» »

katero zvočno kartico

katero zvočno kartico

1
2
3

pinx ::

Iščem zvočno kartico z optičnim S/PDIF izhodom.

Kaj pravite na tole zadevo?
http://www.aperio.si/article.aspx?artic...

Na računalniku poslušam glasbo, gledam videe in občasno igram igre. Kako je s temi EAX standardi? Naj raje vzamem katero iz serije X-Fi, ki podpira EAX 5.0 (in izgubim možnost priklopa preko optike)?

Izi ::

Na EAX se ni potrebno ozirati. Standard umira.
Podpirajo ga tako ali tako samo Creativove kartice in Windowsi do XP-jev. V Visti ni več podpore za EAX.
Če torej ne misliš večno ostati na XP-jih potem je EAX nekaj nepotrebnega. Tudi v nove igre ga ne bodo več vgrajevali.
R.I.P. >:D

Na Visti in vseh novejših OS-ih se uporablja OpenAL, ki je odprt standard in se uporablja na vseh platformah in ne samo na Windows (podobno kot OpenGL za grafiko).
Na Windows pa se uporablja še DirectSound, ki pa je zvočna komponenta DirectX knižnjic.

Creativove kartice ne priporočam, so predrage in imajo kot je za Creative že v navadi precej slabe driverje in nimajo digitalnih izhodov.

Theatroni od Club3D pa so vredu kartice in če gledaš ceno/kvaliteto so brez dvoma najboljše zvočne na svetu :D
Če se ne ravno ne ukvarjaš profesionalno z glasbo potem z Theatronom enostavno ne moreš zgrešiti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

dolenc ::

Zvočna ni nič posebnega, analogno bol kot ne podn, dobra je samo zaradi tega ker ima digitalno kodiranje in pri nas je edina. Tud glede driverjev bi se dalo debatirat, men niso bli neki všeč, tud vse ni delalo tako kot bi moglo (nastavitve basa), podpore za 64bit sisteme ni, prav tako nisem našel driverjev za visto.

Jst sem prešaltal iz soundstorma na tole cmedio, tko da je bla na začetku mal razočaranje. Zdej mam integrirano na plati alc882, ki isto podpira kodiranje, kvaliteta je ista kot pri cmediji, driverji imajo podporo, sam v digitalnem načinu mi pa nobeno štelanje zvočnikov ne dela, tko da je spet bol podn.

Lahk bi soundstorm 2 naredel na pci:D

Izi ::

dolenc, za Theatrone obstajajo čisto vsi driverji. Kot ponavadi jih moraš iskati na uradni strani in to je Club3D.
www.club3d.nl
Pred nekaj meseci so vse driverje tudi posodobili.
Driverji delujejo brez problema, preizkušeno na XP-jih in na Visti.
Jaz uporabljam Theatrona za moj HTPC, kjer je zvok še kako pomemben, uporabljam sicer samo optični izhod na receiver in nimam najmanjše pripombe.
Res je bil Soundstorm odlična zvočna, ampak se mi zdi, da so ga Theatroni že prehiteli.

pinx ::

Glede na to, da sta Agrippa in Auzen X-Plosion identični, bi znali tudi gonilniki delovati vice versa?

dolenc ::

No lepo, da so driverje uštimal, ko sem jo jaz imel ni blo nič:D, a nastavitve basa delajo tako kot morejo, če tam ko štelaš vsak zvočnik posebej, daš bas na minimum ga čisto izklopi?

5er--> ::

Zanimivost:Glede na ta review, delajo gonilniki od Razer Barracuda AC-1 z Club 3D Theatron DTS.

Razer AC-1 in Verbindung mit dem Razer-Treiber
Club 3D Theatron DTS Connect mit dem mitgelieferten Treiber
Club 3D Theatron DTS Connect mit dem Razer-Treiber (modifiziert für den Betrieb mit dieser Karte)

(Upam, da si prav razlagam zgornje alineje. :P)

cnZz ::

No si pa se jst sposodm to temo:P

Prejšnjo stran je nekdo napisal 3d zvok v igrah... s katerimi zvočnimi karticami je to mogoče (tko do 50 eur)... Mel sem v mislih Creative X-Fi Audio ali
Theatron DD 7.1

Sam igram igro Call of Duty 2.. in zdaj vprašanje za vas mojstre katera bi bila boljša zvočna (v CODu je se EAX, EAX2 in 3 kar se tice 3d zvoka)
AMD X2 64 5000+@2800 | ASUS M2N-SLI Deluxe |
OCZ XTC Cooler 2gb DDR2 800mhz | ASUS EAX1950Pro 256mb |

Tic ::

Kaj pa za stereo zvok priporočate? Nekaj da priklopim na hi-fi ojačevalec in zvočnike/slušalke.
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tic ()

dolenc ::

Blader, če imaš digitalno prikloplene zvočnike (optika ali coax) potem ti ni druge kot theatron ker drugače ne boš imel surrounda. Če imaš pa analogno(3je kabli) potem pa x-fi.

Tic, današnje integrirane so čisto vredu(lahk bi reku tud da so odlične sam ne bom:D) , če imaš pa gnilo integrirano pa kak audigy, ki se dobije zdej zlo poceni.

cnZz ::

Dolenc mam slusalke... tko da to pomen x-fi...
thx
AMD X2 64 5000+@2800 | ASUS M2N-SLI Deluxe |
OCZ XTC Cooler 2gb DDR2 800mhz | ASUS EAX1950Pro 256mb |

dolenc ::

Se to, EAX ni noben surround standard, to je sam prilagoditev zvoka okolju, če si recimo v jami bo donelo, na prostem pa ne, z surroundom pa nima nič.

Tic ::

dolenc: Nekoč sem imel SB Live in sem HD497 opazil ogromno razliko med integriranimi karticami in Live, priklopljeno na nek Denonov ojačevalec. Sedaj pa imam HD595 in integrirano kartico. Jaz bi temu rekel neuravnovešen sistem :) A da bi kar Audigya napadu? Katerega pa?
persona civitas ;>

pinx ::

Hvala za odgovore, naročil sem Agrippo.
Jutri dobim, sporočim kako se obnese zveza z Z-5500 >:D

dolenc ::

Tic, tud jst sem imel isto situacijo, iz live! prešaltal na integrirano in se čudil kam so izginili zvoki:D, ampak včasih so bile integrirane zvočne grozne (no še ne dolgo nazaj), zdej je situacija precej bolša.

Če se pa vseeno odločiš da menjaš, nisem nek strokovnjak ampak če se prav spomnim je audigy1 bil isti kot live!, pri 2jki so pa naredel mal napredka, tko da jst bi 2jko priporočal, pa še poceni se dobi.

zigajamnik ::

Vam bom jst jutr povedu...Ko dubim Club 3D Theatron DD 7.1 :D:D....
jamnik

Dissection ::

zigajamnik: sm se odloču za isto kombinacijo zvočna theatron dd 7.1, ki jo že mam sedaj že par dni.. čakam še samo na zvočnike Z 5500, ki baje pridejo v četrtek, tako, bom še mogel počakati par dni... :/ upam da bo lamalo :)
zanima me kire kable vse dobiš zram zvočnikov... priključil bom gor cd player, ki ima optical digital priključek in pa računalnik, ki ga bom priključu na coax (če pravte, da je to the best)... zram paketa obeh kablov ni ??? da si ju priskrbim do četrtka, ko dobim zvočnike...


LP

5er--> ::

@Dissection: in pa računalnik, ki ga bom priključu na coax
-> Na Club 3D Theatron DD 7.1 ni Coaxial izhoda. Zvočno kartico boš moral z zvočniki povezat preko optike.
Mogoče lahko CD-Player priklopiš na SPDIF IN in zvočnike na SPDIF OUT, ter v gonilnikih za čas predvajanja CD-Playerja omogočiš kakšen SPDIF bypass/passthrough, če to ti omogočajo...

dolenc ::

Zraven dobiš optični kabl, obtika naj bi bila bolša od koaksialca.

zigajamnik ::

Ne...? Zravn zvočnikov ne dobiš optičnga kabla, saj jst ga nism hehe
jamnik

dolenc ::

Ups, narobe prebral, zraven zvočne dobiš.

pinx ::

Tako je, poleg zvočnikov kabla ni, je pa poleg Theatronov.
Izgleda zelo kvaliteten, kvalitetnejši od tega ki sem ga uporabljal do sedaj.

DTS ga pa seka, Agrippa je super (oz. Auzen HDA X-plosion) >:D

Dissection ::

-> Na Club 3D Theatron DD 7.1 ni Coaxial izhoda.

sem si prisu gor tkoj, ko sm kupu kabl.. no pa sej bo se zakaj prav prsu k mam namen tut dvd player povezat čez neki cajta.Sicr sm pa opticnega dobu tak zram zvočne. Čakam še samo na zvočnike...
zigajamnik: kako se obnese theatron z logitechovimi Z5500?

Lp

zigajamnik ::

Men se zdi da kr uredu, sam prej k sm mel prkloplen prek navadnih "3h bananc" se mi zdi da je blo bol naglas kot pa zdej, ker prej sm naštimu tm na zvočnikih volume na +11 (pač držiš mute pa navijaš glasnost), zdej prek optike pa se tega na žalost ne da, sicer je pa res da je ta zvočna velik bolša od une...Prej mi niti surround ni lepo delu, zdej pa mislm da je lepo use uštiman pa ni problema, sam opažam da mi kdaj med musko, kadar je močn bas kr mal zniža glasnost za tist hip, ne wem se to da naštimat v nastavitvah al tko je...?
jamnik

klihk ::

Če na kompu ni vgrajene zvočne, a se da dobit (ugodno) kako zvočno, ki ima USB priklop? Pa potem še zvočnike z USB priklopom?

5er--> ::

Zvočne kartice na USB priklop.
Zvočniki na USB priklop.

PS:Če imaš USB zvočno nanjo priklopiš NAVADNE zvočnike, Če imaš pa USB zvočnike, zvočne kartice NE RABIŠ.(jo imajo zvočniki že vgrajeno)

zigajamnik ::

Spet jst, jah morm rečt da sm začel bit presenečn nad telimi zvočniki...Na začetku sm bil razočaran, predvčeri sm se neki igrov pr nastavitvah, in nimam pojma kako sm to naredu, zdej zvočnikov ne upam na polovico dat hehe, začel je use butat k ****** :P

Tko da ja, res se splača tale kombinacija, thx 5er še enkrat ;) ;)
jamnik

pinx ::

S tipko "level" preklapljaš med različnimi nastavitvami glasnosti. Woofer, surround, center.

Če še ne poznaš te finte, jo lahko preizkusiš. Imenuje se "second skin", vključiš pa jo na naslednji način ...
Pri ugasnjenenem kontrolnem centru (rdeča lučka), pritisni in drži tipke input, effect, settings in mute. Izključiš na enak način. Obstaja še nekaj drugih fint.

zigajamnik ::

Wem to use, sm prebral na netu, sam škoda k se pr optiki ne da dat glasnost na +11 :P tko kot pri directu
jamnik

xpolhecx ::

Pozdrav vsem!

Jaz pa sem že dobro leto lastnik 7.1 sistema od Creative-a (Inspire T7900 OEM). Sedaj sem kupil nov računalnik in imam na matični plošči integrirano zvočno kartico. zvočnike imam povezane preko dekoderja in koaksialnega kabla. Odkar mam nov računalnik mi deluje samo stereo. Na dekoderju nikakor ne morem spravit na surround, pa ne vem zakaj. Edina možnost, da imam surround je ta, da zvočnike povežem preko analognega izhoda na zvočni kartici, vendar me moti, ker je potem dosti slabši zvok, poleg tega pa ne morem uporabljat daljinca, kar me zelo moti.

Odloču sem se, da bom kupu eno kvalitetno zvočno kartico. Najprej sem ciljal na Creativovo zvočno, ampak sem na uradni strani pregledal vse kartice in nobena nima optičnega izhoha, ki ga hočem met. Torej, kakšno zvočno bi mi svetovali, da bi mel lep, čist zvok. Ne gre se mi tolko da bo tolklo po basih itd...mam rajši čist zvok.

Mi lahko kdo pove, kakšna je tale kartica Club 3D Zvočna kartica Theatron DD 7.1 PCI. Zdi se mi čudno poceni 40€. Je vredna svojega denarja?

hvala vsem za pomoč

GrimReaper ::

Tic, današnje integrirane so čisto vredu(lahk bi reku tud da so odlične sam ne bom:D) , če imaš pa gnilo integrirano pa kak audigy, ki se dobije zdej zlo poceni.

Kaj potem za HD555 slušalke se ne splača kupit X-FI zvočne oz. kakšna je razlika napram Audigy.
Jest sm drgač to mislu kupit, sam sploh ne vem kaj lahko pričakujem od take zvočne:
CREATIVE X-FI XtremeGamer Fatal1ty PRO
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

xpolhecx ::

a mogoče kdo ve zakaj mi ne prepozna surrounda na novem računalniku? računalnik je z dekoderjem povezan preko koaksialnega kabla in potem na dekoderju sploh ne morem šaltat na dolby digital in podobno, tako kot sem vedno lahko? sam na stereo lahko mam. razen če vse povežem analogno, sam je zvok potem tak slabši.

pojma nimam kaj bi blo narobe?

xpolhecx ::

mi zna kdo pomagat?? res ne vem zakaj ne morem met surrounda, ker mam povezano preko digitalnega kabla SPDIF_OUT, na dekoderju pa ne morem prestavit drugam kot na stereo. ;(( ;(( ;((

dolenc ::

Če bi lepo prebral to temo ali pa še kašno, je blo že miljonkrat povedat, digitalno prikloplen ne moreš imet surrounda, pri stvareh, ki ga nimajo (kar so praktično samo filmi), če ni zvočna sposobna kodirat v dolby digital ali dts. Na pci je edina izbira eden izmed Theatronov, al pa če maš tako zvočno na plati, ki kodira.

xpolhecx ::

če mi je na 2 leti starem računalniku delal surround preko digitalnega kabla, delal je vsepovsod (filmi, winamp, itd...).pa je bla ravno tako integrirana zvočna. ja mam namen kupit zvočno kartico, ampak mam problem, da nimam več prostega PCI slota :(

na matični so 3 PCI sloti in 2 PCI-E x16 slota za grafo. na modrem že imam grafo GF8800GTS, ki pa je tako debela, da mi potem zasede še 2 PCI slota. na zadnjem, tretjem PCI slotu pa imam TV kartico. pojma nimam kaj naj nardim :(

pinx ::

Med integriranimi rešitvami je Soundstorm (nForce2) za moje pojme še vedno kralj. DolbyDigital preko optike brez težav.

xpolhecx ::

zdaj tak nimam kaj nardit, je kar je integrirano. a obstaja kak način da bi mel zvočno preko USB-ja? so isto vredu te zvočne, al so slabše kot PCI

dukenukem ::

xpolhecx:D še malo počakaj ,creative zdej dela kartico na pciexpres vodilu ,tko da boš lahk vštekal v drugo free režo :))
je pa tukaj še asusov xonar klik :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: dukenukem ()

xpolhecx ::

pa misliš da bo mela ta creativova kartica optični izhod?

dolenc ::

Mogoče je na stari kišti delal z integrirano, ker si imel nforce 2 plato in s tem soundstorma. Ki ja, je bolši kot te nove DDLive rešitve (pa se kr tolažte novejše = bolše:D), ali pa kero drugo plato z sposobno zvočno.

Usb kartice so že vredu, sam kot piše že trimiljonkrat v tej temi, potrebuješ kartico, ki ima DOLBY DIGITAL LIVE, ali kerokol že enkodiranje, drugače z digitalno povezavo pač ne bo surrounda. Takih kartic pa na USB ni.

xpolhecx ::

stara plata je mela nForce4. ka pa lahka zdj nardim? a si sigurn da nimam kaj narobe nastavleno, pa zato ne dela? ful sem jezn, poleg tega pa še PCI kartice ne morm nikamor dat... ;(( ;(( USB zvočna z optiko obstaja?

dolenc ::

Seveda obstaja, sam kaj ti optika pomaga, če se bo prenašal stereo :D

Tkole na daljavo pa mal teško povem če maš kej narobe nastavlen.

Sicer pa tole že mal glupo ratuje, mislem da maš vse napisan kar moreš vedet.

xpolhecx ::

zakaj bi se prenašu stereo, če bi povezal preko optike? če bi vzel novo zvočno, bi mi že delal surround

Tic ::

GrimReaper: Upam da imaš kakšen spodoben ojačevalec priklopljen na 555. Največjo razliko pri takih slusalkah naredi hi-fi amp. Boljša zvočna in 320kbps ripi pa so pika na i. Opazna razlika proti integrirani kartici pa seveda bo že z vsako ranga 100€.
persona civitas ;>

xpolhecx ::

kaj sem prebral na uradni strani za to matično Asus p5k

High Definition Audio
Enjoy high-end sound system on your PC! The onboard 8-channel HD audio (High Definition Audio, previously codenamed Azalia) CODEC enables high-quality 192KHz/24-bit audio output, jack-sensing feature, retasking functions and multi-streaming technology that simultaneously sends different audio streams to different destinations. You can now talk to your partners on the headphone while playing a multi-channel network games. All of these are done on one computer.



S/PDIF-out on Back I/O Port
This motherboard provides convenient connectivity to external home theater audio systems via coaxial and optical S/PDIF-out (SONY-PHILIPS Digital Interface) jacks. It allows to transfer digital audio without converting to analog format and keeps the best signal quality.


mislim, kje ma ta plata optični izhod?kako nakladajo. zmešalo se mi bo, pa še druge zvočne ne morm nabavit ko nimam placa kam dat ;(

dukenukem ::

sem ti reku v eni drugi temi, da možno, da moreš kašne jumperje prestavt, da dela spidif out;)

xpolhecx ::

žal nimam jumperjev na matični, razen dveh modrih, ki pa nista za to namenjena

xpolhecx ::

dolenc je napisal:
Če bi lepo prebral to temo ali pa še kašno, je blo že miljonkrat povedat, digitalno prikloplen ne moreš imet surrounda, pri stvareh, ki ga nimajo (kar so praktično samo filmi), če ni zvočna sposobna kodirat v dolby digital ali dts. Na pci je edina izbira eden izmed Theatronov, al pa če maš tako zvočno na plati, ki kodira.


@dolenc, da ti še js mal povem svoje. Ko si že tak pameten. Kako lahko trdiš da ne moreš met surround zvoka, če maš zvezano preko koaksialnega kabla. Pa kake bedarije so to? Vse skupej mi ni dalo mira, pa sem šou formatirat sistem, pa vse na novo naložu. Sprva sem zgubil živce, ko sem začel nameščat gonilnike za zvok iz priloženega Asusovega CD-ja. Potem restartam računalnik in mi začne težit, da ne najde nobene audio naprave, zvok sploh ni delu. Potem zbrišem vse gonilnike za zvok, pa jih spet namestim. In po čudežu zaženem winamp, lučka gori na stereo (si mislim - spet bo isto sranje), nato pa na dekoderju kliknem tipko mode, in lučka lučka se prestavi, končnoooo. To je pa tud vse kar sm želel dosečt. Tako da mi zdaj dela vseh 7 zvočnikov v winsih, winampu, bsplayerju, power dvdju, igrah, itd...

Ne vem zakaj bi potem mela matična plošča SPDIF OUT, če ne bi podpirala surround zvoka. Tako da si to mal neumno povedal. Prej si nisem upal trdit, da MORE delat surround, ker si mi s to izjavo res zbil upanje. Hvala bogu da zdaj dela. Morem še sam nekot poštudirat kako bi kupu novo PCI zvočno pa jo spravu v kišto, ko ni več placa

LP

5er--> ::

@xpolhecx: dolenc je imel čisto prav. Edini "problem" (oz. sreča zate) je, da ima tvoja Asus p5k Realtekov ALC883 zvočni kodek.
Info z uradne strani:
The ALC883 series support host/soft audio from the Intel ICH series chipset, and also from any other HDA compatible audio controller. With EAX/Direct Sound 3D/I3DL2/A3D compatibility, and excellent software utilities like Karaoke mode, environment emulation, software equalizer, HRTF 3D positional audio, and optional Dolby® Digital Live and DTS® Connect program, the ALC883 series provide an excellent entertainment package and game experience for PC users.

Torej podpira (zgleda da software-sko) Dolby® Digital Live / DTS® Connect in tako lahko ti uživaš v surroundu.

xpolhecx ::

juhu :P ja je mel prav to, da more zvočna podpirat to kodiranje, sam men se je zdelo nelogično da ga ne bi, če pa piše da ga, pa še koax izhod ma, potem že ni brezveze ta izhod sam za stereo.
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

5.1 zvok v PC igrah?

Oddelek: Zvok in slika
384743 (1159) KTr1sk
»

Zvočniki Logitech Z-5500 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
33048307 (16801) Matej_K
»

Theatron Agrippa DTS 7.1

Oddelek: Zvok in slika
455198 (3513) jRk0
»

Optični kabel in 5.1 zvok

Oddelek: Zvok in slika
164935 (4264) shark_nm
»

Nakup zvočne kartice

Oddelek: Kaj kupiti
91749 (1553) mateii

Več podobnih tem