» »

Cerkev pritiska na Pahorja?

Cerkev pritiska na Pahorja?

1
2
»

jype ::

Če Papež ne bo sprejel našega predstavnika za stike z verskimi skupnostmi, bo to odlična promocija za našo državo.

zee ::

+1
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Alencica ::

Če Papež ne bo sprejel našega predstavnika za stike z verskimi skupnostmi, bo to odlična promocija za našo državo.


Škoda, ker bomo na ta način postali Damjan Murko Evrope. Ali pač?

jype ::

Damjan Murko evrope je Papež.

Icematxyz ::

Ker to bolj površno spremljam sem morda bil celo zaveden v predpostavki ki sem jo predpostavil. Morda pa ni Gulič jabolko spora z Vatikanom in je v ozadju kaj drugega?

Bistveno bolj politično odmevnega. Bomo videli čez čas.

mtosev ::

zakaj pa ne. naj pritiskajo. mene ne moti :D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Saladin ::

Pe vedno me zanima - je slika Guliča z famozno majico nastala pred ali po izvolitvi za predstavnika?

Ali je morda dal kako bolj provokativno izjavo od "pozitivna diskriminacija" in kdaj?
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

zos ::

Slika je nastala pred izvolitvijo na mesto predstavnika.

ABX ::

Konec debate.
http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/...

Pahor je pokazal sredinca Vatikanu.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

BlueRunner ::

Glede na stopnjo njegove trenuten kredibilnosti, je takšna izjava bore malo vredna. Morda se bo že čez pol ure premislil. Ali pa bo ugotovil, da je bil znova zaveden. Ali pa mu bodo dvorni astrologi namignili, da ankete drugače kažejo...

ABX ::

Če nimaš jajc je hudič.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

jype ::

Dokler sanjajo o dviganju dohodnine, me njihova omahljivost prav nič ne moti.

BlueRunner ::

Na žalost je ta omahljivost neselektivna in moteča pri celem kupu stvari.

Zgodovina sprememb…

jype ::

No, upajmo, da se zresnijo.

USS Liberty ::

Cvikl je Pahorja poklical na zagovor in mu rekel, naj se ne zajebava z njim, saj se ima njemu(afera Patria) za zahvalit, da je postal premier. Pahor je nato skonil glavo in spor je bil zglajen...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Zgodovina sprememb…

username ::

Zanimiv komentar na nekem drugem forumu:

gospod Gulič je vendar pravi kader, pa kaj potem če se nočejo z nami pogovarjati v Vatikanu, se bodo pa v Meki

Pomojem je bil mišljen sarkastično, ampak v vsaki šali je zrno resnice, pravijo...
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

borchi ::

> Pomojem je bil mišljen sarkastično, ampak v vsaki šali je zrno resnice, pravijo...

a tolk je cerkvi do nas? zaradi enega motorista, bodo dvignili roke in nas pustili pomuslimaniti?

(kurc jih gleda pol...)
l'jga

Thomas ::

Ah ne. To so samo vzgojni ukrepi.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

donfilipo ::

Glede na to da je zdaj pravi čas za navidezno sočutje, rizkantno početje. Namestnik jezusa je pokazal obraz teufelsknechta zaradi majice:) Nabit bo na ror:) Ne glede na žrtve. Poleg tega je pa še švaba:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

urban99 ::



Me zanima kako bi bil šefu všeč tale motiv na majici? :P

Thomas ::

Bodimo realni. Ko bo Papež prosil za avdienco pri Turku ali Pahorju, potem mu bosta onadva lahko postavljala pogoje. Toda dokler Pahor prosi za avdienco pri Papežu, ga verjetno lahko obrne nazaj v Ljubljano tudi kakšen kardinal. Rode ali Santa Ana, ali celo kakšen nuncij. Kar je za nuncija, ni za juncija, al kako že gre tisto.

Papeška pisarna je vseeno podedovala nekaj oblasti Ceezarja in naslednikov. Kakor se čudno sliši. Kot je lahko cesar postal tudi kakšen pritepenec iz Germanije, lahko postane tudi papež. Lokalni knezi in druga nižja gospoda se mu hodijo klanjat, čeprav je že 2000 let odkar je tam uradoval posvetni in verski vladar - Oktavijan Avgust. In potem vsi za njim. Tako je zdaj Papež še vedno v Rimu, čeprav cesarja ni več. Ta ogenj še ni čisto ugasnil.

Imenujmo to bizarnost zgodovine. Ne, imenujmo to raje bizarnost realne politike.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

donfilipo ::

Thomas>> Ne, imenujmo to raje bizarnost realne politike.

Saj ravno zato v teh časih teufelsknechtu ne gre dražiti razdraženega ljudstva. Očitno bodo morali zadevo pomesti, Alešov Gulič pa bo lepo nosil črne majice in srajčke brez napisov: mi motoristi mamo trdga ali satanovi biciklisti. Kelnarce gor ali dol, določeni kšefti zahtevajo uniformo, papežev pa poleg avtoritete tudi poznavanje mentalitete naroda.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Thomas ::

Morda bo čez leto ali dve Papež vesel obiska veleposlanika Guliča. Dopuščam.

Se mi pa zdi vseeno bolj verjetno, da bo vukojebina Slovenija takrat še najbolj znana po celem svetu zato, ker bo kardinal Rode takrat novi Sveti oče.

Oba dogodka sta pod 1%. Prvi je pa pod 1% od 1%.

IMHO.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

donfilipo ::

Gulič je zaradi napačne majice out pri realistih, vernih in še bolj pri nevernih. Dolgo mu tega ne bodo odpustili. Papež je simbolist in mu bo. Ko bo čas za to:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

Gulič Aleš ni neumen in ni zajeban politik. Noče se obrit, ostrižt in nosit mura celibat jebački rekelc:) To ga je stalo dobre kariere.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Karaya 52 ::

Gulič, neizvoljen poslanec ki je vedno imel apetit po tem resorju tako kot ima Jelinčič željo postati predsednik sveta za reševanje romske problematike. Skratka, pravi za ustvarjanje problemov. Da gre vsaj za provokacijo je vsem jasno, tudi zafrustrirancem ki so ob tem imenovanju navdušeni. Tudi slednji so pravi za ustvarjanje problemov.

donfilipo ::

Thomas>> Se mi pa zdi vseeno bolj verjetno, da bo vukojebina Slovenija takrat še najbolj znana po celem svetu zato, ker bo kardinal Rode takrat novi Sveti oče.

Mu fali ena bistvena mađična substanca za jezusovega namestnika. Iskreno Kesanje:) Tako da ima Gulič večjo verjetnost rokovati se s papežem, kot Rode sedeti na papeškem stolu:)

Bomo pa videli če je Gulič kanček odgovoren, ko bo odstopil, takoj, ko se pojavijo resne ovire opravljanja dela. Simbolika je pri tem resorju že pomembna. Denimo, da jo bo popravil, a to ni vse. Priznavanje ateizma, pa načeloma ne bi smelo biti ovira. Kolikor sem uspel razbrati, urad deli in ne pobira:) Vkolikor bi pobiral, bi s trasparetni zahtevali, da gre na mesto človek z muslimansko ruto in križem na prsih, po potrebi tudi kljukastim:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Matako ::

Ta urad se lahko brez škode ukini.

Zdi se mi, da ministrstva nočejo izpasti, kot da imajo preveč zaposlenih - in pač ustanavljajo urade.

In ker je treba nekje začeti bi bil ta več kot odličen kandidat.
/\/\.K.

donfilipo ::

Neverjetno veliko delovnih mest, bi se z racionalnim vedenjem, dalo ukiniti. Birokracija ima to lastnost, da ima vedno družbenega, neizkušenega in ideološkega menadžerja-šefa. In tako molitvi 'svetemu spisu' nove ureditve, posvetijo ves human capital resource. Tvoja 'brezbožna' misel, pa naleti na podoben odziv, kot misel marksistov, da zlahka ukinemo tudi duhovnike. Pokaže se, da to ni v interesu ljudi. V borbi za kruh in delitev pogače, več ljudi šteje zrna, hlebce in cekine, kot je ljudi, ki pridelajo moko in spečejo kruh. In to vse pod motom mita, da je tako delitev poštenejša(8-) Lastnost te neproduktivne visoko šolane kaste je, da je ubogljiva, pismena, in redno poje hvalnico tako bogu, kot cesarju, za razliko od sužnjev, ki jih redno pošiljajo u PM:) In kar nas preseneti, da je ravno nova ideološko neobremenjena desnica tista, ki nudi nek znanstveni temelj, za odpravo takega stanja. No te ne gre zamenjati z desnico in levico (ki je v resnici sesuta:), ki pod raznoraznimi izgovori, število birokratov samo veča, ali ohranja status quo. In facto - pojavila se je desnica, ki ukinja larpurlatizem nepotrebnih dobro plačanih ministrantov in se še bori, da se jo v ideološkem prostoru sploh pravilno zazna. Niso številni in so revolucionarni, zato velikokrat morajo sprejemati manj škodljive kompromise. Tovrstna levica, se pod sesutjem hipoteze marksizma, mora šele na novo oblikovati. Kar nazivna levica ima, so le molitvice marksizma predelane za kapitalizem. Nekaterim levičarjem se to zdi kot 'satanističem ritual', a vodilni levi ideologi, ne najdejo nobene nove paradigme. Žalostno a resnično. Bistvena razlika je, da nova desnica išče in najde rešitve v okviru sedanjega razvoja produktivnih sil, nova levica pa počasi premleva misli povsem novih stanj, ob revolucionarnih hipotetičnih prevratih na področjih AI, Energetike in Robotike. In jo redno prehitijo čisti utopisti...laiki filozofij in ideologij. Liberalne desnice in levice sodobne sredine, se večinoma kregajo okoli sodobnih ekonomskih paradigem, in skušajo ohranjati welfare razvite demokratične in kapitalistične države (Fukujama). Menim pa, da so se Žižeki in podobni vendarle nasedeli dovolj, da se jim pridruži kak res revolucionaren mislec, ali jih zapopade prava strast in res nova misel:) Šele potem bi bilo res noro:) Tako da imajo nepotrebna delovna mesta še svetlo bodočnost in Gulič bo čez kako leto, če ga ne nadomestijo s kakim robotkom, pajacem, še lahko rokal in rolal, da se bo kar kadilo:) Pravi rock biker, a seveda s kleno slovensko krščansko retoriko in v lepi vatikan style uniformi:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Matako ::

in Gulič bo čez kako leto, če ga ne nadomestijo s kakim robotkom, pajacem


Ideja! Kaj če bi poizkusili manj pomembne uradnike nadomestiti z IRC-boti ali čim podobnim? Če bo stvar delovala in ne bo nihče preveč posumil, bi lahko projekt nadaljevali v samih ministrstvih!

Končno, emulacija enega funkcionarja ne bi smela biti nek hud problem...
/\/\.K.

jype ::

Robot sam ni dovolj, potrebuješ še TRR, na katerega se nakazuje podkupnine, da lahko robot dejansko tudi sprejema smiselne odločitve.

ABX ::

in Gulič bo čez kako leto, če ga ne nadomestijo s kakim robotkom, pajacem


Ideja! Kaj če bi poizkusili manj pomembne uradnike nadomestiti z IRC-boti ali čim podobnim? Če bo stvar delovala in ne bo nihče preveč posumil, bi lahko projekt nadaljevali v samih ministrstvih!

Končno, emulacija enega funkcionarja ne bi smela biti nek hud problem...


Če ne drugo bi vsaj odgovoril na e-mail. :)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Državni denar za verske skupnosti (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9229327 (28441) donfilipo
»

Jehovove priče (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21232998 (10794) imagodei
»

RKC : Država (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10915851 (15851) Daedalus
»

Zakon o verski svobodi

Oddelek: Problemi človeštva
212469 (2017) BigWhale

Več podobnih tem