» »

Boj z mlini na veter ali kako preprečiti snemanje filmov

Boj z mlini na veter ali kako preprečiti snemanje filmov

več strani - Verjetno mi ni potrebno razlagati, kaj so t.i. "cami", ki se hitro po izidu filma v ZDA znajdejo na različnih spletnih straneh, kakor po drugi strani ne začudenja, kdo jih zaradi njihove nizke kvalitete sploh gleda. Ampak, včasih je ekskluziva pomembnejša, in če lahko tako na nepošten način še kdo zasluži, za ljudi potem res ni ovir.

Tako je razmišljala tudi trojica gledalcev filma The Day After Tommorow, ki je film na treh različnih koncih v Los Angelesu in Kanadi snemala s kamkorderji. Zaradi zakonodaje, ki v omenjenih državah to prepoveduje, so posredovali uslužbenci, in posameznike pridržali. Sledilo je seveda moralno poročila MPAA, kako je omenjeno počenje kaznivo.

Slashdot pa tudi poroča, da je Sony razvil način, kako omenjeno početje onemogočiti in ga tudi patentiral. Podobno razmišljajo tudi pri Cinei, kjer so razvili sistem, ki z modulacijo slike film na kameri naredi neuporaben.

Sicer vse lepo in prav, samo poraja se mi vprašanje, kaj bi se zgodilo, če bi filmi izhajali po celem svetu naenkrat, skupaj z DVD-jem, ki ne bi bil precenjen?

18 komentarjev

Tody ::

jest svojih obiskov kina ne bom nič kej dost povečal... pač ne bomo vidl filma buhuhu :D :D

Jux ::

Sicer vse lepo in prav, samo poraja se mi vprašanje, kaj bi se zgodilo, če bi filmi izhajali po celem svetu naenkrat, skupaj z DVD-jem, ki ne bi bil precenjen?



nikar to. To bi pomenilo veliko manjši zaslužek in zaslužka hočemo čim več, kajne?
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Jux ::

Vam pa povem eno stvar - za vsakega pirata ki ga skinejo dobijo dva nova. Boj z mlini na veter pač.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

SmoKey ::

Sicer vse lepo in prav, samo poraja se mi vprašanje, kaj bi se zgodilo, če bi filmi izhajali po celem svetu naenkrat, skupaj z DVD-jem, ki ne bi bil precenjen?

Potem bi se obisk drastično znižal : Zripaš DVD in ga fukneš na net :) in je za vse hkrati zunaj : za neučakance in vse ostale :D
Živalsk vrt iz silicijeve doline

Tomi ::

Ja, samo če bi bil DVD cenejši, bi marsikdo dal raje malo več kot za kino za to, da bi imel kvaliteten film doma, in dobiček se prav gotovo ne bi zmanjšal, prav tako da se ne bi toliko povečalo piratiziranje. Se motim?
metrodusa.blogspot.com

Brane2 ::

IMHO zeloo glup patent- vreden samega SONYja.
Med predvajanjem filma mečejo IR zajčke na platno. Tega naj oko ne bi videlo, kamero pa naj bi motilo.
Jaka stvar.

Pač pred kamero zmontiraš še IR filter in to je to.
Pa še to če si tak luzer, da ne moreš plačat jurja tipu za projektorjem za dostop do filma ampak kompliciraš s kamero v kinu...

CaqKa ::

ja motiš se...
samo poglej si koliko folka špara pri računalniku.. in rajši vzamejo par jurjev cenejšo komponento... magari je ona za 1ksit ali pa 2ksit boljša za recimo 20%...
manj stane bolj se bo prodajalo...
moje mnenje :)

Spc ::

manj stane bolj se bo prodajalo...


ja zato pa vsi kupujejo planet switce in podobno .. ko pa štekne switch potem pa gleda in se sprašuje uporabnik zakaj pa ne deluje tako kot mora ?
:D

Tito ::

To je ena skrajnost druga pa je, da kupiš stvar samo zato, ker je draga. Da se bahaš na okoli za koliko denarja si nabavil neko stvar... To so pač tržni zakoni in nimajo nobene veze z dejansko vrednostjo izdelka! Kaj se bol splača je veliko vprašanje in pri programski opremi in filmski industriji si pač ne morejo privoščiti, da bi zadevo probal in preverel do kam bi morala padt cene, da se bi jim prodaja začela povečevati. Torej raje plačujejo ogromne denarje za preprečevanje piratstva in vrjeteno so njihovi zasluški resnično manjši, kot če bi drastično spustili cene in stem naredili izdelke bolj dostopne!

Pomoje sistem ne dopušča takega mišlenja in zadeva se bo prej precej zamajala preden se bo način iskoriščevanja končal!

Glede kamere pa za vsako stvar se najde način in mislm, da je res neumn sploh da delajo take filme, ker so grozni... SAm že tako prav teško pogledam kak film, ker imam občutek, da se kvarijo. REs najkvalitetnejše filme si ogledam pač ko pridejo vn. Tisti ki me zelo zanimajo že takoj ko pride prvi rip od testnih DVDjev tisti pa ko me malo majn zanimajo pa pač počakam tistih par mescov da pride DVD vn. DVDjev nebi kupoval tudi če se jim cena razpolovi. Moirda jih bi kupoval za tretinsko ceno in to je največ kolkr sem pripravlej dat za svetlikajoč plošček. Za to kar nam servirajo te dni je cena ogabno prenaita!

Toliko o tem... Na splooh pa prste stran od vseh [CAM] RELEAS-ov. Dugače pa opažam, da so [TV-RIP] vedno boljši in se dostikrat lahko primerjajo z DVD kvaliteto...

BaRtMaN ::

HDTV dela svoje.

Zakaj DVDjev ne izdajo ob premieri filma? Ker hočejo, da gre folk in v kino in da kupi DVD.

SkyNet ::

Hehe, ko sem bil na adsl sem skoraj vsak dan snel kakšen film in ga pogledal, pač je bil na voljo:)
Zdaj ko nimam več adslja pa filmov ne gledam več.

Torej, če uvedejo neke zaščite, da ljudje ne bi več "kradli" si s tem ne bodo drastično povečali dobička. Pač folk ne bo več gledal tolko filmov. Meni prav dol visi za Trojo pa kistusov pasijon pa 1001 dalmatinec...če ga dobim ga pogledam, če ga ne dobim ga ne pogledam. Simple as that.
right minus opens, into bump easy left, flat out right, into mcdrive 3 bigmacs

Tito ::

Jst sem pa mislu da ne obstaja človek, ki se je pripravljen odreči ADSLju ko enkrat okusi njegove dobrote. Sem mislu da greš lahko samo iz telefonske povezave na ADSL, ko si tm pa poti nazaj ni. No zgleda da so izjeme...


Ne dam mojega ADSLja dokler mi optike ne napeljejo... Pol se bomo pa lahko pogovarjali za kako gigabitno povezavo...

Ja res je ko maš ADSL si lahko filmčke zvlečeš in je, zdej da bi jih mogu gledat glih takrat, ko so v kinu je blesavo, saj lahko počakamo pol leta in si ogledamo DVD (snet iz neta... seveda!) ...

Tko da naj kar lepo opremijo filme z IR zajčki, sam upam da potem ko grem enkrat do dvakrat na let v kino da ne bom vidu namesto filma zajčke :P... ČE že morjo bit naj bojo vsaj zajčice :P...:D

dizel ::

Kar se tega sranja s kamkorderji tice, mi ne kraj pamet ne pade da bi dol vlekel, ker je kvaliteta res preslaba, ampak res pa da so en odvisni od tega da hocjo bit "ekskluzivni".
Pomoje bi blo velik boljs ce bi povsod po svetu zacel naenkrat vrtet film v kinih, DVD pa kak mesec ali dva potem.

SkyNet: se pa strinjam s tabo, odvisno cist od tega kolk se ljudje razvadijo, ce mas sanso vsak dan en dvdrip dol potegnt, zakva pa ne, ce pa to ne bo vec mozno pa ne, nisem tolk odvisen od teh filmov, da bi na vsak nacin mogu gledat. Mogoce bom zarad tega sel dvakrat al najvec trikrat na leto vec v kino, vec pa ziher ne.
Najboljši so že padli mi pa se pogumno spotikamo naprej!

ČIP 008 ::

SkyNet točno tako če ga dobim ga pogledam, če ga ne dobim ga ne pogledam.

Spc ::

same here ..
Če lahko .. zakaj pa ne .. če pa ne morem .. te pač nič. :))
Imam druge bolj pomembne stvari kot pa gledanje nekega filma. :\

dizel ::

se to bi dodal: kako prepreciti snemanje filmov, zakaj folk na veliko prek p2p vse dol vlece???
Se mi zdi, da se je folk navelical tega srota od filmov, ki jih zdej ven dajejo, vsasih je bil vsaj vsak drugi film narjen kot se zagre in zaradi filma samega, zdej je pa vsak 20 na ta nacin narjen, zdej sam gledajo kako nardit zgodbo ki bo cim vecji spekter gledalcev privabla, posnamejo vec koncev in testni publiki dajo gledat, da si zagotovijo boljsi odziv, analizirajo katere znane "lepotce" notr dat, da bojo zenske cist mehke in tako dalje. Sej jih po eni strani razumes, so komercialisti/kapitalisti, treba zasluzit, treba dnar iz folka ven potegnt, ampak folk jih je spregledal, ti njihovi nacini so kratkorocni, folku se ne da vec jurja dajat za kino, katerega vse si ze videl v trailerju vse ostalo je pa dodatek sam za nategovanje. Prav tako je z igrcami, Unreal Tournament zakon, pol pa pride takoj 39 njegovih klonov, isto muzika, vsak bi kar nekaj jodlal in jamral in kar ena zvezda bil. Jah je ze ta prelepi svet v to situacijo prpeljal, ce bos hotu s showbiznisom zasluzit se bos mogu ornk pomatrat in originalen bit, drugac te bo folk spregledat in se mu niti ne bo zdelo vredno dnarja za tvojo "predstavo" dajat. There's no business like show business :O .
Najboljši so že padli mi pa se pogumno spotikamo naprej!

Jeebs ::

Kar se tiče Troje, mene ni čist nč kej preveč impresionirala. Vse skup se vrti okrog ''prekrasnega'' Brada Pitta, tiste dekline pa Orlanda Blooma (k mi v Troji izpade kot en brezvezen lolek). Da bi bil pa film vsaj malo realistično narejen... O ne, to pa ne.;(
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

JustVi ::

Filmska industrija se tle nima kaj bat.

glasbena pa že


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft patentiral sudo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
567277 (6187) Poldi112
»

Nintendo patentira prisebnost

Oddelek: Novice / Konzole
193604 (2475) Saladin
»

Microsoft prekršil patent

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
194228 (3246) PersonaRudis
»

500 IBMovih patentov za odprtokodno skupnost

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
324556 (3338) borchi
»

Patent tedna: vdorobran (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
639175 (7551) Brane2

Več podobnih tem