» »

uTorrent in Telemach

uTorrent in Telemach

Player0 ::

Zdravo!

Prebral sem že kar nekaj tem in nobena ni bila toliko podobna mojemu primeru, da bi si z njo lahko pomagal. O moji težavi sem že pisal v eni temi vendar je tista preobširna, da bi jo lahko tam rešil.

Pred nekaj časa sem prestopil na Telemach-ov kabelski trojček in vzel komplet, ki ima internetno linijo 24/2MBps (sedaj po novem 28/2,5MBps). Da mi je uTorrent delal vredu sem moral inštalirat uTorrent verzijo 1.8.2, v njem izklopit "Enable DHT network" in "Enable DHT for new torents", v antivirusni program nod32 vnesti izjemo uTorrent.exe in port, ki ga uporabljam v uTorrentu (to mi je tudi preprečilo, da mi je surfanje po internetu "štekal", ko sem imel odprt uTorrent). Po teh spremembah in nastavitvah mi je utorrent in vse ostalo delalo super. Po tem mi je uTorrent okoli 2 tedna uplodal konstantno z 200kB/s... imel sem okoli 9 aktivnih torentov, vsak aktivni torent pa je še oddajal podatke večim odjemalcem.
Od takrat nisem ničesar prestavljal, uTorrent nisem nadgrajeval, modem imam priključen direkt v računalnik (nimam routerja), imam še vedno iste torente (okoli 11), ki imajo recimo 5 sejalcev in 30 odjemalcev.
Pred nekaj dnevi (okoli 27.11.2009), pa mi je uTorrent kar iznenada nehal uplodat tako kot prej. Sedaj mi upload neprestano skače od 0 do 30kB/s, včasih samo do 10kB/s. Aktivna sta največ 2 torrenta, ki oddajata po enemu odjemalcu. Zelo redko pride do 100kB/s... če že potem to količino oddaja samo enemu odjemalcu (drugemu mogoče takrat oddaja z 4kB/s), to ponavadi traja 15min potem pa še to preneha in začne spet nihat od 0 do 10kB/s. Dogaja se tudi to, da najde enega odjemalca, mu odda par kB/s (recimo zaniha do 3kB/s in spet nazaj na 0) in preneha oddajat.
Pri vsem tem pa je zanimivo to, da z downloadom nimam problemov. Res, da mine par minut, da najde sejalce, vendar potem downloda s polno paro.
Testi na speedtest.si in speedtest.net so OK. Včasih mi povezava pade na: Download 20Mb/s Upload 1,9Mb/s. Včasih se zgodi, da mi na speedtest.si ne pokaže v redu, na speedtest.net pa je povezeva super ali pa obratno.

Res ne vem v čem bi lahko bila težava. Ima kdo isti primer? Kakšna ideja? Meni jih je zmanjkalo :) Če ste uporabnik Telemacha in imate inštaliran uTorrent... kako vam dela? Rad bi preizkusil vse preden se obrnem na telemach.

Lep pozdrav!

Icematxyz ::

Morda so pijavke site?

Player0 ::

Sem dodal nove torente z več odjemalci in mi še vedno dela isto.

worxer ::

men je neki cajta nazaj uTorrent kazu napačne cifre ... usaj zdel se mi je tak, kot da dlja z 10kb/s, dljalo je pa z 600kb/s, pol sm sam ponovu zagon uTorrenta, pa blo ql ...

Player0 ::

Sem sprobal pa ni razlike. Download mi tako ali tako dela super... samo z uploadom imam težave.

perci ::

telemach je bil vedno znan po tem, da je blokiral p2p

Fizikalko ::

aja? meni že leta in leta laufa kot nor. Imam pa isti paket kot avtor teme.

amigo_no1 ::

Kateri OS ? Če imaš win xp sp3 si patchaj tcpip.sys na 500 half-open povezav ali več. ( http://www.lvllord.de/ )
Zamenjaj nod z aviro ali avastom.

Tale ima torrent z več 1000 seedov:
http://linuxtracker.org/index.php?page=...

Izklop DHT-ja odkar je tbp prešel na DHT imho ni ravno dobra ideja.

Zgodovina sprememb…

perci ::

fizikalko, govorim o letih pred temi tvoji leti - trust me - takrat ni bila to nobena skrivnost

poweroff ::

Še dobro da imamo tako sposobnega regulatorja, ki je sposoben vsako tako prijavo resno raziskati in potem celo izdati ureditveno odločbo, S pravnim podukom, seveda... >:D
sudo poweroff

Player0 ::

perci - glede tega sem bral ja... sam kaj, ko jih ne morem klicat in jim rečt naj mi "sprostijo" linijo.

Fizikalko - mi poveš kateri operacijski sistem imaš, kakšten antivirusni program uporabljaš, kateri program za torente uporabljaš(kakšne imaš nastavitve) in če ti konstantno full uploda? Ali ti vmes upload tudi močno pade, čeprav imaš velko torentov za oddajat. Download imam tak vredu... samo upload imam zelo slab zadnje čase.

jeje997 - Imam win XP ja. Ta tcpip.sys sem že patchal nekaj dni nazaj na 100, ker sem o tem že bral na internetu vendar mi to ne pomaga. Pa tudi, če grem pod "event viewer" nimam teh warningov, da mi je blokiralo TCP/IP zaradi limita. Na 500 pa ne upam dat, ker je nevarno zaradi virusov.
DHT sem sedaj prižgal vendar ni neke razlike.
Sedaj mi res preostane še to, da poizkušam zamenjat antivirusni program... sam mi je čudno, da mi je prej z njim vredu delalo, zdaj pa kr naenkrat ne.

In za na konec še ena čudna stvar. Pred par dnevi sem potegnil iz interneta še en torent in ga dodal k tem, ki jih imam... in glej ga zlomka. Po tem, ko se je torent zdownlodal do konca, mi je poleg tega, začelo oddajat tudi druge in mi jih je uplodalo DRUGE do 100kB/s in to ne samo 1 ali 2 torenta ampak okoli 5 torentov in to dlje časa kot 15min. Potem pa čez en dan spet nič. In evo danes probam ta link, ki mi ga je dal jeje997... in se zgodba ponovi. Novi torent mi zdownloda, ga začne oddajat z okoli 100kb/s in ostale prav tako na okoli 100kB/s! Tako, da mi je potem skupno oddajalo z 200kB/s. V roku 10tih ur mi je povezava 5x padla na 100kB/s (skupno) za kakšnih 15min, občasno je še malo zanihala, drugače pa je bila ok. Zadnje 4 ure do zdaj, pa mi je konstantno oddajalo z 200kB/s. Kako je to možno, da čisto neki X torent to naredi... Iz 0-30kB/s pospeši oddajanje drugih na okoli 100kB/s. Smešno je to, da mi druge ni oddajalo z 0-30kB/s, tako kot ponavadi, in ta nov torent z 170-200kB/s, vendar mi je tega novega z okoli 100 in ostale prav tako. Potem naredim še test in izklopim uTorrent, malo počakam in ga vklopim nazaj. In zdaj mi uploda samo ta nov torent in še dva stara. Stara 2 uploda z tam okoli 30kB/s, novega pa je začelo čez približno 10min z 170kB/s. Zdaj pa ne vem... a je to normalno?

Hvala vsem za odgovore!

Fizikalko ::

Vista 64-bit Ultimate, AVIRA, uTorrent vse default, konstantno full upload. Imam paket 28/2.5 Mbit/s, pa dam na upload 200 kB, torej 1.6 Mbit/s. Nonstop.

Player0 ::

Fizikalko - Mi lahko prosim poveš katero verzijo uTorrenta imaš trenutno? Potem bi te še prosil za en test... če izklopiš uTorrent in ga na novo prižgeš... koliko minut rabi, da začne UTorrent oddajat z polno močjo (torej 200kB/s). Če ti je bi te še prosil, če mi lahko napišeš točne nastavitve uTorrenta, ki jih imaš.

Danes sem izbrisal Nod32 in inštaliral Aviro pa mi upload neprestano niha... od 30kB/s do največ 170kB/s... pa malo ostane vmes... in spet zaniha. Zelo čudno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Player0 ()

Fizikalko ::

verzija 1.8.4 začne oddajat praktično TAKOJ

nastavljeno vse default

JXS ::

Player0, na kok si dal omejitev uploada?
pa kakšno število povezav imaš naštiman???

podatke najdeš na:

Options-->Preferences-->Bandwidth

Fizikalko ::

Pardon, nimam vse default:

št. povezav mam na 50000
št. povezav s soležniki na torrent pa 500
št. oddajnih povezav na torrent: 4

Zgodovina sprememb…

JXS ::

jaz mam sicer 6/1 paket pa sem dal takole:

600
300
75
Sem pa zadevo postopoma dvigoval do te točke, ko je začelo delovati OK.

Vem pa, da ko sem se igral prek WIFIja na 10/10 in sem nastavil previsoko, da se je mrežna začela pregrevat in posledično comp sesuvat. Zadeva je na tej linija prek UTPja tekla seveda na višjih številkah. Je pa zalo pomembno, da se omeji uploade!!! Jaz imam na 1Mbit/s omejeno na 90kB/s.

Player0 ::

Internet imam 28/2,5

Pred danjašnjim dnem sem preizkušal več nastavitev, ampak nikoli nisem opazil razlike. Prestavljal sem si tudi port.

Trenutne nastavitve:
uTorrent verzija 1.8.2
Bandwidth
Maximum upload rate: 200kB/s
Global maximum number of conections: 750
Maximum number of connected peers per torrent: 500
Number of upload slots per torrent: 500
Queuening
Maximum number of active torrents: 500
Maximum number of active downloads: 500

Tekom dneva se mi je oddajanje dvignilo tudi do meje (200kB/s), vendar še vedno niha. Če odprem zavihek Speed in nastavim, da mi pokaže krivuljo uploda na 5min, krivulja ni ravna in enakomerna ampak močno skače gor in dol... v eni uri mi recimo zaniha 2-3x od 50kB/s do 150-200kB/s. Recimo 10min oddaja z 50kB/s nato 5min raste na 170kB/s in se spet umiri za 10min... nato spet pade na 50kB/s. Vmes nisem ustavil noben torrent in prav tako nisem dodal novih.

Če jaz recimo ugasnem utorrent in ga na novo zaženem... rabi tam nekje 5 min, da sploh začne oddajat z več kot 3kB/s in nato še kakšnih 10min, da oddaja z več kot 100kB/s.

Zdaj bom preizkusil nastavitve od Fizikalko-ta, kasneje pa še od JXS-a.... pa da vidim ;)

Hvala!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Player0 ()

JXS ::

jaz mislim, da imaš te nastavitve čist ok, mogoče kakšna minimalna sprememba, ampak to je to. Je pa tko, da 100% zasedenega uploada ne boš mel nikoli, če imaš odpret samo en torrent.

Player0 ::

Odprtih imam 20 torentov.

Player0 ::

Po vseh testih in vsem sem se odločil, da pokličem telemach, ki pa si je zadevo spet samo pribeležil. Seveda nisem odnehal in poklical na telefonsko od enega izmed inštalaterjev v našem okolišu, ki pa mi je povedal, da naj bi bile neke težave v omrežju, da nisem edini, ki imam težave s počasnejšim delovanjem in da naj bi to zadevo do konec tega tedna odpravili...
Zdaj mi pač ne preostane nič drugega, kot da počakam do naslednjega ponedeljka in vidim, če bodo zadevo res uspeli odpravit.

Hvala vsem za odgovore!

V-i-p ::

telemach je bil vedno znan po tem, da je blokiral p2p

Perci, nehi pribijat takšne, da ne boš smešen lepo te prosim. Leta in leta imam že Telemach, pa mi je do sedaj delal torrent promet bp. Če rabiš datum prvega priklopa, povej.

Player0: če imaš Thomson modem, raje menjaj za novega, Arris. Je manj občutljiv na torrente (število povezav) zaradi drugega čipseta. Thomson prebavi nekje do 800 (SKUPNIH!) povezav, torej ne na en torrent ampak na vse skupaj, potem se začnejo problemi.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

perci ::

Vip, nisem govoril o torrentu (takrat torrent se ni obstajal). Kar se edonkeya tiče, je pa to 100% res, da so na telemachu blokirali default porte. Potrjeno od takrat zaposlenega na telemachu.

Tako, da ne budali, OK?

poweroff ::

Saj če se jaz spomnim, je bil proti Telemachu (ali pa je bil to nek drug provider) uveden celo inšpekcijski postopek zaradi tega....
sudo poweroff

perci ::

Tega ne vem. Vem pa da smo to ugotavljali (začel se je to afaik leta 2001, 2002) tudi tu na slo-techu. Mora bit clo neka tema odprta na forumu, nej jo Vip najde.

TechBeats ::

jst imam zdej po tanovem 20/2 in mi dela brez problemov v win xp in win7, imam tudi ta novejši Arris modem je bilo ok tudi s tastarim thompson in uploada tm 240kb/s, no to sm omejil notri v programu(bandwidth tab),če imam upload do konca odprt potem zanče nihati..ponavadi omejim torente na max 225 da je še mal frej in je skos konstanto.
trenutno imam tele natavitve 700, 300, 35.

imam pa tudi nod32 security4 na obeh OS, tako da ne verjamem da je kriv nod prej avira al pa bitdefender - obadva imata bedne firewalle.
Sm pa ene 13-14 mesecov pri Telemachu in kar se uploada tiče je bilo skos ok (1krat 2krat sm poklicu in reku, da neki upload nagaja, čez par dni so že popravli in od takrat naprej je bilo skos normalno).
So ble pa težave z downloadom ja kr dolg cajta se je vleklo, od 16-23h učasih kasnej učasih prej mi je padlo na ušivih 5mbit namesto 15.. No od kar so nadgradil na ta docis3.0 je pa ok, tudi download konstanto 19-20mbit.
AciD TriP

Player0 ::

V-i-p - Imam arris modem. Ampak imam še vedno probleme, čeprav so rekli, da so težavo odpravli. Download dela super... upload pa je še vedno zelo slab in mi še vedno neprestano niha.
Sem pa še preizkušal in vse torrente naredil v "force start" in mislim, da mi jih je hitreje uplodalo, vendar je povezava še vedno ful nihala.
Ta teden bom naredil test... na prenosnik si bom naložil vse torente in jih prvo seedal doma, nato pa jih bom seedal pri enem prijatlu, ki tudi ima Telemach in pravi, da on takih težav nima. Pa, da vidim kaj se bo zgodilo.
Mi lahko mogoče kdo priporoča kateri port si naj nastavim na uTorrentu? Oziroma od kje do kje, bi ga vi priporočali? Nekje sem bral, naj bi bilo dobro nastavit port med 40000 in 60000.

Hvala!

V-i-p ::

Okej Perci, za leto 2001 res ne bom govoril, ker imam sam Telemach od začetka 2003, tako da bom raje tiho. Player0, kar se pa portov tiče, pa glede ponudnika nima veze, ker Telemach ne blokira niti enega porta. Kar se ponudnika tiče ima veze samo število povezav, ker se Thomson sesuje nekje nad 800 povezav, poceni ruterji pa še prej.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Shark-357 ::

Tudi sam imam probleme z telemachom (baje neke težave v Domžalah in okolici), odvisno od dneva včasih ne dosegam niti 1MBps in visokim pingom preko 150ms (paket imam pa 28/2,5)... Po klicu na telemach naj bi bila napaka odpravljena šele marca naslednje leto...

poweroff ::

Kar se ponudnika tiče ima veze samo število povezav, ker se Thomson sesuje nekje nad 800 povezav, poceni ruterji pa še prej.

Seveda. To pa zato, ker router vzdržuje posebno tabelo aktivnih povezav. In ko je tabela dovolj velika in routerju zmanjka RAMa, se pojavijo težave. Zato imajo poceni routerji težave - ker imajo premalo RAM-a in si ne morejo "zapomniti" dovolj velikega števila povezav.

Pri surfanju nimaš veliko "streamov" odprtih, pri P2P pa ja. In zato se te težave opazijo pri uporabi P2P.
sudo poweroff


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[P2P] BitTorrent - Naslednja generacija P2P (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

Oddelek: Omrežja in internet
1896470296 (20432) Rias Gremory
»

uTorrent download

Oddelek: Pomoč in nasveti
121968 (1634) BorutK-73
»

uTorrent

Oddelek: Programska oprema
203721 (1805) krenapunca
»

uTorrent 1.7.7 mi precej upočasni povezavo

Oddelek: Omrežja in internet
254807 (3355) dremavec
»

BitTorrent pohrustal μTorrent (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
9115114 (12244) simnov

Več podobnih tem