» »

XBOX kot [DivXvid] predvajalnik in še več

XBOX kot [DivXvid] predvajalnik in še več

««
23 / 39
»»

krho ::

sam kaj qrc, ko je sprejemnik za to zadevo v qrcu, če ne ciljaš direktno vanj ne prime.
Pri meni to povzroča dodatno telovadbo med gledanjem.;(
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

gumby ::

ena kvazi resitev za un FTP problem:
v winnt/wcx_ftp.ini, section [General] je treba dodati:
UploadBlockSize=32768

cpu se cudezno spusti na ene 45%, prenos je nekje 7.5MB/s

se vedno dalec od normalnega, je pa za prezivet zdaj:)
my brain hurts

mtosev ::

Mam problem: V Xbox Media Centeru mi USB ključ nezazna imam S1 MP3 playerja kateri je odprt a vseeno nenajde. V OSu od modčipa najde kot pogon: H: in vidim file.

Pozna kdo rešitev?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

antonija ::

Nekaj jih je na forumih xbox-scene tarnalo zaradi podobnih problemov, pa so vse napotili brat XBMC manual. A si tam ze pogledal?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Bom pogledal.

evo rešeno samo novi XBMC dal gor. :D

Ja, bug je bil v prejsnjih razlicicah, v tanovi t3chovi je baje odpravljen.

Kak to izleda pri meni:

zmelkoow ::

LP!

Eno bedno vprasanje:

Kako naj pridem iz igre, ki je posneta na disku nazaj v XBMC?

Danke!

delfinus ::

Z daljincem ne gre, drugace pa lahko Xbox pac soft resetiras preko gamepada, Fire 1 + Fire 2 + skrajni crni gumberk levo + skrajni crni gumbek desno. Vse hkrati pritiskaj. lp, D.

Za "pridet ven iz igre" se uporablja In Game Reset (IGR). Tega ti lahko omogoca BIOS (poglej navodila/manual od BIOSa) ali pa dashboard (XBMC). Tisti od BIOSa so ponavadi zanesljivejsi. Pri tem pa gre za nic drugega kot kos kode (programa), ki ves cas caka ce bojo kdaj hkrati pritisnjene vnaprej dolocene (poglej navodila od BIOSa kako nastavit tipke; ce to omogoca seveda) tipke in takrat resetira x skatlo (in te s tem vrne v dashboard).

Kombinacije tipk so ponavadi:
-L-trigger+R-trigger+black+back
-L-trigger+R-trigger+black+start
-L-trigger+R-trigger+back+start
.....
ali nekaj temu podobnega.

e-marko ::

mtosev, ali si to modificiral port na xbox-u, da imaš direkt priklopljen ključek ali kako? Pa zakaj za vraga imaš vse skupaj odprto in zunaj disk in še en cd/dvdrom pogon?

LP
...somebody, somewhere...

kiFni ::

e-marko
na vprašanje glede pogona ti lahko kar jaz odgovorim. priklopljen ima DVD pogon za PC, ker bere več medijev (cd-r, cd-rw,....) in bere hitreje od vgrajenega. Čeprav bi se dal kabel spelat ven in bi lahko imel lepo zaprto, pogon pa zraven ali na xboxu. USB se pa da čist lahko vgradit (zalotaš).

Sem potem malo podrobneje pregledal in se mi je zdelo, da bo nekaj takega, ja... Hvala za odgovor. Škoda samo, da se vse skupaj zunaj praši. Verjetno je v fazi "testiranja". :P

LP

Kekec ::

Mene zanima kako lahko spravim na 720p resolucijo, glede nao da imam 42" plasmo?
tnx

Qcube ::

Kupit moraš poseben RGB kabel, ki ti omogoči višje resolucije.

Ja načeloma imam en drug kabel ki ima digital audio izhod pa Činče pa še scart? A je to to?

Zanima me ce novejsi XBMCji podpirajo DTS Audio CDje ali je se vedno samo sum?

Johansen ::

KSZ: Mene pa zanima, ali se je ze kdo kaj igral z VGA izhodom njegovega XBox-a? Recimo s cim takim: http://www.xbox-scene.com/xbox1data/sep...
Se komu sanja kaksne izhodne resolucije so nato na voljo? Tu mislim predvsem v meni bolj poznanem PC formatu (640x480,800x600...), ker si ne predstavljam najbolje, katere so 480p, 720p, and 1080i. Namrec, rad bi si kupil se en XBox in ga opremil z opisanim VGA patchom in ga prikljucil na projektor (najboljsi player pac), vendar ne vem kaksna bi bla slika na projektorju, ker ima le ta native resolucijo 800x600. Iscem pa nikjer ne najdem VGA ekvivalente opisanim HD resolucijam.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Johansen ()

Ja jaz se zadnje case oz. kako bi spremenil Resolucijo na Xbox-u, glede nato da se vsi hvalijo da jim to omogoča.
1. Problem je da je baje potrebno spremeniti to v MS dash-u, vendar naši PAL xbox tega ne dajo ven.
2. Obstaja en program ki ti spremeni tvoj PAL xbox v NTSC Enighma Video selector or something, nekako mi ga ne uspe "zalaufat"!
3. Seveda rabiš tudi kabel in pa TV ki to podpirata.

Kajti vedno več ljudi ima večje in novejše TV-je ki podpirajo HD in bi bilo škoda da nebi tega izkoristli.

Johansen ::

Pa kabel ze imas? Mogoce je fora v tem, da dokler nimas priklopljen kabel, je onemogoceno... Jaz bi bil ultra zadovoljen z necim okol 800x600, to bi bla zame cista terna :)

Ja enkrat sem kupil en kabel ki naj bi bil kao RGB pa digital out za audio ima sam lahko da ni pravi, ker ima se kao priklop za PS2 pa se neki, sem vrgel embalažo stran tko da nevem več, takrat se mi je šlo za digital audio output, je pa res da ga imam še vedno prikololjenega preko SCART-a mogoče bi ga moral preko činč ker namreč ima oba priklopa ... mogoče kdo ve kje se nabavi kakšen "pravi" kabel?

Tole najde google za HD na xboxu. Original od MSja.

Ja to poznam, sam kje to kupit kje blizu nas?

Playgame prodaja neki sam ne razumem ali so to samo kabli ali je tudi prikjuček.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kekec ()

Pri nas pomojem nikjer. Mi ne spadamo pod civiliziran svet. Ce bi jaz kupoval bi razmisljal o temule. Cena je nizka, postnina je tud OK. Carine na tako nizko vrednost verjetno ne bo, DDVja tud verjetno ne (ce pa bo bo pa kaksnega jurja, mogoce dva).

Ok tnx bom povedal čez 6 ur če bo moj ;)

Qcube ::

Jaz imam ta kabel. Kupil sem ga Mullerju. Vendar nisem nikoli poskusil spreminjat resolucije, ker nimam prave televizije, ki bi to podpirala. Vem pa, da je to ta kabel, ki ga prodajajo na playgame (vsaj po sliki sodeč).

Zdaj sem kupil enga na ebayu, sporocim ko ga dobim ... če ga bom sploh :D

Kekec me zanima tole s tem HD kablom in Xbox 1 varianto. Porocaj, ko dobis... Me zanima namrec, ce je Xbox sploh procesorko dovolj mocan, da predvaja 720p?!

Ja že kar dolgo čakam tale kabelj, danes morem sicer nekaj iskat na pošto, sam prej smrdi po kakšni kazni ko pa kablju ... no definitivno sporočim!
lp

No ni bila kazen res je kabelj, vendar se na cerin hočejo imeti račun, seveda ga nimam če sem na ebay-u kupil edino po emailu sem dobil nekakšen raćun o plačilu preko paypal-a. Upam da jim bo to dovolj, ima kdo kaj izkušenj s tem?

Napisi doma (v wordu ali ekvivalentu) nekja kar izgleda kot racun. Se pravi glava, seznam kupljenih artiklov, cena, kaksen popust (recimo 3%), "total" cena, kaksna pravna opazak (rok za pritozbe, etc.) in seveda "Hvala za nakup! Se priporocamo".;)

Al pa sprintaj stran iz ebay.com s podatki o artiklu (ce je cena dovolj nizka da ne bo carine).

Uglavnem oni tam rabije met en papir, da ti lahko dajo paket. Nacelno jim je cisto vseeno a je ta papir "pravilen" ali ne, sploh ko gre za majhne zneske.

ali3n ::

Pošlji jim tisto kar si dobil po mejlu... itak preverjajo cene... (lastne izkušnje, sicer z avtodeli,... pa vseeno).
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ali3n ()

Sem poslal ja drug teden dobim kabelj (upam) prav tako me zanima koliko bi dobil za xbox-a:
Xbox mod-an
60GB disk
2 kontrolerja 1 MS en Speedlink,
Remote
-hd kabelj

prodal bom v primeru ce nebo razultatov s kablom.

Buggy ::

Dva problema imam za katere bi bil zelo hvalezen ce mi kdo pomaga:

-Nalozil sem novi XBMC 2.0.1 Final - T3CH revision. Vse lepo in prav, samo ko nastavim na slovenski jezik imam namesto sumnikov in sicnikov kvadratke. V folderju language\slovenian sta sedaj dva file-a: "langinfo.xml" ter "strings.xml" (v moji prejsni verziji XBMC-ja je bil samo strings.xml).
Ce pogledam v ta "novi" file " langinfo.xml" je struktura naslednja:

"language"
"charsets"
"guiCP1250/gui"
" subtitle>CP1250/subtitle"
" charsets"

Je to OK (CP1250)...oz zakaj mi ne prikazuje stresic, ce v GUI-ju izberem jezik "Slovensko" in karakterje "privzeto". Kaj delam narobe?

Drugi problem pa je, da ko imam PC bootan v Win Visto RTM, nikakor ne morem iz XBOX-a dostopati do sharanih folderjev. Iste folderje v XP instalaciji dostopam bp. Je imel kdo tak primer :8) ?

Hvala

Podnapise moraš posebej nastaviti v nastavitvah za podnapise. Nastavitve-->video-->subtitles.
Imam isto verzijo XBMC in delajo šumniki bp.

LP

Sumniki niso problem pri podnapisih temvec v/na samem XBMC GUI-ju.
Podnapisi imajo vsi lepe stresice :)
Ce grem v Settings -> Appearance -> Region ...izberem Language "Slovenski"...characters so na privzeto in ko se inicializira, se ze na GUI-ju pokazejo zmazki brez stresic ((kvadratki). Tudi ce spremenim "karakterji" iz privzeto na "Central european (Windows)" ali kar koli blizu je isto.
Imam softmod in XBMC poganjam kot applikacijo. Prosim se kako idejo.

Nastavit moraš charset v System/Appearance/region. Ne vem katere, ker imam na default ker uporabljam ang meni. Probaj.

Videofrik: sorry...sem zelo nejasno napisal, ker sem res ze malo tecen zaradi tega.
Ravno v teh nastavitvah kot si napisal sem govoril. Namrec, tukaj ko nastavim Slovenski jezik, se z njim spremeni tudi charset. (nastavi se na "privzeto"). Zgoraj sem c/p odsek iz datoteke in naj bi bil to CP1250. Tudi ce rocno spreminjam potem ta charset na Central European ali kaj kar disi po tem da bi imelo stresice, ne delajo sumniki v/na GUI-ju XBMC-ja.
Z podnapisi ni problem, problem je v samem XBMC-ju?
Saj pocasi me bo minilo in bom dal nazaj staro verzijo kjer je to delalo, sem mislil da je imel kdo isti problem s tem releasom 2.0.1

krho ::

AFAIK, je xml v utf8.
Poizkusi: popraviti "guiCP1250/gui" v "guiUTF8/gui" ali "guiUTF-8/gui", poglej, če ima kateri od jezikov zapisano notri utf-8 za gui.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Če boš uredil tole s šumniki prosim javi, ker jih tudi sam pogrešam. Sicer imam nastavljen eng jezik ampak bi želel videti šumnike pri tistih datotekah, ki jih delim s PC-ja. Če je to sploh možno...

LP

OK stvar resena. Iskalo se je problem na napacnem kraju...
Problem s sumniki se je odpravil takoj, ko sem nastavil "tip pisave" iz privzetega na ARIAL TTF.
Gres na nastavitve -> Izgled ->
- nastavljeno na zavihku "Regija" :Regijo na "Slovenian", Charset " privzeto"
- in pa na zavihku "Izgled in obcutje" pisavo na ARIAL TTF ali kaj druge samo privzeto ne.

Big Poppa ::

Zanima me,če je kdo zasledil,kje bi še prodajali xboxe? Na mediamarkt strani jih nimajo več,pred časom so bli po 99 eur.A se je zadeva nehala prodajat al kako?

Tezka bo v trgovinah... Probaj raje na bolhi/ebay-u. Geizhals.at najde en samo trgovino kjer je na zalogi po 150EUR.

Big
Poppa

Jaz imam enega na zalogim ki ga ne rabim. Če te zanima mi ZS.

Poskusi še v Muellerju. Tam sem ga jaz dobil, ko ga ni bilo nikjer drugje.

LP

TOP ::

Pozdravljeni vidim,da je xbox res super stvar mene pa nekaj zanima ali se da iz TV ali iz satelitske snemat nek film ali odajo na xbox in če se v SLO še prodajajo xbox360.HVALA

ali3n ::

kolikor vem (jemlji z rezervo):
če bi se dalo še snemat, bi bilo že kičasto :D
xbox nima recieverja...
torej le video-out.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

TOP ::

Meni ne bi bilo kičasto ,meni bi to prišlo prav,ker zato bi ga tud kupu.,če ne si bom moral omisliti grugi način.

gumby ::

snemat iz kabelske in satelitske ne gre, xbox nima hardvera za to.
lahk bi pa snemal kaksen IPTV (siol, t2, ...)
my brain hurts
««
23 / 39
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaščita pred zaganjanjem tujih aplikacij na Xbox 360 končno premagana

Oddelek: Novice / Varnost
2710497 (8675) Looooooka

Vse o Xbox 360 (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Konzole
1943119323 (60833) Mavrik

Nakup Playstationa

Oddelek: Kaj kupiti
121624 (1339) Zheegec
»

Nakup konzole

112116 (1977) SleepLess
»

PS2 ali Xbox"