» »

Dlančnik z Linuxom

Dlančnik z Linuxom

Hardware Zone - Da, Linux postja vedno bolj univerzalen, saj se je celo na dlančniku podjetja Sharp znašel operacijski sistem Linux. O tem in še mnogih rečeh so tako pisali na Hardware Zone. Prikupnemu dlančniku z imenom Zaurus so dali vzdevek Tiranozaurus, saj v njem tiktaka 206 MHz Strongarm procesor, za delovanje pa je procesorju v pomoč 64 MB SDRAM in 16 MB ROM pomnilnika. S svojim namiznikom, ga boste lahko povezali preko IR oz. "žične" zaporedne ali USB povezave. Če vam računalnik pomeni le pisanje besedil in ste naveličani Windows, o dlančniku vsaj premislite.

5 komentarjev

Brane2 ::

Zamujaš. Sharp Zaurus je po mojih informacijah, edini dlančnik ki je tudi uradno namenjen Linuxu. Pri vseh ostalih je to bolj neuradna opcija. Poleg tega ti govoriš o 5500ki, ki ima res SA 110 (ali 1100ko, ne vem točno) CPU na 206 MHz. 5600ka, ki je zdaj prišla ven, pa ima Intlov XScale na 400+ MHz.

Ne vem, še vedno "lovim" 5500ko, ki se mi zdi zakon. 5600ka je 2x dražja, spremenjen pa je v glavnem samo CPU, ki pa tudi ni povsod 2x hitrejši, pravzaprav je brez sprememb obstoječe kode dostikrat samo enako hiter...


minmax ::

Je pa res, da so izdali novo različico...

Drugače pa... hmm poglejte si Dellovega Axis 5, ki ima približno enake specifikacije ... v ZDA se ga bo dal dobit za 200$... v evropi pa sploh ne...
če bo kdaj prišel k nam, pa bodo preprodajalci seveda zagotovo nabil 200% maržo...

jeba

mathjazz ::

Linuxu se obeta svetla prihodnost tudi med dlancniki. Tale Sharp zanje uspehe na vseh ocenah, in verjeli ali ne, trenutno je 6. najbolje prodajani dlancnik na svetu.

Ampak najboljse sele prihaja. S Sharpom je zacel sodelovati tudi IBM, ki bo Zauruse trzil pod svojim imenom ter s svojimi programi in modifikacijami. Tu se zna marsikaj zgoditi - dvoboj Palma in Microsofta na podrocju OS-ov za dlancnike se ze probraca v troboj. In kjer se prepirata dva ... Me zelo zanima razplet :-)

b ::

Sam se ethernet na tole, pa ne rabim nic vec.

Mogoce bi pa delalo s kaksnim USB ethernet donglom...that'd be nice. Ima kdo izkusnje?

Brane2 ::

Ja, to bi blo fajn. Mene najbolj zanima v kombinaciji z 512 Mb CompactFlash kartico >:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 95 emulacija na Windows Mobile

Oddelek: Mobilne tehnologije
161474 (1218) krneki0001
»

Dlančnik za terenski zajem podatkov

Oddelek: Kaj kupiti
5949 (863) darkolord

Izdelava malo drugačnega kalkulatorja,..

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
171037 (1037) madviper
»

kateri dlančnik naj kupim?

Oddelek: Kaj kupiti
362498 (2132) mile

Več podobnih tem