Forum » Zvok in slika » [Hi-Fi] - Debata: Kabli, kabli, kabli ...
[Hi-Fi] - Debata: Kabli, kabli, kabli ...
Trancedeejay ::
Kar se terminacije tiče, še nisem videl terminiranih kablov za zvočnike.
Ne vem ali sem prav zastopil, da nisi videl zvocniskih kablov, ki bi imeli konektor na koncu?
Zvocniski kabli s 4mm banancami so cisto obicajni.Ali pa si mogoce mislil, kot terminator pri racunalniski mrezi?
Have a nice Day
Matt
Music is the key
Brane2 ::
Brane, se opravicujem, ker sem bil nenamenoma nejasen. Govorim o interkonekcijskih kablih.
Mislil sem interkonekcijski kabel kupljen v trgovini in kabel, ki je bil prilozen komponenti.
Odvisno od signala, ki se pretaka po takem kablu. Če gre tak kabel med recimo TVjem in videonapravo, potem postane poleg kakovaosti oklepa pomembna tudi impedanca kabla. Če gre pa za audiosignale, potem to ni pomembno.
Ponavadi je pri takih promerjavah največja razlika v kakovosti oklepa. Cheap kabli imajo v "oklepu" nekaj tankih bakrenih žičk, dobri kabli so pa npr. koaxialni. Poleg bistveno debelejšega oklepa je ta tudi tako izpeljan, da se motnje iz okolice izničijo že zaradi geometrije kabla, da ne govorimo o tem, da imajo boljši kabli več oklepov.
Aha, se pravi, da se dopusca moznost, da so razlike med interkonekcijskimi kabli, ampak ne zato, ker bi bili drazji kabli iz Unobtainiuma, pac pa zato, ker so RCA konektorji na teh kablih bolje narejeni in ker so ti kabli bolje terminirani?
Kakovost konektorjev pri majhnih signalih pomeni poleg solidnega nosilnega materiala (ki mora imeto določene lasntosti- recimo prožnost) tudi v kakovosti vrhnjega sloja metalizacije. Če je ta iz elcheapo kovine, ki rada oksidira in je njen oksid nadležen (mehansko trden in ne prevaja), potem imaš lahko težave. Za kritične stvari zato folk uporablja konektroje z zlato prevleko.
Seveda se ta ne bo avtomatsko povsod bistveno bolje obnesla od solidnih nezlatih konektorjev, le tam kjer so oksidi problem (pogosta uporaba- sploh na terenu, majhne kontaktne sile itd).
Pri kablih za majhne signale je problem v tem, da električni tok ne more tako zlahka prebiti nekaj nm debelega oksida in tako ne "čisti" površine konektorja.
On the journey of life, I chose the psycho path.
Oldi ::
Tisti skart kabel za jurja, ki ga dobiš v naših trgovinah je dober edino za perilo obešat. Gre za navadne telefonske drote brez vsakega opleta, zato prihaja do presluha med video in in video out, presluha med videom in audiom, impedance so povsem out, zato kljub majhnim razdaljam lahko prihaja do popačitev frekvenčnega spektra - skratka ti kabli se z originalnimi lahko primerjajo samo po dolžini, teži in barvi, vse ostalo ni primerjave.
Vse to pri zvočniških ali omrežnih kablih ne igra nobene vleoge.
Sicer pa kako si geniji tukajle razlagajo vpliv omrežnega kabla na povsem digitalen CD predvajalnik. Pri dovolj velikem vplivu pride do napake, ki se sliši kot izpad zvoka ali pok ali kaj podobnega, niakor in pod nobenim pogojem pa kot neka boljša stereo slika ali kaj podobnega. To je povsem noro. Noro na kvadrat. Kako naj en kurčev omrežni štrik premeša bite v digitalnem toku podatkov od laserja do ojačevalnika. vmes se izvajajo baferiranja in sinhronizacija oziroma odpravljanje jiterja, tako da v signalu ni absolutno nobene napake vse dokler algoritem za odpravljanje napak uspe odpraviti napake na ploščku. Zato ima tisti player za 7000€ do pičice enak zvok kot najcenejši player, seveda če sta oba priključena preko digitalnega izhoda. Taka je narava digitalnega signala in le Bog lahko pomaga tistim, ki tega ne skopčajo.
Sicer pa kako si geniji tukajle razlagajo vpliv omrežnega kabla na povsem digitalen CD predvajalnik. Pri dovolj velikem vplivu pride do napake, ki se sliši kot izpad zvoka ali pok ali kaj podobnega, niakor in pod nobenim pogojem pa kot neka boljša stereo slika ali kaj podobnega. To je povsem noro. Noro na kvadrat. Kako naj en kurčev omrežni štrik premeša bite v digitalnem toku podatkov od laserja do ojačevalnika. vmes se izvajajo baferiranja in sinhronizacija oziroma odpravljanje jiterja, tako da v signalu ni absolutno nobene napake vse dokler algoritem za odpravljanje napak uspe odpraviti napake na ploščku. Zato ima tisti player za 7000€ do pičice enak zvok kot najcenejši player, seveda če sta oba priključena preko digitalnega izhoda. Taka je narava digitalnega signala in le Bog lahko pomaga tistim, ki tega ne skopčajo.
BigWhale ::
Seveda je pa treba vedet, da je digitalni signal vedno bil le priblizek analognemu. In vedno bo. Vprasanje pa kako dober... ;)
Poldi112 ::
Oldi, ti si smesen na kvadrat.
Evo verjetno besede tvojega prapradedka:
Matr ste smesni. Kako lahko zemlja krozi okrog sonca, ce vidim da je na miru in da sonce krozi okrog nas. Vse se giblje okrog nas, in jaz naj bi zdaj verjel da se mi gibljeno. Ce bi se res gibali, bi se morali s tako hitrostjo, da bi nas ze zdavnaj odpihnilo iz zemlje. Ergo, mi smo na miru, vse ostalo krozi okrog nas.
Pac clovek, sprijazni se da nisi na dovolj visoki intelektualni stopnjni, da bi si znal razloziti, si pa na dovolj nizki, da siris svoje neznanje, ne da bi vsaj preveril v praksi, ce mogoce teorija ne stima.
Ce ne slisis razlik med cd playerji, jih pac se nikoli nisi poslusal, ali pa si uses ne umivas. V obeh primerih si popolnoma neprimeren pa podajanje mnenja. In vsak ki ima doma vsaj marantza se ti smeji. Razen ce ga je kupil izkljucno zato, ker lepo izgleda.
Matr ste smesni. Kako lahko zemlja krozi okrog sonca, ce vidim da je na miru in da sonce krozi okrog nas. Vse se giblje okrog nas, in jaz naj bi zdaj verjel da se mi gibljeno. Ce bi se res gibali, bi se morali s tako hitrostjo, da bi nas ze zdavnaj odpihnilo iz zemlje. Ergo, mi smo na miru, vse ostalo krozi okrog nas.
Pac clovek, sprijazni se da nisi na dovolj visoki intelektualni stopnjni, da bi si znal razloziti, si pa na dovolj nizki, da siris svoje neznanje, ne da bi vsaj preveril v praksi, ce mogoce teorija ne stima.
Ce ne slisis razlik med cd playerji, jih pac se nikoli nisi poslusal, ali pa si uses ne umivas. V obeh primerih si popolnoma neprimeren pa podajanje mnenja. In vsak ki ima doma vsaj marantza se ti smeji. Razen ce ga je kupil izkljucno zato, ker lepo izgleda.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
perci ::
Seveda je pa treba vedet, da je digitalni signal vedno bil le priblizek analognemu. In vedno bo. Vprasanje pa kako dober... ;)
Eh, tudi analogni zapis je v koncni fazi digitalen.
CaqKa ::
oldi, kakor hitro signal zapusti digitalni del in pride v ojačevalski analogni se brum 50 Hz zaradi bližnjega napajalnega kabla lahko hitro pojavi.
ampak tista izolicija ni vredna tega denarja.
ampak tista izolicija ni vredna tega denarja.
VS ::
Oldi pravi:
Se dobro, da trgovine pri nas (Sydney) prodajajo bolj kvalitetne kable za drobiz (AU $14-35).
Zakaj pa ne?
Na CD v veliki vecini res ne, ker ima napajalni del obicajno dokaj dobro izoliran. Se pa vpliv nihanj v elektricnem omrezju lahko pozna pri koncnih stopnjah in ojacevalcih, kjer proizvajalci vecinoma racunajo na par reci, ena od teh je, da koncna stopnja ne bo nikoli blizu ojacevalca in je zato slabse izolirana. Lahko, ni pa nujno. Ampak tukaj ti boljsi kabel ne bo prav nic pomagal. Ja, omrezni kabel je omrezni kabel je omrezni kabel.
Ja, ce sta oba prikljucena preko digitalnega izhoda na isti DAC. Kar nekateri tukaj niso prebrali, ker je prenizko za njihov visok intelektualni nivo.
Nakar je Poldi112 globokoumno izrazil lastno prepricanje:
Po teh besedah sodec, je bil Oldijev prapradedek smesen na kvadrat, ker je verjel lastnim izkusnjam in ne teoriji, ki je njegovim lastnim izkusnjam nasprotovala.
In po teh besedah sodec je Oldi smesen na kvadrat, ker verjame teoriji. Oldi ocitno ne more zmagati, ker je v nasprotnem timu. Da tvoje, visoko intelektualno mnenje, nasprotuje samemu sebi je le iluzija.
Prenekateri Marantz igra enako dobro kot prenekateri dosti drazji CD predvajalnik. Ampak mogoce ne igleda tako lepo doma.
Lep pozdrav,
Tisti skart kabel za jurja, ki ga dobiš v naših trgovinah je dober edino za perilo obešat. Gre za navadne telefonske drote brez vsakega opleta, zato prihaja do presluha med video in in video out, presluha med videom in audiom, impedance so povsem out, zato kljub majhnim razdaljam lahko prihaja do popačitev frekvenčnega spektra - skratka ti kabli se z originalnimi lahko primerjajo samo po dolžini, teži in barvi, vse ostalo ni primerjave.
Se dobro, da trgovine pri nas (Sydney) prodajajo bolj kvalitetne kable za drobiz (AU $14-35).
Zakaj pa ne?
Sicer pa kako si geniji tukajle razlagajo vpliv omrežnega kabla na povsem digitalen CD predvajalnik. Pri dovolj velikem vplivu pride do napake, ki se sliši kot izpad zvoka ali pok ali kaj podobnega, niakor in pod nobenim pogojem pa kot neka boljša stereo slika ali kaj podobnega.
Na CD v veliki vecini res ne, ker ima napajalni del obicajno dokaj dobro izoliran. Se pa vpliv nihanj v elektricnem omrezju lahko pozna pri koncnih stopnjah in ojacevalcih, kjer proizvajalci vecinoma racunajo na par reci, ena od teh je, da koncna stopnja ne bo nikoli blizu ojacevalca in je zato slabse izolirana. Lahko, ni pa nujno. Ampak tukaj ti boljsi kabel ne bo prav nic pomagal. Ja, omrezni kabel je omrezni kabel je omrezni kabel.
To je povsem noro. Noro na kvadrat. Kako naj en kurčev omrežni štrik premeša bite v digitalnem toku podatkov od laserja do ojačevalnika. vmes se izvajajo baferiranja in sinhronizacija oziroma odpravljanje jiterja, tako da v signalu ni absolutno nobene napake vse dokler algoritem za odpravljanje napak uspe odpraviti napake na ploščku. Zato ima tisti player za 7000€ do pičice enak zvok kot najcenejši player, seveda če sta oba priključena preko digitalnega izhoda. Taka je narava digitalnega signala in le Bog lahko pomaga tistim, ki tega ne skopčajo.
Ja, ce sta oba prikljucena preko digitalnega izhoda na isti DAC. Kar nekateri tukaj niso prebrali, ker je prenizko za njihov visok intelektualni nivo.
Nakar je Poldi112 globokoumno izrazil lastno prepricanje:
Oldi, ti si smesen na kvadrat.
Po teh besedah sodec, je bil Oldijev prapradedek smesen na kvadrat, ker je verjel lastnim izkusnjam in ne teoriji, ki je njegovim lastnim izkusnjam nasprotovala.
[verbalno onaniranje izbrisano...] ne da bi vsaj preveril v praksi, ce mogoce teorija ne stima.
In po teh besedah sodec je Oldi smesen na kvadrat, ker verjame teoriji. Oldi ocitno ne more zmagati, ker je v nasprotnem timu. Da tvoje, visoko intelektualno mnenje, nasprotuje samemu sebi je le iluzija.
Prenekateri Marantz igra enako dobro kot prenekateri dosti drazji CD predvajalnik. Ampak mogoce ne igleda tako lepo doma.
Lep pozdrav,
Saso
--
Povsem nekompetentna oseba.
--
Povsem nekompetentna oseba.
Pyr0Beast ::
Razlik med playerji je ogromno.
Pa še kdo sliši razliko med AntiShock in G-protection ?
Pa še kdo sliši razliko med AntiShock in G-protection ?
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
glinik ::
Tukaj nadaljujem temo o kablih ... Zvočniški kabli.
Sem se zdaj pogovarjal s tem kolegom, ki je nabavil srebrne kable. Se moram popravit, kaj sem o njih napisal. Rekel mi je, da se na koncu ne izplača ta trud, ki ga moraš vložit. Samo za kable moraš dat 10-20k sit, pa še potem ni sigurno da bom bodil neko čudo ven. Take so vsaj njegove izkušnje. Da smo na jasnem o tem!
Potem je tukaj še ena cenejša varianta, ki se definitivno dobro obnese (glede na vložen denar). Poln "trd" bakren kabel za navijanje rotorjev in transformatorjev. Kolega ga je nabavil, premer kabla je cca. 0.5 cm. Njega je zadeva koštala cca. 5000 sit. To so 4 kosi po 120-140cm. Tak kabel je itak izoliran z prozornim lakom. Njegove slabosti so znane, je trd in se teško prilagaja. Ampak zvokovno sodi zelo zelo visoko. Kabli do 50k sit mu nikakor niso kos!
Audiofili imajo pod playerji (in drugimi komponentami) kamnite plošče ali dvoplastno steklo, ki je medseboj zalepleno. To je garantirano najbolša podlaga za hi-fi komponente!
Lp
Sem se zdaj pogovarjal s tem kolegom, ki je nabavil srebrne kable. Se moram popravit, kaj sem o njih napisal. Rekel mi je, da se na koncu ne izplača ta trud, ki ga moraš vložit. Samo za kable moraš dat 10-20k sit, pa še potem ni sigurno da bom bodil neko čudo ven. Take so vsaj njegove izkušnje. Da smo na jasnem o tem!
Potem je tukaj še ena cenejša varianta, ki se definitivno dobro obnese (glede na vložen denar). Poln "trd" bakren kabel za navijanje rotorjev in transformatorjev. Kolega ga je nabavil, premer kabla je cca. 0.5 cm. Njega je zadeva koštala cca. 5000 sit. To so 4 kosi po 120-140cm. Tak kabel je itak izoliran z prozornim lakom. Njegove slabosti so znane, je trd in se teško prilagaja. Ampak zvokovno sodi zelo zelo visoko. Kabli do 50k sit mu nikakor niso kos!
Audiofili imajo pod playerji (in drugimi komponentami) kamnite plošče ali dvoplastno steklo, ki je medseboj zalepleno. To je garantirano najbolša podlaga za hi-fi komponente!
Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
cryptozaver ::
Tudi vreca peska - mivke in/ali alu konicni podstavki (predvsem za zvocne omarice) se kar obnesejo.
Varijanta s trdim celim Cu kablom je res cenovno zelo ugodna ce upostevamo koliko dobimo ven. Me pa malo bega, ker naj bi sicer pletenica odpravila 'skin' efekt. Moram rec da teorije tukaj ne poznam vec, me pa seveda zanima.
Varijanta s trdim celim Cu kablom je res cenovno zelo ugodna ce upostevamo koliko dobimo ven. Me pa malo bega, ker naj bi sicer pletenica odpravila 'skin' efekt. Moram rec da teorije tukaj ne poznam vec, me pa seveda zanima.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cryptozaver ()
V zvočniška stojala in v omarice za hi-fi se daje kremenčev pesek. To je mus, če hočeš imeti vse tip top pošlihtano.
Skin efekt gor ali dol, v praksi se bakrena pletenica slabo obnese. Dvomim, da ima pri 20KHz skin efekt kakšno veliko vlogo. Skratka, polni bakreni kabel ja zakon!
Lp
Skin efekt gor ali dol, v praksi se bakrena pletenica slabo obnese. Dvomim, da ima pri 20KHz skin efekt kakšno veliko vlogo. Skratka, polni bakreni kabel ja zakon!
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
In pol te kablčki tehtajo kake 3Kg?
Pa zakaj je to, pri izhodu ali vhodu ?
Pa zakaj je to, pri izhodu ali vhodu ?
Preberi si malo višje, pa boš takoj vedel o kakšnih kablih se pogovarjamo.
Lp
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Stepni Volk ::
gllinik - Globoko si me razočaral... a si se vdal? Že od mojega prvega prispevka (glej O zvočnikih, str.2) pravim, da je najboljša trda "telefonska žica"... in da je prav iz te trde bakrene žice po nekaj metrov v vsakem konvencionalnem zvočniku.
Heh, S. Volk. Rekel sem samo, da je poln bakreni kabel za 5k sit, super nakup. Polna tel. žica sigurno ne igrat tako dobro. Nisem pa zadeve sprobal .
Lp
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
telefonska parice je povsem neprimerna za močnostni signal od ojačevalca do zvočnika.. vse preveč omskih izgub.. pa preveč kapacitivnosti.
Ze nekaj casa nazaj sem probaval razliko v zvoku med ene 5 razlicnimi kabli. Cist tko za stos sem probal se telefonsko parico. No sele takrat sem dojel to, o cemer tece beseda tule gor. Skratka navadna parica je zelo izstopala v negativnem smislu. Najbolj mi je 'sedel' en kabel (se ne spomnim vec imena) bil je pa poln-trd. Med dvemi sploh nisem slisal razlike. Testni Hi-Fi pa je bil v rangu nekje okoli 6-7.000 takratnih DEM.
Heh, še en glas za pol-trd bakreni kabel
Lp
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
"telefonski kabel" - pazi zadeva je v navednicah, je točno to: dva trda bakreni žici: ena ovita v snežno belo plastiko, druga v modro.
Telefonska parica je nekaj popolnoma drugega. Je sodobna nadgradnja starega dobrega "telefonskega kabla" in je mehka, tanjša, cenejša...
Telefonska parica je nekaj popolnoma drugega. Je sodobna nadgradnja starega dobrega "telefonskega kabla" in je mehka, tanjša, cenejša...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Stepni Volk ()
Parica sploh ni dobra za zvok prenašat.
Se je že našel kašen kavalir, ki je sprobal poln trd bakreni kabel? Povejte malo ...
Lp
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
glinik - Trde bakrene žice je poln vsak zvočnik... poglej navoj :) Kaj praviš, kako "zveni"?
Ti se kar zajebavaj ... :) Valda, da imamo v zvočnikih kretnice s polnega bakra itd... No, se je že našel kakšen tester za te kable? s. Volk, se ti vidi, da jih še nisi videl v akciji . Ko bi slišal kable za 5000 sit, kako igrajo, bi takoj spremenil mnenje in se nehal posmehovat.
Lp
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
In kako boš komentiral njihovo kvaliteto glede na ceno? Mislim, da nas to bol zanima tukaj. Lepo, da si jih prodajal in s tem služil denar, jaz bi tudi, če bi imel to možnost heh
Lp
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Svoje mnenje sem že nekajkrat podal: ne dam več kot 3 EUR na meter.
Hi-Fi z Allison CD8 mi poganja "Super OFC speaker cable 1/6" by Phoenix, Made in USA
PC preko NAD 3020i na Allison MS200 pa "Eagel Cable 2x2,5 qmm" made in Germany
Kabli so bili poslovno darilo tako, da nimam pojma koliko so dejansko stali...
Ob vseh v trgovini prodanih in stestiranih kablih nismo slišali razlik, čeprav so kupci čez nekaj časa začeli govoriti: Ja, zdaj je pa res razlika, sprva je nisem opazil...
Dražji je bil kabel, ki smo jim ga uvozili, večkrat so to povedali.
Hi-Fi z Allison CD8 mi poganja "Super OFC speaker cable 1/6" by Phoenix, Made in USA
PC preko NAD 3020i na Allison MS200 pa "Eagel Cable 2x2,5 qmm" made in Germany
Kabli so bili poslovno darilo tako, da nimam pojma koliko so dejansko stali...
Ob vseh v trgovini prodanih in stestiranih kablih nismo slišali razlik, čeprav so kupci čez nekaj časa začeli govoriti: Ja, zdaj je pa res razlika, sprva je nisem opazil...
Dražji je bil kabel, ki smo jim ga uvozili, večkrat so to povedali.
jRk0 ::
am, je delal kdo od vas cince iz utp kablov pa kako se kaj obnesejo?=)
You fuck up once, you loose two teeth.
jRko glede na predhodna sporočila te teme (in nekaj malega v CD vs CD-R), zelo različno. Od v redu, dobro, do podn-bodn.
kixs ::
Mislim koliko napisanega.... sem prabral samo prvo stran in mi je bilo dosti, da napisem se svojo izkusnjo...
Naj ze na zacetku recem, da nisem audiofill in sploh to tudi ne bi moral biti, ker sem napol gluh
Drugace pa so moji bratje... full audiofilli in clovek ne bi verjetl koliko $$$ gre za te zadeve (ce vec kot za moje PC potrebe )
Kot prvo, da bos sploh slisal razlike v kablih, ki je zelo enostavna komponenta, moras seveda imet celoten sistem zelo dober. Takole na pamet bi rekel: ojacevalec+zvocniki+neki player skupna vrednost nad 500.000 SIT. Vsaj tako je pri nas doma (pa ne bom zdaj tocno pisal, ker ne vem)
Ko je brat zamenjal kable (tega je priblizno pol leta, takrat je tudi celoten sistem zamenjal zato priblizno vem koliko ga je kostalo), je tovarniske kable zamenjal za neke full drage (recimo 5K za meter, ceprav se mi zdi, da je bilo se vec, ampak nocem pretiravat).... sem celo js slisal razliko.
Mislim, ko je povezal z original kabli, je bil zvok kot iz kante in to dobesedno... nobenih definiranih basov, slabo definirani visoki toni... groooza... prakticno ne mores verjet, da imajo tako slabe kable komponente, ki kostajo full $$$ !!!
Dejansko lahko recem, da na njegovem sistemu, se razlika med original kabli in nekimi dragimi, full pozna in bi bil norec, ce jih ne bi kupil!
No, tok od mene...
LP
Naj ze na zacetku recem, da nisem audiofill in sploh to tudi ne bi moral biti, ker sem napol gluh
Drugace pa so moji bratje... full audiofilli in clovek ne bi verjetl koliko $$$ gre za te zadeve (ce vec kot za moje PC potrebe )
Kot prvo, da bos sploh slisal razlike v kablih, ki je zelo enostavna komponenta, moras seveda imet celoten sistem zelo dober. Takole na pamet bi rekel: ojacevalec+zvocniki+neki player skupna vrednost nad 500.000 SIT. Vsaj tako je pri nas doma (pa ne bom zdaj tocno pisal, ker ne vem)
Ko je brat zamenjal kable (tega je priblizno pol leta, takrat je tudi celoten sistem zamenjal zato priblizno vem koliko ga je kostalo), je tovarniske kable zamenjal za neke full drage (recimo 5K za meter, ceprav se mi zdi, da je bilo se vec, ampak nocem pretiravat).... sem celo js slisal razliko.
Mislim, ko je povezal z original kabli, je bil zvok kot iz kante in to dobesedno... nobenih definiranih basov, slabo definirani visoki toni... groooza... prakticno ne mores verjet, da imajo tako slabe kable komponente, ki kostajo full $$$ !!!
Dejansko lahko recem, da na njegovem sistemu, se razlika med original kabli in nekimi dragimi, full pozna in bi bil norec, ce jih ne bi kupil!
No, tok od mene...
LP
kixs97:
Hvala za podporo , me zanima kako bojo to komentirali? Zdaj pa si predstavljaj kako se pozna razlika med kabli na sistemu vrednem 3.5 - 4 miljona sit???? Lahko si misliš ...
S. Volk, kaj naj rečem, kable si prodajal in razlike med njimi nisi slišal? Hmmmm... , res sumljivo ... Kako pa so kupci gledali nate, ki si jim prodajal drage kable, ki itak igrajo vsi enako (po tvoji logiki)? Ali si mogoče prodajal Sony komponente do 50k sit? To ni mišljeno kot žalitev!
Lp
Hvala za podporo , me zanima kako bojo to komentirali? Zdaj pa si predstavljaj kako se pozna razlika med kabli na sistemu vrednem 3.5 - 4 miljona sit???? Lahko si misliš ...
S. Volk, kaj naj rečem, kable si prodajal in razlike med njimi nisi slišal? Hmmmm... , res sumljivo ... Kako pa so kupci gledali nate, ki si jim prodajal drage kable, ki itak igrajo vsi enako (po tvoji logiki)? Ali si mogoče prodajal Sony komponente do 50k sit? To ni mišljeno kot žalitev!
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Ja tko ponavad funkcionirajo trgovine. Vazn da se proda. Trgovec mora bit predsvsem sposoben prepricat kupca da prodaja v redu robo. Ce pa sam verjame temu je pa drugotnega pomena.
Na kratek rok to spila...
> Hvala za podporo
Ni stvar v podpori. TO JE dejstvo!
Na kratek rok to spila...
> Hvala za podporo
Ni stvar v podpori. TO JE dejstvo!
glinik - če si ti pripadnik ene religije, boš potem kupcem druge odrekel nakup?
Kot trgovcu ti je v interesu prodati čim več, seveda pomaga, če v nekaj še zraven verjameš, kot pravilno ugotavlja cryptozaver.
Svojim strankam sem razložil tako kot tu na forumu, PRO in CONTRA... ter pustil, da si sami ustvarijo mnenje. Poslovni partner me je zato zelo rad pošiljal ven iz prodajalne, da je lahko sam potem prodajal nesramno drage kable
Kot sem že razložil v drugi temi in oddelku (Kaj kupiti), se kupci delijo na 3 grobe dele:
1 - tisti, ki se pustijo prepričati (cca 70%)
2 - tisti, ki "vse vedo" (cca 15%)
3 - tisti, s katerimi lahko zanimivo debatiraš (cca 15%).
Ob vstopu v trgovino moraš presoditi v katero skupino sodi. Kupce 2 kategorije pustiš na miru: vse ti povedo sami. :)
Kupci 1 kategorije ponavadi že vstopijo v trgovino z napotki kupcov iz 2 kategorije, a se po očeh vidi, da ne vedo točno, kaj bi pravzaprav radi. Tem lahko prodaš najdražji ali najcenejši kabel. Kot dober trgovec jim prodaš tistega, ki ga imaš največ na zalogi.
Kar ne pomeni, da je zanič... saj robo naročaš glede na to, kaj prodajaš... kar pomeni, da je to neko zlato povprečje. Opozorš na vpliv ostalih komponent, ter posameznih zahtev itd... predvsem poudariš naj preverijo na svoje oči in ušesa.
Kupci 3 kategorije zelo pogosto pridejo v trgovino in čez čas postanejo že neke vrste stalnik in včasih celo "pomožni trgovci", ko stranke prepričujejo v tisto, kar trenutno sami verjamejo... ves čas kupujejo in prodajajo, ter iščejo svoj idealni zvok.
Seveda smo vsem ponudili brezplačno testiranje opreme doma preko vikenda, ter 10 dnevno "money back garancijo".
Kaj smo prodajali pa že veš... poglej si temo o zvočnikih.
Kot trgovcu ti je v interesu prodati čim več, seveda pomaga, če v nekaj še zraven verjameš, kot pravilno ugotavlja cryptozaver.
Svojim strankam sem razložil tako kot tu na forumu, PRO in CONTRA... ter pustil, da si sami ustvarijo mnenje. Poslovni partner me je zato zelo rad pošiljal ven iz prodajalne, da je lahko sam potem prodajal nesramno drage kable
Kot sem že razložil v drugi temi in oddelku (Kaj kupiti), se kupci delijo na 3 grobe dele:
1 - tisti, ki se pustijo prepričati (cca 70%)
2 - tisti, ki "vse vedo" (cca 15%)
3 - tisti, s katerimi lahko zanimivo debatiraš (cca 15%).
Ob vstopu v trgovino moraš presoditi v katero skupino sodi. Kupce 2 kategorije pustiš na miru: vse ti povedo sami. :)
Kupci 1 kategorije ponavadi že vstopijo v trgovino z napotki kupcov iz 2 kategorije, a se po očeh vidi, da ne vedo točno, kaj bi pravzaprav radi. Tem lahko prodaš najdražji ali najcenejši kabel. Kot dober trgovec jim prodaš tistega, ki ga imaš največ na zalogi.
Kar ne pomeni, da je zanič... saj robo naročaš glede na to, kaj prodajaš... kar pomeni, da je to neko zlato povprečje. Opozorš na vpliv ostalih komponent, ter posameznih zahtev itd... predvsem poudariš naj preverijo na svoje oči in ušesa.
Kupci 3 kategorije zelo pogosto pridejo v trgovino in čez čas postanejo že neke vrste stalnik in včasih celo "pomožni trgovci", ko stranke prepričujejo v tisto, kar trenutno sami verjamejo... ves čas kupujejo in prodajajo, ter iščejo svoj idealni zvok.
Seveda smo vsem ponudili brezplačno testiranje opreme doma preko vikenda, ter 10 dnevno "money back garancijo".
Kaj smo prodajali pa že veš... poglej si temo o zvočnikih.
Tako prodajajo v BB in podobnih vecjih stacunah - pri kaksnih manjsih specializiranih je to drugace, kjer robo dobro poznajo in tako jo tudi predstavijo. Ce se z moznim kupcem ne strinjajo se mu pove zakaj. Seveda, govorim o AC.
Je pa veliko takih, ki npr. prinesejo svoj ojacevalec v trgovino in sprobat zvocnike samo zato, da pokazejo ojacevalec.
Kabla za HI-FI visjega ranga se definitivno ne bi smelo kupit zapakiranega(ali so na kolutih ali pa v posebni embalazi oz. kovcku, ce so dragi), brez predhodnjega testiranja - govorim za kupce.
Razlika med kabli je, koliko se pozna v vasem sistemu je pa drugo.
Have a nice Day
Matt
Je pa veliko takih, ki npr. prinesejo svoj ojacevalec v trgovino in sprobat zvocnike samo zato, da pokazejo ojacevalec.
Kabla za HI-FI visjega ranga se definitivno ne bi smelo kupit zapakiranega(ali so na kolutih ali pa v posebni embalazi oz. kovcku, ce so dragi), brez predhodnjega testiranja - govorim za kupce.
Razlika med kabli je, koliko se pozna v vasem sistemu je pa drugo.
Have a nice Day
Matt
Music is the key
KTr1sk ::
Jz mam 2.5mm kabel za zvočnike pa me zanima, če se pozna če je kabel štukan, sem ga drugače dobro zalotal in ovil z izolirnim trakom, kabla sem kupil 25metrov in mi ga je sfalilo potem sem ga pa moral štukat, sam se nič ne vidi, ker je zabetonirano v steno :P
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
Teoretično seveda je razlika... praktično je odvisno od tvojih ušes in Hi-Fi sistema.
Glede nato, da si kabel "zabetoniral"... je že storjena prva Hi-End napaka... četudi je kabel vreden 4000 USD... oz. določenega renomiranega in čislanega proizvajalca, sedaj tega nihče ne ve!
Zanimivo audifilsko vprašanje se poraja tudi glede sledečega:
Ali je razlika med kablom, ki je prostoležeč in tistim zabetoniranim?
Zato sklepam, da nisi pripadnik audio-fil-ov... le ti namreč stvari ločujejo..
Glede nato, da si kabel "zabetoniral"... je že storjena prva Hi-End napaka... četudi je kabel vreden 4000 USD... oz. določenega renomiranega in čislanega proizvajalca, sedaj tega nihče ne ve!
Zanimivo audifilsko vprašanje se poraja tudi glede sledečega:
Ali je razlika med kablom, ki je prostoležeč in tistim zabetoniranim?
Zato sklepam, da nisi pripadnik audio-fil-ov... le ti namreč stvari ločujejo..
Zgodovina sprememb…
Ne skrbi Tomaž. Ti kar pusti štuklano zadevo, tako kot je
Če še povem eno zanimivost. Pri dobrem sistemu se pozna, če so kabli lotani ali krimpani.
Lp
Če še povem eno zanimivost. Pri dobrem sistemu se pozna, če so kabli lotani ali krimpani.
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Jst sem namesto kablov za zvočnike uporabil 0.25 Cul žico za trafore. Nato pa sem jo tako kot sem zvočnike prilepil na zid prilepil žico s ciankolom na les. Bistvene razlike pa ni (razen večje upornosti seveda ) Ponucal sem pa 15m žice
Highlag ::
Je slučajno kdo sestavil interconnect kable iz UTP kabla? / Kakšne kaj uporabljate?
Never trust a computer you can't throw out a window
hokuto ::
Ne, da je bil razumnim potreben in zal dvomim, da bo vernikom koncno odprl oci, ampak tu je se en ZELO trden dokaz o ne-razlikah med interconnect kabli.
doke!
Kaj misliš s tem linkom povedat oz. nakazat? Mene bi bilo sram, če bi bil slikan na onih slikah.
Boš zdaj rekel, da so vsi osli, ki kupujejo kable za 5000 sit in več?????
Ti jaz podam 1000000 linkov, ki govorijo o razliki med kabli (bilokaterimi)? Pa saj ste ljudje, ki tu in tam kaj sami stestirajo. Pustite teorijo, raje se zanesite na slušen test, ki ga lahko opravite v vsaki trgovini. Vprašanje je le, če ste odprti za "nova znanja".
Lp
Boš zdaj rekel, da so vsi osli, ki kupujejo kable za 5000 sit in več?????
Ti jaz podam 1000000 linkov, ki govorijo o razliki med kabli (bilokaterimi)? Pa saj ste ljudje, ki tu in tam kaj sami stestirajo. Pustite teorijo, raje se zanesite na slušen test, ki ga lahko opravite v vsaki trgovini. Vprašanje je le, če ste odprti za "nova znanja".
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: glinik ()
hokuto ::
lol glinik ti pa res vedno znova uspes presenetit s se vecjimi oslarijami .
"Kaj misliš s tem linkom povedat oz. nakazat? Mene bi bilo sram, če bi bil slikan na onih slikah."
Ce moras se vprasat kaj mislim s tem linkom povedat ima samo tebe za kaj bit sram. No pa se zdalec ne samo zaradi tega
" Boš zdaj rekel, da so vsi osli, ki kupujejo kable za 5000 sit in več?????"
Ja, s tabo na celu. Sploh pa zdaj, ko obstajajo rezultati objektivnega slusnega testa.
"Ti jaz podam 1000000 linkov, ki govorijo o razliki med kabli"
Od katerih 100% niti en, ne pride do tovrstnega zakljucka na podlagi kakrsnegakoli vsaj priblizno objektivnega testa. Saj ni problem najt linkov na netu, ki zagovarjajo prakticno katerokoli oslarijo, ki si jo je clovek sposeben izmislit, vendar obstoj linkov z neverodostojnimi trditvami, dobljenih na podlagi neverodostojnih preizkusov, izpod peresa neverodostojnih ljudi, nima prav nobene teze. Tako, da tovrstne linke lahko kar prihranis.
"Pustite teorijo, raje se zanesite na slušen test"
Kaj ti je pa tukaj bilo hudega? Saj mi je jasno, da so ti marsikateri fizikalni zakoni in njih posledice nerazumljivi in zato noces imet opravka s teorijo, vendar pa moj post na katerega odgovarjas ni "teoreticen". Podal sem namrec prav link na SLUSNI TEST, in sicer tako izpeljan test, da ima kredibilnost in katerega rezultati so merodajni. Torej test kakrsnega ti v zivljenju nisi izpeljal, mu bil prica ali se opiral nanj, ker vse tvoje ideje slonijo na izrazito subjektivnih testih, izpeljanih z zelo ocitnimi predsodki. Ne mores merodajne rezultate objektivnega! slusnega testa zavreci, samo zato, ker ne ustrezajo postulatom tvoje religije. Sploh pa ne tako nizkotno in sprenevedavo, da SLUSNI test odpises kot teorijo in klices k izvajanju slusnih testov. WTF!?!
"Vprašanje je le, če ste odprti za "nova znanja"."
LOL, le kdo je tukaj manj odprt za nova znanja od tebe. Postavil si si svoje dogme, vanje slepo verjames in zanikas vse kar jim nasprotuje. Od teoreticnih dokazov, preko logicnih zakljuckov do samih objektivnih slusnih testov. Vse kar je razumno, objektivno in preverljivo je zate nicvredno, subjektivni, pomanjkljivi, nekredibilni ipd testi, ki cisto slucajno potrjujejo tvojo vero v doloceno idejo, so pa zate nad vsem. Prav res pozicija iz katere si lahko privoscis ocitanje neodprtosti drugim .
"Kaj misliš s tem linkom povedat oz. nakazat? Mene bi bilo sram, če bi bil slikan na onih slikah."
Ce moras se vprasat kaj mislim s tem linkom povedat ima samo tebe za kaj bit sram. No pa se zdalec ne samo zaradi tega
" Boš zdaj rekel, da so vsi osli, ki kupujejo kable za 5000 sit in več?????"
Ja, s tabo na celu. Sploh pa zdaj, ko obstajajo rezultati objektivnega slusnega testa.
"Ti jaz podam 1000000 linkov, ki govorijo o razliki med kabli"
Od katerih 100% niti en, ne pride do tovrstnega zakljucka na podlagi kakrsnegakoli vsaj priblizno objektivnega testa. Saj ni problem najt linkov na netu, ki zagovarjajo prakticno katerokoli oslarijo, ki si jo je clovek sposeben izmislit, vendar obstoj linkov z neverodostojnimi trditvami, dobljenih na podlagi neverodostojnih preizkusov, izpod peresa neverodostojnih ljudi, nima prav nobene teze. Tako, da tovrstne linke lahko kar prihranis.
"Pustite teorijo, raje se zanesite na slušen test"
Kaj ti je pa tukaj bilo hudega? Saj mi je jasno, da so ti marsikateri fizikalni zakoni in njih posledice nerazumljivi in zato noces imet opravka s teorijo, vendar pa moj post na katerega odgovarjas ni "teoreticen". Podal sem namrec prav link na SLUSNI TEST, in sicer tako izpeljan test, da ima kredibilnost in katerega rezultati so merodajni. Torej test kakrsnega ti v zivljenju nisi izpeljal, mu bil prica ali se opiral nanj, ker vse tvoje ideje slonijo na izrazito subjektivnih testih, izpeljanih z zelo ocitnimi predsodki. Ne mores merodajne rezultate objektivnega! slusnega testa zavreci, samo zato, ker ne ustrezajo postulatom tvoje religije. Sploh pa ne tako nizkotno in sprenevedavo, da SLUSNI test odpises kot teorijo in klices k izvajanju slusnih testov. WTF!?!
"Vprašanje je le, če ste odprti za "nova znanja"."
LOL, le kdo je tukaj manj odprt za nova znanja od tebe. Postavil si si svoje dogme, vanje slepo verjames in zanikas vse kar jim nasprotuje. Od teoreticnih dokazov, preko logicnih zakljuckov do samih objektivnih slusnih testov. Vse kar je razumno, objektivno in preverljivo je zate nicvredno, subjektivni, pomanjkljivi, nekredibilni ipd testi, ki cisto slucajno potrjujejo tvojo vero v doloceno idejo, so pa zate nad vsem. Prav res pozicija iz katere si lahko privoscis ocitanje neodprtosti drugim .
doke!
Vedno znova se trudim, a mi vedno spodleti. Saj se še samo jaz butel z vami ukvarjam, drugi so tolko pametni in vas prezirajo. Tudi jaz bom počasi "postal tako pameten" In potem bote lahko brez ugovarjanja govorili kako so eni nori, da zmečejo za kable bajne vsote $$$
Jaz ne potrebujem nobenega, ki mi potrdi, da je zunaj dan ali noč. To lahko sam preverim, enako je tukaj.
Vsak naj pač vrjame v to, kar misli da je prav oz. v to kaj misli "njegov krog". Se pravi mnenje večine (katera ima svoj stolp ali cenen sistem za referenco).
Lp
Jaz ne potrebujem nobenega, ki mi potrdi, da je zunaj dan ali noč. To lahko sam preverim, enako je tukaj.
Vsak naj pač vrjame v to, kar misli da je prav oz. v to kaj misli "njegov krog". Se pravi mnenje večine (katera ima svoj stolp ali cenen sistem za referenco).
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Gandalfar ::
Ampak noc in dan sta tudi teoreticno utemeljena. Spreminjanje nicel v enke pri digitalnem prenosu pa se nisi uspel teoreticno utemeljit.
Hokuto, vabljen si na poslusanje razlike med navadnim kablom z rdece belimi RCA konektorji in pa kabli Audio Magic Air 5k/meter(cisto sprejemljiva cena). Eno uro poslusanja z enim interkonektom in potem z drugim. Poslusas lahko na NAD 542, Unison Research Unico SE in pa System Audio zvocnike, zvocniski kabli so Nordost Flatline Gold MK2 (6k/meter). Seveda razlike med kabli so, je pa seveda v audiofilstvu veliko istih kablov z drugacnimi izolacijami,snake skinom ipd. in razlike v ceni so neverjetno velike, ceprav zvokovno ni razlik. Se dogaja tudi da so npr. isti ojacevalniski moduli v razlicnih masivnih ohisjih in so razlike v ceni nekajkratne. Za poceni preizkus lahko probas UTP varianto kjer imajo zvocniki potem vec basa(ce vse trde zicke zlotamo skupaj oz.2x4 za + in - na zvocniku, mozno pa je da so razlike med UTP kabli razlicnih proizvajalcev). Pri meni se hitro opazi ce kdo vrta kaksne 500m stran ali kaj podobnega, kar vnasa motnje v el. omrezje.
Have a nice Day
Matt
Have a nice Day
Matt
Music is the key
>>> Za poceni preizkus lahko probas UTP varianto kjer imajo zvocniki potem vec basa(ce vse trde zicke zlotamo skupaj oz.2x4 za + in - na zvocniku, mozno pa je da so razlike med UTP kabli razlicnih proizvajalcev).
OK, zdaj pa mi neki povejte.. za kaj imate equalizer?
kabl nesme, niti povdarit niti nič drugega. da bo kabl super, bi moral bit supraprevodnik. Če je tvoje uha naštelano za taki spekter.. pol si pač tak popraviš z eq-jem. Nikakor pa ne s kablom.
aja. pa nimajo zvočniki potem več basa, ampak imajo manj srednjih in visokih tonov, zaradi tega ker kabli niso ojačevalski element.
/edit: še to glede utpja.. pojav je čist logičen.. med osmimi prepletenimi žilami se pojavi kapacitivnost, tako imam RC filter, ki prepušča nizke frekvence
kabl nesme, niti povdarit niti nič drugega. da bo kabl super, bi moral bit supraprevodnik. Če je tvoje uha naštelano za taki spekter.. pol si pač tak popraviš z eq-jem. Nikakor pa ne s kablom.
aja. pa nimajo zvočniki potem več basa, ampak imajo manj srednjih in visokih tonov, zaradi tega ker kabli niso ojačevalski element.
/edit: še to glede utpja.. pojav je čist logičen.. med osmimi prepletenimi žilami se pojavi kapacitivnost, tako imam RC filter, ki prepušča nizke frekvence
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CaqKa ()
To z equalizerjem sem tudi jaz že pomislil. Vlogo equalizatorja čudovito preneseš na kable, postavitev sistema in prostor. Polek tega ti še ena komponenta poveča signalno pot do zvočnika, kar tudi pripomore k slabšem zvoku. Ampak zdaj ne razumi napačno: krajša pot --> bolši zvok Če bi bilo tako, potem ne bi delali ločenih komponent. V hi-endu se uporabljajo deljeni CD playerji, pred in končne stopnje, torej vse v čim več delih Vsakemu človeku je cilj narediti čimbolši sistem za čimmanj denarja. Dober equalizer tudi ni tako poceni. Ta denar raje vložiš v komponente in sobo. Če pa se gremo da denar ni ovira, za tiste obstajajo "posebni" equalizatorji ali raum korektorji. Samo te zadeve so peklensko drage, pa še umerit je treba vrsto parametrov. Ampak to so res neke vrste equalizatorji. Podobno zadevo uporabljajo zvočniki CANTON in še bi se našel kak proizvalajec ... Stvar se sliši v teoriji OK, ampak v praksi je glih ni tako. Sem pred leti poslušal ene CANTONE v Mediamarktu in se mi cela zadeva ni zdela ne vem kaj posebnega ... posebej za takšen $$$
Lp
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Noben vrhunski ojacevalnik nima equalizerja ampak samo potenciometer za glasnost in izbira vhoda. Ko gre signal skozi equalizer ga pokvari, to pa je seveda nezazeleno(a ni ze tko al tko dost poslabsanja signala brez eq). Ni sans da bi kaj stelal z equalizerjem, to je forbidden(ce ze ima equalizer se stisne source direct)
Have a nice Day
Matt
Music is the key
Hi-End je uporaba najkvalitetnejših materialov in naprav za določen namen in hkrati kompromis ločevanja posameznih naprav z namenom, da bo odstranil medsebojno vplivanje na zvok, ter čim krajšimi in čim kvalitetnejšimi potmi zvočnega signala, da bi bil signal čim manj "moten".
Teorij s tega področja je veliko... in pogosto so v konfliktu med seboj... kot še toliko stvari v tem življenju.
Seveda absolutne popolnosti ni. Ta pride v poštev šele pri digitalni tehnologiji (recimo optični kabli), ter aktivnimi digitalnimi zvočniki s superprevodniki. Gledano iz stališča kablov... napaka v zvoku bi še vedno bila zaradi zajema - snemanja, nosilca zvoka, predvajalnika in izvora zvoka: zvočnikov.
Poleg tega, tako kot marsikje v življenju, najboljše komponente ne zagotaljajo najboljšega rezultata. Poglejmo francosko kuhinjo. Vedno vsebuje najboljše kose posameznih prehrambenih izdelkov. Rezultat?
Zanimiv.
Potem imamo tu azijsko balkanski sindrom... vzameš t.i. najslabše "komponente" in narediš pleskavico. Rezultat?
Navdušujoč...
Umetnost vsakega audiofila je tako najti svojo lastno pleskavico. Z materiali, ki so mu dosegljivi... kabli pa so vsaj toliko pomembni, kot palčke za ražnjiče... če so iz lesa, ki oddaja svoj lasten okus in vonj, je stvar vaših lastnih preferenc ali vam bo stvar v ustih potem všeč ali ne.
Audiofilizem ni kupiti vse najboljše in spraviti skupaj... ne, to je zafnana kuhinja Ludviga 14-tega: Sončnega kralja.
Pravim vam: pleskavica je zakon... burek tudi.
Teorij s tega področja je veliko... in pogosto so v konfliktu med seboj... kot še toliko stvari v tem življenju.
Seveda absolutne popolnosti ni. Ta pride v poštev šele pri digitalni tehnologiji (recimo optični kabli), ter aktivnimi digitalnimi zvočniki s superprevodniki. Gledano iz stališča kablov... napaka v zvoku bi še vedno bila zaradi zajema - snemanja, nosilca zvoka, predvajalnika in izvora zvoka: zvočnikov.
Poleg tega, tako kot marsikje v življenju, najboljše komponente ne zagotaljajo najboljšega rezultata. Poglejmo francosko kuhinjo. Vedno vsebuje najboljše kose posameznih prehrambenih izdelkov. Rezultat?
Zanimiv.
Potem imamo tu azijsko balkanski sindrom... vzameš t.i. najslabše "komponente" in narediš pleskavico. Rezultat?
Navdušujoč...
Umetnost vsakega audiofila je tako najti svojo lastno pleskavico. Z materiali, ki so mu dosegljivi... kabli pa so vsaj toliko pomembni, kot palčke za ražnjiče... če so iz lesa, ki oddaja svoj lasten okus in vonj, je stvar vaših lastnih preferenc ali vam bo stvar v ustih potem všeč ali ne.
Audiofilizem ni kupiti vse najboljše in spraviti skupaj... ne, to je zafnana kuhinja Ludviga 14-tega: Sončnega kralja.
Pravim vam: pleskavica je zakon... burek tudi.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Hi-Fi] - Fizikalna razlaga pri napajalnem kablu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 10720 (5896) | Trancedeejay |
» | Kako je folk naiven - ne vedo kaj kupujejo (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Zvok in slika | 29666 (14990) | CoolBits |
» | Polariteta zvočnikov (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 9946 (8926) | Trancedeejay |
» | [HI-FI primerjalni test] potek, organizacija... (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 8719 (6740) | gumby |
» | [Hi-Fi] - Debata: CD vs. DVD predvajalnik (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 14770 (11207) | Trancedeejay |