» »

Težave z Dvd RW pekačem NEC 3500

Težave z Dvd RW pekačem NEC 3500

mitja29 ::

Problem je sledeč! Pred kratkim sem kupil DVD pekač OEM verzija. Dvd sem zmontiral v računalnik in ga določil za Slave. Dvd peče zelo počasi (DVD so od Verbatina al neki tacga 8x). Računalniška konfiguracija pa je naslednja: hard disk 80GB WD 8Mb Cache, 512 rama, pentium 4, ati 9500 pro... Nero imam zadnjo verzijo 6.6... ko mi peče DVD (poln) rabi za to 42 minut ne glede ali da 4x ali 8 x pa tisti buferji zgoraj in spodaj skoz padajo in se dvigajo... Sem že prej imel probleme z cd pekačem... aja naložem imam tudi avast in pa spy bot ter ad aware tako da sproti ćčistim računalnik. Kolega ima še slabšo konfiguracijo pa mu hitreje peče. Ajda zadnjič sem nekaj izklapljal v Biosu tako da mi sedaj ne prepozna ob zagonu tega pogona ampak ko pa grem v bios pa je (poleg hard diska naveden tudi nec DVD) ma jest ne vem več... DMA je off? A je kle fora in kje to v XP uključim. HELP? 40 minut za en DVD? A bi mogu bit DVD master pa cd-r od Asusa slave ker sedaj je glih obratno?
Ajde

Caligula ::

Pojdi z desnim klikom na my computer, daj properties in potem device manager in pod DVD/CD spet desni click na neca in daj tam najdi kje se stima in vklopi DMA. To je to.

Ce DVD pece na 4kratni hitrosti za to potrebuje pol kakih 14 minut, na 8 kratni kakih 9 na 12 kratni kakih 7 in na 16kratni kakih 6.
Odvisno tudi od medija in tudi defragmentiranosti tvojega diska. Tvoj problem pa je, da mas DMA izklopljen.

JACK1 ::

Jst imam iste probleme s tem pekaču nevem kaj naj naredim pekač je čisto nov. Pri NERO
6.6.0.3 verziji mi zazna hitrost navadnega CD/R ko želim zapeči ponudi samo 24x,16x,8x
hitrost. Medij imam SMARTBUY 52X. Nevem zakaj mi neponudi 48x ker to je max. hitrost za peko CD/R medijev. Pa tist bufer za pekač mi skoz skače gor in dol nevem kaj je narobe? Želel sem naštimat tiste nastavitve za vklopt DMA a jih nisem našel nevem kje se to vključi, preiskal sem vse!!!
Prosim pomagajte!

LP

mojsterleo ::

Jst imam iste probleme s tem pekaču nevem kaj naj naredim pekač je čisto nov. Pri NERO 6.6.0.3 verziji mi zazna hitrost navadnega CD/R ko želim zapeči ponudi samo 24x,16x,8x hitrost. Medij imam SMARTBUY 52X. Nevem zakaj mi neponudi 48x ker to je max. hitrost za peko CD/R medijev.

>Vsak pekač sam zazna s katero hitrostjo lahko še zanesljivo zapeče na medij. Ti si kupil pač cenene medije, zato je hitrost taka kot je. Isto je tudi pri meni in vseh ostalih. Edina rešitev je redno updejtanje Firmwara, ki poleg ostalega navadno doda nove stamperje na pekačev seznam (s tem pa bolj zanesljivo ugotavljanje hitrosti nekega medija).

-- Leo

Zgodovina sprememb…

Han ::

How to enable DMA in Windows XP (with pictures)

In še mimogrede, Smartbuy = podn.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Strojna oprema
1496103016 (27525) nuclear
»

NEC ND-3540A problem...

Oddelek: Pomoč in nasveti
282387 (1678) dean444
»

Problem nec 3500

Oddelek: Pomoč in nasveti
111453 (1085) Quikee
»

Lastniki NEC 2500A DVD+-RW izkušnje prosim (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
656473 (5089) pingo76
»

Kaj NE kupiti!!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
13710042 (6366) jastreb

Več podobnih tem