilnistvo, kurbirstvo,...).
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

America - Gambling - Slovenia - Transfer

Oddelek: Loža
305626 (4715) Senitel
»

Google registriral prvi avtomobil brez voznika (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
20651646 (45904) Truga
»

V ZDA zasežene domene največjih pokeraških strani

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
4212990 (9789) amigo_no1
»

Družbo HIT država podarja Američanom (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
1619333 (5735) G-man
»

Blokada bwin se razpleta s tožbo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
8112148 (9168) MarkV

Več podobnih tem