» »

Video obdelava..prosim pomoc!

Video obdelava..prosim pomoc!

zvery1 ::

Z Pinnacle studijem 9 je kolega naredil video ki zavzame 4,767Gb.
Problem je da je ta video predolg da bi ga spravil na DVD.Zmanjka priblizno za dve minuti DVD-ja.Film je bil snet iz analogne kamere, dodani so bili komentarji
in glasba tako da je bilo za montazo potrebno kar veliko casa.Mislim da je film sedaj v DVD formatu, tako da bi bilo potrebno samo odrezati dve minuti fima.
Zanima me s katerim programom bi lahko to naredil, tako da bi bilo cim bolj enostavno.Se da to mogoce s tem programom?(Pinnacle studio 9)

Se da mogoce kupit kaksen vecji DVD na katerega bi spravil celoten film brez rezanja.

Hvala za pomoc!

LP
AMD X6 1090T, 16GB DDR3, GF 750Ti, Gigabyte 890XA-UD3,
1 x SSD, 4 x HDD, running Ubuntu 14.04 x64

NightWolf ::

MAš dve možnosti al najdeš program ki pretvrja video in ga pretvoriš v wmv, ki zasede bistveno manj prostora. Druga možnost pa je mogoča le če maš dvoslojni pekač DVD, ki lahko na dvd zapeče čez 8 gb. Za program prebrskaj googl. :\

laguna ::

Jaz razmišljam takole. Če ima tvoj kolega na svojem računalniku še video, katerega je obdeloval, torej izvirnik, kateremu je dodajal komentarja, izrezoval, dodajal glasbo, naj si naloži delovno verzijo (projekt) in ga konvertira isto kot ga je sedaj, ko mu je zasedel prostor 4,767 gb vendar, naj da bitrate iz npr. 8000 kbit na 7000 kbits, kajti standard DVD ni vedno max 8000 ampak je v razponu mislim da od 4000 do 8000 kbits in ta DVD zna predvajati vsak DVD player, ne glede na bitrate, vendar mora biti v tem razponu. Upam, da še ima na računalniku projekt (ne mpeg2 file dolžine 4,767 gb), saj ti v drugem primeru preostane le še ali ponovno kodiranje z manjšim bitratom (Kbitsi) ali pa da odrežež mpeg2 file. Vendar kot sem rekel, najboljša in najlažja varianta je zmanjšanje bitrate z 8000 na manj, in glede na tvoje podatke o dveh minutah je to zmanjšanje lahko minimalno npr. 7500 kbit/s.

Peka na dvojni DVD tudi gre, vendar so te DVD naprave zelo redke, prav tako pa je zelo drag sam DVD nosilec (mislim da nekje med 2 do 3 tisoč tolarjev).

LP
lagunaaaa

Najlepsa hvala za odgovore....
LP

SasoS ::

Če nimaš na koncu nič pomembnega lahko video res odrežeš, bo najhitreje. Kako? Hja, včasih ti že program v katerem delaš DVD strukturo (authoring) ponudi opcijo da video file odrežeš, če ne pa poišči malo po doom9. Kak mpeg2schnitt mi pade na pamet...

Hvala za odgovore...upam da bomo zrihtal, ce ne, se pa se slismo kej.

LP

CaqKa ::

pa ne devat v zgoraj omenjeni wmv. sploh nevem kako lahko komu kaj takega na pamet pade.
lahko pa probaš audio skompresirat v ac3 v kolikor je sedaj pcm. to bi tudi moralo prinest dovolj prostora.

Bobb ::

Z programom TmpgEnc DVD Autor narediš dvd (video-ts) na harddisk.
Nato z DVD Shrink stisneš na 4,7 GB navadno velikost dvd-ja in zapečeš na dvd.
Razlika v kvaliteti ne bo opazna.

Valentin ::

Hotel sem z MPEG4 modifierjem odpravit zatikanje. Divx film je na dveh CD-jih. S prvim ni bilo problemov, drugega pa noče naložit, Modifier javlja sledečo napako:

'No dummy N-VOP found for packed frame'

Ali kdo ve, kaj naj bi to pomenilo, oziroma, kaj lahko naredim ?

Bobb ::

Z programom GSpot preveri, če je korekten (dober) divx.

Sem preveril. Oba filma imata enake nastavitve (Xvid, AC3). Tudi pri predvajanju na PC-u ne opazim razlike.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Valentin ()

No, rešil sem problem z Virtualdubom, toda MPeg4 modifier in Unpack Packed Bistream ni nič pomagal.

Govorim seveda o zatikanju na Divx predvajalniku, na računalniku je OK.
Film je kodiran z Xvid in AC3.

Ima kdo še kakšen nasvet ?

za zatikanje na divx predvajalniku se obrni na ustrezno divx predvajalnik temo. tukaj si namreč offtopic s takšnim vprašanjem.

lp moderator

Ja, ne vem če sem povsem offtopic. Film sem namreč sprobal na Yamadi 6600, Yakumu DX4, Yamakawi 375, na Kissu DP-1000, povsod je bilo enako. Pa verjetno se bi še kakšen našel.

Zato sem tudi mislil, da je to verjetno en splošen problem, ki se tiče večine DIVX predvajalnikov in bi se dal pač odpraviti z ustrezno obdelavo filma...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Valentin ()

pri kodiranju ne uporabljal onih posebnih fičrjev kodeka (qpel pa gmc menda) pa ne dat prevelikega bitrejta.

Spock83 ::

Valentin... vse te dvix predvajalniki, ki si jih naštel imajo enako elektorniko. Verjetno imajo tudi enake težave. Ni priporočljivo, da se pri divix-ih uporabljajo napredne nastavitve kot je rekel CaqKa.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri format...

Oddelek: Pomoč in nasveti
74494 (4424) Izi
»

[divXvid] podnapise vkodirat v divx (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
7924343 (11419) Alessio983
»

VirtualDub za začetnike (strani: 1 2 )

5815043 (8449) Revenant
»

[divXvid] štekanje/trzanje pri predvajanju (strani: 1 2 )

5013698 (7587) yoco
»

Zajemanje videa

101878 (1700) Yossarian

Več podobnih tem