Forum » Konzole » XBOX kot [DivXvid] predvajalnik in še več
XBOX kot [DivXvid] predvajalnik in še več

Big Poppa ::
Zako:xbox glede modčipov ni problematičen.Je kar bulletproof zadeva.Jaz sem jih predelal že najmanj kakih 50,pa še vsi delajo brezhibno.Edina stvar ki je pri starejših konzolah delala probleme,sta bila thompsonov in philipsov dvd pogon,pa še to le ob hardcore igranju.

roli ::
A je mogoče s kakim programom ali pa kar v Xbmc-ju predvajat real video?
Mislim na tiste datoteke, ki jih gledaš iz interneta.
Tako kot ima RTV Slovenija?
Mislim na tiste datoteke, ki jih gledaš iz interneta.
Tako kot ima RTV Slovenija?
http://www.r00li.com

Zako ::
Big Poppa: Tnx za odgovor, bom pa počakal na XBOX360. Upam, da pride okrog novega leta.
TNX
LP
Zako
TNX
LP
Zako
Zako je zakon!!!

jerry2000 ::
Jaz sem imel pa softmod, pa sem si file renejmal na XBOXu preko FTP pa jasno zdaj ne dela več. Ker nimam memory kartice in nič podobnega, bi rabil HW mod. Ali je kdo, ki bi mi ga prodal in vgradil? Za normalno ceno ne za 15.000 SIT kot ponujajo nekateri trgovci?
Jerry and Tom

kiFni ::
Ja nebavi kje kakega poceni, naprimer tega, pol ti bomo pa že pomagal da ga boš vgradil. Če pa ne bo šlo, ti ga pa lahko kdo od tukaj.

antonija ::
A mi lahko kdo pove s cim je omejena kapaciteta diska ki bi ga lastnik modanega xboxa zelel vgraditi vanj? Od verzije xboxa ali od lastnosti modchipa?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

anatonija
V bistvu ni omejeno nič. Odvisno je od biosa na čipu kako ti razporedi plac. Npr.Evox ti lahko dodeli ves preostali (preostali zato,ker C in E particija zahtevata svoj delež nekaj GB, tega se ne da spreminjat) prostor na F particijo, ali pa na F 137 GB in ostalo na G, če je disk večji od 137.
V bistvu ni omejeno nič. Odvisno je od biosa na čipu kako ti razporedi plac. Npr.Evox ti lahko dodeli ves preostali (preostali zato,ker C in E particija zahtevata svoj delež nekaj GB, tega se ne da spreminjat) prostor na F particijo, ali pa na F 137 GB in ostalo na G, če je disk večji od 137.

Toraj ce modas xbox z evox BIOSom lahko vgradim disk do velikosti ???GB? Glede na to da sta 160 in 200 najugodnejsa ta trenutek...

Nimam se cipa... zakaj?

Ja zato ker drugač ne moreš menjat diska. Pa gor ne moreš nič nalagat. Ko vgradiš čip, pol flešaš čip z tistim biosom (EvoX ali podobno), šele nato lahko zamenjaš disk..

Ja, to sem pa ze prebral da brez moda ni vecjega diska... A mi lahko kaksen lestnik XBOXa pove ali je kaj boljse igranje s "tresocim" gamepadom? A je to sam ena funkcija ki jo rade volje izkljucijo....

Tole bo mogoče zanimivo za tiske ki imate xbox za gledanje filmov.
Včasih, sploh zvečer ko je tišina, se preveč sliši ventilator. Pri igranju ni tok moteče ker padeš v špil, pri gledanju filma pa je. Zato sem si naredil nov hladilnik za procesor, V bistvu sem predelal bakren hladilnika za AMD, da paše v ležišče na procesor v xboxu.
V glavnem temperatura je nižja. Ne vem še za koliko, ni še popolnoma testirano, ker moram pogruntat način koko ga pritrditi gor, da se ne bo guncal. Za začetek sem ga samo položil in ga malo s prstom pritisnil na procesor. Pri tem prvem testu je bila vsaj 5 stopinj nižja. Tako da upam, da bo ventilator lahko laufal pri minimalnih obratih. Aha še to: ventilator ni originalen, ampak Silent Fan 80mm Zalman, uporabil sem tudi pasto arctic silver 5.
Včasih, sploh zvečer ko je tišina, se preveč sliši ventilator. Pri igranju ni tok moteče ker padeš v špil, pri gledanju filma pa je. Zato sem si naredil nov hladilnik za procesor, V bistvu sem predelal bakren hladilnika za AMD, da paše v ležišče na procesor v xboxu.
V glavnem temperatura je nižja. Ne vem še za koliko, ni še popolnoma testirano, ker moram pogruntat način koko ga pritrditi gor, da se ne bo guncal. Za začetek sem ga samo položil in ga malo s prstom pritisnil na procesor. Pri tem prvem testu je bila vsaj 5 stopinj nižja. Tako da upam, da bo ventilator lahko laufal pri minimalnih obratih. Aha še to: ventilator ni originalen, ampak Silent Fan 80mm Zalman, uporabil sem tudi pasto arctic silver 5.

Bom poslikal, sam si moram sposodit digitalca. Ne bi rad preveč reklame naredil, dokler ne bo vse delal kot je treba. Še vedno mam problem z pritrditvijo na CPU. Naredu sem vzmet iz vzmetne žice 1,8mm, pa ga premalo špona. Treba bo nekaj močnejšega. Druga opcija je pa, da rebra zažagam, da bo originalna sponka pasala gor, samo bo spet velik dela. Mislim da bo ta druga boljša, zaradi lažje montaže. Treba bo najti nekoga s tako žago, da mi do to odrezal zelo natančno, ker ne mislim več na roke žagat.

MI5Ek- ::
V čem je fora ventilatorja pri Xbou? Zakaj ne piha zrak v xbox na hladilnik procesorja, ampak ga vleče ven?

Topel zrak na silo ven (z ventilatorjem), hladen pa skozi reze not (zaradi podtlaka)?

K0kY ::
A ima kdo kakšne praktične nasvete oz. osebne izkošnje kako zamenjati ventilator?
Mene v večernih urah mal preveč moti hrup.
LP
Mene v večernih urah mal preveč moti hrup.

LP

Starega odsraufas ven pa novega das not? Za odpiranje xboxa pa mal pogooglaj, je nasvetov s slikicami koker ces.

zee ::
tole temo sem začel spremljat šele pred kratkim, zatorej mi prosim oprostite mojo ignoranco.
veliko se vas pritožuje čez delovanje dvdroma.v tej luči me zanima, ali je možno tistega, ki ga dobiš v Xboxu zamenjati s kakšnim bolj decentnim. nekdo je sicer na začetku omenjal, da je to mogoče, vendar so baje težave s priklopom elektrike.
zee
veliko se vas pritožuje čez delovanje dvdroma.v tej luči me zanima, ali je možno tistega, ki ga dobiš v Xboxu zamenjati s kakšnim bolj decentnim. nekdo je sicer na začetku omenjal, da je to mogoče, vendar so baje težave s priklopom elektrike.
zee
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Glej, na vsa tvoja vprašanja, boš zagotovo našel odgovore tukaj klik. Menjava venta, dvd-rom....
Jaz sem zamenjal vent, in termalno pasto na CPU in GPU. Vgradil led za HDD. Zamenjal HDD z večjim. Aja pa najpomembnejše, čip. Vse to sem zvohal na tej strani.
Jaz sem zamenjal vent, in termalno pasto na CPU in GPU. Vgradil led za HDD. Zamenjal HDD z večjim. Aja pa najpomembnejše, čip. Vse to sem zvohal na tej strani.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kiFni ()

K0kY ::
Vodiče na xbox scene sem že pregledal, problem je le v tem, da mam kr
mal preveč strahospoštovanja da bi se tega sam lotil.
Kateri tip ventilatorja (gotovo 80mm) mi priporočate (kupljen v Sloveniji)?
Tnx.
mal preveč strahospoštovanja da bi se tega sam lotil.
Kateri tip ventilatorja (gotovo 80mm) mi priporočate (kupljen v Sloveniji)?
Tnx.

mkardum ::
allo vsem skupai. jaz bi najraje vprašal če je kdo ki bi mi naložil evox pa večji trdi disk, ker sem mal laik za to priznam. Rad bi pa tudi zvedu kako zapečem xbox igre ki so v .rar filu. upam da mi kdo lahko pomaga? ker men to ne gre pa ne gre......

martin kardum

MI5Ek- ::
Razpakiraj rar datoteko/e v nek direktorij, nato iz tega direktorija zapiši iso datoteko z kakim programom za zapisovanje dvdjev npr. Nero.

Quake 3 zdaj dela tud na Xboxu. Jaz sem že probal. Da se igrat tud online z ostalimi uporbniki PCjev. Rabite original ali backup igro in paket ki ga najdete na znanih mestih kot so torrent. Če hočete online morate imeti veljaven ključ. Z kotrolerjem je mal težko igrat, z miško pa tipkovnico je pa enako kot na PC. Še dobro da sem si pred kratkim naredil usb priključke.

Se eno vprasanje:
A se da xbox prepricat da zalaufa java programe? Ker bi rad laufu cgoban na njemu pa z fotelja spilu...
A se da xbox prepricat da zalaufa java programe? Ker bi rad laufu cgoban na njemu pa z fotelja spilu...

A pol se nardi kao en tripple boot? Linux, MS dash, MOD dash?

Ja nekaj takega. Jaz sicer nimam linuxa gor, tako da ne vem točno kako ga namestiš poglej na xbox-scene.

Valentin ::
Je kdo že poskusil Xbox-a prestavit v kakšno bolj sprejemljivo, običajnim DVD-predvajalnikom podobno ohišje?
Kakšen link?
Kakšen link?

mcstrudl ::
mi lahko kdo pove kako se nastavi, da mi ob zagonu zažene XBMC.
pa še to, a obstajajo šumniki v menijih XBM.
pa še to, a obstajajo šumniki v menijih XBM.

Skopiraj default.xbe iz E:\Apps\XBMC\ v C:\, in preimenuj v evoxdash.xbe ali v tisto kar bios išče ob zagonu. Poglej kaj je na C:
Skopiraj tudi XboxMediaCenter.xml na C.
Skopiraj tudi XboxMediaCenter.xml na C.

mcstrudl ::
še tole...
Izbiram med dvema načinoma povezave XBOX-PC. Trenutno imam XBOX zvezan na eni mrežni kartici, medtem ko imam ADSL zvezan na drugi mrežni kartici. Ali bi bilo bolše če bi vse skupaj dal na switcher.
Izbiram med dvema načinoma povezave XBOX-PC. Trenutno imam XBOX zvezan na eni mrežni kartici, medtem ko imam ADSL zvezan na drugi mrežni kartici. Ali bi bilo bolše če bi vse skupaj dal na switcher.

A se da v xboxu z homebrew cipom zamenjat disk? Ker tuki pise da mora cip podpirat HDD swap... jst sm pa mislu da je samo od biosa odvisno...

Se tole: A se da prekopirat (extractat) .iso direkt iz PCja na Xbox, a je treba najprej zapect DVD in ga pol spet zripat na Xbox? Pa ce se da, a je kje kaksen guide/tutorial?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: antonija ()

BigMan ::
Obstaja C-XBOXTool, z katerim lahko odpakiraš iso image na trdi disk na PCju, pol pa preko ftpja ta direktorij(rip) prekopiraš na xbox v direktorij e:\games.

Qcube ::
antonija: Seveda se da. Ne rabiš tutorialov, ker je zelo enostavno. Najdi program Qwix ali gxIso.
gxIso je malo boljši ker lahko kar iz .rara extraktaš vse fajle na xbox. LP
gxIso je malo boljši ker lahko kar iz .rara extraktaš vse fajle na xbox. LP

Qcube ::
A se da v xboxu z homebrew cipom zamenjat disk? Ker tuki pise da mora cip podpirat HDD swap... jst sm pa mislu da je samo od biosa odvisno...
Disk lahko zamenjaš tudi če nimaš čipa in vse lepo in prav deluje, tako ni problema. LP

Disk lahko zamenjaš tudi če nimaš čipa in vse lepo in prav deluje, tako ni problema. LP

antonija
Saj je od biosa odvisno ali pa od softmoda. Nekaj moraš imet, eno ali drugo.
Jaz vedno razpakiram xiso, pa naredim nov image (iso), pol pa zapečem, ker drugače ga PC DVD rom ne prebere. Vedno nalagam prek ftp, ker je hitrejše.
Saj je od biosa odvisno ali pa od softmoda. Nekaj moraš imet, eno ali drugo.
Jaz vedno razpakiram xiso, pa naredim nov image (iso), pol pa zapečem, ker drugače ga PC DVD rom ne prebere. Vedno nalagam prek ftp, ker je hitrejše.

Um, eno zlo n00b vprasanje:
Ko pac spilas kej na xboxu, a obstaja kaksna varianta da _gres ven_ iz igre brez hardware reseta/power off?
Ko pac spilas kej na xboxu, a obstaja kaksna varianta da _gres ven_ iz igre brez hardware reseta/power off?

Vzamaeš igro iz DVD pogona in pritisneš oba trigerja in select ter start gumb skupaj. To te bo vrnilo v dasboard.Če pa nimaš vključenega autolaunch game pa ne rabiš DVDja ven jemat.

Ne dela... Spilam pa iz Evox dasboarda...

Uf, najdu strav.... v evox.ini je napisana kombinacija za IGR ij se jo da poljubno nastimat

Jaz pa imam spet problem z ICSom.
Pred 4imi meseci sem formatiral računalnik. Po formatu deljenje interneta ni več delalo,sem pa uspel usposobit gledanje filmov iz računalnika. Danes pa sem hotel usposobiti še ICS in je šlo v rit vse skup.
NASTAVITVE XBOXA:
Automatic DHCP ( kot vedno ko je delalo )
NASTAVITVE RAČUNALNIKA:
Mrežna kartica za Xbox: IP: 192.168.100.11 Maska podmrežja: 255.255.255.0 ( ostalo je prazno )
Mrežna kartica za net: IP: Samodejno ( Kateri mora bit tukaj? )
Internet povezava: Omogoči ICS za povezavo:Xbox.
Nekaj v teh nastavitvah je hudo narobe.
Pred 4imi meseci sem formatiral računalnik. Po formatu deljenje interneta ni več delalo,sem pa uspel usposobit gledanje filmov iz računalnika. Danes pa sem hotel usposobiti še ICS in je šlo v rit vse skup.
NASTAVITVE XBOXA:
Automatic DHCP ( kot vedno ko je delalo )
NASTAVITVE RAČUNALNIKA:
Mrežna kartica za Xbox: IP: 192.168.100.11 Maska podmrežja: 255.255.255.0 ( ostalo je prazno )
Mrežna kartica za net: IP: Samodejno ( Kateri mora bit tukaj? )
Internet povezava: Omogoči ICS za povezavo:Xbox.
Nekaj v teh nastavitvah je hudo narobe.

Ce mas komp. z winXP in dvema mreznima karticama (NIC) moras najprej vklopit ICS (Izberes NIC ki se povezuje k ISPju, gres na properties.....). Ko to nardis, ti XPji sami (!avtomatsko!) nastimajo IP tojega drugega NICa (sklepam da se povezuje na xbox) na 192.168.0.1 in mask na 255.255.255.0. Ce te stevilke spremenis stvar neha delat (vsaj meni je nehala). Tko da ko enkrat vklopis ICS pusti nastavitve za drugi NIC pri miru in spremeni IP na xboxu pa bi moglo delat.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zaščita pred zaganjanjem tujih aplikacij na Xbox 360 končno premaganaOddelek: Novice / Varnost | 10972 (9150) | Looooooka |
⊘ | Vse o Xbox 360 (strani: 1 2 3 4 … 36 37 38 39 )Oddelek: Konzole | 120881 (62391) | Mavrik |
⊘ | Nakup PlaystationaOddelek: Kaj kupiti | 1670 (1385) | Zheegec |
» | Nakup konzoleOddelek: Kaj kupiti | 2173 (2034) | SleepLess |
» | PS2 ali Xbox"Oddelek: Kaj kupiti | 3145 (2440) | ganzi |