» »

Papež je umrl

Papež je umrl

1 2 3
4
5

cirecire ::

Večinoma vsi nekaj bentite v prazno, podkovani z informacijami in številkami, ki so prišle iz virov, ki so proti cerkvi. In takih ne manjka. Vsi pravte, da mate vse zakramente - manjka se ljudi, ki so zakramente prejeli in se potem oddaljili od cerkve, ker je to pač kul, da bentiš čez cerkev. Tisti zakramenti so za nekoga, ki pač ne veruje vredni en K, tako, da tud če jih ne omenjate.


Ma se strinjam s tabo. Tukaj se jih večina izmišljuje kako imajo neke zakramente, pa jih v resnici večina sploh še nikoli ni prestopila praga cerkve.

Saj vsi vemo kako je moderno v Sloveniji moderno govoriti: "Jaz sem tudi nekoč hodil v cerkev, samo sedaj pa sem spoznal svojo zmoto in ne hodim več."


Ma men je vseeno kdo hodi v cerkev. Samo, ko pa tukaj berem, kako si nekateri izmišljujejo, da ne hodijo več v cerkev zato, ker ima papež zlat klobuk in podobne bedarije mi gre pa rahlo na k****

Dr Evil ::

Do zdaj je Cerkev še prav vsakega njenega grobarja pokopala.Nadejam se,da bo tako tudi v prihodnje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Dr Evil ()

ripmork ::

ma te verske debate so vedno polne pene:D
mercutio:ja meni je važno da sem na pravi poti,pa še več ljudi bi jih lahko bilo kot jih je sedaj.
To bi bilo lepo.Navsezadnje ni bistveno v tem ali hodiš v cerkev ali ne-ampak na kakšen način razmišljaš.Kako dojemaš vsakdanje banalnosti življenja in se ne sekiraš po nepotrebnem...

lahko bi še tvezil nekaj strani,pa ne bom,bom raje nekaterim tukaj prišparal živce :D

lep pozdrav:))

cirecire ::

Aha novinar si je vse skupaj zmislil

Točno tako. Pri časopisu kot je Delo je to nekaj čisto običajnega.


In kaj praviš na podatek o upadu vernikov ? Aja tud letopis je izmišljen


Ni izmišljem, ampak je netočen. Meni osebno pri popisu prebivalstva sploh niso popisali narodnosti in veroizpovedi, ker me takrat ni bilo doma. Takšnih kot sem jaz je bilo še na tisoče. Popis prebivalstva je bil načrtno prikrojen.

In ta podatek je vse kr je treba vedet. Cerkvi so šteti dnevi, vernikov je čedalje manj. In temu lahko rečem Hvala bogu !

No pa sem imel prav, da si samo levičaraki provokator, ki si je izmislil, da je nekoč hodil v cerkev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cirecire ()

Daedalus ::

Pismo ste eni tečni. Dajte ljudem mir v času žalovanja. Me zanima, kak bi se počutli, če bi na pogreb kakega vašega sorodnika/znanca/osebe, ki jo občudujete prišel jaz in začel nabijat, kak kekc je pokojni bil. Verjetno bi mi po hitrem postopku zavili vrat. Dajte mir pripadnikom RKC vsaj v času žalovanja. Sam se prepričan ateist in mi RKC ne pomeni ničesar, prav tako ne papež, samo mi na kraj pameti ne pade, da bi začel pisat neke kozlarije o njemu tule. Tip je bil faca, ni govoril nič slabega, deloval je pa v skladu z doktrinami RKC. Kolko pa so te komu v redu al pa ne, je pa stvar neke druge debate in ne te o papežu. Tak da se nehajte smešit in dajte mir folku, ki žaluje.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Luc ::

Ja podatek je res verjetno netočen.. kajti številka je prevelika na dejansko stanje. K nam je isto prišel en možakar , pa bla mami doma pa kr za celo družino rekla da smo katoliki, čeprav brat, foter pa jaz Cerkve tud videt ne mormo več .

Nisi mi navedel kaj je zate kredilen vir ???

Sicer pa je tvoja oblika komunikacije presenteljiva . Vse kr znaš je, da sogovornika obtožiš da si zmišluje :\ .

Žalostno .

Po drugi strani pa te razumem, debatiramo o tem, o čem si ti skozi verjel da je sveto.. ampak boš videl tudi ti boš enkrat prerastel Cerkev. Kljub temu se zavedaš da je Cerkev v zatonu , zato tudi taki tvoji odzivi.

cirecire ::

Ja podatek je res verjetno netočen.. kajti številka je prevelika na dejansko stanje. K nam je isto prišel en možakar , pa bla mami doma pa kr za celo družino rekla da smo katoliki, čeprav brat, foter pa jaz Cerkve tud videt ne mormo več .


Luc:
zopet govoriš neresnico potem pa jokaš, ko ti nekdo replicira.

Tvoja mama na popisu ni mogla namesto tebe povedati kaj si po veroizpovedi razen, če si mlajši od petnajst let, ker bi bilo to v nasprotju z zakonom. Ravno tako ne more nekdo drug namesto tebe povedati kaj si po nacionalnosti.


Sedaj vidim, da si popolnoma neresen in da s tabo nima smisla diskutirati.

Jaz nisem bil v cerkvi že pet let. Ko pa berem razprave od takšnih kot si ti me pa resno mika, da bi zopet šel v cerkev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cirecire ()

Trubadur ::

Cerkvi so šteti dnevi, vernikov je čedalje manj. In temu lahko rečem Hvala bogu !

In zakaj je to hvala bogu? :\
Berite Thomasa!

Luc ::

Eh saj brezveze vidim.

Jaz povedal svoje mnenje, vi pač svoje.

Da ne bo pomote, ne dvomim da je bil papež Janezek dober in prijazen človek, sam neko napihovanje o največji zgodovinski osebnosti tega stoletja se mi zdi pač mnogo pretirano.

Sploh ko vidiš neko nabijanje, da je Vatikan prvi priznal Slovenijo in podobno. Največ se mamo zahvaliti Nemčiji (članici EU), ki nas je priznala takoj po Islandiji, potem je šele prišlo priznanje Vatikan.

Nč nimam tud proti vernikom. Moti me pa kakršno koli poseganje Cerkve v državo in civilno družbo. Naj ostanejo tm v cerkvici molijo in se zase brigajo pa jim nobeden ne bo nič hotel.

Tko, Amen, pa fajn bodte.

Luc ::

Cirecire tebi pa zahvala za ves smeh, sploh pri ozmerjanju z levičarskim provokatorjem :D :D .

Ti pa si vsekakor zaslužiš laskavi naslov klerofašist leta ;) .

Myth ::

Moderatorja naprošam, da zaklene to temo. Naj človek v miru počiva. Če pa hočejo debato o Cerkvi ali cerkvi ali o čem drugem naj si odprejo novo. Dvomim da je ta tema temu namenjena.
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Beernarrd ::

Predlagam da se tema v petek za ves dan zaklene.

Stampl ::

prepiri pa prepiri...boring k bi vsaj kej novga npaisal ne pa skorj ist:\
ceprav sem krščen pa bla bla in sm hodu v cerku pa bil ministrant ampak, ko je pa drug zupnik prsu^^ in eno isto sra*e blo ne hodm vec k mi je smesno bit noter. in tiste pridige pa ko bere z tistih knjig^^ jao. bog je edini pa da mormo verjetn..ma kuker si vsak sam zeli in me b*k kaj so drugi8-)
v cerkev ne verjamem v boga mam pa svoj odnos, papeza sem pa spostoval bol kot osebo.R.I.P8-)

Luc ::

Eh ne pretiravajte no.

Nekdo je odprl temo na smrt papeža in dogodke povezane s tem. In to je forum, zato se zdaj o tem debatira. Papež je bil šefe RKC, zato ne vidim zakaj ne bi smeli govoriti o RKC.

Njegov počitek prej moti horda vernikov v Vatikanu, kot pa zdaj mi tudl na enem slo-techovem foromu.

Naj pač ljudje povejo svoje mnenje.

Jaz se umikam, povedal svoje, sam temo zaklenit bi bilo pa res bedarija, in žalost za tale forum.

Petek je res dan žalovanja, ampak naj ga vsak pač tko vzame, kot se njemu zdi primerno. Mi bomo na žuru tud spili eno gajbo pira na slavo papeža, eto.

Fajn bodte !

Neon87 ::

Mal prevelik bavbav je zarad tega, le kdo se nas bo toliko spominjal,toliko žaloval za nami. Pač je prišel čas, Bog ga je poklical k sebi,mislim da je pri njemu kot očetu krščanstva to še lažje kot vsem ostali. Živel je 85 let,ki jih bo malo kdo od nas dočakal.
Ne vidim razloga za takšen bavbav okrog tega,tako pač je,življenje gre naprej Z ali pa BREZ Janeza Pavla II, saj bo prišel novi.

Ne zdi se mi prav koliko se govori o tem, predvsem v medijih(v nedeljo npr.ni bilo kaj drugega) in tudi cel teden ne kaj bo šele v petek).
Naj ga pustijo počivati v miru to si je kot zelo dober človek zaslužil!

pikachu004 ::

nevem zakaj tolko govora o temu, saj je bil samo clovek.
njegova funkcija ostaja in NI umrla z njim, spet bo prisel drugi papez.
kaj je to kaj takega?

Hammer123 ::

Za katoličane(in v tem primeru še za pripadnike drugih ver), je papež človek izbram od Boga.
Saj če pogledamo, o tem se največ govori v državah Evrope, ZDA, Južne Amerike,... Se pravi v državah, kjer je število katoličanov precej veliko.

Npr. v kakšnih arabskih državah, so pač izrazili sožalje, bodo minute molka, vendar pa vseeno ni take evforije.

Njegova funkcija ni umrla, je pa umrl človek ki je bil izbranec, in to vernim veliko pomeni.
Pa tudi kot človek je veliko naredil za svetovni mir in spravo.

gfighter ::

Mene pri rimokatoliški cerkvi najbolj moti to, kar je ugotovil že Gandhi:

I like your Christ, I do not like your Christians. Your Christians are so unlike your Christ.
Mohandas Gandhi


Ampak papež Janez Pavel II mi je bil pa z nekaterimi svojimi stališči zelo blizu in precej daleč od običajnega "kristjana". IMHO je pokazal, da cerkev vendarle lahko vodi človek, ki dejansko verjame njenim načelom kar v zgodovini ni bilo vedno pravilo. Vsekakor ga spoštujem kot osebnost, čeprav me institucija okoli njega moti. Pač je vera zame preveč subjektivna stvar, da bi mi nekdo govoril kako naj verujem, sploh pa na podlagi 2000 let starih načel, ki so bila vmes najbrž že spremenjena do nerazpoznavnosti.

R.I.P.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Tear_DR0P ::

Ej sej vem da je stvar delno offtopic, sam je vseeno povezana s papeževo smrtjo.

A se vi zavedate da jutri svet stoji na pragu III. svetovne vojne? V koranu piše proti brezvernikom z ognjem in mečem. Jutri bo v vatikanu, sedežu glavnih nasprotnikov muslimanske vere hkrati tudi 250 državnikov, od katerih so nekateri veliki nasprotniki muslimanskih držav. Sam mal ognja je treba in svet bo v vojni.

Sicer predvidevam, da ni nihče ki ima moč za takšna dejanja dovolj debilen za kaj takega, sam vseen me je mal groza jutrišnjega dne.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Alexius Heristalski ::

Tebe pa malo paranoja daje, kaj?;)
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

barabl ::

Ja Usama se bo s Fligerjem pripeljal na pogreb,kaj pa misliš da bodo letala nata takrat delala( piloti bodo na malci ).Mislim,da bo zadeva tako varovana,da ni straha,da bi lahka kdo kaj takega naredil.

STASI ::

Varovanje bo: AWACS letalo, 15000 policajev + vojska, rakete zemlja-zrak, no-fly v zračnem prostoru Rima, kak lovec italijanske ali ameriške vojske. Po mojem zračni napad možen ni. Prej kaka samomorilska oseba s c-4 al pa kakim močnim exsplozivom okoli sebe namotano. Če gremo v ekstreme mogoče kak strup.
Sam ne se preveč obremenjevat.
Peace no war:D
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

misso ::

Kje bi lahko jutri po internetu gledal prenos papeževega pogreba, sem nažalost takrat na šihtu :8)

flipflop ::

Na 24ur.com piše da bodo prenašali preko spleta.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: flipflop ()

drejc ::

Woytila prav gotovo ni bil povprečnež. Bil je heroj, demokrat, papež. S tem da ni imel krvavih rok. Praktično je lahko zgled komurkoli in s tem ne povzroči nobene škode.

Še vedno ne štekate, zakaj ga vlačijo po medijih?
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Thomas ::

> Še vedno ne štekate, zakaj ga vlačijo po medijih?

Ne, ne štekajo. Bom jest povedal. Last line of defence. Še en tak rukar, kot sta ga tale papež in Ronny dala, pa so liberalno levičarski (mediji) samo še ruševine.

gfighter ::

Thomas: Hm, papež je bil proti vojni v Iraku. Čudno da ga nisi že zdavnaj označil za "pinko commieja":P.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Thomas ::

Nikjer nisem trdil, da se s papežem povsod in vedno strinjam. Sva imela različne poglede, tako kot z Bushem tudi. S to razliko seveda, da onadva mojih pogledov, niti mene, niti slučajno ne poznata.

Pinko komiji bi pa seveda dostikrat radi bili v družbi s papežem, to pa ja. Magari, če bi ga kdo zmerjal, da je eden izmed njih. Že to bi jim veliko pomenilo.

Ne bomo jim ustregli.

Tear_DR0P ::

Papež je bil car. Mal je dedcov na svetu ki majo dost vlke jajce in grejo svojmu morilcu rečit sori.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

b0B3k ::

Kdo je bil pravi Karol Jozef Wojtyla vedo le tisti, ki so ga osebno spoznali in poznali. Tisti, ki so imeli to čast ne govorijo slabo o njem.
Mi, pa ga poznamo le prek medijev. Kakšna pa je moč medijev se, upam, vsi zavedamo.
Po mojem skromnem mnenju je bil Karol Wojtyla dober človek, žal pa papeža ne moremo enačit z RKC, čeprav je bil on njen poglavar.

Počivaj v miru ...

Keyser Soze ::

Mislim, da bi bilo potrebno najbolj razdelati to, da je on za nekatere ljudi človek, tako kot Bush, Anan, Janša, Reiner ipd. Za nekatere pa še papež.

Koliko je naredil je pa malo nehvaležno govoriti. Papež je vodil cerkev s pomočjo močnega ozadja in je imel bore malo konkretnega vpliva na politiko sveta. Nobena vojna se ni nehala zaradi njega kot Karla in nobena država ni imela manjše revščine. NAvsezadnje je on predstavnik RKC in dela po pravilih RKC in ne mimo njih. Če je bil kakšen efekt je bil zato, ker je tako dovolila RKC in še en kup ljudi in ne zato, ker je tako želel papež.

gfighter ::

Thomas: :P :P :P To mi deli...

/Offtopic
Saj ne vem, mogoče bi bilo boljše odpreti novo temo, ampak vseeno bom vprašal. kaj so po vašem mnenju levičarsko liberalni mediji v Sloveniji. Je to nacionalka, kjer si na dan papeževe smrti večina voditeljev privošči nositi rdeče obleke, kot berem sedaj v Žurnalu. Je to Delo? Mladina? Mag?!? Lady?

In ne, s tem vprašanjem nočem nikogar provocirati, samo zanima me.
/Offtopic
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Dr Evil ::

Arafatu ste peli slavospeve,Papeža pa še v smrti kritizirate.

Vaše pojmovanje vrednot je na psu oziroma je identično znanim zgodovinskim osebam ranga,Pol Pota,Mao Tse Tunga in Lenina.



Še Castro premore več "čustvenega kvocienta".

b0B3k ::

@DR Evil: Besede si mi vzel z jezika.
Dokaz papeževega dela se med drugim odraža tudi na Kubi in prav je tako.

Putimo rajne, naj počivajo v miru, saj se jim bomo prej ali slej tudi mi pridružili ...

poweroff ::

Mene pa nekaj drugega zanima. Kako gledate na medijski spektakel, ki so ga ustvarili mediji?

Mene osebno moti, da nimajo mediji spoštovanja do ničesar. Skušajo tržiti vsako zadevo. Zdaj pač papeževo smrt.

Že ko je zbolel, so iz tega naredili "breaking news". DELO je recimo natisnilo posebno številko ob njegovi smrti... POP TV včeraj Trenja iz Vatikana (voditelj je bil prav neokusno živčen in je vodil pogovor kot kakšno gostilniško-prepirljivo debato). Stavit grem, da se medijem taki dogodki tudi finančno precej pokrijejo (oglaševanje), hkrati pa se grejo neko moraliziranje ("na dan žalovanja ne bomo vrteli zabavnih oddaj").

Čez en teden bo to itak stara novica, nevredna omembe. Skratka po principu - izkoristiti dogodek, človeka in ga potem zavreči.

Kaj menite o tem?
sudo poweroff

Thomas ::

Če mediji poročajo korektno, potem jim nimamo kaj očitati. Jasno, da zaslužijo. Tudi grobarji zaslužijo, ko človeka pokopavajo. Ali pa zdravniki, ki ga skušajo rešiti pred smrtjo, tudi zaslužijo.

Nič vprašljivega ni tukaj.

poweroff ::

Mogoče se nisem jazno izrazil.

Papež je na koncu izrazil željo, da ostane in umre v Vatikanu in ne v bolnici, rečeno je bilo, da si želi umreti mirno (oz. nekaj takega).

Ko greš na WC ali ko ješ, se ti verjetno zdi neokusno da ti nekdo kamero moli pod nos. Tukaj pa so mediji bolezen in smrt papeža pograbili kot mrhovinarji. Niso mu dali miru, naredili so spektakel.

To je ena stvar. Smrt je zasebna stvar, publiciranje smrti je zame poseg v zasebnost.

Druga stvar je, da mediji skušajo prodajati moralno držo, ki je seveda nimajo - gre se jim izključno za denar. Ali pa vsaj za strah, da bi poročali premalo in bili izključeni (črne ovce).

Ne gre za pravilnost poročanja. Gre za poseg v človekovo intimo in razčlovečenje (in komercializacijo) nekaterih "svetih intimnih trenutkov" (kamor po mojem sodi tudi umiranje).
sudo poweroff

OwcA ::

To govoriš, kot da bi bil papež, oziroma Vatikan, povsem nemočen proti novinarjem. Nikogar jim ne bi bilo treba zraven spuščati (še zlasti s kamero ne). Enak del krivde pade tudi na Vatikanski PR.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

poweroff ::

Niti ne. Ko je šel v bolnišnico so mediji zakupili okoliške stavbe in opezali s teleobjektivi.

Saj ne rečem, tudi PR je fural svoj "marketing", vendar so mediji postali neznosno invazivni. In proti temu ne moreš narediti kaj dosti, razen s trdo roko, kar pa v demokraciji ni sprejemljivo. Še Carolina Monaška je rabila 10 let pravdanja, da je dosegla prepoved zalezovanja.
sudo poweroff

b0B3k ::

Mislim, da bi lahko tole nadgradili z vprašanjem kdo je tisti ki določa medijem moralno mejo.

poweroff ::

Kapital?

Torej nihče.

Ja, sami - se pravi njihovi lastniki. Njim pa je pomemben dobiček.
sudo poweroff

Dr Evil ::

Potrošniki določamo mejo.

OwcA ::

Se strinjam. Kažejo kar jim bo prineslo največjo gledanost. Ne vem čemu bi le od medijev zahtevali etično delovanje. Skoraj pomembnejše vprašanje je, zakaj ljudje to s takšnim zanimanjem gledajo.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Alexius Heristalski ::

Vprašanje, kaj bi bilo, če bi se Vatikan zaprl pred mediji. Po mojem mnenju bi bil spet velik halo, češ, nekaj nam prikrivajo, le kaj? Sprožil bi se plaz ugibanj in verjetno tudi kritik na Vatikan. Saj veste, kako znajo mediji stvar napihniti.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

OwcA ::

Še vedno bi bilo bolj prav glede na to kaj so, oziroma kaj predstavljajo. Ob prepostavki, da takšna parada ni ravno etična, seve.
Etika, ki jo narekuje religija se mi je vedno zdela bolj ali manj absolutna stvar in kot takšna ne stvar javnega mnenja ter pravzaprav niti demokracije.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Thomas ::

Nobena protestantska, da o nekrščanskih cerkvah niti ne govorimo, ni tako medijsko eksponirana, kot je zdaj Katoliška. Pa tudi kot je že prej bila, ko je pokojni papež bil tisti človek v zgodobini človeštva, ki ga je fizično videlo največ ljudi doslej. Preko 100 milijonov.

Mediji so samo izpolnjevalci zahteve ljudi. Morajo sodelovati pri tem, če ne so out.

Matev ::

meni se pa zdi da je nacionalna sramota da ne predvajajo papeževega pogreba (mašo so vrtel, pogreba pa ne)

premalo
močno premalo pokrivajo ta dogodek

;((

STASI ::

Progreba ni prenašala nobena TV postaja, je blo behind closed doors!:|
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

BigWhale ::

Kdo je pamz, kdo se naj zge na soncu in na koliko oci se boste o tem pogovarjali, se pogovarjajte drugje (v zasebnih sporocilih recimo). Tukaj se boste pa obnasali kot uporabniki, ki vsaj priblizno vedo kako se obnasa.

Lepa hvala.

b0B3k ::

;) Big Whale Thnx.

Rad bi dodal le to, da smo danes imeli dan žalovanja zaradi smrti velikega človeka in ne institucije oz. veroizpovedi.
1 2 3
4
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali koran res poziva k terorizmu/nasilju do nevernikov? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14929851 (27182) JanK
»

Cerkev pritiska na Pahorja? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
8112280 (10559) ABX
»

Ratzinger nov papež! (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
665113 (3565) Dr Evil
»

Kdo naj bo novi papež? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
534538 (3597) mips/cips

Več podobnih tem