» »

RW berljiv s cd romom?

RW berljiv s cd romom?

su37 ::

Živjo!
Zanima me če mi kdo zna povedat kaj storit, da bo moj RW berljiv tudi na cdromu.
Imam sicer že težavo ker mi noče formatirat rw-ja, pa sploh ne vem zakaj, se je pa to zgodilo že z dvema različnih znamk.
Kdo ve odgovor?'
Lep pozdrav:|

OZZY ::

Za rw funkcijo potrebuješ imet softwear. Npr. Prassi. Če tega nimaš intaliranega ne moreš uporabljati rw funkcije (pisanje, brisanje, branje,...). Meni cd rom npr ni bral rw medijv dokler nisem instaliral tega.
Lahko da imaš vse ok in ti e vedno noče formatirat medija. Če je tako je problem drugje. Jst mam creativa in mam pri formatiranju in pisanju same probleme tako, da je rw funkcija neuporabna.
Zdej ostane ti tudi opcija, da nadgradiš cd-rw z novim firmwearom in pa poiščeš najnovejše nadgradnje za tvoj softwear.

Han ::

Najbolj razširjen program za paketno snemanje na CD-RW plošče je DirectCD. Z njim lahko tudi formatiraš ploščo, čeprav po novem to ni več potrebno (verzija 5.0). Ko takšno ploščo vstaviš v drug PC brez nameščenega DirectCD, ti Windows avtomatsko ponudi namestitev UDF gonilnika s te CD-RW plošče. Potem samo še resetiraš mašino in normalno bereš podatke...

R@C@ ::

1. Kaj je to paketno snemanje?
2. LINK do DirectCD prosim!

Hvala

Witboy ::

Paketno snemanje je to da lohka cdrew sformatiras tako da ga potem uporabljaš kot disk. Sicer pri formatiranju izgubis cca 100 MB placa na cdju ampak je zelo priročno!! Hm, link pej togledat na google.

Dax ::

Lejte... RW-je lohk gladko posnamete na način Disk at once... tako bo berljiv v popolnoma vseh CD-ROM-ih, ki podpirajo multiread...

Če maš kak star CD-ROM, so možnosti za uspeh zelo majhne...

miranpozar ::

1. Starejše CD-ROM naprave imajo težave z branjem CDRW medijev, ker imajo ti drugačen nanos podlage (slabša odbojnost laserskega žarka). Tu ni kaj narediti, kot kupit novejšo enoto.

2. CDRW se lahko posname kot čisto navaden CDR, s katerikoli programom (Nero, WinOnCD,...). Na takšen CDRW se ne da dopisovati posamezne datoteke ali jih brisati (pač navaden CDR standard). Lahko pa takšen CDRW popolnoma zbrišeš in ga nato še dostikrat uporabiš. Če je CD-ROM enota novejša, z branjem takega izdelka ne bi smelo biti problemov.

3. CDRW lahko uporabljaš kot neke vrste disk - nanj pišeš in brišeš datoteke posamezno. To je kar je bilo zgoraj opisano kot PacketCD, DirectCD, UDF datotečni sistem, itd. V tem primeru mora biti na računalniku, ki hoče brati takšen izdelek inštaliran tudi software, ki bo omogočal branje te UDF plošče.

Zakaj pa ti noče formatirati CDRW plošče pa je lahko problem v enoti (nisi napisal kateri CDRW pekač imaš), ali program za snemanje, ki ne spozna tega pekača dovolj dobro!

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

su37 ::

Zdravo!
Ja najprej hvala vsem ki mi odgovarjate. Uporabljam Yamaho 4x4x16 scsi, ki jo ima tudi kolega, oba imava isti program to je direct cd, s tem da men to dela probleme, enkrat sem že firmaware dol dal in naložil pa ni drugače, tako je možna napaka na enoti se mi zdi. No bom že preživel. Je pa res da sem opazil da mi zdej sploh ni treba formatirat, pač pa lahko kar pišem gor, no men se je pa predvsem šlo da bi zvedel zakaj ne vidim posnetega tudi na navadni cd enoti. Torej bom poskusil pečt kot navadni cd, pa bom videl, sicer bi bilo bolje snemat samo kako malenkost ki mi bi pač pod roke prišla ampak potem ta varianta odpade. drugače pa se mi zadeva zdi itak prepočasna da bi to uporabljal kaj več. No vseeno hvala vsem pa obilo peke vam želim >:D

Makaron_hater ::

Ti, bolnik!
Cd rw, se lahko popuca le na cdrw-ju in ne v navadnem cd-romu, kaj šele v disketniku!!!:\

su37 ::

Ej Makaron-hater, a ti misliš da sem jaz mislu da lahko pečem na navadni enoti al kaj? No če si to mislu pol si narobe mislu, ker tolk pa spet nisem butast ej, jaz sam pravim da bom pač moral snemat v celoti kot disk at once če hočem videt na navadni enoti.
No upam da je sedaj jasno, pa brez panike ej, zadevo poznam že kar dolgo (RW), le uporabljal nisem prav dosti, od tu pa moje neznanje na tem področju.
Upam da smo zdej razpredli moj problem, ej makaron-hater, teb pa velik makaronov :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ahead In CD problem

Oddelek: Programska oprema
61090 (931) Daniel
»

Kako bi CD-RW uporabljal vsaj priblizno tako kot disk???

Oddelek: Pomoč in nasveti
61170 (975) Daniel
»

Dopisovanje na CDRW???

Oddelek: Strojna oprema
91167 (1022) AnWar
»

Udf

Oddelek: Strojna oprema
111427 (1269) matevzm
»

pisanje cd-r-ja na cd-rw disk??

Oddelek: Strojna oprema
91386 (1244) kljukec

Več podobnih tem