» »

Cyrix 4

Cyrix 4

VIA Hardware - VIA je nedavno obljubila, da bodo njihovi procesorji do drugega četrtletja dosegli 1.2GHz hitrosti, danes pa so se pojavile prve konkretne informacije o C5X jedru, osnovi za prihajajoči Cyrix 4 čip, ki naj bi te obljubje izpolnil.Če se ob imenu Cyrix takoj začnete zmrdovati in pomislite na neuspeli Cyrix III, potem naj vas pomirim. Novo jedro bo razvito popolnoma na novo in podobnosti s starim procesorjem skoraj ni. Jedro bo razvito v 0.15 mikronski tehnologiji s tradicionalno malim jedrom ( 52 kvadratna mm ) in majhno porabo energije. Cevovod procesorja bo podaljšan na 17 enot, 3D Now! tehnologijo pa bo zamenjal SSE. Tudi velikost L1 predpomnilnika ne razočara, po prvih napovedih naj bi ga bilo zajetnih 128KB. Če vse to združimo z VIAino nizko ceno, dobimo precej privlačen procesor. Bomo videli, medtem pa tukaj najdete več informacij.

4 komentarji

NiggerBob ::

Nekako dvomim, da bo uspel AMD in Intelu odgrizniti kak večji kos pogače, nekako bolj slutim uporabnost tega procesorja v poslovnih krogih za pisanje tekstov in uporabo preglednic ter DOS programov za materialno poslovanje s fakturiranjem :))))
No ja, čas bo pokazal svoje in če se bo 1.2 Ghz procesor dal naviti na vsaj 2 Ghz, potem pa mu napovedujem lepo prihodnost.

OrlyTM ::

Na Tom's Hardware sm prebral, da bo intel baje spustu na tržišče prve primerke p4 z 2ghz delovno frekvenco že v januarju ... sam kokr sm prebral, do takrat še ne bo na voljo plošč za ddr ram ampak sam za tist preeeeeeeedrag rambus :( ... bomo vidl

LP
OrlyTM

alien-w ::

2 giga ???? Morm nov comp nabavt!!! ;((

mojsterpeter ::

mislim da se prekleto težko navije katerikoli 1.2Ghz proc na 2Ghz - nekakšna zakonitost navijanja: višja kot je frekvenca procesorja, slabše se navija (ker so že default naviti)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Larrabee s približno 1,7 milijarde tranzistorjev

Oddelek: Novice / Procesorji
394939 (3556) PrimozR
»

Celeron II

Oddelek: Pomoč in nasveti
61070 (994) Volk|
»

AMD - naš sosed?

Oddelek: Novice / Procesorji
182812 (2812) Zheegec
»

Kako pospešit Pentium 100 PC? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
533563 (2957) AtaStrumf
»

Socket 7

Oddelek: Strojna oprema
161386 (1220) Boky

Več podobnih tem