» »

Projektor

Projektor

filtr ::

Tako torej, cez pocitnice, ko grem delat, bom zasluzil nekaj denarja, in bi si rad lepo iopremil sobo. Najprej sem nameraval kupiti zvocnike, to ce bo veliko denarja bom tudi storil, drugace sem pa tuhtal da bi si obavil big screen tv, vendar je cena bila previsoka. Zatem sem pomislil na projektor.

Rad bi vedel na kaj morma paziti pri nakupu projektorja, kaksno zarnico mora imeti,katere firme so vredu...itd.
Zanima me pa tudi to, ce za projektor nujno rabis platno, sem gledal platna pa so po 50 jurjou pa se vec...!! Ali bi lahko direkt na steno, kajti imam steno cisto snezno belo, ter cisto gladko(ni prevec hrapava,fino obdelana), lepo nanovo zglihano, ter pobeljeno. Ali bi se lepo videlo na steno?

V oci mi je padel NEC VT47, sem ze gledal kako projecira in ga moram pohvalit, v srednje zatemneni sobi se je slikavidela zelo lepo. Pise da je LCD Tehnology, in sem na zacetku mislil da bo tudi pri projektorju viden zamik tako kot pri monitorjih, vendar ne! V soli smo gledali dokumentarec o marsu od discovery channel, in iz kakih treh metrou razdalje je bila slika zelo lepa, ostra.... skratka bil sem zadovoljen.

V mislih pa imam se Sony VPL- ES2. je nekaj malega drazji,vendar ni velike razlike. Ali mogocve kdo ve kaksna je razlika med njima? Cena/zmogljivost, zarnica, barve, slika, svetlost slike, kontrast.??? Obadva prodajajo na mimovrstah. In obadva prideta okoli 190 tisocakou.

Ali mogoce kdo pozna se kaksen projektor za podobno ceno ali se kaj manjso in z podobno zmogljivostjo. Kdaj pa kdaj bi rad gledal tudi popoldne ko je soba svetlejsa in tako bi rad da se vidi tudi podnevi saj kakor toliko vredu. Saj soba je dokaj temna lahko, ker imam zatemnitvene zavese....take trakce dol, tko da se da ob soncnem dnevu sobo narediti dokaj temno.

Prosim da mi pomagate, ker se na projektorje ne zastopim najbolje,poznam le to da so DLP in LCD projektorji. Od koliko naprej prodajajo DLP projektorje?

Hvala za odgovore ze vnaprej.

LP FiLtR
jah takle mamo, talke se gremo, pa nkar ne porajtj:)
  • spremenil: filtr ()

Matic007 ::

Sam sem se odločil za Panasonic 700AE, projektor je vrhunski za tako nizko ceno...

...je pa res, da je v višjem cenovnem rangu kot jih gledaš ti (moj je bil 450k sit), ampak, ko sem gledal modela za okoli 200k sit sem bil ZELO razočaran...Sprana slika, glasen ventilator, nežive barve, majhne pike ("screen door effect")...Ampak jaz sem zahteven uporabnik, tako da sem raje šparal pol leta več in kupil zadevo, ki me je navdušila...


...če pa si že zadovoljen s tem kar si videl, ne razmišljal in kar kupi. Projektor kot projekotr je BOMBA, jaz sem si sam naredil platno 160x90 (torej skoraj 2m diagonale) ga uokviril s črnim okvirjem (vse skupaj me je prišlo 35k sit, z dobrim zvočnim sistemom je pa isto ali pe bolje kot v kinu. Od kar imam projektor, filma na TV-ju sploh ne morem več gledat:)

Če te ne moti "rainbow effect" (to boš občutil, kot majhne mavrice in ni prijetno), ki ga občuti približno 1% ljudi (žal sem bil jaz med njimi), pa raje kupi DLP projektor...V razredu 200k sit ponuja dosti bolj kontrasrno sliko in 100% boš bolj zadovoljen. Samo NAJPREJ pojdi v kakšen BIg Bang ali BOF in prosi, da stestiraš DLP, da vidiš, če si občutljiv na-to.

Drugače pa naj ti bo referenčna stran za projektorje: www.projectorcentral.com

bigbug ::

V Harvey-u imajo DLP projektor Toshiba s25 za 234K kontrast 2000:1,1800ANSI,.....+ darilo:stensko-stropno platno 150*150cm

Drugace pa poglej se malo v www.mediamarkt.at vecinoma so pod 1000 EUR.

Highlag ::

Glede platna oziroma stene.

Platna lahko kupiš optimizirana za določene potrebe. Lahko izboljšajo kontrast pa tudi svetlostni izkoristek imajo boljši zaradi možne kontrole odbite svetlobe.

Za barvanje sten se dobi tudi posebna barva, ki prav tako izboljša lastnosti slike, vendar tudi ni posebno poceni. Screen Goo barva.

Vse je odvisno od tvojega okusa. In seveda budgeta. :D Tako kot pri vsaki stvari malo denarja malo muzike.
Never trust a computer you can't throw out a window

filtr ::

Aha tako to....sem slisal od sosolca, ki mi je povdal za neke teste, in pravi da je menda stena malo bolsa kot platno. Dobr sej zej je udvisn od katerega platna pa to...

Glede mavrice: V soli smo ze nekajkrat gledali na projektor dokumentarce, z LCD projektorjem, ki sem ga umenil zgoraj. Se nikoli nisem upazil mavrice nikjer, ali pa nisem bil tako pozoren?

Tale v harminoramnu je pa kr gut zadeva, ce gledamo ceno zmogljivost:)

Pa se to, na kaj moram sedaj se pazit pri kupovanju...glede svetilnosti in kontrasta. Kontrasta mora imeti cimvec? Svetilnost ce kupim dlp projektor mora biti vsaj_________? Ali je ze zadosti resuluxcija 800x600? Kako veliko sliko lahko naredim z takim projektorjem do 230 tisočakov, in da je slika se dokaj ostra in lepa, da je se v se v mejah normale.
LP Matej
jah takle mamo, talke se gremo, pa nkar ne porajtj:)

Caligula ::

Tele NECe so v testih se vedno lepo pohvalili. Tudi tega, ki ga omenjas. PAc poglej, da ga kupis po najnizji ceni.
Mogoce tudi iz tujine preko kakega trgovca na www.geizhals.at ce pri nas ne bos nasel dovolj nizke cene.

filtr ::

Ta nec pride v slo 189 prešernou, tko da pomoje je to kr uredu cena.
jah takle mamo, talke se gremo, pa nkar ne porajtj:)

filtr ::

Ev0 zj sm kle gledu na bigbang.si HP vp6110, pa nevem zj, kok je to kj dobr?

Oppløsning SVGA (800x600)
Max oppløsning SXGA (1280x1024)
(kaj tole pomeni, ter ali je pri sliki okoli 2m in se malo, veliko razlike v 1280x1024 in 800X600??) In kaj pomeni svga in sxga resolucija?


Lampetype 250W UHP
Bildetype DLP
Bildeformat 4:3
Høyttalere 2.0W
Max strømbruk 330W
a je kle zarnica dobra, res nevem kva kej pomen!:(


Sem malo primerjal z necom...ki sem ga omenil ze nazacetku teme...in ima vse podobno, le da je un lcd in ima le 800x600resolucije, in zarnice ima un 157W uhp.

Koliko pa morajo imeti minimalno kontrasta da se vidi kakor toliko dobro....
jah takle mamo, talke se gremo, pa nkar ne porajtj:)

bigbug ::

HP vp6210 DLP Osnovna resolucija 800x600,interpolirano 1024x768,max 1600x1024
Kontrast: 2000:1, svetilnost 1600 lumnov, zarnica 300watt P-VIP (doba standardno 2000ur, ekonomicno 3000h)
Cena: 236.900 sit

filtr ::

a za tega pravs da se splaca kupt al koko? a DLP je?


aja pa u ker stacun je to?
jah takle mamo, talke se gremo, pa nkar ne porajtj:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: filtr ()

bigbug ::

Ja DLP je:)Jaz se ne spoznam dosti na projektorje samo po opisu sodec je kar vredu vsaj resolucija in kontrast.Aja da ponovno ne pozabim prodajajo ga pa v Comtronu!

filtr ::

heh...komtron, fajn to ja...pocen pa kr solidn ane...
sej zarnca jebat ga kokr zdrizi pac zdrzi ane, vazn da je slika ql pa da se vid kokr u kinu:), pa se en uzvocenje orng paj to to:)...
jah takle mamo, talke se gremo, pa nkar ne porajtj:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: filtr ()

zile ::


filtr ::

A je tale projektor ql zame... http://nakupi.net/buy.php?&productId=61... oz kaj je drugace med tem in enim modelom nizje...je tudi v teli trgovini 100s model.

Sem dokaj nezahteven uporabnik videa... priklopil bi ga na dvd in na racunalnik. Oddaljen bi biu od platna 3-4 metre, montiran na strop tocno nad glavo "tam od kjer bi gledal" uporabljal bi ga izrecno za filme, vcasih mogoce kak spil...ce mi bo pasal:)

Ali ima tudi 16:9 format slike? Platno ima pa 2.9m diagonale...


LP FiLtR
jah takle mamo, talke se gremo, pa nkar ne porajtj:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: filtr ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Projektor: kaj kupiti (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
38369044 (1933) matobeli
»

3D DLP projektor

Oddelek: Kaj kupiti
82168 (1103) franckranc
»

Doma narejen projektor (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Zvok in slika
42870344 (20047) Šolar
»

priporočite projektor in platno

Oddelek: Zvok in slika
4011161 (8260) gorann
»

projektor

Oddelek: Zvok in slika
352437 (1979) ~Panter~

Več podobnih tem