» »

Dopisovanje na CDRW???

Dopisovanje na CDRW???

Joze_K ::

A se da na CD ploščo dopisovati nove podatke - kot nadisk - ali pa moraš vse naenkrat zapeči?

In pa, če ja, kako se tej tehniki reče, kaj moram paziti pri nakupu pekača?:8)

bosstjann ::

dopisovati se da
razen če ne zaključiš cdja

cdrw pa lahko uporabljaš tudi kot disketo brišeš pišeš pa volji

na kaj pazit pa res nebi vedel
verjetno imajo trenutno to podporo vsi pekači cdrw

Joze_K ::

kaj to pomeni dokler ne zaključiš CDja - kako tega zaključiš?
Sem namreč bodoči (upam) uporabnik, pa mi še ni nič jasno!:8)

OrlyTM ::

V pekarskem programu imaš opcijo, da cd fizično zaključiš, to pomeni, da program na cd zapiše končno sled in tako je cd za nadaljno peko neuporaben, pa če je na njem samo megabajt podatkov. Če pa izbereš, da boš na CD pisal večkrat, potem pa program cd zapiše tako, da ob naslednjem poizkusu lahko naj podatke dopišeš. Saj ni tako težko, vse ti bo lažje in jasneje, ko boš imel pekač in boš videl, kako to izgleda v praksi. V bistvu popolnoma preprosto.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

AnWar ::

Na Cd se seveda da nadaljevati snemati to pa tako da ne zapreš ali zaključiš CD, npr ve nerotu izklopiš disk-at-once in izklopiš še NO FURTHER WRITING POSSIBLE to je to. Ko končaš s snemanjem pa daš v nerotu Continue, da lahko še naprej snemaš na isti CD to je to! Aja pazit pa moreš na CD-RW da ne overburnaš če nisi prepričan da se da, saj ga lohk zjebeš!:)

Kriko ::

Najprej povej z katerim programaom snemaš. Potem ti priporočam da če boš kot praviš večkrat kaj dodajal in brisal da si nabaviš CD-RW!
Lahko večkrat pišeš na CD-R vendar CD-ja pri snemanju ne smeš zaključit (zapret), ker takrat program naredi zadnjo sled tako da ne more več nadaljevat. To je priporočljivo pri cd-ju ki nočeš ali ne boš nikoli kaj dodajal!! Drugače pa na nezaključen cd lahko normalno dodajaš. V programu za snemanje moraš odkljukat dosnemavanje (multiseasion) in pokazat kje je zadnja nezaključena sled. (program ti pokaže vse sledi). Če imaš probleme z angleščino si inštaliraj Nero-ta npr:5.5.2.3 ki podpira precej jezikov tudi slovenski!! Če nimaš programov ti lahko pošljem Nero-ta (zadnjo komplet verzijo), isto tudi Easy CD Creator 5 Platinum!
Dak boš samo za cd in poštnino! Če želiš mi piši na mail!
Uspešno peko in niči čim manj cd-jev::))

BojlerTM ::

DeeYeey: Kako pa lahko RW unicis z overburnanjem???:\
Jst sm to pocel ze z dost razlicnimi, pa jih vse se danes uporabljam..
"Salt?"
"Pepper?"
"Oh, it's...it's all right. I don't like you either."

Kriko ::

Saj sam praviš da si dosti to počel in jih še vedno uporabljaš, s tem pa si si sam odgovoril!

TheHijacker ::

Poglejte... Snemanje na RW lahko poteka na več načinov. Prvi in naj-bi-bil-najboljši je UDF paketno pisanje. Kaj to je? To ti je paketno pisanje(večsejno) po nekem standardu(UDF, poznamo pa še več verzij ISO,...). Ta načim se mi je nekoč zdel zelo odličen. Vse kar si za to rabil je RW pekač in nek software. Programov za to je več; Ahead InCD, Adaptec DirectCD, Prassi AbCD... Program si inštaliral in ob naslednjem zagonu se ti je sam zagnal. Potem se je pa lahko začela peka. Za peko nisi potreboval dodatnega programa, ker si RW medij videl že v explorerju(windows commander) in si ga lahko obravnaval kot nekakšen disk. Nanj si lahko posnel cd s ukazom copy paste in to kar sredi ostalega dela. Precej v redu zadeva. Sam sem to metodo opustil zaradi več razlogov. Prvi je ta, da si takšen CD lahko potem prebral samo če si imel inštaliran nek UDF program(tudi če nisi imel pekača, potem se program obnaša samo kot UDF reader). Pač sem dal nekam na disketo in sem ga nesel prijatelju. Drugi problem pa je bil, da UDF za moje pojme ni standard, kot bi moral bit. Primer; prijatelj ima pekač in piše na RW v UDF-ju s programom PacketCD, sam pa uporabljam InCD. Če mu nesem moj zapečeni cd, ga tist glup PacketCD ne bo znal prebrat in obratno. Poleg tega če si dam gor novo verzijo InCD-ja z njo ne morem brati starejših RW-jev. SUX! Zato sem UDF opustil. Celotno pisanje na RW pa še ne. Sedaj delam tako, da RW formatiram in grem lepo v Nerota mu povem, kaj naj mi zapeče in to zapečem v ISO-tu in v multisession načinu s tem da CD pustim odprt(to so ti že prej fantje razložil). Edino kar je tukaj bolj nadležno a pravilno je da na RW medij tudi preko ISO lahko pišem samo s hitrostjo medija oziroma pekača. Npr.; jaz imam Plextor 12/10/32. Če dam v pekač starejši RW, na katerega se lahko peče samo s 4x bo Plextor prešaltal na 4x hitrost peke, če pa dam 10x medij bo pa pekel s 10x. Nikoli pa s 12x kot je najvišja hitrost pečke. Ko se mi takšen CD zafila, ga preprosti formatiram in jovo na novo. Takšen medil lahko bere vsak reader in zanj ne potrebuješ kakšnega posebnega programa. Če moraš na hitro do soseda prinesti 3dMark, ki si si ga downloadal s neta in bi ga rad sprobal na njegovem novem geforcu za primerjavo s svojim, je to idealna rešitev...
http://www.google.si

AnWar ::

Ej alić ko sem jst over-burn in ki ni CD-recorder podpiral se mi je cd zataknil noter in ga nisem mogel več dobit ven ( SKURU SEM GA !!) Mogoče imaš ti srečo :):)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nero - kako nastaviti večkratno pečenje na CD-R

Oddelek: Programska oprema
81351 (1251) Marjan_2
»

"Mt. Rainier" (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
565371 (4181) bastadu
»

Mt. rainer

Oddelek: Strojna oprema
131320 (913) bf4ed
»

Kateri program za peko?

Oddelek: Programska oprema
222062 (999) Kriko
»

RW berljiv s cd romom?

Oddelek: Pomoč in nasveti
91130 (993) su37

Več podobnih tem