» »

Subtitle font v PowerDVD

Subtitle font v PowerDVD

zlatko ::

Imam PowerDVD 6.0 in na njem predvajam DVD filme.

Zanima pa me, če kdo ve, kako se spremeni barva in fonti podnapisov DVD filmom. Nikakor ne najdem te opcije, čeprav imam zadnjo verzijo.

Enako sem iskal v Windows Media Playerju. Predvaja mi film OK vred s podnapisi, vendar jim ne morem spremeniti fonta/velikosti/barve...

Hvala.

Yossarian ::

Pri Power DVD imaš en gumb, ki izgleda kot kladivo - Configuration, ali pa klikni z desno miškino tipko in tam klikni na Configuration, potem pa OSD Setting in tam lahko to spreminjaš.

Kar pa se tiče media playerja, pa mislim, da to ne gre, saj rabiš za predvajanje podnapisov v tem programu en drug program in sicer Vobsub, kjer pa lahko to zopet nastaviš. Ampak, kot sem že rekel, za to nisem siguren.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

largie ::

podnapisi na originalnih DVD-jih niso v tekstovnem formatu, da bi lahko na predvajalniku kar tako spreminjal pisavo, ampak so shranjeni kot slike. edina možnost je da jih spraviš na disk, spremeniš v tekstovni format, spremeniš nazaj v slikovnega s spremenjeno pisavo in vstaviš nazaj na dvd.

zlatko ::

edenpač - OSD pomeni nekaj drugega kot pa podnaspisi. Nastavitve OSD se nastavljajo za prikaz sporočil PowerDVD-ja na ekranu (privzeto je v zeleni barvi zgoraj desno). Za podnapise iz filma pa mora biti nekje druge.

largie - mar to pomeni, da moja babica ne more gledati filma, ker so podnapisi tako majhni. Kaj ni to nekam nerodno za današnjo tehnologijo, kjer se veliko da na customatizacijo? Upam, da bodo razvijalci kmalu to dopolnili.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DivX codec nadomestilo - ffdshow kodek (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
21159489 (14637) BaRtMaN
»

DVD+dodatni podnapisi (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
22078017 (20153) CaqKa
»

Kaj je kodek? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
12412712 (10567) Jst
»

Črnobel windows media player 10

Oddelek: Pomoč in nasveti
91940 (1850) Pinzl
»

Kaj namesto BSPlayerja