» »

internet ne dela! prosim pomagajte

internet ne dela! prosim pomagajte

schejk ::

zdravo!

imam en velik problem. pred priblizno 4 dnevi mi je zacel internet nagajat. Za kaksno uro ali dve se je cisto ustavil. nic ni delalo. Ko sem pingal mi je FAILU ali default ipgateway ali dnsserver search order. Potem se je to dogajalo vedno bolj pogosto. Skratka ko nic drugega ni zaleglo sem danes formatiral comp. Sedaj pa mi firefox oz ie ce dela odpre stran brez ozadja npr belo ozadje na slo-techu,...
ne morem updatat kasperskya, ne morem se vpisat v mesengerja (mesenger mi je celo javil da je nekaj z registrom narobe?!) ko sem sprobal internet na speedtest.ch je bil rezultat 20kbs dl:'( . imam pa povezavo 1024/256 pri kabelski maribor. sem jih klical. trdijo da pri njih ni nobenih tezav in da vidijo da moj modem dela bp.

Prosim ce ima kdorkoli kaksno idejo naj mi pomaga! ž

P.S. uporabljam pa win xp.

Myth ::

Formatiraj disk. Postopek nalaganja: Win Xp, SP1, SP2, vsi critical popravki... nakar si daj gor programe tu že lahk poljubni vrstni red izbereš, potrebuješ javo za internet, adaware, spyboot s&d, sweeper, irfanview(slikce),bsplayer(filmi),adobe(pdf),winamp. To je recimo čista osnova. Tak jaz nalagam sisteme, pa še nisem imel takšne težave kot zdaj ti.

Drug step: V bistvu to naredi takoj za tem ko naložiš windowse. Konfiguriraj pravilno modem, vse maš na listu od triere. btw, na windows update NE potegni dol popravka za thomsom modem. Za ostalo periferijo lahko, če ima seveda wu(windows update) novejše izdaje gonilnikov. Al pa bejž na proizvajalčeve strani.

Hmm... to je v bistvu to. Zdaj, če pa te še kar zeza po tem ko si nastavljal modem, pa jih pokliči naj si vzamejo čas in ti pridejo pogledat to. Ne plačuješ zastonj naročnine na mesec, da ti internet NE dela.
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

bastadu ::

Postopek nalaganja: Win Xp, SP1, SP2,...
In zakaj bi nalagal SP1, če pa daš gor SP2??

nokia6310 ::

Tudi jaz sem imel pred časom s tem probleme. Problem je bil ker mi je vsakih par ur padala linija dol in čisto nič nisem mogel razen da sem resetiral kompjuter pa je spet delala za kakih 5 ur. Predvidevam da je krivec za to neki črv ki ti blokira določene porte in ti tako blokira povezavo si preveril?
No meni se to po ponovnem formatu ni več dogajalo imam pa požarni zid v xp -jih.

EvilDare ::

Mene pa samo zanima ali se ti s Siolom lepo poveže ali recimo traja dalj časa, se ti kdaj zgodi da se ti ne poveže nekaj časa, si kdaj poskušal vgasnit modem za par minut in ga zopet prižgati?

schejk ::

zdj sm tud opazu da modem ce izklopim in nazaj vklopim traja celih 15 min da se poveze prej je to naredil max 3-4min.
ne vem kaj se naj poizkusim. comp je formatiran. ni virusa, ni crva,...

Edit: Alarm: Duplex mismatch condition exists: Host set to HD and Switch set to FD

tole mi je izpisal na speedtest.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: schejk ()

OZZY ::

Verjetno imaš probleme z sihronizacijo modema z centralo. Pokliči telekom mislim da na 116 za prijavo napak in povej kaj je. Verjetno ti bojo zamenjali modem in če to ne bo pomagalo bojo uštimali linijo.

Vsekakor pa če po zamnajvi modema stvar ni boljša teži, a naj iščejo problem naprej....Zahtevaj recimo meritev linije itd....lahko pa je samo parica na centrali na katero si priključen v kurc*....
Go with the flow.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OZZY ()

Myth ::

A ni človek prvo rekel da ima kabelski internet? Kaj te ma zdaj SIOL tukaj veze? :\
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

nokia6310 ::

Pred dvema dnevoma se je meni zgodilo isto pingal sem lahko vse živo samo ko sem se hotel povezati s čimerkoli se ni hotel nobene strani ni našel skype je bil offline itd ko pa sem restartal mašino pa je delovala normalno ve kdo zakaj se to dogaja?
Mam pa thomsonov modem priklopljen na USB.
Od takrat pa do zdaj dela vse normalno.

Myth ::

Jaz iz lastnih izkušenj ne priporočam zadnjih driverjev za thomsona iz windows update strnai. Ne vem kaj točno naredi, ampak meni je do zdaj vedno neke...

Sicer pa ne vem.
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A1 xDSL (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Omrežja in internet
1293159638 (11505) kixs
»

težave z internetom

Oddelek: Omrežja in internet
292980 (2431) FX6300B
»

uTorrent in Telemach

Oddelek: Programska oprema
295417 (4524) poweroff
»

Internet 10 mb/s, downloada le z 770 kb/s

Oddelek: Omrežja in internet
476111 (5099) Senitel
»

Windows XP SP2 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Operacijski sistemi
49246182 (19859) R33D3M33R

Več podobnih tem