» »

DIsk piska?

DIsk piska?

Nyno ::

Halo....Js ms včera neka štoro po nadzorni plošči, pa se hoto usposobit da bi mi en disk od frenda delo.....Pa sm šol v nadzorno plošco, skrbniška orodja in upravlanje računalnika - pa sem tam ko so diski dal odstrani....pl je pa oni frendov disk začel kr piskat, pa ga sploh zej več ne prepozna.. a to pomeni da je šol v 3pm???
Hvala
LP
R.I.P

Zako ::

kateri disk pa imas in kterega ima kolega?

LP
Zako je zakon!!!

Nyno ::

Oba mama ista Maxtor(80GB), ker ni mojega zaznalo sem pa tam narodo... kar sm ž napiso....!!!
R.I.P

Oven-2k ::

Če še nisi, lahko preveriš, če sta diska sploh pravilno priklopljena - so "jumperji" pravilno vstavljeni, glede na to ali je disk "master" ali "slave"? Navodila za pravilne položaje jumperjev so na maxtorjevih diskih lepo narisana na zgornji strani diska. Sicer pa prvič slišim da bi katerikoli disk piskal... Večina matičnih plošč piska, ko je kaj narobe priklopljeno oziroma je zaznana kaka druga težava; mogoče te tudi v tvojem primeru skuša opozoriti na kakšno tako težavo. Sam sem imel 2 Maxtorja, 60 in 120 GB, pa ni bilo nobenih problemov.

Nyno ::

Hvala za odgovor...Sam sm js to trikrat pregledo, pa piska disk....tk da nevm ka bi lahk blo...zato ste pa vi tukaj...hvala vseeno za vse odgovore..bom že nekak:D
LP
R.I.P

Oven-2k ::

LOL :D Piskajoči trdi disk. To bi rad videl in slišal osebno... :) Povej, če boš s tem računalnikom kdaj v Ljubljani :) hehe Sicer pa sem pobrskal po maxtorjevi spletni strani in našel samo tole: hard drive noise issues. Nažalost izgleda, da je tvoj piskač res šel po gobe... :O Mogoče si preveč grobo ravnal z njim med namestitvijo? Spomnim pa se, da je tudi en moj trdi disk spuščal neke čudne zvoke - sicer ni piskal, bilo pa je blizu piskanja. Zvok je bil neprekinjen in se je navadno začel nekaj trenutkov po zagonu windowsov ali še celo med zagonom... pomagal je samo format C: :( Še vedno ne vem zakaj se je to dogajalo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hdd problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
251698 (1031) BlueNik
»

Secondary master drive fails

Oddelek: Strojna oprema
8986 (919) carota
»

Disk IBM 7k250 moj najboljsi nakup letos. Priporocam bolj kot karkoli drugega. (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
25113405 (7302) e-marko
»

160gb sata disk: WD, Maxtor ali Seagate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
634775 (3347) Jaffa
»

Kateri trdi disk? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
15310061 (7246) Keyser Soze

Več podobnih tem