» »

sirfanje z jadrom - kdo zna?

sirfanje z jadrom - kdo zna?

slovencl ::

A kdo tukaj zna surfat z jadrom (po morju). Jest sem nabavil surf, prebral navodila za uporabo in sprobal.
Ko sem jaro dvigoval, sem imel desko pravokotno na veter, jadro pa vzporedno z vetrom, potem pa ko sem jadro potegnil k sebi sem sem začutil da sem se malo zapeljal, potem pa me z desko in jadrom vred počasi obrne vzporedno z vetrom, tako da ne zajemam nič več vetra. Kaj delam narobe?

jc ::

Kobilco maš not?

Ko potegneš jadro iz vode in ga držiš nekaj časa pravokotno na desko, bi te moglo jadro obrnt tako, da bi bilo vzporedno z vetrom. Ko je to opravljeno, stopi malo proti koncu deske in z eno roko drži sprednji del jadra k sebi, z drugo roko pa ga probaj postaviti vzproedno z desko. Tako naj bi se premikal, kot je treba.

Sycroft ::

se lazje pa bi bilo da bi ti nekdo pokazal, ker je tezko nekomu to povedat:) je pa zelo podobno kot jadranje z jadrnico, v bistvu moras vozit cik-cak... SloSurf je ena boljsih (zame) slovenskih strani o windsurfingu, imajo tudi video posnetke kako in kaj. malo si oglej pa veliko uzitkov pri "surfanju".

SasoS ::

Z jadrom moraš usmerjat surf tako da držiš idealno smer. Če jadro nagneš naprej se bo deska obračala s kljunom v smer kamor piha veter, če ga nagneš nazaj se obrača proti vetru. Če te je obrnilo proti vetru verjetno stojiš preveč nazaj. V šibkem vetru moraš dejansko stat med jamborom šele v precej močnem vetru stopiš nazaj. Prav tako se da desko usmerjat z nagibom kjer se zgodi ena prav zanimiva stvar - če imaš kobilco noter se deska obrača obratno kot jo nagibaš, če daš kobilco ven se usmerja v smer kamor jo nagibaš. Vse skupaj malce traja da dobiš filing...

slovencl ::

Se mi zdi da bi moglo biti nekaj narobe z desko ali jadrom. Moja deska nima na sredini nobene kobilice, na zadnjem delu ima pa tri smernike, na sredini je večji (cca 20cm) pri straneh pa dva manjša (cca 10cm). A je taka derska normalna, a je bolj za valove jahat?

der_Alte ::

Pa jadro ima 2 kvadratna metra, ne? Počakaj na 6 boforov, da bo kaj.>:D Noge postavi eno pred jambor, drugo za, potem pa nagni jadro malo naprej in zajami veter.
Za začetek so pa najboljši "tankerji" z veliko kobilico, ker so stabilni. Jaz sem se učil na D2 pa na Waylerju. Ga ni lepšega s takim "tankerjem" prehitevat vse živo v lahnih sapicah in zmernem vetru in penit vodo za seboj.
Gaastra z 9 kvadrati roxx.press :D

slovencl ::

Jadro je 6 kvadratov. Tip ki mi ga je prodal je rekel da je za začetnike :\

Speedster ::

StyleTeam

Tukaj malo poglej pa povprašaj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakaj letalo leti (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
31568965 (64387) seminal
»

Kaj naj z Zemljinim vetrom, če imamo Sončevega? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
6911734 (9683) Pyr0Beast
»

laserski pogon, ki pospešuje drug laserski pogon, ki pospešuje naslednjega... (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
799594 (7884) gzibret
»

Cosmos 1 pripravljen na polet

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
404216 (3088) Thomas
»

Jadra na svetlobo

Oddelek: Znanost in tehnologija
483594 (2266) SasoS

Več podobnih tem