» »

Papež je umrl

Papež je umrl

«
1
2 3
...
5

lymph ::

Te novice sicer Vatikan še ni javno portdil, a mnogi italianski mediji že razglašajo smrt papeža.
V najboljsem primeru naj bi imel par ur, saj se njegovo zdravstveno stanje drastično slabša. Odpovedujejo mu nekateri od pomembnejsih organov (ledvice, srce itd...) in viša se mu krvni pritisk.

Nekateri mislijo, da je papež ostajal tako dolgo dejaven zaradi ostalih visokih cerkvenih dostojanstvenikov, a je to dokaj napačna misel. Moram povedati, da je papež svoje poslanstvo jemal resneje, kot to dojemate mnogi in se je celo v grobem primerjal s Kristusom, ki tako kot on ne more kar odstopiti iz svojega mesta, tako tudi Kristus ni stopil iz križa.

Za novega papeža bo verjetno izvoljen italian, saj je največ kardinalov italianov.

Vem, da je obstajala tema o slabem zdravstvenem stanju papeža, a je že zamrla in je obdelovala drugacno tematiko.

-

Mozart - Benedictus
"Belief is immune to counter example."

ddeben ::

Let he rest in peace!:|

Samson ::

Moje mnenje je taksno, da reveza le predolg mantrajo, prekleto. A niso mogli narest predcasno "upokojitev" da vsaj dostojno docaka svojo zadnjo minuto?
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

Tomay ::

Danes še najboljše veze s tistim tam zgoraj ne pomagajo. >:D
Voodoo 4Ever

borchi ::

ne, niso mogli ga predčasno upokojit, ker je mogu še danes pri "polni zavesti" nastavit in odstavit par kardinalov, da ne bi slučajno bil zvoljen napačen papež. bolano.
l'jga

Dr Evil ::

Samo tvoj komentar je bolan Borchi.;((

borchi ::

teb se zdi, da je papež, ko je bil na mašinah resnično osebno sprejel odločitve?
l'jga

fusioman ::

"Novinarjem se bo strgalo če ne bo umrl ". Gledam malo kablsko in na skoraj 10 kanalih bla bla papež je umrl papež ni umrl pa naj že počakajo na uradno poročilo od Vatikana ne pa, da zadevo tako neokuno objavljajo vsakih 5 minut, da je že skoraj bogokletno ;(

Dr Evil ::

Borchi.Ti in ostali "kritiki" RKC ne razumete poslanstva Papeža,zato pa se ob vsaki priložnosti osramotite z vse neumnejšim komentarjem.

Zberi se človek.

Tarzan ::

Kakorkoli že, človek je umrl (ali pa bo ravnokar). Naj ga lepo pustijo oditi k šefu in ne napihujejo zadeve preko vseh razumnih meja. Če bi ga "stvarnik" imel kaj rad, bi ga k sebi poklical že pred nekaj leti.

borchi ::

uh, če človek mal privzdigne obrvi, ko sliši, da je papež (skor) v komi še mal "pokadroval", je pa takoj sovražnik cerkve in dr. evil ga ma takoj poštudiranga. no, je vsaj poskrbljeno, da se novi papež ne bo prehitr zastrupu.
l'jga

Dr Evil ::

Še en neumen komentar.

Microsoft ::

Res zanimivo, kako sta zadnja dva tedna polna samo dveh novic; tale papez, pa se ena americanka.

Ono o americanki se mi zdi itak bolano. Btw, southpark si poglejte. Sploh se mi zdi zanimivo to, da ko v Iraku umre kakih ~1500 vojakov, pa verjetno par desettisoc domacinov, si recemo, skoda. Ko pa umre ena sama oseba, je pa to taveca tragedija, in press to vlaci po vseh moznih koncih in krajih in te nafilajo cist skoz vsako lukno. Bolano.;((

O papezu pa mislim, da so ga na tiste proslave, ko potem nagovarja ljudi, vozili kot na pol mrtvega na tistem vozicku oz. stolu, tolko da je nekaj trzal. Bolano. Mucenje. Ce te tolko zmatra, je cajt, da gres nekam bolj na izi zivet, ne pa, da te tam naokrog vozjo, ti pa glih tolko, da trzas. Dober, sej je vredu, da se ne predas, samo razumne mejo morejo bit. Po moje je slo tole cez meje.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

Keyser Soze ::

KAkorkoli že, to kar trenutno počne vatikan in pa italijanski mediji je skrajno neokusno. Nekaj se govori o dostojanstvu ipd. Če ima Wojtyla in njegova cerkev še kaj dostojanstva preostalega sem jaz sam papež. Igrajo se z mrličem.

Če bi bili kolikor toliko človeški bi ga pustili umreti.:|

Tic ::

Microsoft: Če bi Bill Gates umru, bi blo v vseh medijih.
persona civitas ;>

BluPhenix ::

KEiser: strinjam se s tabo.

Meni se tudi zdi, da je že umrl, mogoče je danes, mogoče že včeraj zvečer. Ampak to kar delajo vatikan in mediji je res že na meji dostojanstvegena. Mislim, da si človek ki je bil tako visoko vseeno ne zasluži da ga že 2 dni vsi vlečejo po zobih, pa stalno te, preverjeno, nepreverjeno, ni 100%, verjetno ... vse skupaj ena velika medijska farsa.

monster-x ::

Novinarji vse preveč napihujejo. Ne razumem, zakaj preprosto ne počakajo na novico, ki jo pove ne vem kateri kardinal že in potem objavijo. Ne pa da vsakih pet minut spremenijo novico in enkrat rečejo, da je mrtev, drugič pa da je še vedno živ.

Tole kar se govori o predčasni upokojitvi pa tudi ne vem, kaj vam ni jasno. Papež je papež do smrti. Pika, konec. In do zdaj je samo en papež predčasno odstopil AFAIK. In če bi bila njegova želja, da bi odstopil, bi to tudi storil. Tako kot sedaj, ko je želel ostati v svoji sobi, namesto da bi odšel v bolnišnico. Človek je bolan, ampak če je njegova odločitev taka, ne morš tukaj nič narediti. Mislim, da bo papež danes ponoči oz. jutri umrl, čeprav potihoma upam, da še ne bo.
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

STASI ::

monster-x: Novinarji so hijene, mrhovinarji, ki nas skušajo posiliti z najnovejšo pa tudi če ni točno novičko. Samo da je najnovejša pa da je prva.

Kar se pa papeža tiče bo umru ko bo umru tko kot vsi ostali.:'( :'( Naj uživa večni mir in pokoj ko bo do tega prišlo!:'( :'( :'(
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

CWIZO ::

Men pa njegova (ne)smrt pomen glih toliko kot (ne)smrt enga X persona kjerkoli pac ze. Pa nej se slis kruto kokr se ce.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

PersonaRudis ::

Zakaj pa bi ti njegova smrt morala pomenit nevem kaj?!? Sicer pa se men tud zlo smili, prav nehumano je to kar počenjajo z njim oz. so v zadnjem času.:(

CWIZO ::

Ja nevem enim ocitno to ful neki pomen (nevem ce je glih ustrezna beseda to), glede na to da se jih je skor miljon zbral v vatikanu pa tm stojijo zdej ko ovce pa cakajo.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

BigWhale ::

Pri Alahu vendar, pustite naj clovek umre v miru!

Vice ::

Meni se tudi zdi, da je že umrl, mogoče je danes, mogoče že včeraj zvečer.
Kaj ima tip dvojnike tako kot Sadam.
A sem sedaj jest tudi tako kot borchi sovražnik cerkve? :D
Zanimivo, da tisti zagrizeni verniki že kar tumbajo da je umrl, kot da bi se ga hoteli na vsak način znebiti. Tako da sem malo zmeden, a sedaj verniki množično molijo, da bi čim prej odšel, a zato da bi prišel v nebesa, ker glede na to kaj vse je storil v svojem življenju, se mi zdi, da ne bo smel imeti problemov priti pred Gospoda.;)

patron ::

bogmu revežu se bo še koucat začel... :\

Tic ::

čeprav potihoma upam, da še ne bo.


Zakaj?
persona civitas ;>

BluPhenix ::

Jaz nisem vernik, sem napisal samo kaj se mi zdi, po poročanjih ita. medijev, ki imajo tendenco da zelo razvlečejo in zavlačujejo stvari.

Čeprav nisem vernik pa mislim da je veliko naredu na tem svetu, zato ni njegova smrt ista kot enega X človeka.

Super Sonic ::

papež je verjetno že umrl, ampak na 1 april pač ne morjo razglasit smrt papeža... :)
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

monster-x ::

Tic, preberi si drugi del posta, ki sledi tvojemu, pa boš vedel.
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

Tic ::

In kaj je naredil?
persona civitas ;>

monster-x ::

Preberi si kaj o njem, pa ne sprašuj butastih vprašanj.
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

Vice ::

Tukaj ni vprašanje kaj je naredil, temveč kaj je moral narediti.
In ne vem zakaj kdo drug nebi mogel biti boljši ali enak monster-x???? Trenutno tudi če "potihoma" se ne poslovi iz tega sveta kot praviš, sam nebi mogel prav nič dosti še postoriti, tako da je to upanje bolj ...... Ja zakaj že?????

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vice ()

Tic ::

monster-x: Očitno ne znaš odgovoriti na moje 'butasto' uprašanje. I wonder why.



IMO rimokatoliška vera v taki obliki, kot je sedaj, povzroči več škode kot Bush, pa njega ne ljubimo.

Pa glejte me grdo.
persona civitas ;>

monster-x ::

Vice, sori, ampak men se zdi vsaka smrt bolj žalostna kot ne. Nisem sedaj nekdo, ki na vse pretege ščiti nekaj, ampak samo pravim, da je naredil marsikaj koristnega in zakaj bi se folku kar tako 'jebalo', če je živ ali pa mrtev.

Tic, naj te spomnim. Vatikan je bil eden prvih, ki je priznal Slovenijo kot samostojno državo. Če te pa zanima, na hitro sem izbrskal njegov kratek življenjepis. Pa si misli, kar hočeš.
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

Daedalus ::

Ma eni zganjajo tak halo okoli tega papeža... Bil je, zdaj pa ni več, who cares. Ajde, Vatikan pa mediji bi se lahko nehali podajat mrtveca naokoli, drugo je pač nepotrebno dramatiziranje okoli tega. Sej bote dobli novega papeža...da bote lahko čez x let spet zganjali halo, ker si bo dovolil umreti.

/pa upam, d bo kdo opazil kanček ironije v zgornjem sestavku...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Vice ::

monster-x saj se strinjam s teboj, vendar bi tukaj bolj pasal potem stavek "pojdite v miru" (oz. s čim manj bolečinami).

Dedalus halo zganjajo novinarji, ki so si v okolici vatikana že pred 3 meseci vse apartmaje rezervirali in da si pokrijejo stroške že tri mesece pumpajo s temi svojimi nepotrbnimi izlivi. Če bi novinarji imeli malo več etike... sploh nebi opazil nepotrebnega dramatiziranja. Tukaj pa je samo inf. debata.;)

jest10 ::

Gre kdo staviti da bo uradno umrl jutri na "gospodou dan"?

DoloresJane ::

"Odpovedujejo mu nekateri od pomembnejsih organov (ledvice, srce itd...) in viša se mu krvni pritisk."

Kratek poduk :) : če bi bil njegov tlak rahlo zvišan, mu ledvice ne bi odpovedovale. Papežev tlak je nizek, zato mu ledvice odpovedujejo, do filtracije odpadnih snovi ne prihaja, zato se te zadržujejo v krvi.

Če je tlak nizek, je problem tudi povratek krvi v srce in tako srce "črpa" v prazno, obtok krvi po telesu je upočasnjen.

Da bomo vedeli, o čem govorimo.

Vsak človek dočaka svoj čas. Sedanji papež je naredil veliko izjemnih stvari in mislim, da začrtal "standarde" za svoje naslednike. Dejansko zaradi vsega medijskega pompa, ki se dogaja okoli njegovega zdravstvenega stanja ne moremo vedeti, kako je v resnici. Lahko da ni tako zelo kritično, lahko da je bilo0 že perj veliko bolj kritično kot so prikazovali, sedaj pa se je vse kulminiralo.

Zgodovina sprememb…

lupac ::

Jst mislim da papež JE velika osebnost, ki je vse svoje življenje podredil enemu cilju (pač v njegovem primeru Cerkvi in Bogu), zato mislim, da si človek v njegovi situaciji ne zasluži nekakšnih neumnih komentarjev, ampak le občudovanje, da še zmeraj vztraja.
Lupac

ripmork ::

ja papež sedanji je definitivno ena od pomembnih figur našega časa,zdržal je več kot dve desetletji.
Ves ta pomp pa je povsem nepotreben,papež je najverjetneje že mrtev,ker pa se res "ne spodobi" od papeža da umre na prvi april mediji zadevo pač vlečejo kolikor se jo le da.
respect in lep pokoj mu želim,
"bogaboječi in goreči verniki" ki se kot hijene zbirajo na trgu sv.Petra pa se lahko veselijo kajti v kratkem se bo začela tradicionalno izbiranje novega papeža kar bo še večji medijski in nasploh fantastičen dogodek,tako nekako kot olimpijske igre,nekaj kar popestri lokalne zdolgočasneže in jih nafutra s denarjem turistov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ripmork ()

Bramac ^^ ::

Papež sigurno je nekdo ne pa neka X oseba :\ Ce bi bil jst mod bi pol teme pobrisu, ker se eni kr dost norcujete kar pa je tudi v nasprotju z pravili.

tic: 8-O zarad tebe bi lohk clovk prenehu hodt na ST. k pridem gor na vsake tok cajta vidm tvoje neumne komentarje pa sprašuješ neumna vprašanja. nevem če neb kr teme o teb odpru pa ustanovu tvoj fan-club, k si tak šmeks


-------
brez zamere sam se mi je vse že nabral iz drugih tem. ST lohk dost pomaga, sam kva k morjo tut taki obstaja da vse zafogajo alpa mam jst tok slabši dan. sicer pa sem tut mau zgrešu temo

Zgodovina sprememb…

ripmork ::

teme kjer je kaj veze s religijoznostjo so vedno sporne in kar pokajo po šivih.
Čeprav nisem ateist,v kardinalih oblečenih v maškare in cerkvi kot instituciji ki je pol tisočletja morila ljudske množice z mašami,jim prala možgane z bavkami-posledica so številni kompleksi in predsodki-,zažigala "čarovnice",spremenila prvotno izročilo-biblijo po svoje in bila krivec za večino vojn in zla storjenega na tem svetu jaz osebno ne vidim nobene zveze z religijo kakorkoli že.....

torej ta tema pravzaprav(vsaj v mojem prepričanju) nima veze z religioznostjo,
pač pa z umirajočim vrhovnim predstavnikom najbolj dobičkonosne institucije.
Papež kot tak ki je bil dober človek in je obiskal in dajal up ljudem in se zavzemal za....
si pač zasluži spoštovanje,ko pa pridemo do medijev so ti itak pripravljeni pokazat VSE
le da se bo pred zaslone prislinilo karseda čimveč stricev,tetic in nasploh vsega živeža...

ob takih debatah se vedno krešejo iskre,komot lahko brišete tale moj post
(v katerem sem povedal zadeve takšne kot so),
vendar lahko potem itak kar ukinete celi forum in pustite samo male oglase,
pa se noben nikjer ne bo kregal in bo vse po predpisih in pravilih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ripmork ()

Thomas ::

> Čeprav nisem ateist

Čeprav SEM ateist, gledam na RKC (s papežem na čelu) bolj pozitivno, kot večina vernikov.

Če to ni čudno, a? :)

Tic ::

Jah eno je rimokatoliško krščanstvo, ki sux, drugo je pa papa. Sej je okej osebnost, vendar stvari, ki se dogajajo znotraj visokih krogov mi niso niti malo všeč. Pač, če bi bil fant od fare, bi kej spremenu.


ps: jani_, potem sem bil pa slab moderator Navijanja in HiMa :)

edit: RIPMORK: Šele zdaj prebral tvoj post. Se strinjam. :)
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tic ()

kuglvinkl ::

ZDej, če se ima kdo rad, naj se pogovori prek ZS.
Your focus determines your reallity

PersonaRudis ::

Sm mel CNN vklopnjen celo noč pa sem se parkrat zbudil. Mislim, ti pa se grejo pravi šov iz tega delat.:\ Larry King Live blo ob 2-3h po našem času. So govorili z raznimi duhovniki pa znanimi osebami. Pa koda bi že umrl ta bogi človek. Ne razumem zakaj nemorejo počakat da umre... Aja, ...be the first to know... sam vseeno. So kazali neke take prispevke o njem pa to. Te pa so začeli kar ponavljat. Očitno so pričakovali da bo prej konec.:\ Pa so te govorili z Nancy Reagan pa jo spraševali kaj ji je ta papež pomenil pa take finte, boga mamca pa ni vedla kaj naj reče. Pa tisti ko je igral Jezusa v Pasijonu. Svašta.;(

Matev ::

Zakaj vsi govorite, da je bogi, pa da je revež?
Nihče izmed vas verjetno ne bo dosegel niti približno toliko kot je on.

Zgodovina se bo spominjala njega bolj kot (spet verjetno) kogarkoli izmed nas.

PersonaRudis ::

84 let stari umirajoči mož.:\

Matev ::

to je trenutno
čez par dni bo pa naslavnjan kot:
"ena izmed največjih in najkarizmatičnejših osebnosti našega časa, če ne že kar naj..."

in vsi se bodo klanjali
umirajočega starca takrat ne bo več

Vice ::

Čeprav SEM ateist, gledam na RKC (s papežem na čelu) bolj pozitivno, kot večina vernikov.

Zanimivo pri meni je malo drugače. Nikoli nisem mogel trditi, da sem ateist. Vendar, ko sem z enim posebnim razlogom začel malo spremljati delo RKC sem spoznal, da ima v večini zgrešena načela. :\

flipflop ::

O veri so že odprte teme, zakaj ne nadaljujete tam?
«
1
2 3
...
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali koran res poziva k terorizmu/nasilju do nevernikov? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14929850 (27181) JanK
»

Cerkev pritiska na Pahorja? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
8112280 (10559) ABX
»

Ratzinger nov papež! (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
665111 (3563) Dr Evil
»

Kdo naj bo novi papež? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
534537 (3596) mips/cips

Več podobnih tem