Forum » Problemi človeštva » Zlom borz?
Zlom borz?
sivi01 ::
Živjo!
Že v petek je bilo majavo na NYSE, sedaj pa se je val prenesel na vzhod. Azijske borze gredo vse v rdeče številke, najhuje je padel Nikkei, ki je trenutno v minusu skoraj za 4%. Čakam na otvoritev evropskih borz ...
Pregled svetovnih borz
lp
Sivi
Že v petek je bilo majavo na NYSE, sedaj pa se je val prenesel na vzhod. Azijske borze gredo vse v rdeče številke, najhuje je padel Nikkei, ki je trenutno v minusu skoraj za 4%. Čakam na otvoritev evropskih borz ...
Pregled svetovnih borz
lp
Sivi
gzibret ::
Uff, pa res. Morda imajo demonstracije in blokada japonskih izdelkov na Kitajskem kaj prste v mes.
Vse je za neki dobr!
sivi01 ::
Da, tudi v Evropi je po začetku trgovanja vse rdeče ... seveda pa to še ne pomeni katastrofe, da ne bo kdo narobe razumel mojega posta ;)
lp
Sivi
lp
Sivi
BigWhale ::
Taka nihanja se vedno dogajajo.. Pride do krize, ki jo je treba prezivet... Ce jo je good, ce je ne, je bad... ;)
Dekinio ::
Kaj mi lahko kdo pove kak rastejo in padaja delnice?Na podlagi česa?Se lahko tud jaz vključim v investiranje?
Ne spoznam se ravno najbolje za te zadeve pa bi prosil, da mi malce kdo razloži.
Hvala!
Ne spoznam se ravno najbolje za te zadeve pa bi prosil, da mi malce kdo razloži.
Hvala!
BigWhale ::
Meni je bila vsec ideja o 'resetiranju borze', ki jo je opisal Tom Clancy v eni knjigi. Japonci so namestili en virus v borzne racunalnike, ki je naredil stalo v treh dneh in se za nic ni vec vedelo kaj kam spada, kdo ima v lasti katere delnice.
Potem se je en pametnjakovic spomnil, da je borza tako ali tako v precejsnjem delu virtualno poslovanje in ni bilo realnega vpliva prakticno nic, pa so enostavno nalozili backupe izpred treh dni in od tam naprej zagnali zadevo. Almost no harm done.
Potem se je en pametnjakovic spomnil, da je borza tako ali tako v precejsnjem delu virtualno poslovanje in ni bilo realnega vpliva prakticno nic, pa so enostavno nalozili backupe izpred treh dni in od tam naprej zagnali zadevo. Almost no harm done.
gzibret ::
> Kaj mi lahko kdo pove kak rastejo in padaja delnice?Na podlagi česa?
Na podlagi razmerja med ponudbo in povpraševanjem.
Na podlagi razmerja med ponudbo in povpraševanjem.
Vse je za neki dobr!
hermes ::
D in S sta samo logičćna posledica rasti cene razlogi za vspone in padce pa se skrivajo predvsem v pričakovanju investitorjev kakšnji bodo prihodnji donosi delnice določenega podjetja (devidende in kapitalski dobički).
Obstaja mnogo kazalcev o precenjenosti/podcenjenosti delnice. Naprimer P/B..trenutna cena delnice/knjigovodska cena, P/E..price/arnings...). Mal preračunaš kazalce za primerljiva podjetja ( farmnaceute Krka, Pliva, Teva..), in ugotoviš katero je podcenjeno. Moraš pa seveda vedet tudi če obstajajo kakšni drugi vsebinski vzroki . Potem so pa tuki različne napovedi o prihodnjih dobičkih ..hmm komu vrjet, prevzemi itd.
Nisem daleč od resnice če trdim da pravzaprav vse vpliva na ceno delnic.
Obstaja mnogo kazalcev o precenjenosti/podcenjenosti delnice. Naprimer P/B..trenutna cena delnice/knjigovodska cena, P/E..price/arnings...). Mal preračunaš kazalce za primerljiva podjetja ( farmnaceute Krka, Pliva, Teva..), in ugotoviš katero je podcenjeno. Moraš pa seveda vedet tudi če obstajajo kakšni drugi vsebinski vzroki . Potem so pa tuki različne napovedi o prihodnjih dobičkih ..hmm komu vrjet, prevzemi itd.
Nisem daleč od resnice če trdim da pravzaprav vse vpliva na ceno delnic.
rh^ ::
K spreminjaju vrednosti delnic pa je treba upoštevat fakotr "špekulacij", ki na to močno vpliva.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup delnic NKBM? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 14838 (3162) | Malidelničar |
» | Kako začeti z investiranjem? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22437 (19996) | avani |
» | Leto dni pozneje v Applu: rekordni dobički in tretjinski padec tečajaOddelek: Novice / Rezultati | 9157 (7110) | antonija |
» | Ford odpušča (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 11542 (9150) | Thomas |