» »

Tudi AMD na 0.13 mikronski tehnologiji

Tudi AMD na 0.13 mikronski tehnologiji

CNet - Potem, ko je Intel vse stavil na izid 0.13 mikronskega Pentiuma4 ( NorthWooda ) v začetku 2002, je AMD galantno odgovoril z najavo dveh novih procesorjev, Thoroughbreda in Appalooosa ( mater, kje dobijo ta imena [:D]). V prvem primeru gre za predelanega Palomina ( ki je predelani TBird [;)]) na 0.13 mikronski tehnologiji in za bakrenimi povezavami, drugi pa je, kot ste lahko uganili, predelani Morgan ( aka predelani Duron ). Za informacije o dejanskih zmogljivostih pa bomo še malce počakali [:))]. Več informacij najdete tukaj.

5 komentarjev

mico ::

no, pa sem ze mislil da sem edini, ki se sprašuje od kod dobijo ta imena...to jest ze dolg cajta šturdiram, pa ta imena so prav fletna usa po vrsti...sm že študiru da bi si nick dal tak:D

luni ::

Cez Spitfire ( bivsi Duron ) in TBird ga se vedno ni. Nasploh so mi AMDjeva imena povečini precej bolj všeč, kot Intelova, samo res ne vem, kje jih dobijo. Intel svojim procom daja imena po rekah in gorovjih v Oregonu, za AMD pa res ne vem :)

NiggerBob ::

No, pa se je potrdilo, da ima AMD za vsak Intelov korak pripravljen ustrezen odgovor. Imam občutek, da bo naslednjih nekaj let AMD diktiral tempo z nizkimi cenami (no, nižjimi od Intela:)) iz zmogljivimi procesorji, razen če ne bo Intel pogruntal kaj hudo hudo revolucionarnega, kar bo pomenilo revolucijo + grozno spustil cen, kar pa močno dvomim.

TESKAn ::

daja kodna imena po avtih.

mojsterpeter ::

ma kje je še to...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Razlika med BH5 in CH5

Oddelek: Strojna oprema
161339 (1079) davidb
»

100% navitje Thoroughbreda 1700+

Oddelek: Novice / Hlajenje in navijanje
332270 (2270) Thomas
»

Hladilnik za Hammerja

Oddelek: Novice / Hlajenje in navijanje
161896 (1896) tha_man
»

AMD XP proci,...

Oddelek: Kaj kupiti
432205 (1361) SlaveMaster
»

Cestni načrt

Oddelek: Novice / Procesorji
52230 (2230) OZZY

Več podobnih tem