» »

XBOX kot [DivXvid] predvajalnik in še več

XBOX kot [DivXvid] predvajalnik in še več

««
13 / 39
»»

mtosev ::

Pri Playgame se nekak nedržijo kaj rečejo. Rekli so 40k odkupnina pa je bla 42.200sit.

40k z fifo sn vzel, ker mi je reko da drugega nima. Ni zaloge.

Drugače pa CPUja zdaj hladi Artic Silver. :D
Pogon je Toshiba Samsung.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

Qcube ::

reba poudarit da MS takoj banna vse modificirane konzole (z vkljucenim cipom/softmodom) ki se skusajo prijavit va Xbox Live

Ni res. S softmodm že od nekdaj uporabljajo trik. Vstaviš original igro, zapreš pogon in vklopiš xbox, ki tako zažene direkt ob zagonu igro preden se zažene softmod. Seveda deluje samo z originalnimi igrami. Ta novejši softmodi dokler ne izklopiš softmoda ti blokirajo dostop do Livea, tako, da se kdo ne bi po nesreči banal. Kingroachs NDURE softmod installer ima tudi opcijo UDDAE. Ta zadeva je zakon in deluje na vseh verzijam. Lahko popolnoma izklopiš softmod in ga ponovno vključiš tako, da greš v original dashboardu pod Music in copy track in vpišeš EggsBox in se zažene menu od softmoda kjer ga ponovno vključiš. Preverjeno deluje.

LP

antonija ::

...MS takoj banna vse modificirane konzole (z vkljucenim cipom/softmodom) ki se skusajo prijavit va Xbox Live...

Ergo: Ce ugasnes modchip/softmod potem z Live ni problema, v nasprotnem primeru pa je. Ja?:\
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Se opravičujem. Sem prebral "vključno". :\

pingec ::

A bi se dalo dobit link do kksne strani, ki se ukvarja samo z xboxom in so zbrane tam vse variante modifikacij in uporabne informacije?
Mato22, poves mal vec o tistem bios cipu, kje si dobil navodila in kaksen mora bit...

LP
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

gumby ::

tole za zacetek
my brain hurts

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gumby ()

e-marko ::

Danes sem rezerviral en nov XBOX in ima MFG DATE 2005-07-07. Made in Chine (05), 28 teden. Škatlo smo v trgovini priklopili ker sem hotel videti dvd pogon. Težava je v tem, da je pogon nekaj vmes med Philipsom in Thompsonom?! Philips ima baje tisto luknjo na sredi malo večjo od kot je širina tistega utora ali ne? No, ta pogon v xboxu ima enako obliko pladnja (pač tega "izreza") kot Thompson, vendar precej bolj široko odprtino - tako kot Philips. Žal nisem slikal... Malo sem čudno napisal vendar upam, da veste kaj želim povedati. ;)
Ima kdo xbox iz leta 2005 made in China ter bi slikal pladenj? Ker tale ni bil enak nobeni sliki na prvi strani te teme. Hvala.

LP
...somebody, somewhere...

A ima kdo kakega samsunga ali pa mogoče philisa za prodat posamezno?

kiFni ::

Jaz imam LG. Vbistvu ja to navaden DVD pogon za pc, vendar je predelan po tem načrtu.

ali3n ::

@e-marko: ne vem zakaj se tok obremenjuješ.. jaz v treh mesecih nisem začutil potrebe po vtikanju CDRjev v konzolo (beri - nisem niti probal, ker me ne zanima al bere CDRje al ne)... večina podatkov gre prek FTPja... špili grejo na DVD - itak.... jutri slikam pladenj DVD pogona.. ker mam 05 konzolo.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

U šment, ti pa si nočni tič... :P
Ja, hvala za odgovor. Saj danes tako grem po konzolo tako da bo tako vseeno.

LP

Takole, konzola je doma in sedaj ne vem kaj naj počnem z njo...:D Saj ne.:P
No res me zanima ali jo brez daljinca in kakšne igre sploh lahko uporabim za karkoli razen poslušanja audio cd-jev. Igre nisem nobene kupil, ker niso imeli nič pametnega, pa še 8k sit ali koliko je bila najcenjša, ne dam. Daljinec pa bom nabavil naslednji teden. Cena je 6k sit. Pa še eno mrežno karto bom rabil za PC. Jao, sami stroški. Aja, za škatlo sem dal 33.000 sit v Muellerju.
Izgleda pa, da imam Thompson dvd pogon. Sedaj pa me zanima v čem bi naj bil ta pogon slabši od npr. Samsunga sedaj, ko Samsung že nekaj časa ne bere več cd-r medijev?
Sprobal sem enih 20 dvd medijev (dvd-video vsebina-filmi) in fora je, da večino je prebral brez težav (razen obvestila, da pač potrebujem dvd kit-daljinec...). Bere DVD+R (Plextor 16X DVD+R = YUDEN000 T03), Verbatim DVD+R (MCC 004), DVD-R (žal ne vem mid kode) in DVD+RW. CD-RW nisem sprobal. Zanimivo je, da ena dva, tri medije (DVD+R, YUDEN000 T03) ni hotel prebrati in ne vem v čem je fora, ker so vsi iz enega paketa in vse sem snemal pri isti hitrosti. To še moram naštudirati kaj mu najbolj odgovarja.

Sedaj pa lov na en dober in cenovno koliko toliko ugoden (pa s čim manj spajkanja ;) ) čip.

LP

Še nekaj, sem videl dosti modov kako dat pcdvd pogon v xbox, zakaj majo eni modi kup lotanja, drugi pa kazejo splosen postopek priklapljanja brez kakega dodatnega lotanja? Kaksna je razlika, v opisu namrec ne pise.

e-marko
Za nič je ne moreš uporabiti brez modifikacije.
Za kakšen pir ti naredim softmod brez odpiranja.
Lahko ga pa sam, samo brez odpiranja ne bo šlo.

Če boš zvel čip, pa vzemi kakega aladina poceni, je čisto dobr za vse kar boš rabil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kiFni ()

e-marko

Priklopi disk na pc in softmodaj.
Navodila tu: http://forums.xbox-scene.com/index.php?...
:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Qcube ()

ali3n ::

Takole, konzola je doma in sedaj ne vem kaj naj počnem z njo...

Ko bo modana in priključena na mrežo/internet... boš klel ko bo punca/žena/mama gledala dnevnik/špansko limonado/film... in razmišljal o nakupu svoje televizije...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Hehe, hvala za nasvete. Imam pa svoj tv in ne bo težav. :D
Zanima me samo, če napravim softmod lahko potem vrnem vse nazaj na original in se ne bo videlo, da sem kaj moddal?

Pa glede čipa. Nekaj sem gledal po netu in baje mora omogočati hotswap ali kaj za menjavo diska za večjega. Je to res? Bo Super Aladdin XT/Live čip dovolj? Teh Aladdinov je vse polno, saj ne vem kateri bi bil pravi. Večinoma povsod hvalijo razne Xenium SP in podobne...

Ok, grem pregledati vodiče. Saj bi dal komu narediti ampak potem ne bom nič vedel kako in kaj. Moram sam narediti. ;)
Aja, pa ugotovil sem zakaj ne bere nekaterih filmov na dvd+r. Pri nekaterih sem namreč v root posnel še *.nfo datoteko z podatki o filmu in očitno je to težava. Ker pač ne pričakuje tam ničesar razen VIDEO_TS in AUDIO_TS. Ni čisto po standardu zapečen plošček. Ostali dvd predvajalniki enostavno ignorirajo ta nfo fajl, x-škatlo pa to zmede.

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: e-marko ()

Ok, sedaj sem poiskal kar potrebujem in sem se odločil za:
DVD daljinec - 20EUR in
DUO X2 čip - 20EUR

Skupaj s poštnino je to 44EUR.

Je to ok nakup ali pa mi mogoče svetujete kaj drugega? Hvala.

LP

Zanima me samo, če napravim softmod lahko potem vrnem vse nazaj na original in se ne bo videlo, da sem kaj moddal?

Seveda. Vsak softmod ima nekje v menijih možnost, da ga odstraniš. Le kar sam naložiš gor moraš ročno odstranit.

Pa glede čipa. Nekaj sem gledal po netu in baje mora omogočati hotswap ali kaj za menjavo diska za večjega. Je to res? Bo Super Aladdin XT/Live čip dovolj? Teh Aladdinov je vse polno, saj ne vem kateri bi bil pravi. Večinoma povsod hvalijo razne Xenium SP in podobne...

Če imaš čip pri menjavi diska ne rabiš drugega kot pc na katerega priklopiš disk in ga z ustreznim programom formatiraš in kopiraš gor backup Cja in Eja in ga nato zakleneš s configmagic ko je že v konzoli.
Aladdin je v redu. Tudi softmod je čistu v redu in še zastonj. Če pa imaš dnar pa kupi boljšega. Funkcije čipa, ki jih boš v resnici rabu pa so pri vseh enake.

Aja, pa ugotovil sem zakaj ne bere nekaterih filmov na dvd+r. Pri nekaterih sem namreč v root posnel še *.nfo datoteko z podatki o filmu in očitno je to težava. Ker pač ne pričakuje tam ničesar razen VIDEO_TS in AUDIO_TS. Ni čisto po standardu zapečen plošček. Ostali dvd predvajalniki enostavno ignorirajo ta nfo fajl, x-škatlo pa to zmede.

Ko bo modan ne boš imel problemov. Za DVD+R pa je znano, da delajo probleme.

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Qcube ()

Hvala!
Torej bo tisti DUO X2 več kot dovolj.

LP

Gigen ::

Nevem zakaj kupujete nove xboxe in jih potem modate in s tem zapravljate veliko denarja ali pa kupujete pri Playgame kjer imajo cene 3x previsoke. Poleg tega pa še z modchipom izgubiš garancijo.
Jaz sem svoj x-box kupil za 36k soft-modan preko bolhe z 1-letno garancijo, igro Halo 2 in seveda na njem deluje vse enako kot z modchipom.Tako, da če kdo razmišla o nakupu xbox-a naj ga kar vzame ker boljše stvari za domači kino trenutno ni na tržišču in za tak dnar seveda.
Trenutno imam samo eno težavo to so ščž-ji v Xbmc-ju copiled by T3ch 5.5.2006 in me zanima ali kdo pozna rešitev kako to uštimat.

Gigen ima čist prav. Na bolhi je takle oglas "Prodam zelo lepo ohranjen, malo rabljen xbox črne barve in štirimi igrami". Ceno ma pa 25k. Najbrž je brez čipa, ampak...cena je kul.

Gigen
Nastavi font na arial-cp1250 pri subtitles v nastavitvah.

Zgodovina sprememb…

Sam mislim, da nisem dal preveč za mojo škatlo. Pri playgame pa imajo res previsoke cene. Glede čipa pa je tako, da ni vse v tem, da dobiš na pladnju serviran modificiran xbox. Jaz imam malo žilice za "šraufanje" in rad sam kaj poskusim. Sploh, če so navodila in pomoč na forumu dosegljiva. Glede rabljenih pa ne vem... Če bi poznal prodajalca, potem ja. Tako pa lahko dobiš različno... Zelo dobro ali pa se rahlo opečeš. Sam ne palim na razne ponudbe z igrami, ker sem kupil v glavnem za poganjajne filmov. Igranje iger bo drugotnega pomena. Te pa se dobi tudi drugače. :D
Pa softmoddan xbox za 36 jurjev ni tako malo, mar ne? Če vzameš mojih 33k sit in softmod, potem sva kar na istem. Ali ne?

LP

Gigen ::

Žilca že vredu tudi sam jo imam, ampak za 3k se mi ne splača da kej zajeb... Drugači xbox se dobi že za 99€, če že smo pri dnarju. Saj sploh ni važno, samo da si zadovoljen saj pol toliko kot jaz z njim.
Nastavi font na arial-cp1250 pri subtitles v nastavitvah.

Glede ščž-jem pa je moj problem v xbmc okolju ne v predvajanih podnapisih poskušal sem že tudi z menjanjem nastavitev nabora znakov, ampak mi ne dela.
Zanima me pa še ena stvar, če je že kdo poskušal, da bi napisat Python skripto za gledanje arhiva RTV Slo na xbox-u?

CWIZO ::

Jest že dl časa razmišljam o nakupu pa se nekako ne morem odločit, mi pa tut par stvari ni jasnih.
Kokr razumem kle, lahko v avstriji dobim nov xbox za 100€, a je to slučajno kaka verzija kjer je vse v nemščini ali imaš normalno angleške menije in vse?
Potem kolikor razumem ni treba lotat, da lahko gledaš dvix-e in podobno. Kakor razumem iz interneta potegneš ta "softmod" ga inštaliraš in potem lahko delaš vse kar bi delal s kakim hardwerskim čipom. A je to res? A lahko s softmodom igraš preko Live! -a?

Pa še zanima me kolk je sploh smotrno kupovat xbox, če je zdej že neki časa zuni xbox360. Če bi recimo počakal še neki časa, da bi malo padle cene, bi potem isto lahko delal na njem vse kar bi delal na "navadnem" xboxu?

Se opravičujem, ker najbrž je blo tole že vse odgovorjen, sam sem obupal po 3eh straneh branja:8)
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Če ima kdo kak odveč gamepad za prodat po kaksni normalni ceni nej me plis ZSja :)

LP

CWIZO

1. Angleški jezik je pri vseh.
2. Tako je. Pobereš iz interneta softmod in lahko delaš z njim vse enako kot s čipom.
3. Preko Live (čip in softmod) lahko igraš samo original igre ko izklopiš mod.
4. Z XBOX360 slabo kaže glede homebrew aplikacij. Včeraj je prišel ven shekan firmware zanj ampak je uporaben samo za igranje kopiranih iger.

LP

CWIZO ::

Tnx!

Mogoče še kdo ve kje najbližje v avstriji lahko kupiš xbox? Ker se mi nekako ne zdi smiselno dajat na bolhi za rabljenega 30k, če loh za 25k tam dobiš novega. Pa še lep izlet lahko narediš iz tega :)
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Eno vprašanje, imam doma xbox, pa ima not thompsona in bi rad da bere cd-r in vse ostalo, za originale me niti ne briga toliko, pa sem malo gledal te mode in opazil da paše not samsung SD-616T, jaz pa imam SD-616Q in ne vem kasna je razlika, pa tudi google mi ne pove, mogoče pa kdo od vas ve, če tudi ta model paše?

Pri Muuellerju imajo za 33k sit novega. Zato tudi sam nisem hotel kupiti rabljenega, ker za par jurjev razlike se mi zdi, da se ne splača. Za Avstrijo pa ne bi vedel, ker poznam samo MediaMarkt in še kakšno, kjer pa je povsod po 149 EUR (je ceneje pri nas). Torej moraš najti nekje kjer je v akciji za kakšnih 99 eur.

LP

Ok, sem našel odgovor na moje vprašanje (se ne da).

Sedaj gledam kako spravit linux na xbox in pa ohranit moznost iger, a se to da samo prek softmoda in rabis obvezno igro al?

Za poganjanje homebrew softwarea (kar je tudi linux) je treba nekak zaobit bootanje M$ BIOSa. Imas vec opcij:
TSOP flash: Pregazis M$ov BIOS z novim, ki omogoca poganjanje homebrewja
MODCHIP: Nalotas cip iz katerega se nalozi tvoj BIOS pred M$ BIOSom
SOFTMOD: V programski kodi najdes napako in zanjo napises exploit, ki ti omogoca da se, ko se enkrat zboota M$ BIOS, napise v RAM drug BIOS ki ga nalozi "bootloader".

Softmoddas pa lahko na vec nacinov: najlazji je ta, da odpres xbox (garancija pa-pa), vzames ven disk in ga priklopis na PC. Na disk nalozis vse potrebno in hey presto! homebrew dela.
Pol je pa se pain-in-the-ass postopek(ki) pri katerih ti ostane garancija. Pri teh pa izkoristis napake v kodi iger in preko teh napak prepricas xbox da skopira na disk vse potrebno za softmod. Pri tej metodi pa ponavadi rabis kar nekaj materiala, tako da te na koncu pride drazje kot vgradnja cipa (ce delas samo sebi 1X).

Xboxe imajo v avstriji v vseh mediamarktih, samo cena ni vec 100EUR. Probaj se v drugih zabavnoelektronskih trgovinah, samo ne verjamem da bos imel kaj srece, ker je tud M$ (baje) spet za malenkost povisal cene xbox(1) da bi folk raje kupoval 360-ko.

Ah, ja, sem ugotovil, me je pa zmedlo ker sem ne xbox-linux kliknu da mam mod chip pa me privede sem

Ekola! Xecuter 3CE sem uspešno nalotal v moj xbox ver. 1.6. Aja, imam pa LG dvd pogon, ki je baje na nivoju Samsunga. V glavnem bere vse DVD (+ in -), ne bere pa cd-r. Nisem pa razen takrat na začetku sam še podrobno preveril. Zdaj še flasham bios in nabavim crossover kabel in eno mrežno za pc in začnem z uživanjem. Zvečer ali jutri, prej nimam časa.

Aja, ali razen XBMC potrebujem sploh še kaj drugega? Gledal bom filme in občasno pognal kakšen špil.
Ko bom menjal dik, pa še bom malo zagnjavil, če bodo kakšni problemi. :)

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: e-marko ()

Kekec ::

Malo drugačno vprašanje:

Ali je komu ki premore T-2 IP TV uspelo spraviti oz. če je sploh možno sliko na xbox, na PC ni problema z VLC-jem ampak preko xbox-a pa nevem ali je to sploh izvedljivo!

Mislim, je to že nekje napisano. Probaj nastavit vlc da ti streama video na določen ip in pol naredi datotekov v notepadu z likom in shrani kot .strm in zaženi v xbmc.

A je bilo to v tej temi ker sem jo preletel in nisem najdel tega ...

Ja v tej temi. Jaz sem to opisal, ne dolgo tega. Malo poglej nazaj po temi. Samo pa ne vem če bo delal. NIsem probal, nimam T2 TV.

Evo sem pogledal, na strani 11 je.

Poročaj če dela, ker tudi mene zanima.

Zgodovina sprememb…

Tole deluje odlično ... celo zdi se mi da je slika boljša.

Edino zoprno je ker moraš na vlc-ju nastaviti ker kanal boš gledal. Morem malo pobrskat ce obstaja kaj da bi mogoče lahko tole kaj izkoristil.

Poglej če obstaja kašna script. Za sat TV obstaja in za dreambox tudi.

Ok, kateri XBMC uporabljate in je ok? Ker teh različnih verzij je vse polno in sem malo 8-O ;)
Hvala.

LP

kekec: Kaj pa če vpišeš v .strm datoteko direkten link do kanala? Mislim, da bi moralo delovat enako kot deluje v vlcju. Če to deluje samo narediš različno datoteko za vsak kanal in lahko preklapljaš med njimi.

Sem poizkušal pa se nič ne zgodi mogoče sem narobe napisal probal sem različno:
udp://@239.1.1.8:5000
in
udp://239.1.1.8:5000

pa ne dela

Johansen ::

KSZ...

Mene pa zanima tole: ze nekaj casa razmisljam o tem, da bi si kupil XBox-a v.1 ampak dosedaj sem se okleval, sedaj pa sem odlocen da kupim in ga pretvorim v media center. Tu pa pride na sceno naslednje vprasanje: zanima me, ce bi si nekdo s tega foruma vzel cas in mi ga pomagal shekat v to kar zelim? Ce bo to potrebno seveda, ker je cisto mozno, da bom kupil kaksnega na bolhi... Je pa tako, da me zanima izkljucno predvajanje filmov, glasbe, slik... preko mrezne povezave. Doma ze imam PCja, na katerem laufa freebsd, samba, mdonkey, s katerega ze sedaj gledam filme in vse ostalo, tako bi se xbox zelo lepo vklopil v to shemo. Igrice in ostalo me ne zanimajo. Ce se da, potem zamenjam vse kar pride zraven in ni nujno potrebno za gledanje, za daljinca... Seveda ne bi bilo zastonj, ce je dovolj pivo/2/3... bi bilo super, ce ne, pa tudi ok, ce je kdo zainteresiran naj sporoci, da grem v akcijo.

lp

Ce kupis xbox z modcipom/softmoddom/TSOPom potem si na konju. Rabis en kompjuter z mrezno kartico in en mrezni kabel. Vse kar potem naredis je da gres na xbox-scene.com in najdes tutorial kako prides do "usual places", kar tam pomeni xbins FTP streznik. Na tem strezniku imas malo morje (OK, prilicno veliko morje) homebrew programov za xbox, od dashboardov, www brskalnikov, BIOSov, softmoddov, domacih (res domacih) iger, PC orodij za xbox,...

Jaz priporocam uporabo XBMC (Xbox Media Center - www.xboxmediacenter.com) za dashboard, ker ima ze skoraj vse kar bi lahko rabil, edino www brskalnik pride z naslednjo verzijo (zdej se preganja buge iz 2.0RC, potem pa spet zacnejo nove featurje vkljucevat). XBMC ti omogoca gledanje filmov in fotk iz streznika (preko sambe oz. win sharinga, obstajajo pa tud namnski "strezniki" za streamanje multimedijskih vsebin na xbox), poslusanje muzike preko streznika, poslusanje inet radia, gledanje inet televizije, seveda tud gledanje DVDjev in divx na plosckih (edina omejitev je tip medija ki ga prebere DVDrom, CD-Rov ponavadi NE berejo).... Skratka vse kar rabis od multimedije. Pa se igre lahko poganja, pa vse vedno delajo, nikol ti ne zmanjka rama, nikol nimas presvoh graficne, vse just works.

Ja, tocno XBMC imam v mislih. Za original X-Box feature (igre...) mi popolnoma dol visi... Jaz ga vidim izkljucno kot media predvajalnik. Glede piv sem pa malo zakompliciral prej, zdaj izpade da ce kdo ni zavoljen s pivom, da ni v igru oz. da mene ne zanima. Ne drzi, ce pivo ni dovolj, potem naj vsak, ki bi hotel pomagat, sporoci kaj bi rad zeli v zameno in ce bo ok, sploh ni problema. Imam pa se eno, mogoce neumno vprasanje: ima X-Box tudi VGA out prikljucek, oz. se ga da priklopit na monitor ali samo TV?

Xbox ima en cuden prikljucek, ampak zdravn itak dobis kabel s pravim konektorjem (in scart na drugem koncu). Dokupis lahko kabel ki ima tri cince (video, L&R audio). Drugace pa tako kot vedno vse za xbox najhitreje najdes tuki, tvoj konkreten primer pa tuki. Pa seveda stric google tud marsikdaj prav pride.

Pivo pa kar prispari, ker bos sam komot vse zrihtu ce ti ze en linux server laufa. Xbox je isti kot en cist navaden win comp, s to razliko da gor ni winsov in da dela. Prigrami se samo skopirajo na disk in ne rabijo nobene instalacije, (skoraj) nobenih nastavitev (kaksen .xml je vcasih za nastimat pa kaksen .ini, sam so vsi izredno dobro komentirani in ni problema)...

Pa po možnosti tule rešujte težave in delite nasvete in ne preko zs, ker bo tudi meni in še komu kaj koristilo. ;)
Ker se ravno matram z XBMC in imam težave. Najprej ne vem katero verzija naj uporabim... No, potem sem skopiral XBMC na E v APPS. Sedaj pa nisem prepričan, če morata biti na C tako xbmc.xbe (oz. default.xbe) kot XboxMediaCenter.xml. Dal sem oba na C, popravil pot v XboxMediaCenter.xml in nekako je zalaufalo. Ne vem pa kako naj nastavim, da bi delal kakšen špil. Skopiral sem npr. igra.iso na E v GAMES in če grem v XBMC pod games ni ničesar. Pot za GAMES pa je prava v XboxMediaCenter.xml. Vsaj mislim, da je...

LP

XBMC postavis nekam na E (pise v README ce je kaksen specificen direktorij). Po novem dobis zdraven XBMC se en file z imenom "remane-me.xbe" ali nekaj takega. Ta file je samo shortcut do pravega XBMC .xbe fileta, ki je v prej omenjenem direktoriju. Tisti "rename-me" pa preimenujes v nekaj kar tvoj BIOS zboota, ponavadi xboxdash.xbe, evoxdash.xbe,... poglej navodila od BIOSa.
xboxmediacenter.xml naj lepo pociva v direktoriju od XBMC in ne na Cju.

Za nalaganje iger jaz uporabljan Qwix. To je prgram za FTPjanje na xbox in dela hitro kot raketa (hitrejsi od drugih). Za popolno delovanje (vse funkcije) rabis imet se Avalaunch dashboard, ki ga lahko namestis na disk na E:\Apps\ kot navaden program in ga zazenes samo ko rabis nalagat nove igre/brisat stare. Sicer je Avalaunch je drugace cisto dobar dash, samo je XBMC toliko boljsi :D. Qwix je pa izi za uporabljat, zazeni in bos znal. Ce kaj ne bo slo imas na domaci strani vec navodil za delo, seveda je pa glavni vir informacij za xbox se vedno www.xbox-scene.com (tista prva siva vrstica zgoraj ce se komu ni dalo gledat in bere samo novice).

Kot ze receno: Vse programe (ki so nelegalni ker M$ ne daje javnosti XDKjev za xbox sofware compilat) dobite na "usual places". Ce ste ponosni lastnik M$jevih knjiznic (kar sploh ni tako tezko bit;) lahko zadeve prevajate sami, ker je source vecinoma na voljo (vsaj za XBMC je vedno).

Glede verzije XBMC: Na piratebay jih je ponavadi malo morje, pa tud na drugih straneh vsake tolk casa kaj objavijo. Vse te verzije so "current snapshot of cvs tree" in nosijo v README opozorilo "use with caution". Ta "uradna" verzije je pa trenutno tako stara da se je ne splaca nalagat. Najbolj oskubljene verzije so "CVS T3CH build" ki so redno objavljene na xbox-scene in jih dobite na "usual places". Te imajo minimum 3rd party skript, skinov in podobnega vkljucenega v paketu. Vse dodatke si itak lahko vsak sam namesti po zelji (na http://www.xboxmediacenter.com/ je na desni strani seznam linkov).

Aha, 10x za vse linke... Ma sej vem da je Google (skoraj) vedno the man to ask, ampak ker ravno tukaj berem in vidim dobro debato in veliko ljudi, ki se na to razumete, potem je logicno da tukaj vprasam. Verjamem pa da grem mogoce s temi komu na ku***, ker celoten thread je prevelik, da bi sel vse brat. Zato bi rabil ze dan dopusta, da bi v miru in kvalitetno prisel skozi :)

Drugace pa ni panike, si bom prvo nabavil zadevo in poskusil prvo sam, ce pa kaj ne bo slo, pa zamorim se malo tukaj :)
««
13 / 39
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaščita pred zaganjanjem tujih aplikacij na Xbox 360 končno premagana

Oddelek: Novice / Varnost
2710498 (8676) Looooooka

Vse o Xbox 360 (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Konzole
1943119329 (60839) Mavrik

Nakup Playstationa

Oddelek: Kaj kupiti
121625 (1340) Zheegec
»

Nakup konzole

112116 (1977) SleepLess
»

PS2 ali Xbox"