» »

XBOX kot [DivXvid] predvajalnik in še več

XBOX kot [DivXvid] predvajalnik in še več

««
10 / 39
»»

borutzi ::

Videofrik: kje dobiš te ventialtorje in koliko stanejo?

kiFni ::

Ventilator zalman zm-f1 80mm (tega imam jaz) stane okoli jurja. V Lj ga dobiš pri mlacomu 912sit, comtronu in sigurno še kje.

Je le-ta dovolj za utišanje?

Aljo1 ::

ko vgradiš 80mm, še povečaš izhodnje luknje da je pretok čimvečji. Seveda pa lahko zmanjšaš tudi hitrost ventilatorja, v XBMC maš to opcijo
A ve kdo, zakaj mi XBMC 1.1 ne prikazuje temp. Kaže skoz isto 40°C i0 40.13°C in se NE spreminja.

Je treba ventilatorjevo ohišje kaj predelati da stoji notri al paše direkt?

kiFni ::

Tukaj si poglej LINK

Hvala :D

Tejc ::

Ali obstaja kaksen easy nacin za nadgradnjo XBMC programa. Mislim, ali je mogoce to narediti brez da bi bilo potrebno prikljuciti XBOX na PC. Hvala:\

odvisno kateri dachboard maš, daš na DVD ta nov XBMC pa presnameš

roli ::

Tako sem ga jaz na začetku gor spravil.Najbrž imaš kje kak file maneger v tvojem dashboardu.
http://www.r00li.com

mkardum ::

lep pozdrav vsem skupaj.... vse sem si prebral in po 100tem poskusu povezave xbox-a z pc-jem bom priznal..... : Ne vem , na morm, ter ne vem kaj delam narobe..... a je kdo ki bi mi zrihtu zadevo da deluje in da lahko gledam divx pa tko naprej..... please pomagite mi?
martin kardum

na hitro ponovimo:
nastavi IP PC računalnika (npr.: 192.168.1.10)
nastavi IP XBOXa (npr: 192.168.1.20)
rabiš crosover kabel, če direktno povezuješ PC in xbox oz. patch kabel če imaš router oz. switch
na PC-ju preveri preko RUN --> ping 192.168.1.20 če je povezava deluje
PC->XBMC
vzami poljubni ftp program: nastaviš novo ftp povezavo z temo nastavitvami
IP 192.168.1.20
user: xbox
pass: xbox
port 21
seveda moraš imeti čip oz sofmode ter XBMC za divx
XBOX->PC (več možnosti)
če dela PC->xbox potem mora delovati tudi v nasprotno stran. Pod recimo FILMI izbereš vir: network (workgroup)(neko tako.
oz. je veliko opcij, opisana so v navodilih XBMC manual
če kaj ni jasno ZS

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Aljo1 ()

antonija ::

Men preko sambe ni ratalo postavit povezave, zato sem instalirau ccXgui in zadeva laufa tko kot mora. Zalaufas, naklikas share in stvar dela.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Se eno vprasanje: Za xbox obstajajo distribucije linuxa, v katerih lahko potem laufam firefoxa s podporo za JRE. A se da stvar ustimat tako, da je na disku instaliran linux kot program (ne kot OS v katerega se xbox zbudi), in da se ob zagonu .xbe-ja zazene linux s firefoxom na vnaprej izbrani internetni strani? Ce se da, je kje kaksen tutorial? Zaenkrat bi probal z X-DSL in firefoxom, ce ma kdo boljso idejo pa naj pove!

jkosen ::

Pozna kdo e-trgovino, kjer pošlejo mod čip X-Changer V2 za xb v slovenijo po prevzetju? Gamestore.de nočjo več pošiljat po prevzetju v slovenijo. K da ne bi bli v eu ampak nekje v afriki. ;((
Rock N Roll

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jkosen ()

IgorM ::

Zanima me, če lahko na xboxu igraš igre preko usb miške in tipkovnice???
Hvala že v naprej.
Igor

delfinus ::

Ja, se da. Kako se ga naredi - clanek

In profi narejeno...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delfinus ()

IgorM ::

Kje se pa da dobit tale adapter???
Se mi splača vgradit usb vtičnice al kupit adapter???
Streljačine mi nekako ne gredo preko kontrolerja, bi raje igral preko tipkovnice in miške, samo nevem kako je pol z nastavitvami???

luli ::

Mi lahko kdo pove, koliko bi me stalo če bi v sledečo konfiguracijo vgradili mod čip
J Grafikchip : nVidia NV2a mit 233 MHz
J Prozessor: Intel 733 MHz
N HDTV-Unterstützung
J Vorbereitung für Heimkino-Sound: Dolby Digital 5.1 (über optionales Kabel)
N kabelloser Controller
J mitgelieferte Game-Controller: 1 Stück
J für bis zu: 4 Spieler (Anzahl Controller-Ports)
J Spielemedium (Datenträger): DVD-ROM

J als DVD-Player verwendbar : mit optionaler Fernbedienung
N WLAN
J Internet-Anschluss (für Online-Spiele): Ethernet-Schnittstelle
N externe Festplatte
J eingebaute Festplatte: mit 8 GB
N wechselbare Frontblende
J Abmessungen (B/H/T): 32/ 9/ 26

Ali ma ta komplet zraven tudi Daljinca, če ne koliko stane?

Vsi xboxi (original) imajo isto konfiguracijo, samo razpored "komponent" na plati se razlikuje med verzijami. Vgradnja cipa te kosta 0 SIT + material + cas ce ga vgradis sam. Ce hoces da ti ga kdo drug pa tistega drugega vprasaj za ceno :)

mit optionaler Fernbedienung pomeni da je daljinec (placljiva) opcija. Za ceno poglej po trgovinah (v Millerju vem da so jih mel).

delfinus ::

Daljinca ni zraven. Moras kupit posebej. Cena od 4000-6000 sit.

luli ::

Kdo mi lahko vgradi mod čip v XBOX (seveda za plačilo). Mod čipa nimam in bi ga kupil. Ponudbe na ZS.

jkosen ::

V Mullerju dobiš daljinca + gamepad za 7000 sit.
Rock N Roll

HeAdAcHy ::

A kdo zamenja xbox z 2 meseca starim manj kot 2uri igranim tankim PSTWO z original igro Getaway Black Monday in Memory Kartico 8mb pa še doplačal bi malo.LP pišite na zs
Streetball Is My Job !

mažo ::

lep pozdrav
sem nov na vašem forumu in mogoče ste že pisali o tem.
Mene zanima če mogoče kdo ve za postopek odklepanja xbox-a brez mod čipa?
hvala za odgovore:D

Qcube ::

Če imaš original igro splinter cell lahko narediš brez odpiranja konzole.

Navodila dobiš tukaj -> http://forums.xbox-scene.com/index.php?...

Druga varianta je t.i. hotswap. Ne potrebuješ original igre ampak je potrebno odpiranje konzole. Navodila -> http://forums.xbox-scene.com/index.php?...
-> http://forums.xbox-scene.com/index.php?...

Priporočam NDURE softmod, ki je najnovejši in deluje odlično. Preverjeno.

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Qcube ()

Ker imam hudičeve izkušnje z softmodom:D sem si drznil spisat krajši vodič:
http://www.playgame.biz/forum/viewtopic.php?t=1635&postdays=0&postorder=asc&start=0
Vse piše tam.Playgame pa ima tudi dobre serviserje,ki so poceni tako,da tudi za garancijo ni ravno velikih skrbi.

Vec metod je za "oklepanje" xboxa (sej drugac noben ni zaklenjen;)); vse od njih si lahko preberes na tejle strani.

Đovani ::

hi

Sem prbral skoraj use na tem forumu o xbox. Še vedno pa nevem kaj naj naredim ali softmode ali čipmode?
In kakšen čip mi svetujete? (Aladdin)
Ali pri softmodanju lahko menjam večji disk (60G)?

Po ugotovitvah imam xbox vrzijo 1.6 s Philips-ovim dvd-jen!

hvala

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Đovani ()

Odvisno kaj hoces/rabis... Softmod ne iznici garancije, ampak naj bi bil zagon za kaksno sekundo pocasnejsi (kar ni ravno nek hud argument). Za cip potrebujes nekaj vec znanja in materiala... Ce mas pa ze odprt xbox (oz. ce mislis nadgradit disk) potem je softmod cist OK opcija; Samo pripravis si nov disk z nalozenim softmodom in ga vgradis pa je stvar resena.

ja xbox sm že odpru! A je pomenbna verzija pri softmod-anju jast mam 1.6 verzijo!

kaj pole soft mode naredim kar direktno na nov disk ki ga mislim dat mžnotr v xbox?
Bi prosu za ena navodila če je mogoče?

hvala

Za softmode RolihAndrej-ja vprasi, pomojem kr dost ve. Drugac mas pa na www.xbox-scene.com najvec informacij od xboxa. Pod rubriko tutorials bos najdu vse sorte navodil za modcipe, TSOP flashe, softmode, modifikacije ohisja,....

Druga ce pa samo za info: Softmod je v bistvu samo kombinacija file-ov nalozenih na disk. Tako da ce imas ze softmodan xbox potem je pomojem dovolj ce naredis backup C particije in jo prekopiras na nov disk.

A se da pri softmodanju izbrat da se xbox zažene z originalnim dashboard ali s modanim?

Pri vseh modih se ti ponavadi zazene non-MS dashboard. Lahko sicer nastavis tud MSjev dashboard, sam ne vidim smisla ga laufat ker je prilicno neuporaben (glede na alternative). Mas pa tud skine za druge dashboarde ki izgledajo kot originalen dashboard... Meni osebno je najbolj vsec XBMC, sploh odkar lahko laufas trainerje direkt iz njega in ima vgrajen client za xlink kai. Pa tud za XBMC mas skin da izleda kot originalen dash, sam men ni vsec ;)

XBMC? media center
Meni osebno je najbolj vsec XBMC, sploh odkar lahko laufas trainerje direkt iz njega ?
Trajnarji??
sem nov :\

hvala

A se da pri softmodanju izbrat da se xbox zažene z originalnim dashboard ali s modanim?

Se da. Samo moraš inštalirat ndure softmod, ki podpira multiboot. Potem z gumbom za vklop zažene sheckan dashboard, z gumbom za odpiranje dvdroma pa zažene original dashboard. Če hočeš nadgradit disk je boljše, da najprej sofmodaš original disk (pazi, da ne ištaliraš starih softmodov, ki niso primerni za tvojo verzijo xboxa), potem narediš eeprom backup in šele nato formatiraš nov disk in ga nato zakleneš z backupom eeproma.

LP

ali3n ::

Posti v tem threadu in obisk pri frendu so me prepričali - jutri grem po konzolo; zgleda je tole res ultimativen (tih, majhen,... sposoben) multimedijski stvor za v dnevno sobo.
Verjetno me bo zanimalo kup stvari,... zato znam od jutri naprej veliko spraševat :D
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

e-marko ::

Ti kar! Ker morda še jaz nabavim... Povej še samo kje boš kupil in za koliko $.
Žal mi je samo, da ni God of War špila za xbox ampak samo za PS2.

LP
...somebody, somewhere...

rabljena z garancijo, 2 gamepada, aladin čip,... 40k sit (pri playgame)
- "Rozi vidm." "S psom!"

Qcube kje lahko dobim ta ndure softmod?
A maš navodila tudi za imštalacijo? :\
A mi bi pomagal pri inšatalaciji in nato menjavi diska ker jst nimam pojma mi lahko prosim lepo razložiš postopek ti bom hvaležen!!

hvala za odgovor

Jaz imam v meniju UnleashX-a izbiro boot with original MS dashboard.

rolihandrej kako se to naredi?
a s tistim tvojim softomodom? kako?

Ja z tistim ja ( pa ni moj:D ).
Samo boš moral še namestit original dasboard ( moram pogledat stara ZS,da pogruntam kako ).Sicer pa je MS dash gnil ko kur****.

:D konzolca je že doma, priklopljena na lokalno mrežo; shoutcast radio že laufa :))
Simpl ko pasulj...

Sem pa malo zgubljen ko tavam po FTPju... velik stvari se mi zdi podvojenih (jih najdem na večih koncih), velik je folderjev, o kterih se mi sanja ne zakaj so tam;

Glede na to, da sem kupu rabljen Xbox, a se mi splača na novo naložit "sistem"? trenutno je gor nek evox... z ogromno "šare"... v folderju z aplikacijami mi vsako kaže po 2x... al se splača počakat, da zamenjam disk v boxu (trenutno 10 giga).

Na žalost je riknu sistemski disk na serverju, tko da ne morm prevert gledanja filmov po mreži. Bom ko se dokopljem do novega diska...

Splošen vtis po enem popoldnevu: NORO! Zakaj nisem kupil že prej!?
- "Rozi vidm." "S psom!"

babylon9 ::

bolje enkrat kot nikoli ne welcome to the club brother. :)

e-marko ::

Sam malo gledal cene in so nekje 40.000 sit brez čipa in z enim ploščkom (playgame). Se še da kje dobiti ceneje? Kako pa je z nakupom preko spleta? Kje? Pa katera verzija je ok glede branja ploščkov in same vgradnje čipa? Ker bi ga vgradil sam. Ali je aladin ok ali priporočate kaj drugega? Če pa je bilo vse to že odgovorjeno, pa samo ignorirajte ta vprašanja... ;) Hvala.

LP
...somebody, somewhere...

V Trstu jih dobiš nove za 129 EUR in rabljene za 80 Eur :)) . Jaz imam aladdina že skoraj dve leti pa nisem imel nobenih problemov z njim. Ta je čisto osnoven čip. Dražji čipi pa imajo še možnost priključiti razne lcd zaslone in zagon več biosov.

Cip je nacelno cit vseen kerga mas noter... jst mam homemade LPC mod pa dela BP. BIOS lahk flasham direkt iz evolutionX dasboarda... pa jst bi odsvetoval EvoX BIOSe ker majo vsi probleme pri dolocanju regij za backupe iger ;) Pri GTA SA pa se nekaterih xbox z evoxom izbere napacno regijo in je treba rocno nastavljat... z Xecuterjem 2 dela BP (oba dobis na "usual places" -> tutorial).

Se kratek slovarcek:
XBMC ... Xbox Media Center
Trainer ... Pomagala za igre ;)
XBMC zna zdaj laufat vse Xored trainerje.
Xlink Kai ... Non-Official Online Gameplay
XBMC ima zdaj vgrjenega clienta za xlink kai in na compu laufas samo se engine.

Se nekaj malega o foldejih na disku: Vse je skoraj isto kot pri winsih: Na Cju je nalozen original dashboard (in alternativni ce alernativni=XBMC; Zdraven XBMCja dobis .xbe (xboxov .exe ekvivalent) za shortcut do e:\apps\xbmc\default.xbe, ki ga nalozi bios/softmod). Pol mas na Cju se nekaj filetov ki se uporabljajo za softmode (fonts)... D je DVD ROM, E je pa za aplikacije, igre,.... Ce instaliras vecji disk dobis se F (lahko tudi G), sam moras met bios/softmod ki podpira LBA48 XX, kjer je XX lahko 06 oz. 67; 06 pomeni da gre 10GB za C in E in ostanek za F, 67 pa da gre 10GB za C in E, 137 za F, ostalo za G particijo. So pa se extremne X, Y in Z particije ki so pomojem za cache al pa kaj takega.....

Drugace si pa lahko vse to in se vec preberes na www.xbox-scene.com in podobnih straneh.

krho ::

@ali3n:
rabiš samo vsebino naslednjo iz C, vseeno bi jaz tole kopiral na nov disk...
c:\audio\
c:\fonts\
c:\xboxdashdata.185EAD00\
c:\xodash\
XBox Book.xtf
Xbox.xtf
xboxdash.xbe
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

hvala.
sej... počas bom potuhtal kako in kaj. :D
- "Rozi vidm." "S psom!"
««
10 / 39
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaščita pred zaganjanjem tujih aplikacij na Xbox 360 končno premagana

Oddelek: Novice / Varnost
2710498 (8676) Looooooka

Vse o Xbox 360 (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Konzole
1943119331 (60841) Mavrik

Nakup Playstationa

Oddelek: Kaj kupiti
121625 (1340) Zheegec
»

Nakup konzole

112116 (1977) SleepLess
»

PS2 ali Xbox"