»

AMD ponovno izdeluje Thoroughbrede A?

ProCooling - Joe, glavni urednik strani ProCooling, je presenečeno pogledal, ko je zapazil, da je njegov novi, v 24. tednu izdelani nizkonapetostni (DLT) Thoroughbred 1700+ iz stare serije A. Procesor se temu ustrezno slabo navija, saj mu ga je uspelo spraviti le na 1,73 GHz pri 1,65 V. Ako se nameravate podati po nakupih dajte oči na peclje, kak pogled pa velja nameniti tudi naši bazi Thoroughbred in Barton stopničk (steppingov) in njihovega navijaškega potenciala.

6 komentarjev

Microsoft bo pokazal izvorno kodo Windows Indijcem?

The inquirer - Že pred časom se je indijska vlada odločila, da bo za edini uradni operacijski sistem vseh državnih ustanov sedaj uporabljala Linux. (Klik!) Microsoft se je seveda kmalu začel pogajati in poskušal pripraviti Indijo do tega, da bi vseeno uporabljala Windows. Cene -- ki je eden od glavnih argumentov, da so se Indijci odločili za Linux -- seveda ni bilo mogoče spremeniti do takšne mere, da bi se izenačila z Linuxom, zato so se Microsoftovci odločili, da ponudijo vpogled v izvorno kodo Windowsov izbranim vladnim osebam. Več podrobnosti lahko izveste na The Inquirerju, o novici pa je pisal tudi India Times.

19 komentarjev

Dlančnik z Linuxom

Hardware Zone - Da, Linux postja vedno bolj univerzalen, saj se je celo na dlančniku podjetja Sharp znašel operacijski sistem Linux. O tem in še mnogih rečeh so tako pisali na Hardware Zone. Prikupnemu dlančniku z imenom Zaurus so dali vzdevek Tiranozaurus, saj v njem tiktaka 206 MHz Strongarm procesor, za delovanje pa je procesorju v pomoč 64 MB SDRAM in 16 MB ROM pomnilnika. S svojim namiznikom, ga boste lahko povezali preko IR oz. "žične" zaporedne ali USB povezave. Če vam računalnik pomeni le pisanje besedil in ste naveličani Windows, o dlančniku vsaj premislite.

5 komentarjev

Kdo se boji Linuxa?

Slashdot - Kljub temu, da je David še vedno le mala pikica na Goliatovem radarju, se ta zaveda nevarnosti. Micro$oft je tako vsem svojim preprodajalcem naročil, naj imajo oči na pecljih. Če vidijo, da kakšen njihov odjemalec razmišlja o preskoku na Linuxe, se morajo brž posvetovati s centralnim (marketinškim) komitejem, ki bo morda odobril posebno znižanje cen, da bi nevernega grešnega čezplotskakalca(tm) odvrnili od te poteze.
Če ne drugega bo Linux tako prinesel vsaj znižanje MSjevih cen (tja do 50%). Seveda le za podjetja, ki bodo to znala izkoristit. Pri nakupu novih računalnikov bo Micro$oftov davek ostal enak.
MS se očitno požvižga na nedavno monopolno sodbo, ki takšne ponudbe eksplicitno prepoveduje.
Več pa vam lahko pove Yahoo

3 komentarji

Poglejte v nebo, ne v monitor

Slo-Tech - Za eno zadnjih novic danes si lahko privoščimo bolj sproščujočo tematiko. Če ste izmučeni od celodnevnega sedenja pred računalom in če so vaše oči od gledanja v monitor že skoraj kot kocke™, potem imate priložnost, da si danes ponoči spočijete oči in si ogledate nekaj, česar v svojem življenju ne boste več videli. Ob štirih zjutraj po srednjeevropskem času se bo namreč pojavil meteorski dež, imenovan tudi Leonidi. Zdaj živeče človeštvo na Zemlji ga nikdar več ne bo videlo, saj se pojavi na sto in nekaj let. Vse kar potrebujete je jasno nebo, očke na pecljih in ugasnjeno računalo (v temi se namreč bolje vidi [:D]). Pa lahko noč.

24 komentarjev

AXCEL216's MAX Speeed WinDOwS Tricks Secrets

Slo-Tech - Hm, včasih se zgodi, da dobimo novico, ki je ni treba popravljati in je že sama po sebi dobra za objavo. Sledeča je gotovo ena izmed takih, čeprav se spet nisem mogel braniti lektoriranja. Sicer pa, nihče ni popoln .

Vesela novica za vse Windows uporabnike:
To je res velika stran... čez 100 strani (s 1000+ triki) ki se še dodajajo. Tukaj so triki za vse Micro$oftove OSe (da, tudi DOS in Win 3.x), poleg tega je tu še ena izmed večjih zbirk člankov o overclockanju. Najdemo tudi nasvete za igre, easter egge (, registry hacke, linke do različnih orodij (toolov - tudi za DOS :)), antivirus nasvete, tune upe, benchmarke.... in oh in sploh. Ta stran obstaja že od leta 1993, po njihovih podatkih pa ima 3 milijone obiskovalcev (wow)!
Thanx, Jure.

1 komentar