» »

Še enkrat TEAC 8/8/32

Še enkrat TEAC 8/8/32

Maxtor ::

Imam cd rekorder teac 8,8,32. Ko ni CD-ja v njem, mi lučka za branje blinka (na vsaki 2 sekundi ankrat blinkne). Ali se še komu to dogaja in ali je to kaj narobe, ali je normalno? Sicer bere in piše normalno.

LP

chucki ::

To je pravilno! ko snemašcd ti vsake 2..........3s skunde utripne lučka! ZAKAJ? ker se snema cd!!!!

Maxtor ::

Pravim da ni CD-ja noter!!!

TheHijacker ::

To mislim, da mora bit. Imam dva prijatelja s Teacom in obema to dela(12x in 8x model). Poskusi izklopiti Auto Insert Notification. Mogoče bo potem nehal. Če ne bo pa že mora bit. Preveri še če obstaja kakšen novejši firmware, ki bi to odpravil... Če ne veš kje ti bom pa jaz povedal:
http://perso.club-internet.fr/farzeno/f...
http://www.google.si

BustA ::

Hehe !
A to te mot ?
Mam 4/4/32 pa mi utripa ena lucka na vsake par sekund-ko ni not cdja, ko pa je pa utripa hitreje. Sta pa dve lucki, za drugo se nism pogruntou za kaj je (verjetno utripa takrat ko snemaš) ampak se ne delam problemov z "lučkami":D
Devide Et Impera

Tolip ::

Kakor je Hijacker rekel, izklopi auto insert notification pa bo lučka nehala utripat.

mmisv ::

ma sej men tut utripa- 8/8/32
a je kej narobe če vklopm dma?
Čist trivialna stvar...

Han ::

Utripanje lučke je povsem normalno.

DMA lahko vklopiš. Pravzaprav je to priporočljivo, saj tako pri pisanju in branju s tega pogona ZELO razbremeniš procesor.

Maxtor ::

Hvala za komentarje. Zdaj sem pomirjen. Sem namreč kupil novega Teaca in ponavadi, ko sem kupil kaj novega je vse zajebavalo, zato sem si pač mislil, da je s tem Teacom nekaj narobe.

LP

TheHijacker ::

DMA moraš NUJNO vklopiti. Vsaj pri mojih prijateljih je bilo tako... Tist, ki ima 8x mu je posnel leadin, ko pa je začel snemati image fajl mu je pa padel buffer na nulo in cd je bil coaster. Ko je na pečki vklopil DMA se mu pa buffer nikoli ne sprazne med peko. Enako je bilo pri modelu, ki ima 12x model le da mu ni delal coasterjev, ker ima burnproof. Mu je pa isto skakal buffer in je prekinjal snemanje. Zaradi prekinjanja mu je snemal več kot 10 minut za en cd. Po vklopu DMA pa teoretičnih 6-7... DMA ima tu veliko vezo.
http://www.google.si

Maxtor ::

Kako pa se izklopi auto insert notification ?

OZZY ::

Moj računalnik-nadzorna plošča-sistem-pol pa klikneš na tvoj cdrom in pod lastnosti, kjer maš obkljukano to opcijo. Jo samo pol disejblaš pa je.
Go with the flow.

Kaiser ::

Ej, jest pa sploh nimam te opcije. Cist navadni propertijo so kot od tadruzga CD-ROMa, kar je tudi logicno, saj so drajverji od pekaca isti kot za CDROM (od windowsov). A mate kaksne posebne drajverje za pekaca instalirane? Namrec, ko sem ga kupil sem dobil samo CDRW enoto in knjizico pa nix druzga.... Sistem je w2k

mmisv ::

ja ko si prvič prklopu peč nej bi ti windowsi sami najdl gonilnike. vsaj men jih je in se mal razlikujejo od navadnih za cd-rom.
Čist trivialna stvar...

Dexxx ::

Če maš slo win ti piše samodejno obvestilo ob vstavitvi

jest sm izklopu in pomaga...

mmisv ::

jest mam angleške 98 se pa mi je lepo napisal da posodablja in je namestu gonilnike
Čist trivialna stvar...

Kaiser ::

Ne, men pa instalira drajverje za standard CD-ROM drive od Microsofta.... No, sej drgac je to se najmanjsi problem, ker pekac dela ko sus!!!:))

Jinxy ::

CDRW enote ne potregujejo kaksnih posebnih gonilnikov, ker delujejo popolnoma dobro z navadnimi "genericnimi" gonilniki za CD-ROM, zato tudi pri nakupu kaksne OEM variante dobimo samo enoto, ne pa tudi kaksne diskete z gonilniki...Vsa razlika je v tem, da ko se nalozi gonilnik za nas CDRW, mu le-ta sporoci, da lahko na cd-je tudi pise, prepisuje, itd....in na ta nacin tudi ostali programi za peko vedo, da imajo opravka s pekacem, ne pa navadnim cd-romom.

Glede lucke se pa strinjam z ze povedanim...Tudi jest imam Teaca 8x8x32, pa mi lucka ne utripa...zakaj? Ker sem izkljucil Auto Insert Notification :)

Kaiser ::

Ja, vem da ne rabis nekih specialnih drajverjev. Problem je samo v tem, ker ne morem izklopit Auto Insert Notification, ker mi v device managerju pokaze pekaca kot navaden CD-ROM in zato tud ni kvadratka za izklop te opcije.... Da pekac ni CD-ROM dojame sele nero, ko ga zalavfam, prej pa ne.

Jinxy ::

Ne vem, kaksne windowse imas ti to, ampak Auto Insert Notification se pri navadnem cd-romu izklopi cist tko, kot pri pekacu.

Tudi meni kaze CDRW kot navadfen cd-rom, nikjer ne pise, da je to kaksen pekac, ampak tisto opcijo za izklopit bi pa MORAL imeti tam, pri meni je tam ze odkar sem imel 2x speed cd-rom :)

TheHijacker ::

folk misli na win2k. tam je malo drugače ko pa tisti easy postopek v win9x...
http://www.google.si

Kriko ::

Imam Teaca 8/8/32 W58E že približno dva meseca in ne bo ti žal da si se odloču za njega. Odlično dela tako z Nero-tom kot z Easy CD Creator in kar je meni najpomembnejša še boljše dela z CloneCD!! Podpira snemanje RAO-DAO kar je zelo pomembno za zaščitene CD-je!!
Kar se lučke tiče se ne sekiraj ker je normalno da če imaš vklopljeno autorun da se prižiga na par sekund!!

Kaiser ::

Hijacker: dej pol pa povej kje pa kako se to naredi...

TheHijacker ::

:) greš na google.com in napišeš "how to disable auto insert notification in windows 2000". Prva stran ki ti jo vrne je že dobra...

How do I Disable the CD Auto-Insert Notification in Windows 2000?

To Turn off CD AutoRun locate the following registry key or search the registry for Autorun.

Set HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesCdromAutorun, a type REG_DWORD, to zero.
Setting it to 1 turns Auto Insert Notification on.

Če se ti pa ne da po registru štelat imaš pa v programu CloneCD vključi ali izključit to možnost..

Lahko pa pogledaš tudi na ta site, ki ga je našel google(tu maš še več stvari v zvezi s Win2k.):
http://www.cdrinfo.com/tips/cdr_and_win...

Je zdaj to rešeno?
http://www.google.si

Kaiser ::

Hvala! To sem hotel:))


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

problem z Recorder Bufferjem pri višjih hitrostih

Oddelek: Pomoč in nasveti
111948 (1743) ERGY
»

win2k - 2 vprašanji

Oddelek: Operacijski sistemi
5917 (766) CWIZO
»

Teac W54E lucke in utripanje

Oddelek: Strojna oprema
51115 (992) Daniel
»

Čuden problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
81203 (980) Makaron_hater
»

2x problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
61005 (891) bbobst

Več podobnih tem