» »

Microsoft patentiral dvojni klik

1
2
3

minmax ::

demos: saj to delamo. problem je v uradih bolj kot v firmah. in v politki, ki ne zna tej korporativno-uradniski samovolji naredit konca.

hanibal ::

JimiBtn je vsaj iskren. To je sicer edino pozitivno, kar menim o njem, ampak za kakega drugega, niti tega ne morem rečt ;-) A takšnih modelov, je moč najdet povsod, kjer je M$ edini igralec, še posebej gorečih zagovornikov je, se mi zdi, prepolna državna uprava.

Kar zadeva patentov - dobra ideja se je izpridila. Tako močno, da je že začela občevati ala “Midva missliva, da je ideja ssamo moja, prav zaress, moj Ponos”. Uno, pomanjkljivosti so že zdaj večje od koristi. Nacionalni patentni zavodi mastno zaračunavajo za vsak zahtevek. Nekateri neizobraženi novinarji pa, o šit, kot merilo razvitosti države prepisujejo tabelce o številu registriranih patentov.

Požrešnost je sicer gonilo kapitalizma in tega negativnih uplivov so se poskušali, že od nekdaj, obvarovati z zakoni, ki so omejevali tovrsten kanibalizem. Ampak kaj, ko v ZDA vsako toliko pridejo na oblast tisti, ki so jih polna usta demokracije, miru, Jezusa in moralnih vrednot nasploh, obnašajo se pa ... no tako kot se obnašajo. In potem začnejo spreminjat zakone, tako da velike korporacije, multinacionalke, naftno-avtomobilski in orožarski lobiji imajo odprte roke.
The rule is: No rule! Patents for all. (Prevod ni, patente za vsakogar ampak na vse – patent.)

Kaj nam mar za to? Mi smo v EU, kjer mamo mal večje demokratične standarde.
Aha. Šur. To se je prav dobro opazilo glih pri sprejemanju EU zakona o patentih. Kaže, da zakone sprejemajo Evropska komisija in Ministrski svet in ne kakšni EU poslanci. In tisto, kar so/bodo sprejeli je šit. Ali pa še boljši primer. Taista EU komisija je sklenila, da bodo Amerom posredovali ful podatkov, vključno z št. bančnih kartic potnikov, ki prifrčijo v ZDA. (Da ne govorim o Ruplu, ki je eklatanten primer klečeplazenja pred Jenkiji.) Tko, da nas res ne briga, kva dogaja v ZDA.

Drugač pa, kje pa sta dežurna M$ljubca (Dr_M in IceMan)? Nič za zint? ;-)
Axis of Evil - M$, SCO, RIAA, MPAA

fogl ::

A je kdo že patentiral enojni klik...če ga ni, ga bom pa jest, pa še MS mi bo mogu plačat delež od svojega dvojnega klika, ker je sestavljen iz dvakrat enojnega klika :D
lp, klemen

CaqKa ::

kaj če ti pa ms zaračuna polovico dvojnega klika?

Spc ::

Mislim,
Kaj toti so nori al kaj so ?
to je tak ko da bi jaz OKO patentiral ..

8-O

dev ::

Se pravi to pomeni, da v programih, ki jih bom sam razvijal za stranke, ne bom smel vključiti dvojnega klika??? 8-O Pa to je že nadvse smešno. Ta zadeva s patenti je šla predaleč.

Kako lahko M$ patentira nekaj, kar je v uporabi že ničkoliko let? Ali to pomeni, da bodo firme, ki že imajo na trgu programe z dvokilkom, morale začeti plačevati ta patent??? To je neumno, nesmiselno in bedno! S tem zavirajo kreativnost in funkcionalnost aplikacij.

Kaj se je zgodilo s svobodo izražanja (programiranja)? S tem kršijo naše ustavne pravice ;((

nicjasno ::

Ne mores, oko je ze patentirano. Patent si lasti mati narava, oz. po amerisko "god" :D
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com

Avalonis ::

Demos : Stroški za patentiranje se gibljejo v sloveniji za samo en patent krepko cez 10 milijonov SIT! In takrat velja ta patent samo za tisto državo v kateri si jo patentiral - torej sloveniji. Za ostale države so pa stroški še velikokrat večji. Za utemeljen patent (nov izum) moraš imeti vsaj nekaj milijonov €, da legalno zaščitiš svoj patent na svetovnem trgu.

Kdo v sloveniji ali kateri drugi manjši/manj premožni državi si lahko to privošči? Saj ljudje ne dobijo niti kredita za začetni kapital, da sploh lahko pričnejo izumljati!

To kar počne Microsoft in USA/EU urad za patentiranje ni nič drugega, kot zaviranje konkurence. Posledica teh dejanj je lahko samo monopol na "svobodnem" trgu.

linuxdady ::

Zako o industrijski lastnini:
12. člen

(novost izuma)

(1) Izum je nov, če ni obsežen s stanjem tehnike.

(2) V stanje tehnike se šteje vse, kar je bilo pred datumom
vložitve patentne prijave dostopno javnosti z ustnim ali pisnim
opisom, z uporabo ali na katerikoli drug način. Učinek prednostne
pravice je, da se za potrebe tega člena datum prednostne pravice
šteje kot datum prijave.

Po veljavnem slovenskem zakonu torej ni mogoče patentirati niti dvojnega klika, niti programja, ki je že v uporabi.

V Buslju bomo pa kmalu izvedeli, kakšen zakon ŽELIMO imeti v bodoče.

Avalonis ::

nicjasno : Povej to tistim Ameriškim laboratorijam, ki jim je uspelo patentirati dele človeškega DNK zapisa. Tudi tvoji geni - dani od matere narave - so v lasti drugih.

Crimson_Shadow ::

To s patetni je nekaj podobnega kot Golum v LOTRu.

"My preeecious! It's mine! IT'S MINE!!!"

Tako lajajo ves čas, ker so bili prvi, ki so se tega "domislili" pozabili pa so na pomen patentov. Ravno tako, kot Golum ni vedel pravega pomena prstana, tako tudi korporacije gledajo samo to: Mine! Mine! MINE!!!! My preeecious. Na pravi pomen patentov so pa, preprosto :\, pozabili. Manjka nam samo "Frodo", ki bo "patentne urade" prevetril ali pa kar odpravil.

BigWhale ::

ne, da bi bilo treba uradniku, ki je ta patent odobril kaj odbiti od place (nima smisla, ker mu je najbrz kak MS dal se njegovo petletno placo ;>) ampak odbiti kak prst recimo... ali dva, tri...

kupola ::

A lahko kdo poda kakšno povezavo kjer se lahko prebere ta SW patent. V slo ali ang jeziku.

Na Uradu RS za intelektualno lastnino nič ne piše o kakšnih SW patentih. Piše pa kaj je patent. In tisto kar že obstaja se ne more kar patentirati in zaščititi.

darkolord ::

Pomoje Microsoft ne bo nič kasiral od tega...

CCfly ::

Saj za tole jim tudi noben ne bo hotel plačati.

hruske ::

direktno kasiral ne... bo pa pojedu konkurente... kar je še slabše.

overlord_tm ::

a ctrl + alt + del je že patentiran?:D

s tem bi se dal v m$ sistemih mastno služt

hruske ::

mater ljudje. s softverskimi patenti direktno NE SLUŽIŠ. si lahko (tezko) samo nabiras druge patente in požiraš firme ter patente prevzemas, potem pa šele lahko kaj zaslužiš.

patent = k * 1/denar

Microsoft ::

mk-klavz:
Ja, verjamem da je na miljone ljudi, ki jim ne pase ravnanje MSja. Glede tistega da oni ne sledijo nekim standardom je po moje spet v moci firme (denar + vpliv). Sigurno je njim v interesu, da si izmislijo nek MS standard, ga zascitijo in vojla, nov priliv denarja je na poti. Glede tistega da develovperji stokajo. Ja, mogoce taki, ki so posredno z njimi. Tisti, ki se pa MSja drzijo kot nek strokoven partner, pa mislim, da dobi vse potrebne podatke, da lahka naredi SW po meri MSja. Seveda, to je spet v korist MSja.

Matthai:
Ma ja, to sm ze dostkrat slilsa, da ce znas MS pa da Linuxa ne, da si pa nekonkurencen... Ampak stvar ni v tem, da se jst sploh nimam za tazga, kakor me ti opisujes. Glede tistega za prirocnik je smesno. Ce pogledas ma skor vsak OS help v seb, sam je se vseeno potreben nekdo, ki ti nastav IP. Mors vedit, da nimajo vsi istih prioritet. Tajnici je pac vseeno, kje se titst IP nastav. Ma ona dost drugih stvari za delat.
Pa potem si se neki pisal, da znam tolko kot ze zna vsak v fermi. Ja dober, a se naj v enem denvu naucim vse MS serverje na pamet al kaj? Ucit sm se zacel pred pari mesci in zdej ne mors od mene pricakovat, da bo pa nevem kake cudeze delal. Za to je potreben cas.
Glede tistih "zapletov", ki si jih imel, ti cisto verjamem, da se to zgodi. In jst to razumem, ker nihce ne ve vsega in prakticno vsakic je za koga kej tazga, kot si opisal, nekaj cisto novega. Samo pa dvomim, da mete v firmi polno takih, ki rasturajo Linux in Windows.
In ce ti je v firmi tezko dat 200kSIT, pote je ja jasno, da ne bos gledal za resitvami MS podjejta. Pa tista, da bi sel kupovati en Win2k3 za to, je res mogoce mal prehudo, ker bi s kombinacijo NTBackup-a in Scheduled task lahka nekako dosegel tvoj zeljeni cilj.

Tarzan:
Jst sm kel edini, ki si to upa povedat. No, drgac sm student pa sm dobil Win2k zastonj (MSDNAA), samo prej sem pa uporabljal "zastonjske". Ampak takih je v Sloveniji glih miljon. Da bi sli pa folk lovit. Hja, mogoce. Samo vse, lahko da je MS toliko zvit, da nas ne preganja namenmoa. Mi potem pridemo do Winsev zastonj, jih v otrostvu uporabljamo, in s tem nekako krepimo podporo njim, saj potem, ko pridemo na kak delovno mesto, ne znamo druzga, kot: Windows Windows.... [mogoce se motim]


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Vikking ::

Ja smešen je tale patent no,,, in ga vseekakor ne odobravam,,,, sicer pa kdo si le lahko kupi dobre avte, drage jahte, luksuzne vile? ja tisti ki se znajde, ala mu vera če najde luknje pa izkorisit in zasluži by the way lepe denarce! Vendar vsekakor moreš imeti političen vpliv oz. moraš imeti vzvode da politika dela zate, potem si lahko zmišljuješ in vsiljuješ vsemogoče in kot bogat človek postaneš še bogatejši....

lorenz ::

Zgleda da MicroSheet-u gre za nohte ce se morajo ze z takimi neumnostmi ukvarjat
Kdaj bo pa XP SP2, pa nov OS ............

Tigorsami ::

Škoda, da se ne da patentirati patentiranja.

Microsoft ::

lorenz:
To, kar si reku se mi zdi LOL.
A mislis, da tist ko dopoldan programira SP2, da pa popoldan ureja papirje za patent? :D


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

kihc ::

Pol bom jaz patententiral premik miške po y osi in noben program ne bo več smel met sliderjev. kul
x

Jeebs ::

Sam se sprašujem, če so te amerikanosi še vsaj mal normalni. Dvojni klik patentirat?:(
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

lorenz ::

JimiBtn: lahko pa gledas tudi tako da firma pa je ista in verjetno politika vodilnih tudi in teh jajc si niso zmislili neki pisarniski molji ali programerji.

Microsoft ::

Jst mislim, da tist ki programira SP2, pojma nima o tem, kaj oni delajo, ko sestavlajo patent za misko. In obratno. Pac, vsak dela svoje.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

marS ::

Zanima me, kaj bodo rekli v tem podjetju? Eno od vodilnih na področju spletnega oglaševanja. A se bodo morali preimenovat al kaj?
:D Dobr bi blo en spam bombing nardit na urad za intelektualno lastnino RS s tem primerom. Pa tut na poslance v Bruslju.
(me zanima če me bodo brisal k direktno pozivamn na spam>:D )
...no more heroes...
https://ilbis.com/

AtaStrumf ::

JimiBtn, če ti navijaš za Microsoft, ker se par mesecev učiš vzdrževati njihov SW, pol lahk jaz, k se že 10 let učim delat zdravila, rečem, da si želim, da bo čim več folka, čim bolj zbolel, da jim bom lahko prodajal čim dražja zdravila. Mal čudno, a?

Drugače, pa če lahk M$ patentira dvojni klik, pol lahk tud jaz patentiram sex, pa si ga drkajte do konc življenja >:D, na čelu s temi kreteni, ki so vložili in podelil tale patent.

Sicer pa še vedno čakam, da Gandalfar napiše, da se je samo hecal.

Gandalfar ::

AtaStrumf: tudi jaz si zelim, da bi lahko rekel, da je vse skupaj samo hec.. ampak zal ni. Uzivajte v svetu kjer se sw korporacije obnasajo se bolj evil kot farmacevtske..

oz. z drugimi besedami - ni prostora za majhne, neodvisne..

Microsoft ::

AtaStrumf, ma ni nc kej cudno. Samo malo drugace si napisal, drgace pa skoraj drzi.

Ti, kot nek razvijalec zdravila A si zelis, da bi ravno to tvoje zdravilo ozdravilo cim vec ljudi. Seveda so na trgu se zdravila B, C,... samo ti patentiras obliko, zgradbo, barvo,... kaj jst vem kja tvojga zdravila tako, da si pac monopolist, ker si patentrial en del, ki je kljucen, da bolnik ozdravi s pomocjo tablete. In vsi bolani ljudje se bodo obrnili nate, ker je tvoja resitev edina na trgu.

Pa ne mislit, da pa MS zdej edini pelje umazane posle. Ce mene vprasate, MS ne seze niti do kolena kaki vojski in naftnim podjetjem.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

hruske ::

Ja, jimibtn, prav. Lahko se učiš windows, nihče ti en brani. Ampak s tem, ko se učiš samo windows, zanemarjas eno zadevo. Internet je heterogena stvar. Na internet so priklopljeni tako unix kloni, linux distroti, beos, open/free/net-bsd, maci, ciscotov ios, kaki obskurni os-i npr. menuetos, windows 95, 98, me, 2000, xp, 2003, z betami in s popravki ali celo brez in tako naprej...

ampak vsi znajo vsaj približno sodelovat.
približno.
ubistvu NE znajo. en tak grozen primer so standardi za spletne strani. ideja spletnih strani bo stara 15 let, pa se še vedno ne znajo dogovorit za standarde. oz tako: mikrosoft posvoji del standarda, ki mu je kolikor toliko všeč, ostanek nikoli de doživi implementacije. tako morajo web developerji uporabljat GRDE GRDE hacke zato, da njihova stran povsod izgleda približno enako. nekateri se ob tem zatečejo k flashu, ki je po mojem mnenju primeren edino za zaščitene vsebine. lažje je naredit manjše in lepše strani z golim html za vsebino in css za stile. samo kaj ko microsoft v IE še vedno ne podpira niti transparentnih png-jev. druga reč so (in pomoje jih ni malo) so namerna zloraba položaja tako, da preverjajo na svojih straneh kater brskalnik uporabljaš in temu primerno pokvarijo stran. se je že zgodilo med MS in opero. kateri brskalnik JAZ uporabljam, je čisto moja stvar. če ti pustiš, da ti nekdo vsiljuje nekaj, potem prav. ampak sam želim zase le dovolj varnosti in zasebnosti, nič virusov in visoko fleksibilnost, sploh na področju omreževanja. in tega windows ne nudi.

mišljenje nekaterih tu se mi zdi precej žensko: velika večina njih (brez zamere) gleda na stvari "eh, sej dela" in gre naprej. pa če pri tem npr. podre 5 zadev zato da bo njena delala. primer: virus. dobi mail z virusom, antivirus opozori, da je virus, a ona klikne odpri. pol pa mene klice al pa vidte na forumu teme kot npr. "ooh, aah, iiih, wirus mam, pomagite!!! NUNJO!!!" sicer upam, da bo tale sp2 kej spremenil, ker da vsak mesec povezava pade, ker se spet šiti nov worm.. je katastrofalno. jz bi MS oglobil na par miljonov na dan, dokler ne popravijo varnostega stanja za windows xp, 2003, 2000 in me. VSE, ne samo enega.
in da, imajo enostavne rešitve, ampak to ni tisto kar je pomembno. če si ti sistemski administrator, potem moras vedet kaj se dogaja s tvojo mrezo vsako minuto. brez izgovora. in linux oz. unix je tu kot klasična izobrazba. tist prestiž, ki ga nosiš v sebi, ko hodiš okol in vidiš v minuti kje je težava, medtem ko en windows sistemski administrator en mesec gleda (katastrofalno) stanje na kakem ruterju in serverju, ne da bi dobro vedel kaj gleda. in to je tisto. ne pravim ti, da je linux boljši in oh in sploh, VSEKAKOR pa ti da več znanja kakor windows. VEDNO. V vsakem primeru. in če iščeš znanje... najdeš globljega v linuxu. windows so potem, ko razumes principe delovanja linuxa, samo še en način kako zadevo rešit.

jz sm PONOSEN, da obvladam linux (tudi windows, brez skrbi), ker sem eden izmed redkih. čeprav nisem plačal niti tolarja za kak tečaj.

zdej pa se odloč katero tabletko bos vzel...

Microsoft ::

OK OK, Verjamem, da te jezi.

Glede developerjev. Men je milo recene vseeno, ker sam niti nocem to postati. Tisti ko pa to hocete, morte vedit, da lahka imate v sebi se tolko neke energije pa lahko gojite nevem kako ljubezen do odprte kode, ce hocte kaj narediti, more biti zrave en GOSPOD. Brez tega ne bo nic. Da bi zdej enih par zanesejakov z neko pogruntavscino "zajebavalo" neko tako konkretno podjetje, je utopija.

Glede tega, da ma MS luknjaste OSje. Ce bi sli samo na to, da more MS narediti nevem kako varen OS, potem se bo stvar ponavljala se naprej. Problem je v osvescenosti ljudi. Zanimivo tudi, da se pa noboden ne petelini nad CISCO podjetjem, v katere so ruski hekerji vdrli. To pa ne. Samo MS.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

lorenz ::

mk-klavz: Se popolnoma strinjam

Vidim da se imas energijo osvescevati tajnice in greenhorne , ceprav je vcasih potrebno imeti tudi take potnike ki se radi vozijo z titanicom , to pa zato ker : tezji je lazje potone.

hruske ::

sej tisti vdor je itak poglavje zase. clovek, ki je zeloo dobro vedel kaj dela.

jimibtn: ne, ne razumes. nocem, da postanes developer. to, da malo tipkas po ukazni vrstici in da obcasno napises kako .cmd ali .sh datoteko ne pomeni, da si developer. to pomeni, da si sistemski administrator, ker to oni delajo. in sistemski administrator je tisti, ki pozna programje, ki je na voljo in delovanje protokolov, od smtp, http, ftp, snmp, ping, in tako naprej... ker... ko bos delal firewall in bos zelel odpreti ftp, pa ti iz nekega cudnega razloga ne bo delal, ker bos imel zaprt port 20, ftp-data. bit sistemski administrator ni lahko. ti moras skrbet, da vse povezes skupaj. programiranje je precej lazje, kjer pac dobis nalogo sprogramirat nekaj da se bo obnasalo kakor je naroceno. sistemski administrator pa mora nekaj povezat skupaj, to je pa nekaj, kar zahteva znanje tako z enega podrocja kot z drugega, npr. ko delas postni streznik ponavad nudis se kak spletni vmesnik in se moras kar naenkrat znajdit še s spletnim streznikom. ampak spletni streznik ni tak problem. vecji problemi pridejo pri medsebojni komunikaciji, npr. tvoj postni streznik se mora znat uredu pogovarjat tako z mikrosoftovim kot z enim odprtokodnim, ti pa ponavadi lahko tezis bodisi podjetju kjer si kupil software bodisi razvijalcem, če gre za odprtokodni projekt. pred tem moraš seveda še prečesat konfiguracijo, kjer je ponavadi večina napak. tako da v koncni fazi ni krivit programerjev, ampak sistemskih administratorjev, ker programja ne znajo uporabljat. in ponavad tud najvec "neslave" pozanjejo sistemci, ker so pac ... hm ... premalo poduceni. pa se najvec stika imajo s koncnimi uporabniki.

mitja ::

Hmmm...

Kaj mi lahko kdo pove ali bomo primorani spremeniti vse programe, ki smo jih spisali za Windowse in onemogočiti dvojni klik v določenih funkcijah, da nas ne bodo tožili? |O

hruske ::

ne, morali bomo spremenit mišljenje, da bomo preprečili patentiranje česa še neumnejšega... (verjetno bodo še kaj bolj neumnega našli)

Microsoft ::

Jst bi rekel, da bos moral placati, ali pa ne bos smel uporabljati...


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

swar ::

Cakte mal fantje a to pol pomen da nobena miska razen M$jeve ne bo smela met double clicka?Te ameri prou izzivajo teroristicne napade.Kdaj gremo kako bombo na M$ Slovenija postavt?;((

ToniT ::

Kako pa ima miška doubleclick?

BigWhale ::

Ce je se kdo mnenja, da je patentni sistem v ameriki urejen tako kot treba naj si pogleda tale in tale patent.

Ce se vam zdi, da sta ta dva patenta cisto ok, poglejta kdaj sta bila odobrena..

krho ::

>Če kdo....

Zanimivo nekomu je uspela patentirati sendvič in galujsnico.

Nč grem jest v ZDA patentirat samozadovljevanje. :\

MAtr bom kasiral.>:D
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

hruske ::

You are SO not funny.

Ziga Dolhar ::

Kolk vas je šlo prebrat vsaj prva dva odstavka novice, ki je polinkana v novici na Slotechu?

Koliko jih je odklikalo dalje pogledat ta patent?

Pismo no.

Enivej -- je absurdno, da. Ampak prispevek na Slotechu k tej absurdnosti doda še 50 % svojega, ko izpusti ravno tiste elemente, zaradi katerih je ta patent precej manj absurden. Ampak samo da damo bralstvu možnost pljuvat.
https://dolhar.si/

krho ::

@Zigga: Jaz sem prepral novico, nisem pa šel brat naprej patenta.

Toda PAZI. Tale novica, ki je linkana sedajle NI ISTA, kot je bila predvcerajsnim, ko sem jo bral jaz. Novica na tisti stranj je bil danes spremenjena!!! Tudi naslov novice je spremenjen.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

krho ::

@Zigga tukajle imas origninalno novico iz google cache-a
Microsoft granted patent for double-click
By Sam Varghese
June 2, 2004

Microsoft has been granted a patent on the double-click by the US Patents and Trademark Office. The patent, number 6,727,830, was granted on April 27.

An abstract of the application says: "A method and system are provided for extending the functionality of application buttons on a limited resource computing device. Alternative application functions are launched based on the length of time an application button is pressed. A default function for an application is launched if the button is pressed for a short, i.e., normal, period of time.

"An alternative function of the application is launched if the button is pressed for a long, (e.g., at least one second), period of time. Still another function can be launched if the application button is pressed multiple times within a short period of time, e.g., double click."

The inventors have been cited as Charlton E. Lui and Jeffrey R. Blum and the assignee is Microsoft Corporation.

The field of the invention "relates generally to computer systems, and more particularly to increasing the functionality of application buttons on a limited resource computing device", the patent application says.

Microsoft said last year that it would be seeking to improve earnings from technology which it claims it invented and would be using its patent portfolio to do so.

Last year, the company said it would be charging for use of the FAT filesystem.

The New York-based Public Patent Foundation has filed a formal request with the US Patent and Trademark Office, asking that Microsoft's patent on this filesystem be revoked.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Ziga Dolhar ::

Zadjšnji naslov:

Microsoft patents handheld computer click
By Nikita Mansingh
June 4, 2004

In to je zagotovo na istem linku? Če primerjam preveden izsek iz patenta na Slotechovi novici in na patentu, ki je polinkan v tej "f2network" novici, gre očitno za isto zadevo.

Zanimivo, zanimivo.

--

http://www.smh.com.au/articles/2004/06/02/1086058889577.html
https://dolhar.si/

hruske ::

stvar ne spremeni kaj dost zadeve. še vedno je patent sporen, ker patentira idejo in ne tehnično izvedbo.

ahac ::

JimiBtn: A je M$ izumil "okna"?

Ne. Kaj bo, ko bodo patetirana? Konec Windowsov (ali pa se bodo vsaj še bolj podražili).

Zdej pa še enkrat premisli, če res podpiraš SW patente.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Microsoft ::

Kaj mislis, da so oni tako nesposobni, da bi pozabili na tako osnovne zadeve?! Dream on.

Kdo je izzumil Windowse nima veze, ker kdor patentira, je uradni lastnik. Ce so drugi tako nesposobni, da nekaj izzumijo in potem ne patentirajo, so si sami krivi.

Sej verjetno tudi MS ni izzumil tega dvojnega klika, samo uradni lastnik je MS. In samo to steje (prinasa denar).


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gumb za vklop/izklop radia

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
82328 (1946) d4vid
»

Apple dobil patent za odklep telefona z gesto (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
11933887 (28440) klinker
»

Padec direktive o patentiranju softwara (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
24821090 (16966) |ucko
»

Okrogla miza o programskih patentih (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
26723178 (19954) Daedalus
»

Microsoft patentiral dvojni klik (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
1109772 (9772) Microsoft

Več podobnih tem