» »

Z-5500 vs Gigaworks S750

Z-5500 vs Gigaworks S750

Dr Zoidberg ::

Žijo, oky, sj wem, biu je že podoben topic na to temo, pa vseeno, cene so se mal spremenile, najbrš tut kake nove izkušnje pojavle, so here goes...

Nameravam kupit ene high end zvočnike in sicer cincam med Logitech Z-5500 in Creative Gigaworks S750. Glede na to, da so trenutno Gigaworksi celo cenejši od Z-5500 (na enaa so 79 jurjev, Z-5500 pa 84k) me zanima, za kaj bi se odločili na podlagi "slušnih" izkušenj, in s tem mislim na tiste ki so zvočnike slišali, ne tiste, ki ste prebrali 3 teste na internetu. Ko je bila ta tema aktualna ste se zmrdovali nad ceno Gigaworksov, zdaj je ta padla na sprejemljivo. Zanima me tudi če imajo mogoče kako očitno hibo? like...prekratki kabli ali kaj podobnega.
Zvočnike nameravam uporabljat 3/4 za poslušanje glasbe, si pa že lastim Audigy 2 NX, in baje so gigaworksi v kombinaciji z Audigyem 2 ubijalski. Po drugi strani pa jih po testih malce pograjajo ravno v zvezi z glasbo.

Za mnenja se vnaprej zahvaljujem
.

hostar ::

Ampak si mogel novo temo odpret. Saj veš da če bi v tisto temo kaj napisal bi se pojavila na začetku in ti garantiram da bi jo pogledu.
Drugače pa, zanimiva cena. Če je res tako poceni pa res nebi vedel. Verjetno da pri logitechu dobiš za skoraj isto ceno še dekoder skupaj in zaradi tega so malo slabši. Ko sem jih ravno prejšni mesec poslušal morem reči da nisem slišal kakšne razlike. Ima jih moj sošolec in je imel malo zabave. Prav tako sekajo kot 5500. Tole za 79 je pa čisto markentiška poteza, verjetno posledica uspeha logitechovih zvočnikov so za kar nekaj spustili ceno. Ne vem kako so se kje drugje spustile cene. Kot sem že tam napisal, če bi se moral še enkrat odločit bi sigurno kupil Logitech, ker me niso popolnoma nič razočarali. Če po pravici povem mislim da edina razlika med njimi je da logitechovi majo dekoder uni pa ne. Na taki glasnosti kot jih boš 3/4 časa poslušal sigurno neboš opazil razlike. Edino če si tak, pa jih imaš vedno do konca.
Nekater celo pravijo da so boljši od Gigaworksov.

Pa upam da veš da so S750 7.1 zvočniki. Logitech z-5500 pa 5.1

Olajuwon ::

Hostar: če maš ti Logiteče.. še ne pomeni, da so zato boljši od gigaworksov:\

Kot je meni znano, naj bi bil zvok pri gigaworksih boljši, ker naj bi imel širši spekter frekvenc zvoka. S tem naj bi bili srednji toni boljše pokriti. Sicer verjetno neke abstratkne razlike med njimi ni. Samo moraš upoštevat da tako gigaworks (sicer pod okriljem cambridge) in audigy so Creative proizvodi in kot taki stavim jajca (od Hostarja:D ) , da razvijejo boljši zvok kot kombinacija audigy + logiteč. Sodelovanje v razvoju, pač da neke prednosti.
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Olajuwon ()

bastadu ::

Če boš šel kupovat avtoradijo in zvočnike, ti bodo strokovnjaki v večini primerov priporočali zvočnike druge firme kot je radio (ker skoraj nobena oz. nobena firma ne izdeluje vse izdelke, ki bi bili najboljši), tako da to še ne pomeni da bo boljše špilal, če je zvočna in zvočniki iste firme...:\

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bastadu ()

profii ::

bastadu: Alpine F#1:D

Olajuwon ::

bastadu: to ni nujno

Sicer.. to "strokovnjaki" pravijo je rahlo neutemeljeno
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Olajuwon ()

Cjek ::

no po vsem tem lahko sklepaš le, da če jih boš imel prkloplene sam na komp je bolš nabavit gogaworkse, če ne drugač, vsaj 7.1 zvok je naložba za prihodnost :D drgač pa če jih boš furu še na tv-ju alpa kašni drugi stvari s stereo izhodom, nabavi Z5500, ker imajo dekoder in ti ni treba skrbet še za dodaten dekoder..

drgač pa vse tele razprave okol dekoderja-če kupuješ zvočnike takega cenovnega razreda pol je nujno da maš zvočno vsaj serije audigy, ker drugač jih itak ne morš izkoristit, in se ne splača, raje nabavi en 2.1 sistem, ker dekoder pri Z5500 nardi iz stereo zvoka eno bedno "imitacijo" surrounda, kar je daleč od pravga 5.1 zvoka ki ga lahko dobiš sam iz zvočne ki ma 5.1 (oz 7.1) izhod alpa dvd playerja..:\

rintintinc ::

Ne, potrebe po še eni tovrstni temi folk verjetno res ni čutil, ampak ko smo že tule, bom izkoristil, da mi - če ste tako prijazni - razjasnete par vprašanj.

V kratkem bom vzel Z-5500, ker se mi zdijo edina prava rešitev za mojo situacijo. Opremil si bom namreč novo kamrico (nekje 5x5m), ki naj bi po načrtih postala neke vrste multimedijski brlog. Zvočni sistem mi bo v največji meril služil za igranje (PC, zlasti pa konzole) in predvajanje filmov. Zanima me, kako je s priključitvijo večjega števila naprav na tole Logitechovo zverinico. Kolikor razumem, naj bi zvočniki podpirali "do šest" naprav skupaj. Ampak ... a nimajo zvočniki zgolj vhode za PC (Front, Rear, Center/Bass), digitalni optični vhod in analogni optični vhod(?) ?

Na sistem bi rad v bližnji prihodnosti istočasno priklopil naslednje naprave: PS3, Xbox 2, PC in divx/dvd predvajalnik (v kolikor ena izmed konzol tega ne bo - tako ali drugače - podpirala). Torej vsaj štiri, mogoče tudi pet naprav, od katerih so 'optične' vsaj tri, če prav razumem. Je možno vse to priklopit gor? Kako? Naj mi nekdo prosim razloži, kajti če bi se potem izkazalo, da bi moral karkoli preklapljat na roke ... to ne bi bilo dobro, sploh ne. :)

Sori za začetniška in nesposobna vprašanja, ampak tako pač je, z zvokom se nisem nikoli ukvarjal. :)

boštjan ::

naj ti kar iz prve povem,da analogni optični vhod ne obstaja.imaš dva digitalna izhoda,optičnega in koaks,ter analognega na jacke.Torej se da gor priklopi MAX 3 naprave.Mogoče z razdelilci še več.To pa naj pove tisti,ki je že to priključo
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

BigFoot ::

^ Tiste tri jacke lahko uporabis tud za tri razlicne zadeva. Se pravi, da recimo na opticnega digitalnega priklopis DVD player, na coax digitalnega priklopic zvocno, na ostale tri jacke pa lahko priklopis recimo stolp, pa TV, video rekorder, ali pa kaj podobonega. Lahko pa seveda vse tri jacke uporabis za priklop racunalnike (ce recimo nima digitalnega izhoda). V tem primeru na jack1 priklopis sprednja satelita, na jack2 zadnja satelita in na jack3 center & sub. Poleg tega imajo Z-5500 pri kraj se navaden vhod za kaksen drug vir (ala mp3 player).

V najboljsem primeru bi lahko na Z-5550 priklopil tri izvore zvoka, seveda v surround zvoku:
1) DVD preko opticnega digitalnega
2) X-box ali kaj podobnega preko coax opticnega (lahko tudi zamenjas 1 & 2)
3) racunalnik preko vse treh izhodov na zvocni

rintintinc ::

Aha, tako torej. No, nekaj takega sem si tudi predstavljal. Človek bi upal, da so trije surround vhodi dovolj, ampak v mojem primeru zna to bit dejansko premalo, hehe.

Dva digitalna vhoda (coax, optical) in en (oziroma trije) analogni, torej. Kako je pa s konvertiranjem teh zadev? Čisto teoretičen primer: imam dve konzoli z digitalnim optičnim izhodom in PC s coax digitalnim izhodom. Zihr obstajajo optical -> coax konverterji, rajt? Glede na to, da gre za DIGITALEN signal, sklepam, da do izgube kvalitete pri takšnem konvertiranju ne pride? So dobiji konverterji tudi za digital (coax, optical) -> analog? Prihaja tu mogoče do opaznih popačenj?

P.S.: Čisto informativno ... ima kateri od teh multimedijskih kompletov (Logitech, Gigaworks) več kot tri surround vhode?

Hvala.

Zgodovina sprememb…

Cjek ::

mogoče Creative Decoder DDTS-100 (pri funtech-u pride okol 36k) ampak nism zihr kok ma vhodov.. mal pogooglaj :\

Clone ::

Ta dva sistema bo itaq vsak hvalil drugače, pri vsakem se najdejo dobre in slabe stvari. Čisto odvisno za kaj jih uporabljaš, pri Z-5500 je zelo dobrodošla lepa konzola in možnost priklopa na več naprav, čeprav so jih nekatri skritizirali zaradi frekvenčnega razpona.Ko sem jih jaz slišal v BOF-u me te frekvence niso nič motile. Se mi pa zdi da je bas res globji pri gigaworsih ampak glasnejši pa ni. Torej če res rabiš zvočnike za "prbijat" potem so gotovo Z-5500 boljša odločitev. Glede satelitov pa prisegam na Creative, saj so le 2 sistemski. Kombinacija Gigaworksov z Dekoderjem DTS-1000 je predraga CCA 120k.

Sem pa pral članek v katerem piše da so po neketetih testih boljši od njih celo Megaworks 510, predhodnih 550.

Tako da...

http://www.pcmag.com/article2/0,1759,1753499,00.asp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Clone ()

Suli ::

Kateri od teh dveh zvočnih sistemov bolj trese oz. ima bolj močen bass? Vem da ima Logitech sistem 180 wattni/10" nizkotonec, Creative sistem pa 210 wattni/8" nizkotonec.

Torej? Logitech ali Creative?:\

Clone ::

Glasnejši Logitech
Globji Creative (pri nižjih frekvencah)

po prvem vtisu v trgovinah!

glinik ::

Suli, bolši "štanc" bas za nabijanje imajo Logitechi. Saj hočeš da se čimbol trese vse, te prav razumem? Bol kvalitetnega, definianega in "bol pravilnega" pa imajo Creativovi.

Logitech bol cilja na mlajšo populacijo, ki ima moto "bas je bos". Logitech, pa cilja na tiste, ki dajejo več na kvaliteto zvoka. Ampak ne zdaj pričakovt, da so razlike med tema dvema sistemoma ogromne. Večina povprečnih poslušalcev teh razlik po moje sploh ne bi sišala. Je pa tudi nekaj res, koliko "povprečnih ljudi" si nabavi sistem za 80k sit? ;)

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Clone ::

Lepo napisano Glinik!

[MYTiX] ::

Škoda, da nima Creative 5.1 verzije teh gigaworksov, ker 7 zvočnikov v dnevni sobi je mal prehud zalogaj za nekatere sostanovalce.;((
podpis

glinik ::

Hvala Clone.

Tudi meni ni jasno, zakaj mečejo ven 7.1 sisteme. Že sam 5.1 je dovol zapleten. Z lahkoto bi lahko ponudili sistem 5.1, z bolšim srednjetoncem, kateri bi "pošlihtal" to veliko prazninov srednjetonskem področju. Ker visokotonec in bas sta OK. Po dekoderju ni neke velike potrebe, saj kdo si nabavi tak sistem, ta ima ponavadi tudi dobro zvočno kartico s katero lahko vse to regulira.

Mogoče le nebi bilo slabo, da bi se našel kdo, ki bi apeliral na Crestiva da naj naredi bolši 5.1 sistem. To bi sigurno potolklo Logitech. Da se razume, osebno nimam nič proti Logitechu!

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

glinik ::

Heh, zdaj sem jim za foro pisal. Da vidim, če se mi bodo odzvali :)

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Clone ::

Škoda, da nima Creative 5.1 verzije teh gigaworksov, ker 7 zvočnikov v dnevni sobi je mal prehud zalogaj za nekatere sostanovalce.;((


Saj je naredil 5.1 verzijo S700, nadgradljive še z dvema srednjima zvočnikoma (iso kot S750 brez srenjih)
KLIK

boštjan ::

meni osebno ni jasno zakaj ne ponudijo teh zvočnikov še z digitalnim dekoderjem kot logitech z-680 in z-5500. ampak mislim,da bi bla pol cena previsoka
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

Suli ::

Sej ga ponujajo: klik Vendar ga dokupijo le tisti ki ga želijo imeti, ne pa da ga plačujejo tisti, ki bi te zvočnige želeli imeti v sklopu z kakšnim Audigy 2.:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Suli ()

boštjan ::

vem da ga ponujajo,samo pol te tole pride bistveno dražje kot pa z-5500,to je moja poanta.
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

Suli ::

Je pa nekako enakem rangu Megawork-sov.:)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[5.1] Logitech zvočniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
19626916 (14172) psytoma
»

katero zvočno kartico (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14018183 (10519) sash69
»

dilema: zvocniki Logitech : z680 vs z5500??? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10911788 (7804) Seky
»

x-fi xtrememusic in katere zvočnike?

Oddelek: Kaj kupiti
81968 (1782) infiniti
»

Logitech Z-5500 ali Creative S750 ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
745897 (4689) ganzi

Več podobnih tem