» »

Papež je umrl

Papež je umrl

1
2
3 4 5

PineApple ::

Jaz na papeža gledam kot na neke vrste svetovnega voditelja in pričakujem, da bo na takem odgovornem položaju nekdo, ki bo psihično in fizično sposoben opravljati svoje naloge. Tega pa sedanji papež že več let ni.
Zame je pravi voditelj nekdo, ki ve, kdaj je njegov čas potekel, in se takrat umakne in položaj prepusti primernemu nasledniku. Mogoče je problem ravno v tem, da se zaveda, v kakšnem stanju je organizacija, ki jo vodi, da mrhovinarji samo čakajo.
Najbolj tragično pa je, da je zdaj, ko že iščejo njegovega naslednika, eden pomembnejših kriterijev ta, da je dovolj star, da na položaju ne bo tako dolgo kot Woytila!?! Čez nekaj let torej spet lahko pričakujemo podobno situacijo.
Ampak nekaterim to očitno ustreza, zato se nekateri ne moremo znebiti občutka, da gre za puppet show.
Nočem zmanjševati dosežkov sedanjega papeža, saj je gotovo, dokler je bil še pri sebi, naredil precej dobrega. Res pa je, da ga ne morem primerjati z nobenim drugim papežem, saj je na položaju že dlje, kot se jaz zavedam sveta okoli sebe.
Sam bi si na tem položaju želel kakega 40-letnega modernega papeža z omejenim mandatom, ki bi cerkev popeljal v 3. tisočletje.
Sicer pa lahko upam samo, da nam Bog spet pošlje kakega izmed svojih sinov, da nas (ponovno) odreši. Ker tale cirkus je poleg vseh drugih problemov človeštva res preveč.

Matev ::

pineaple
pojma nimaš

papež je dosmrtni mandat
vsak papež tudi z svojo smrtjo da vernikom nekaj
ne gre se samo za vodenje - gre se za prikaz resnice
in kaj je bolj nazoren prikaz miljivosti človeškega življenja kot lastna smrt

to kar se sedaj dogaja je dar papeža ljudem - on je trenutno na vrhuncu - nikoli ni bilo toliko oči uprtih vanj in nikoli ni bil svet tako z njim kotz ravno sedaj

ripmork ::

nekako kot križanje torej?...

marS ::

če gledaš s stališča medija: To je velika novica in ni ga svetovnega medija ki ne bi imel sedaj predstavnika v vatikanu. ne vem kaj se čudte in zgražate, od tega pač mediji živijo, take novice so hrana za medije.
Sploh pa mlajši: Pobrskajte mal po zgodovini svoje države - kaj se je dogajalo ko je Veliki Vodja /Tito/ umiral in to v Ljubljani. vsakih 5 minut je imel zdravniški konzilij izjavo za javnost ki se je distribuirala v vse kar je bilo možno - od radia, časopisov TVja in ostalega shita. No ja, interneta takrat še ni bilo v tem smislu kot danes.0:)
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: marS ()

PineApple ::

@Matev
1. Vem, da ima papež dosmrtni mandat, se mi pa zdi to narobe.
2. Kakšna resnica?
3. Kakšen dar?
Očitno sem res slep. Bistvo vere je torej v eni (človeški) osebi? Jaz sem pa vero vedno dojemal kot neke pozitivne vrednote, na pa kot kult osebnosti, sploh pa ne človeške.

borchi ::

kdo bo prvi povedal?
l'jga

OZZY ::

EVO ZDEJ JE TUDI URADNO POTRJENO!!
Go with the flow.

Tilen ::

R.I.P
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Bramac ^^ ::

Naj počiva v miru

monster-x ::

Naj počiva v miru.
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

Matev ::

naj počiva v miru

uspel je - do smrti se ni predal
vsa čast mu

ljudem ki so ga pa pljuvali in želeli njegov odstop in se jim ni zdelo kaj prav pa drugič ob kaki drugi priložnosti ...

Sergio ::

Cenil življenje do zadnjega trenutka in se ni vdal. To je zelo spoštljivo.

Naj počiva v miru.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

strictom ::

Naj počiva v miru!

Človek ki je sklenil pakt s bogom! Respect!


PS.: Edini papež ki je upravičil grehe svojih predhodnikov.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: strictom ()

miguel ::

Papež

R.I.P.

Od zdaj naprej bo užival pri Bogu.

Damjan Jagar ::

Je to slučajno tvoje delo?
http://jagar.si

Matek ::

Naj počiva v miru.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

flashek ::

Naj počiva v miru
AMD Athlon 64 3000+ ; 2x512 MB ; Radeon X700 pro ; ASUS A8N-SLI Deluxe

STASI ::

Naj uživa večni mir in pokoj.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: STASI ()

miguel ::

Cyb3r: Ne to ni moje delo, se mi zdi pa zelo izpovedno in občutek imam, da paše k temu trenutku - "Kakor ptica odhaja k Stvarniku, tako Papež odhaja k Njemu."

SkIDiver ::

Tud jz sem bil mnenja, da bi ga zamenjali, ker je bil resnično revež. Ampak ni se predal in je svoje poslantsvo opravil do svojega zadnjega dihljaja!

Naj počiva spokojno in v miru!

TOP ::

Naj uživa večni mir in pokoj in večna luč naj mu sveti AMEN.

Stampl ::

podpis!

Climber ::

21:37 ustavilo se je srce velikega moža Janeza Pavla II.
Zame osebno je bil papež nad papeži, res človek ki je oddajal pozitivno energijo in imel karizmo, še prijatelj ki je neveren je nekoč dejal da takega papeža pa ne bo več kot je bil ta.
Naj počiva v miru in večna luč naj mu sveti.

Brilko ::

Slava mu.

Naj počiva v miru.

Thomas ::

Nisem povsem prepričan, da med tistimi kardinali ni še kakšnega podobnega kalibra. Če so pametni, ga bodo na volitvah poskusili najti in izvoliti za novega papeža.

Jest sem sicer ateist, ampak bi bilo fino, če bi te ovčice nekdo tako pasel, da bi večinoma ostale v čredi in da bi pridobil še kakšnih par 100 milijonov po Afriki in podobnih krajih.

Resno.

Kar se tegale papeža tiče ... jest vam zagotavljam, da bi ga ob izvolitvi ta forum (če bi takrat bil) pozdravil kot reakcionarja. Nasprotnika socializma na Poljskem in podobno.

Ampak tega foruma ni bilo, večine vas tudi ne, ampak jest se še spomnim komentarjev RTV Ljubljana in SLO časopisov takrat. Podobni kot ob zadnji Bushevi izvolitvi. Ja.

ganzi ::

Naj počiva miru!
Takih ljudi kot je bil je malo!

OZZY ::

Thomas.. ...Vojtila je na3edil veliko pozitivnega , Bush pa veliko negativnega. Tako se bomo spominjali papeža po dobrih stvareh in še čem, Busha pa po tem kak kreten je bil. S tem bi samo potrdili, da bi se pri papežu zmotili s takimi komentarji , in da smo ga pocenjevali, pri Bushu pa smo zadeli v črno.....
Go with the flow.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OZZY ()

Thomas ::

Nima smisla, da vlačimo Busha sem noter in ga primerjamo z umrlim papežem.

Hočem reči to, da tale papež je bil s strani SLO medijev leta 1980 obravnavan tako prijazno, kot Bush s strani SLO medijev leta 2005.

Premisli to.

barabl ::

Vsi bodo nekoč umrli,mogoče tudi jaz!!!Kar se pa Papeža tiče Bog mu daj večni mir in pokoj!!!

Damjan Jagar ::

Mogoče tudi ti? Na kaj pa ti računaš?
http://jagar.si

Hammer123 ::

Bil je papež, ki ti je odpustil vse. Sam je šel do atentatorja in mu rekel da mu vse oprosti. To ne bi danes rekel skoraj nobeden! 100%

SLAVA MU!

Koci ::

Naj počiva v miru!
Panta rei!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Koci ()

Keyser Soze ::

No, hvala bogu. Vsaj konec bo te šarade s strani medijev in vernikov, ki ga niso in niso pustili umreti. Toliko o tem, kako spoštujejo tisto svoje "Bog ga je poklical k sebi". Njega je moral kar dolgo klicati.:|

The B ::

Se strinjam s Keyserjem. Fant ma končno mir.

B
The End Is The Beginning Is The End...
http://blaze.sopca.com/

SkIDiver ::

Keyser Soze; reci in piši kar želiš ampak do zadnjega je mislil ravno na vernike "ki ga niso pustili umreti"!

"Sveti oče je umrl zatopljen v molitev, s pogledom usmerjenim proti oknu. To mora pomeniti, da je bil v vsakem primeru pri zavesti," je povedal Cielecki. "Malo pred smrtjo, ko je dojel, kakšna množica verujočih se je zbrala na trgu Svetega Petra v Vatikanu, je papež dvignil desno roko, očitno z namenom, da bi še enkrat podelil blagoslov, čeprav le nakazan," je še povedal Cielecki. "Komaj je bilo molitve konec, je papež z velikim naporom izrekel besedo 'Amen', potem pa je umrl", je še dejal Cielecki.

CWIZO ::

Dej a ti res to verjames al ka?
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Tilen ::

:)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Keyser Soze ::

Točno moj point.

To kar se je dogajalo zadnje čase je bilo nič manj in nič več kot mučenje starega človeka. Sploh pa imam občutek, da so tehle nekaj dni "papeževali" njegovi pomočniki. In seveda da je povedal vse tisto kar si nalimal v postu. Drugače bi se vsa tista raja prekleto slabo počutila in si mislila, kakšen papež pa je to, da se v vsem svojem trpljenju ne spomni na nas boge vernike, ki vseskozi molimo za njegovo zdravjem čeprav mu je odpovedalo pol notranjih organov ipd. Me zanima če je kdo molil, da bi umrl v miru brez muk?

Tilen ::

So, so...
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Myth ::

Naj počiva v miru.
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

OZZY ::

Po mojem je umrl že prej kot priznano, in tudi ne tako kot je ski napisal......borec do konca....Ampak to je samo moje mnenje.

verjento pa ne bomo nikoli zvedeli resnice..
Go with the flow.

Alexius Heristalski ::

Malo se zamislite nad sabo: še ko človek umre, iščete dlako v jajcu! Bodite malo bolj spoštljivi! (to dvoje leti na nekatere posameznike)
Od nas se je poslovil velik mož, eden redkih, za katerega lahko trdimo, da je spremenil svet - na bolje. Prebivalci držav za železno zaveso to vedo/vemo. Slovenci pa sploh - spomnite se, kdo je začel z mednarodnim priznanjem Slovenije.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

madviper ::

Naj počiva v miru!

Za forum:
Vsakega človeka je potrebno ohranjati v spominu po njegovih dobrih lastnostih in dejanjih. Ker samo tak človek lahko živi večno!
Izjeme pa samo potrjujejo pravilo!

Lp, madviper
I'd like to do something crazy!

gzibret ::

Ja kar žalostno, ampak hkrati začetek nečesa novega. Vsaka smrt je žalostna, če že ne zaradi umrlega, pa zaradi tega, da te spomni na tvoj prihajajoči trenutek. V tem primeru je smrt žalostna predvsem zaradi umrlega, ki je bil dober človek, dobitnik Nobelove nagrade za mir in je prinašal luč tja, kjer je prej ni bilo (Poljska, Afrika, Bližnji vzhod, Južna Amerika). Po drugi strani pa je sedaj rešen nadležne bolezni in starostnih tegob.

Cerkev se je v njegovem mandatu drastično spremenila. Predvsem v tem, da je prav Janez Pavel II zavoljo sprave prelomil dogmo cerkvene nezmotljivosti ter se je opravičil (čeprav ne povsem, ali ipak je pokazal voljo) za storjene napake in krivice v preteklosti.

Poti Kristusa je sledil z vso vnemo, vso dušo in vsem srcem, saj je postavil svojega bližnjega pred sebe, pred lastno pomembnost in pred pomembnost cerkve in s tem dokazal svojo ljubezen do sočloveka. Mislim, da je podal dober zgled nam vsem nam, kako ljubiti drugega vsaj tako kot samega sebe, če ne še bolj. S tem, ko je odpustil grehe človeku, ki je streljal naj ter ga je obiskal v ječi, pa nam je pokazal tudi, kako se odpušča.

Naj počiva v miru.
Vse je za neki dobr!

LuiIII ::

Gzibret,

mislim, da ni kaj dodati. Amen.

Lui

ripmork ::

gzibret,dober post,se podpišem.

R.I.P

strictom ::

res lepo povedano... bravo
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

madviper ::

gzibret: Amen!
I'd like to do something crazy!

Luc ::

Ok ja AMEN. Umrl je , slava mu, pika.

Sam naj že nehajo po vseh kanalih in po cajtngih to vlačat. Mal postaja že tečno vse skupaj pa poslušat papež oh in sploh..

..sploh ker ni kake pametene objektivne kritike.


Tud se mi zdelo skrajno neokusno, ko so recimo na POP TV kr prekinili film, in začeli z eno bedasto oddajo o papežu. Mnogim nepripradnikom rimskokatoliške cerkve pač to farsa mučeniškega umiranja ne pomeni čist nič.

BigWhale ::

No ja, saj ne da bi hotel kaj drezati ampak meni se bolj zdi, da se je papez opravicil v imenu tistih, ki so delali napake in ki so gresili. Nikjer ni rekel, da se je cerkev zmotila.

Ne vem pa natancno, nisem nikoli bral njegovega opravicila.
1
2
3 4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali koran res poziva k terorizmu/nasilju do nevernikov? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14929851 (27182) JanK
»

Cerkev pritiska na Pahorja? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
8112280 (10559) ABX
»

Ratzinger nov papež! (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
665113 (3565) Dr Evil
»

Kdo naj bo novi papež? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
534538 (3597) mips/cips

Več podobnih tem