» »

Tezava pri odlocanju za distribucijo.

Tezava pri odlocanju za distribucijo.

kriko1 ::

Vem, da ne bi smel tega vprasat, vendar imam en racunalnik, P3 600Mhz z 512MB ram-a, radeon 9250, 80GB diska in me zanima: katera distribucija (ce pozna kdo) bi bila primerna za tak racunalnik, glede na to da bo bil za pisanje racunov in igranje kaksnega UT-ja. V interesu mi je tudi da se zazene hitreje (oce mi tezi da naj dam xp-je ker se hitro zazenejo, vendar glede na to da je racunalnik za pisanje fraktur, je moznost pregleda inspekcije in ne mislim dat 45k SIT za ene XP-je). Trenutno pa so nalozeni Suseji 9.3(izredno dolg zagon ~ 3 min).

[ Eno sticky temo, na to temo si pa pozabil prebrat, mar ne? -- BigW ]

[ aja. SuSe je nalozen, ne deset susejev... ;> ]
  • zaklenil: BigWhale ()

hruske ::

Poskusi z Ubuntujem, je kar lušten.

S 512M rama bo prav lepo pel, Radeon mislim da je podprt z DRI v Xorg že. Za hitrejši zagon se ti izplača nekoliko bolj disk, recimo v stilu multi user workstation, ker se je namreč izkazalo, da se tako razdeljeni diski hitreje zbootajo. Swapa je dobro imet več kot je rama, da lahko kasneje, ko bo malo bolj stable, uporabiš kak software suspend. Sicer pa ima ubuntu že vključen readahead, ki ti ob bootanju prebere par pogosto uporabljenih datotek in s tem pospeši zagon.
Kalkulator nove omrežnine 2024 - https://omreznina.karlas.si/Kalkulator

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hruske ()

christooss ::

Da uštimaš še hitrejši boot up v ubuntuju maš pa zato Boot up manager

Samo pazi kolk se igraš ker lahko kšn boot process upiješ ki ga nebi smel. Drgač maš pa na ubutnuforums.org support za ta program.
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prihajajo poceni SSD diski (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Diski
9720936 (8350) element
»

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 476 77 78 79 )

Oddelek: Operacijski sistemi
3942269677 (69269) Seljak
»

XP-jem dodatnih šest mesecev (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
23322116 (14294) knesz
»

Oživljanje starih računalnikov

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
456424 (4344) krneki0001

Več podobnih tem