» »

XBOX kot [DivXvid] predvajalnik in še več

XBOX kot [DivXvid] predvajalnik in še več

««
31 / 39
»»

kiFni ::

Lepo da poveš in svetuješ.
Ampak tuki je tema za Xbox in ne za 360ko.

Johansen ::

ksz: XBMC se bo portal na Linux :) Vec na http://www.xboxmediacenter.com/

vivo ::

Ali lahko bolj nazorno opišeš kaj to pomeni?

bastadu ::

Ja da ga bo možno poganjati na Linuxih...

Meni pomeni predvsem to, da bom koncno lahko priklopil XBMC na projektor (XBox-a zal ne morem, ker nimam VGA outputa - v1.6) :) Drugace pa to, da bos lahko ta prekrasen software poganjal tudi na PC masini, opremljeni z Linux-om :) Kdaj bo to, je pa drugo vprasanje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Johansen ()

Kekec ::

No saj na windowsih ga že lahko!

Ne mores, tisto je samo za skin developerje. Tisto ne predvaja nic, vsaj kolikor jaz vem.

Ni res Media Portal je nastal iz XBMC-ja

Pa si ga ze probal oz. koliko imata se skupnega?

roli ::

Jaz sem ga probal pa z XBMC nima praktično nič razen predvajanja filmov,slik,glasbe.....
http://www.r00li.com

Zato pa pravim...

Ne imam xbox-a za to ampak kaj je narobe s tem da prakticno dela vse kot xbmc?

ali3n ::

načeloma ni narobe nič; le to- da potrebuješ računalnik (velika okorna reč, ki brni,...).
Mnogo elegantnejša rešitev je xKišta za 100 EUR.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Narobe nic, mogoce samo to, da ni TO tisto kar sem jaz pisal. Media portal NI XBMC. Podobno kjot bi rekel da je Windows Media Center isto, saj spila filme in vse... Meni je XBMC vsec ravno zaradi svoje enostavnosti in odlicnosti. Pa sem preskusil ze vse zivo na PCju, razen Media Portala, ker nisem hotel dodatno investirati v storjno opremo tistega PC-ja, ki ga imam v dnevni sobi in na katerem sedaj 'laufa' Meedio, s katerim gledam filme, slike... Raje sem si takrat omislil XBox in NI mi zal :) Tako, da ko bo enkrat XBMC na PC-ju, bo pa takoj letel na omenjeni PC :)

Ja a mislite da bo na eni linux mašini z enim švoh procesorjem vse delalo bp?

Po moje ne!

e-marko ::

Vse kar ni HD bo delalo brez težav. :P

LP
...somebody, somewhere...

Ne vem, Meedio deluje na isti masini bp (Athlon 1800, Matrox G450, 1Gb Ram, 100mb mrezna), mislim bi moralo bit dovolj za filme in podobno... MediaPortal-a nisem zarad zahtev na pagetu niti probal instlirat takrat, zarad graficne, katera ni hardverski DX9...

SasoS ::

bi koga zanimal projekt iptv na xboxu in ve kaj o python skriptah za xbmc?

IPTV na xboxu in v XBMC je možen. Narediš playlisto, ftpjaš na xbox in zalaufaš.

kot vem kernel ne podpira multicasta

Kaj pa če bi dal linux na xbox in instaliral MythTV? Je že kdo probal?
Kot vem IPTV dela MythTV.

gzii ::

@@@@@@@@@________e-marko

Preko xdsl (knopixa)
samo pri tako švoh resoluciji, kot je na tv, ne vem kaj boš videl.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gzii ()

Ne vem kaj si mi želel povedati?

LP

Buggy ::

Vceraj sem malo preizkusal skripte, ki se ticejo predvajanja internet TV-ja in nekaj jih je prav lepo delalo (you tube2 mi ne prikaze slike drugace pa iskanje dela Ok). Tako sem lahko gledal Paprika TV in razne filmske kanale.
Zanima pa me kako bi lahko naredil, da bi do teh skript prisel bolj elegantno z bliznico (ala My Video, My Pictures...), ki so v osnovnem menuju XBMC-ja. Sedaj moram "browsati" po E disku v ../scripts folder in jo zagnati z default.py. Se da to kako bolj elegantno in prirocno resiti, da bi bila bolj "pri roki" ?

Lahko kaj vec poves o tem? Namrec, katero skripto uporabljas za gledanje paprike in ostalih ter kako si jo sparametriziral (vnesel pot do streamov)? Hvala.

toplakd ::

Glede gledanja streamov:

-dol potegni tole datoteko
XBMC-TV PACK
-razpakiraj in posnemi nekam na xbox (lahko tudi v F ali E:\videos\
-pojdi v MY VIDEOS in dodaj izvor ter poišči tole mapo
-stvar mora delat

toplakd ::

drugače pa mam jaz še en paket slovenskih radijskih postaj nekje,
tistih katere se da online poslušat.

Kam lahko naložim ?

lp

Lepa hvala za tole, da vidm ce mi bo delalo :)

Dela, programi so sicer (z izjemo parih) meni neznani, ampak podarjenemu konju s ene gleda v zobe. Hvala za tole!

Meni se je pojavil en problem kot strela z jasnega, in sicer mi iz točno določenega računalnika v mreži (kjer imam pač največ filmov) na XBOXu noče več predvajati filmov. Torej na XBOXu lahko listam po šeranih filmih na tem računalniku, ampak ko ga hočem zagnat, začne zadevo čudno dolgo cache-at in nato se ne premakne nikamor... Če poskusim zadevo najprej prekopirati na disk XBOXa se tudi ne premakne nikamor. Iz drugega računalnika v mreži mi zadevo normalno bere. Kaj bi lahko bil problem?

TheHijacker ::

Vedno več je HD izdaj mojih priljubljenih episod in fino bi bilo, če bi jih XBOX1 znal predvajat. Ravnokar me čaka doma nova epizoda Prison Breaka v 720p izvedbi. Kot vem, zna XBMC brez težav predvajat tudi to ampak problem je v procesorju. 100% sem prepričan, da 1080i ne predvaja. Mogoče kdo ve če bo 720p posnetek predvajan iz njegovega diska predvajal brez zatikanja? Preko mreže sem že zadnjih probaval pa ni šlo. Zvok je v redu, slika pa šteka.
http://www.google.si

c3p0 ::

Ne bo, ovira je CPU... Morda deluje na upgradanem CPUju.

Pa se da procesor zamenjat? Ima ležišče? Kakšnega starega hitrejšega celorona bi verjetno lahko dobil kje na bolhi.

Xbox bo vrtel večinoma vse kar je "HR HDTV" xvid. Na x264 (mkv) ripe pa kar pozabi.

c3p0 ::

Procesor je prilotan na ploščo (BGA), za odstranitev bo potrebno znanje in oprema - se ne splača. XBMC se k sreči porta na linux.

Škoda za HDTV.

No. Naslednji problem. Ima mogoče kdo kakšno viška DVD enoto za XBOX1? Vseeno katero samo da deluje. Naj mi prosim pošlje PM.

Procesor je prilotan na ploščo (BGA), za odstranitev bo potrebno znanje in oprema - se ne splača. XBMC se k sreči porta na linux.

Sago, kaj si hotel s tem povedati? Lahko malo razložiš za neuke? Hvala.

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: e-marko ()

Imam še eno vprašanje, če morda kdo ve odgovor nanj.

Imam softmodan XBOX ampak ne vem po katerem postopku, ker sem takšnega že dobil. Ko ga prižgem se mi zažene Avalaunch in iz njega potem lahko štartam XBMC, druge dashboarde, itd. in tudi ponovno Avalaunch, ki se nahaja na e:\apps\avalaunch. Zanimivo pa je to, da ima ta direktorij svoj avalaunch.xml, ki je drugačen kot ta za Avalaunch, ki se zažene takoj ko prižgem XBOX. In tudi če zanj spremeninjam tisti XML file, te nastavite ostane in se jih upošteva ko iz Avalauncha, ki se mi zažene takoj ko prižgem XBOX, izberem iz menija ponovno Avalauch.

Upam, da je razumljivo. Sedaj pa k vprašanju. Kot sem že napisal se mi takoj ob zagonu zažene Avalaunch ampak ne tisti iz e:\apps\avalaunch ampak nek drug s drugimi nastavitvami (drugačen menu, drugačna IP številka, itd.). Nujno bi moral popraviti Avalaunch.xml za ta prvi glavni dashboard, saj je IP številka statična in se tepe z mojim omrežjem. Problem nastane ker nikjer ne najdem Avalaunch.xml za tega prvega. Ni ga nikjer na C particiji. Najdem edino enega na e:\apps\avalaunch\ ampak ta je drugačen ter še enega, ki je "pravi" v direktoriju e:\TDATA\080299ff\, kjer so še datoteke: eeprom.bin, EEPROM_BACKUP.BIN, lastquickstart.ava ter seveda avalaunch.xml.backup. Karkoli v tem XML-ju spremenim se mi ob resetu XBOX-a ponovno prepiše.

Torej. Kje hudiča je Avlaunch.xml na XBOX-u, ki je v veljavi za Avalaunch, ki se mi zažene takoj na začetku.

Mislim da lahko v avalaunchu samem spremeniš IP in da ni treba editirat .xml, nisem pa ziher. To že tolk dolg nisem uporabljal pa sem pozabu. Zdaj nas večina uporablja za default dash XBMC.
Probaj nekako zvohat kater softmod imaš. Probaj če ti boota z odprtim DVD pogonom kak drug dash, če ja, potem imaš po vsej verjetnosti Softmod Instaler Deluxe (SID).

Imam navodila za Avalaunch in XML se ne da urejat znotraj programa. Ravno tako nobenih drugih nastavitev. Vse je odvisno od tiste XML datoteke.

Glede odpri pogon pa ne morem program, ker je DVD v okvari (če ima kdo kakšnega viška se priporočam) in da mi XBOX sploh deluje sem priklopil, kar navaden PCDVD (en star Pioneer) na IDE kabel, ter razdelil elektriko iz diska z Y kablom, tako da sem lahko priklopil še ta DVD. XBOX se vsaj zažene. Sicer javlja, da je tray neprestano odprt ampak me ne moti.

Sam bi si tudi raje nastavil da je XBMC default dashboard. Ampak, kot sem že rekel nimam pojma kateri softmod je in kako deluje. Obstaja kakšen drug, tako da bi kar pobrisal celo vsebino C particije in na novo naložil?

Mislim, da je softmod nkp. Možno?

Na bolhi en prodaja nadomestni DVD pogon za xbox LINK!

pingec ::

bastadu imam enak problem, in filmi so stari (so včasih gladko delali).
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

@pingec & bastadu

To se je men enkrat zgodilo, pa tud ne vem zakaj. Katere diske imata v xboxu? Ali imata zaklenjene? Če, kater čip - bios?

Jaz sem imel takrat hitachi 160gb in se mi je to dvkrat zgodilo. Ko sem zamenjal disk se ni več dogajalo. Mogoče ni lockable in se kaj zjebe če je zaklenjen.

Meni ne dela iz točno določenega računalnika v mreži (kot že rečeno, brskam normlno med filmi, ko začnem predvajanje se ustavi), iz drugega mi dela bp.

Ande ::

A lahko kdo priporoči koga, ki bi mi zmodal Xbox s čipom in naložil gor vso potrebno kramo? Verjetno pa tudi še vgradil večji disk.
Kakšne so sploh cene za te stvari?

gkovac ::

družba... ima kdo še kakšen tale kabel?

sem pisal na playdeluxe pa nimajo več na zalogi... javite mi na ZS prosim.
lp,

Komponentni ane? Sem ga naročil iz Anglije kak mesec nazaj (zaenkrat je še v predalu ;)).
Ni poceni, je pa official Microsoftov (sem slišal da imajo tisti neoriginalni lahko probleme s sliko)...na Consoles&Gadgets

delfinus ::

Jaz imam neorigenalnega. Enkrat smo tukaj na slo-techu kupili skupinsko. Slika je preko YPbPr v primerjavi z RGB preko SCARTA veliko boljsa in se splaca zadeva. lp, D.

edit:
Ebay 8EUR

Ebay 10EUR

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delfinus ()

gkovac ::

Ja verjamem, da se splača kupit, ampak cena na tem Console&Gadgets je 30 funtov kar je totalni rip off! Ima kdo kakšno idejo kje bi to lahko dobil pri nas? Se da dobit pri nas?
lp,
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaščita pred zaganjanjem tujih aplikacij na Xbox 360 končno premagana

Oddelek: Novice / Varnost
2710494 (8672) Looooooka

Vse o Xbox 360 (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Konzole
1943119315 (60825) Mavrik

Nakup Playstationa

Oddelek: Kaj kupiti
121624 (1339) Zheegec
»

Nakup konzole

112115 (1976) SleepLess
»

PS2 ali Xbox"