» »

Kdo se boji Linuxa?

Kdo se boji Linuxa?

Slashdot - Kljub temu, da je David še vedno le mala pikica na Goliatovem radarju, se ta zaveda nevarnosti. Micro$oft je tako vsem svojim preprodajalcem naročil, naj imajo oči na pecljih. Če vidijo, da kakšen njihov odjemalec razmišlja o preskoku na Linuxe, se morajo brž posvetovati s centralnim (marketinškim) komitejem, ki bo morda odobril posebno znižanje cen, da bi nevernega grešnega čezplotskakalca(tm) odvrnili od te poteze.
Če ne drugega bo Linux tako prinesel vsaj znižanje MSjevih cen (tja do 50%). Seveda le za podjetja, ki bodo to znala izkoristit. Pri nakupu novih računalnikov bo Micro$oftov davek ostal enak.
MS se očitno požvižga na nedavno monopolno sodbo, ki takšne ponudbe eksplicitno prepoveduje.
Več pa vam lahko pove Yahoo

3 komentarji

mathjazz ::

Mah Microsoft se naj kar zajebava. Sodisce se ni reklo zadnje besede. Poleg koncanega procesa zveznih drzav proti Microsoftu so tu se tozbe AOLa, RealNetwork, Suna, IBMa in mnogih drugih.

Bomo vidli kod se bo zadnji smejal.

||_^_|| ::

ampak men še kr ni jasn kaj je microsoft tolk narobe naredu? pa kje ma monopol?

mathjazz ::

Za gospoda ||_^_||: Microsoft je naredil veliko velikih napak, zaradi katerih ga mnogi "ne marajo". Tukaj ti podajam spisek samo nekaterih:

1) Windows NT je nastal iz IBMovega sistema OS/2, ki sta ga Micorosft in IBM razvijala skupaj. Po umiku Microsofta iz sodelovanja pa je Microsoft zacel intenzivno razvijati Windows NT in s tem tudi 2000 (aka NT 5.0) in XP (aka NT 5.1). Zato je v teh sistemih ogromno IBMovih tehnologij in zananja.

2) Microsoft je Windows tako predelal, da programska oprema konkurencna Microsoftovi (Corel, Netscape, Lotus ...) ni delovala pravilno. To je pomenilo (skorajsnji) bankrot stevilnih podjetij (prej nastetih in se cele cete drugih) in Microsoftov (skorajsnji) monopol na trgu pisarniskih paketov (ofis), internetne programske opreme (IE in OE) ...

3) Microsoft je prodajalce hardvera (PCjev) prisilil, da namescajo na sisteme njihov softver. Tako je prislo do propada podjetja Be (BeOS) in prenehanja trzenja PCjev z Linuxom s strani Della.

Tocka 2 in 3 nazorno kazeta, da gre za izkoriscanje monopolnega polozaja oz. za ustvarjanje le - tega. Seveda je drugih razlogov toliko, da jih na tem mestu nima smisla nastevati. Upam, da si uvidel, v katero smer gre zadeva...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Presežek NAND-flasha na trgu se nadaljuje, cene strmoglavljajo

Oddelek: Novice / Rezultati
2512569 (8918) SuperVeloce
»

Konami nezadovoljen z znižanjem cen PS3

Oddelek: Novice / Igre
93762 (3179) Trdi
»

AMD novičke

Oddelek: Novice / Procesorji
102731 (2341) wishmaster
»

Zaradi piratstva nižje cene

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
302155 (2155) minmax
»

Voljatel morebitna konkurenca Telekomu

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
272689 (2689) dr.J

Več podobnih tem