» »

XBOX kot [DivXvid] predvajalnik in še več

XBOX kot [DivXvid] predvajalnik in še več

««
30 / 39
»»

ali3n ::

metodi rabi Xbox1 (star xbox); cene se vrtijo tam okol 100 evrjev... in zna predvajat vse kar si napisal (pa še kak format več);
Žal je vedno manj novih iger... stare so sicer čudovite, a vseeno bi osebno želel kaj novega.

Ko bodo 360tko zmodal do te mere, jo takoj kupim.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Johansen ::

Trenutno se še ne da, ampak stvari grejo na bolje (Linux so baje ze zalaufal), ampak ti potrebujes XBox-1 za tisto kar opisujes, ti bo popolnoma dovolj. Za 130EUR bi moral dobiti XBox z daljincem, zmodas ga lahko pa sam (softmod ali cip, to drugo je malo drazje :)...

c3p0 ::

> no.. ampak a cena je še vseen tako visoka? oh.. sej to je skor tako drago kot ps3 :( se da na xbox360 predvajat vse te stvari ki sem jih napisal?

Jaz vidim čip za Xbox z vgradnjo za 50 €, mod firmwarea za Xbox 360 pa še ceneje.

Za filme bi vsekakor priporočal stari Xbox.

toplakd ::

če pa narediš softmod sam, pa te ne stane nič, razen nekaj malega tvojega časa, odvisno kak hiter si

mtosev ::

za softmod rabis game mechassult igro prvo revizijo
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

roli ::

Odvisno od tipa Softmoda.Jaz sem naredil tisto metodo z Hotswapom in nisem potreboval nič.
http://www.r00li.com

Ime tega softmoda pa je kak?

toplakd ::

jaz tudi naredim hotswap, mi vzame cca 5 min da razšraufam konzolo priklopim disk na komp in naložim gor.
Pol pa se veselje začne

Zlaja ::

Mene zanima samo zakaj mi nočejo delat avdio in niti dvd-ji na xboxu,kaj treba naredit da ti dela vse to,jaz čipa nimam,samo kot vem mp3,avdio in dvd-ji bi mogli delat vseeno.

gumby ::

imas originalne cd/dvd-je?
my brain hurts

krho ::

Rabiš vtaknit IR senzor v xbox, po domače rabiš daljinca.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

A torej po domače rabim daljinca,najlepša hvala:)
Ma potem mi bodo primli mp3-ji,audio cd-ji in druge stvari:)
Jaz upam da vsaj prime mp3-je in audio cd-je kopirane in kopije dvd-jev brez čipa notri!

cd r pogon ne bere:\

Kaj torej samo originalne dvd-je in originalne audio al kaj?
In mp3-ji še posebej odpadejo?

Softmodaj al daj modchip not pa bo vse bral :D

gumby ::

ima se kdo probleme s predvajanjem *.flv?
streaming iz youtubne dela, playback iz diska/kljuca ne (isti video)
my brain hurts

Prebiram stare poste o VGA itd...

Zanima me, kaj točno potrebujem, da spravim sliko na npr. 17" LCD (računalniški, navaden); en od Xboxov gre namreč v kombi (kamper) in za TV ni dovolj prostora :D
Moram Xbox še kako dodatno pripraviti?

---edit typo
- "Rozi vidm." "S psom!"

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ali3n ()

pingec ::

VGA bios + VGA izhod mod. To je to pomoje. Če imaš čip je kul dat na čip npr. VGA bios, original čip pa softomodat, tako lahko potem uporabljas xbox na TV in LCD, odvisno od potrebe.

A kdo ve kje bi kupil poceni daljinca za xbox?
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Johansen ::

Pa to dela tud na 1.6 XBox-u?

Ogledujem po temle; v začetku tedna bom naročil 2; če še koga zanima, naj se oglasi na ZS.
- "Rozi vidm." "S psom!"

bastadu ::

Še mene nekaj zanima glede tega xbox-a, ki si ga nameravam nabavit za predvajanje filmov... In sicer bi primarni namen bil, da predvajam filme na TVju iz računalnika, ki je v drugo sobi preko mreže. Torej zanima me, kako se ti filmi prenašajo preko mreže, ali se jih enostavno na PCju šera ali je potrebno imeti kakšen nameščen program ki teče kao server za streamat video? Hvala za odgovor!

kiFni ::

Enostavno se jih šera na PCju, brez kakršnegakoli programa.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kiFni ()

Hvala za to informacijo! Zanima pa me še, kaj vse moram paziti da bo imel rabljen xbox, da mi ne bo dodatno treba kupovati kakšnih zadev za predvajanje filmov... Igral bom zelo malo oz. nič, bolj se mi gre za samo predvajanje preko mreže...

Za večje udobje pride prav daljinec (DVD remote); se pa da tudi s kontrolerjem (kabel, cca 3 metre).

morda večji disk, če/ko neseš Xbox na dopust/vikend/žurko...

Praktično je, da ima čip, se pa da tudi softmode narest...
- "Rozi vidm." "S psom!"

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ali3n ()

V ponedeljek/torek naročim VGA konverterje... zaenkrat 3; če še koga zanima, naj se javi na PM;
- če ima kdo pomisleke, da to ni to,... naj pove :D

Tole mislim
- "Rozi vidm." "S psom!"

Me lahko nekdo napoti do kakšnih navodil za moddanje, pomožnosti takšno da ni potrebno odpirati škatle...? Zelo bom hvaležen :8)

jamiroq ::

> Me lahko nekdo napoti do kakšnih navodil za moddanje, pomožnosti takšno da ni potrebno odpirati škatle...? Zelo bom hvaležen :8)

beri tutoriale tukaj, oz. tale tutorial za popolne začetnike.
sicer se že dolgo nisem ukvarjal s tem, vendar softmod, če konzole ne želiš odpirati, načeloma poteka tako, da nekako na xbox memory card (oz. action replay ali mega x-key) spraviš spremenjen save za igro (MechAssault, 007 Agent Under Fire in Splinter Cell), _originalno_ igro zaženeš in naložiš prej omenjeni save. s tem sprožiš exploit, ki ti tako ali drugače dovoli zagnati nepodpisano kodo (ftp server ali pa kakšen softmod installer, po mojem).
pri nas zna biti problem dobit xbox memory card (oz. action replay ali mega x-key), originalni mechassault je včasih imel mantis, verjetno imajo tudi 007 in splinter cell...
sam sem sicer naredil softmod s hotswapom pa ni bil nek hud problem...

am sem sicer naredil softmod s hotswapom pa ni bil nek hud problem...
Mogoče lahko opišeš ali pa podaš link do tega postopka? Hvala ti res!

O ja mogočni hotswap!
Hehe tole je bila nočna mora vendar je izpadlo OK in deluje še danes.Pri tem odklopiš disk iz Xboxa in ga priklopiš na računalnik (oba sta prižgana) kjer ga formatiraš in nanj namestiš karkoli.

Če pa bi rad modan Xbox pa bom svojega morda prodal v roku enega meseca in kupil Xbox360.vendar je poudarek na morda!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: roli ()

Ne ne, naročena že mam 2 xboxa, katera bo najverjetneje potrebno zmodati, tako da nakup od tebe žal ne pride v poštev...

:D Tudi jaz kupujem še en Xbox; gre v kolegov kombi (kamper - VW T3) >:D
Zato tudi kupujem tist VGA konverter (priklop na 17" LCD, konverter za napetost na 220w...)

- "Rozi vidm." "S psom!"

He he, nice job >:D

Tukaj so navodila za HOTSWAP. Tud jaz sem po teh enkrat rešil nekomu xbox, po tem ko je sam nekaj zahebal.

Zdaj moraš zraven na tist cd samo še softmod posnet.

Jaz imam softmod na usb ključu ki ga priklopim na xbox in skopiram na disk in aktiviram z Splinter Cell original igro.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kiFni ()

Tu piše da gre za 'recover' postopek. Lahko ta postopek uporabim tudi za sveže soft-modanje? Ker sicer rabim nek spodoben tutorial za soft-modat, se pravi čim cenejšo oz. free varianto modanja...

Ja recover, ampak daš zraven še softmod.

Naj povem, da mi je uspel hotswap softmod (ndure) in zadeva deluje naravnost odlično... sploh ni tak baw baw...:D

Po katerih navodilih si pa delal?

Po teh navodilih sem delal...

Pozna mogoče še kdo kakšno stran z uporabnimi programčki za xbmc in pa kakšnimi source listami za web-radio ali web-tv...? Hvala!

e-marko ::

Ali obstaja kakšna opcija, da bi na XBOX-u lahko gledal *.pdf datoteke. Imam neke stripe in bi raje pogledal po tv-ju, kot pa bulječ v monitor. ;)

LP
...somebody, somewhere...

Katero (poceni) DVD enoto priporočate in katera paše kot nadomestna za xbox, trenutna mi namreč ne bere prepisljivih DVD ploščkov...?

Jaz bom v kratkem začel prodajati svojega Xboxa in si nabavil Xbox 360.

Torej,če je kdo zainteresiran za nakup prodam tole:
Xbox z softmodom in nameščenim Xbox Media Centrom
Originalni Xbox controler S
Xbox DVD daljinec

Vse skupaj v originalni embalaži in lepo ohranjeno.
Cena 150€!

To je samo,če koga zanima.Ker nisem še 100%,da ga bom prodal vendar sem 80%.

@bastadu
Nadomestni DVD pogon
samsung sh-d162 - samo malo lotanja (4 žičke) in brez kakršnih koli el. delov, če ga boš še kje dobil. Tega imam jaz not pa bere vse, razen originalov.
in
LG GDR-8164 - rabiš Xbox8164Adapter. Bere tud originale.

V bistvu lahko priklopiš skoraj vsakega če veš kako.

@rolihandrej
Ne prodajat ti bo žal, k 360ka predvaja samo wmv.
Se mi pa zdi tud mal velik 150€.

Ojej prekleto sem narobe napisal!
Mislil sem 125€!
Seveda se,da tudi še kaj znižati ceno.

Drugače pa obstajajo tudi prijemi,da predvaja še kaj drugega.Kot so TVersity,WMP11 in dodatek,da pretvori sproti film v .wmv......

Drugače pa ga trenutno že 3 mesece ne rabim nič in se mi zdi škoda,da stoji in se praši v omari.Odkar sem dobil projektor za multimedijo uporabljam en očetov računalnik,vendar bom potem poizkusil z X360.Če ne bo OK bom pa ostal pri računalniku.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: roli ()

Danes se mi ob zagonu pojavi sporočilo 'Your Xbox requires service. Please call Xbox Customer Support." :( (glej sliko spodaj), le da je številka napake 11, kar naj bi pomenilo "No DVD found". Torej je DVD končno odšel v večna lovišča... Zanima me, če in kako je možno xbox uporabljati brez DVDroma (modan seveda), ker ga ubistvu tako ne potrebujem, ker laufam preko mreže...?

Ne, s softmodom ne gre brez pogona. Razen če daš not čip ali pa narediš tsop flash. Ampak ker je sploh ne moreš bootat flashat ne moreš sam.

Uf škoda... No če ima kdo mogoče doma kakšen izmed podprtih DVD playerjev za prodat (ni nujno da sploh kaj prebere, važno mi je samo, da ga sistem prepozna), se priporočam...

gorkkesh ::

Zdravo fantje,

Tole je sicer zej verjetn mal mem, samo bi me ful zanimal kje bi lahko dobu najnovejši patch za pes 5. xbox seveda. Sej dobu sm jih ene par samo me zanima, če je obstaja ksni novejsi. V bistvu mi je najbol vazn, da bi dobu vse nove drese, pr manchestru mi se vedno vodafone na njih pise. Upam da fantje niso nehal tega update-tat.
upam da mi bo kdo lahko pomagou. se ze vnaprej zahvaljujem.

mejte se

Jaz sem kupil X360 pred kratkim in sem z TVersity-jem kar zadovoljen vendar mi gre malo na živce to,ker ne piše koliko minut je predvajano-koliko je do konca. Pa včasi se slika ustavi zvok pa gre naprej.Še ena slabost je,da se ne,da skakat po streamu.Naprimer si nekaj spregledal in hočeš skočit minutko nazaj pa ne moreš.Všeč pa mi je,da stvar prekodira film šele,ko daš play.Zanima pa me,če obstaja še kaj podobnega kot je to in odpravi katero od tistih problemov?

Našel sem super rešitev (ki je sicer dokaj zakomplicirana) ampak deluje super hitro in tekoče, da bolje ne bi moglo bit.

Dobil sem Windows XP Media Center edition 2005 in ga namestil na virtualni računalnik (Vmware, ki teče na Suse linux). Namestim popravke za MCE 2005, poštimam povezavo z mojim domačim omrežjem in namestim še Transcode 360.Nato pa samo skupaj povežem ta navidezni comp in X360 in imamo odličen media center. Predvajanje normalnih TV serij je veliko bolj tekoče kot pri TVersity, prav tako pa je veliko večja tudi kvaliteta slike.Čudi pa me,da za tako akrobacijo sploh ne rabiš močnega računalnika.In še en plus je - ne rabim ponovno zaganjat računalnika ampak samo hitro zaženem Vmware.

Še specifikacije računalnika:
AMD Athlon 64 3500+
1GB RAM
Radeon X800GTO grafika
««
30 / 39
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaščita pred zaganjanjem tujih aplikacij na Xbox 360 končno premagana

Oddelek: Novice / Varnost
2710494 (8672) Looooooka

Vse o Xbox 360 (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Konzole
1943119316 (60826) Mavrik

Nakup Playstationa

Oddelek: Kaj kupiti
121624 (1339) Zheegec
»

Nakup konzole

112116 (1977) SleepLess
»

PS2 ali Xbox"