» »

3D DLP projektor

3D DLP projektor

M_M ::

Zdravo

Trenutno imam doma na izposoji LCD projektor in sicer Sony vpl ex226. Namesto pravega projekcijskega platna je sicer plastični namizni prt (hrbtna stran) velikosti 2,5 x 1,5 metra. Filmi preko blueray predvajalnika so fenomenalni in sem čisto navdušen.

Glede na to, da sem imel v kratkem v planu kupiti večji TV, me je sedaj zamikalo, da bi raje investiral v projektor.

Po nekaj dnevnem brskanju sem naletel na Acer H6510BD, katerega bi iz tujine dobil za nekje isto ceno kot je vrednoten izposojen Sony. Po karakteristikah mi je všeč (predvsem full HD native resolucija). Izposojeni Sony ima sicer samo 1024x768, ampak filmi izgledajo VRHUNSKI, pa še niti niso projecirani na pravo projekcijsko platno. Na full HD in s platnom predvidevam da je zadeva še precej boljša na pogled. Svetilnost in kontrast po karakteristikah sta nekje podobna... Sedaj imam pa nekaj vprašanj glede tega projektorja. Nekaj malega sem sicer preletel obstoječe teme na slo-tech, ampak nič konkretnega nisem zasledil.

1. DLP-tehnologija. Nekateri pišejo, da je slabša ostrina, drugi pišejo, da je boljša, višja hitrost osveževanja, nižja poraba, daljša življenjska doba žarnice?? Tudi menjava žarnice na DLP naj bi bila cenejša... Kaj je res in kaj ni res?

2. 3D s tem projektorjem?? Je uporabna zadeva ali marketinška fora?

3. Glede na to, da 3D očala niso priložena pri nakupu projektorja, lahko kupim katerakoli DLP 3D očala? So pri očalih kakšne finte? Gledam na Aliexpress in se dobi 1 kos za 10€.

4. Predlog za kateri drugi model projektorja? S ceno nekje do 500€ +/- nekaj €

Na tem področju sem totalni n00b, z raznimi trgovci v tehničničnih trgovinah (Veliki Ben ipd.) pa imam večinoma slabe izkušnje. Večina ne ve kaj prodaja :)

Hvala za odgovore & pomoč
Ni vazno v katero smer gres, vedno bo proti vetru in v klanec !

Jirzy ::

Glede ostrine nebi vedel. Hitrost osveževanja je okoli 60Hz. Tudi glede žarnice nebi vedel...

3D je najboljši z DLPji. Tudi v kinih se uporabljajo (sicer drugačne izvedenke) DLP projektorji. Motiti te zna edino 'rainbow effect', kjer ob hitrem premikanju oči čez slike vidiš posamezne berve.

Glej za DLP Link 3D očali, če tvoj projektor nima IR ali Bloetooth oddajnika - večina jih nima (tudi projektor mora biti DLP Link - večina je).

M_M ::

Konkretno za ta projektor me zanima, če je to vredno nakupa?

http://www.amazon.de/Acer-H6510BD-DLP-P...

Očala pa tole:

http://www.aliexpress.com/item/New-2pcs...
Ni vazno v katero smer gres, vedno bo proti vetru in v klanec !

Jirzy ::

http://www.trustedreviews.com/acer-h651...

Projektor se prodaja od Q1 2013, mogoče bi bilo pometno pogledat za čim novejšim.

Očala bojo pomojem kar v redu, so DLP Link in imajo dobre reviwe.

LP

M_M ::

Za takšno ceno nisem našel pametne alternative s podobnimi karakteristikami. Res je 2 leti star model, pa vendar je full HD, kar se mi vseeno zdi bolje, kot nov model z manjšo resolucijo.
Ni vazno v katero smer gres, vedno bo proti vetru in v klanec !

_Sajmon_ ::

sam si lastim BenQ W1080ST (v bistvu enak model kot W1070, le večjo sliko dela na krajši razdalji) in moram rečt, da sem zelo zadovoljen (skoraj 90" slika, gledam pa na rahlo več kot treh metrih). Zaenkrat projeciram na belo steno, pa mi zadostuje. Mavričnega efekta (DLP projektor) ne opazim, hrup ventilatorja pa me ne moti oz. je pri normalnem gledanju (poslušanju) skoraj neopazen. 3d očal nimam, sem nekaj o njih razmišljal, odkar sem si pred dnevi omislil 3d blu-ray predvajalnik, ampak se mi zdi škoda za par filmov to nabavljat. Original očala so predraga, pri ostalih (cenejših) je pa rizik kvalitete...

Jaz bi vsekakor vzel full hd varianto, po mojem ni bistvenih razlik med cenejšimi projektorji, tako da tisti Acer ne bi smel bit slab nakup. Mi pa je pri mojem BenQ všeč, da ima dva HDMI vhoda, ker imam gor priklopljen ali računalnik (po novem blu-ray) ali Telemachov Ciscotov sprejemnik. Ja, in vgrajen zvočnik mi prav pride.

Buggy ::

M_M je izjavil:

Za takšno ceno nisem našel pametne alternative s podobnimi karakteristikami. Res je 2 leti star model, pa vendar je full HD, kar se mi vseeno zdi bolje, kot nov model z manjšo resolucijo.


tole si se poglej in preberi kaksne izkusnje uporabnikov na forumih (avforum).
http://www.amazon.de/OPTOMA-HD141X-Proj...

3d G15 ocala sem pa sam kupil pri kitajcu in na Optoma HD25e delujejo perfektno, se dobijo pa na eBayu ceneje...jaz sem dal 12€ in izkusnja (platno) je v 3D vrhunska.

jančasl ::

Kaj pravite na tiskalnik Wanhao d7
link slovensekga dobavitelja:
https://www.pro3d.si/index.php?route=pr...

franckranc ::

M_M je izjavil:

Očala pa tole:

http://www.aliexpress.com/item/New-2pcs...



Danes sem dobil ta očala.
Sicer delajo (o sami kvaliteti ne morem napisati nič, ker nimam s čim primerjati), za nositi pa so obupne - nos začne boleti po eni minuti...
Bo treba predelati oz. podložiti.

Slika pa ob 3D gledanju občutno potemni - dobro, da imamo nadpovprečen projektor in temno sobo.

Pa še: zdaj razumem, zakaj se ta 3D nekako "ne prime".
Vse skupaj je bolj "2.5D" - prostor sicer da občutek 3D, vsi objekti pa so precej ploščati - kot bi jih narisal na karton ter premikal v prostoru med zaslonom in gledalecem.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Projektor: kaj kupiti (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
38369052 (1941) matobeli
»

Projektor za "zunanji kino"

Oddelek: Zvok in slika
253644 (2890) Kaj
»

Projektor za občasno nadomeščanje TV-ja

Oddelek: Zvok in slika
111484 (953) settler
»

priporočite projektor in platno

Oddelek: Zvok in slika
4011163 (8262) gorann
»

Prosim za pomoč pri izbiri izdelka na eBay

Oddelek: Loža
101328 (1073) RejZoR

Več podobnih tem