» »

AMD vendarle ne spi

AMD vendarle ne spi

The inquirer - Za AMD sem bil že kar malo v skrbeh, saj se mi je vse bolj zdelo, da so inženirji popolnoma zaspali na lovoriki, saj od predstavitve 1 GHz Morgana nismo ugledali nobenih novih procesorjev, Palomine pa lahko še vedno bolj ali manj občudujemo na raznih velikih "hardware" straneh, kjer imajo vsaj po mojem kar precej dobre stike z AMD-jem. No, ko sem si prebral novico na The Inquirerju se počutim malce bolj pomirjenega, saj vidim, da AMD-jevi inženirji ne spijo, ampak pridno delajo na različnih projektih.
Kot lahko razberemo iz novice, se AMD pospešeno pripravlja na 0.13 mikronsko tehnologijo. Tako bo AMD začel že v četrti četrtini proizvajati 0.13 mikronske vaferje, prvi procesorji, ki bodo izdelani na podlagi te tehnologije pa bodo Duroni, ki jih bomo videli v prvi polovici naslednjega leta. AMD navaja, da bo celotna tovarna v Dresdenu do konca leta 2002 že dokončno prilagojena izdelovanju procesorjev v 0.13 mikronski tehnologiji in izdelovala od 50 do 60 milijonov procesorjev na leto. V drugi četrtini naj bi AMD oplemenitil svoje procesorje še s tako imenovano silicon on insulator (SOI) tehnologijo.
Prenovitve bodo deležni tudi multiprocesorski Athloni, ki jih bo AMD od prve polovice prihodnjega leta izdeloval v 0.13 mikronski tehnologiji.
Primerki Hammer procesorji so zunaj, vendar le-ti temeljijo na 0.18 mikronski tehnologiji. Če upoštevamo AMD-jeve napovedi, lahko vidimo, da so Hammerji uradno še vedno napovedani za drugo polovico (Q2) naslednjega leta. To pomedi, da bo AMD lahko do takrat celotno Hammer družino prenesel na 0.13 mikronsko tehnologijo in SOI.
Athloni so zunaj (Thunderbird jedro), Palominov pa še vedno ni. Kljub temu, pa je za slednje že napovedano, da bodo dosegali hitrosti od 1,7 do 2,0 GHz. Ko jim bo zmanjkalo sape, pa ima AMD še vedno na voljo 0.13 mikronsko tehnologijo, ki naj bi tem procesorjem dala 20 do 30 % povečanje zmogljivosti, s tehnologijo SOI, pa naj bi le-ti pridobili še več moči.
Napovedi so kar obetavne, zato AMD napoveduje še večji tržni delež kot prej.

2 komentarja

lordgreg ::

hvala bogu... [:\] :P :)

SLOWWWeb.net ::

Vprašanje, ali to pomeni, da bo potrebno zamenjati plošče, sedajšnih Atlonov-primer Abit kt7a?[:\]


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Athlon XP 3000+: končno procesor, ki prehiti P4 3,06 GHz?

Oddelek: Novice / Procesorji
372338 (2338) morphling1
»

Thoroughbred prihaja na naša namizja

Oddelek: Novice / Procesorji
71668 (1668) nojus
»

AMD XP proci,...

Oddelek: Kaj kupiti
432185 (1341) SlaveMaster
»

Od kje ime Barton

Oddelek: Novice / Procesorji
51837 (1837) Huey P
»

Cestni načrt

Oddelek: Novice / Procesorji
52210 (2210) OZZY

Več podobnih tem