Forum » Loža » sirfanje z jadrom - kdo zna?
sirfanje z jadrom - kdo zna?
slovencl ::
A kdo tukaj zna surfat z jadrom (po morju). Jest sem nabavil surf, prebral navodila za uporabo in sprobal.
Ko sem jaro dvigoval, sem imel desko pravokotno na veter, jadro pa vzporedno z vetrom, potem pa ko sem jadro potegnil k sebi sem sem začutil da sem se malo zapeljal, potem pa me z desko in jadrom vred počasi obrne vzporedno z vetrom, tako da ne zajemam nič več vetra. Kaj delam narobe?
Ko sem jaro dvigoval, sem imel desko pravokotno na veter, jadro pa vzporedno z vetrom, potem pa ko sem jadro potegnil k sebi sem sem začutil da sem se malo zapeljal, potem pa me z desko in jadrom vred počasi obrne vzporedno z vetrom, tako da ne zajemam nič več vetra. Kaj delam narobe?
jc ::
Kobilco maš not?
Ko potegneš jadro iz vode in ga držiš nekaj časa pravokotno na desko, bi te moglo jadro obrnt tako, da bi bilo vzporedno z vetrom. Ko je to opravljeno, stopi malo proti koncu deske in z eno roko drži sprednji del jadra k sebi, z drugo roko pa ga probaj postaviti vzproedno z desko. Tako naj bi se premikal, kot je treba.
Ko potegneš jadro iz vode in ga držiš nekaj časa pravokotno na desko, bi te moglo jadro obrnt tako, da bi bilo vzporedno z vetrom. Ko je to opravljeno, stopi malo proti koncu deske in z eno roko drži sprednji del jadra k sebi, z drugo roko pa ga probaj postaviti vzproedno z desko. Tako naj bi se premikal, kot je treba.
Sycroft ::
se lazje pa bi bilo da bi ti nekdo pokazal, ker je tezko nekomu to povedat:) je pa zelo podobno kot jadranje z jadrnico, v bistvu moras vozit cik-cak... SloSurf je ena boljsih (zame) slovenskih strani o windsurfingu, imajo tudi video posnetke kako in kaj. malo si oglej pa veliko uzitkov pri "surfanju".
SasoS ::
Z jadrom moraš usmerjat surf tako da držiš idealno smer. Če jadro nagneš naprej se bo deska obračala s kljunom v smer kamor piha veter, če ga nagneš nazaj se obrača proti vetru. Če te je obrnilo proti vetru verjetno stojiš preveč nazaj. V šibkem vetru moraš dejansko stat med jamborom šele v precej močnem vetru stopiš nazaj. Prav tako se da desko usmerjat z nagibom kjer se zgodi ena prav zanimiva stvar - če imaš kobilco noter se deska obrača obratno kot jo nagibaš, če daš kobilco ven se usmerja v smer kamor jo nagibaš. Vse skupaj malce traja da dobiš filing...
slovencl ::
Se mi zdi da bi moglo biti nekaj narobe z desko ali jadrom. Moja deska nima na sredini nobene kobilice, na zadnjem delu ima pa tri smernike, na sredini je večji (cca 20cm) pri straneh pa dva manjša (cca 10cm). A je taka derska normalna, a je bolj za valove jahat?
der_Alte ::
Pa jadro ima 2 kvadratna metra, ne? Počakaj na 6 boforov, da bo kaj. Noge postavi eno pred jambor, drugo za, potem pa nagni jadro malo naprej in zajami veter.
Za začetek so pa najboljši "tankerji" z veliko kobilico, ker so stabilni. Jaz sem se učil na D2 pa na Waylerju. Ga ni lepšega s takim "tankerjem" prehitevat vse živo v lahnih sapicah in zmernem vetru in penit vodo za seboj.
Gaastra z 9 kvadrati roxx.press
Za začetek so pa najboljši "tankerji" z veliko kobilico, ker so stabilni. Jaz sem se učil na D2 pa na Waylerju. Ga ni lepšega s takim "tankerjem" prehitevat vse živo v lahnih sapicah in zmernem vetru in penit vodo za seboj.
Gaastra z 9 kvadrati roxx.press
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zakaj letalo leti (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 74323 (69745) | seminal |
» | Kaj naj z Zemljinim vetrom, če imamo Sončevega? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 12470 (10419) | Pyr0Beast |
» | laserski pogon, ki pospešuje drug laserski pogon, ki pospešuje naslednjega... (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 9929 (8219) | gzibret |
» | Cosmos 1 pripravljen na poletOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 4357 (3229) | Thomas |
» | Jadra na svetloboOddelek: Znanost in tehnologija | 3708 (2380) | SasoS |